Tuesday 9 August 2011

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η κ. ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑ


Το αδιαχώρητο σημειώθηκε και φέτος στη «Φαντασία», στον 4ο διαγωνισμό μαγειρικής, που διοργάνωσε ο –πάντα- δραστήριος σύλλογος Γυναικών Πυλίου «Αναξίκλεια», έχοντας ως φετινές καλεσμένες την διάσημη Βέφα Αλεξιάδου και την κόρη της Αλεξία, οι οποίες όπως δήλωσαν, έμειναν εντυπωσιασμένες από την τοπική μας κουζίνα.
Φέτος, ο διαγωνισμός διέφερε από τις άλλες χρονιές, αφού διαγωνίστηκαν όλα τα χωριά και η Πόλη της Κω, για το ποιος θα παρουσιάσει το καλύτερο πιάτο.
Όπως είπε και η κριτική επιτροπή, όλα τα πιάτα, ήταν υπέροχα με μικρή διαφορά ποιότητας, το ένα από το άλλο, με αποτέλεσμα, το έργο της, να είναι αρκετά δύσκολο. Τελικά, νικήτριες αναδείχθηκαν η κ. Ξανθίππη Κασσίου από το Πυλί, με λαγό στιφάδο και η κ. Διονυσία Καραγεωργίου από την Κέφαλο, με χαλβλα πορτοκάλι.
Αναλυτικά οι συμμετέχοντες:
ΠΟΛΗ ΚΩ: Λιλή Κονδύλη (Αμυγδαλωτά της πλασιάς), Αργυρώ Χαρτοφίλη (παστίτσιο με αγκινάρες), Δέσποινα Αλεξανρή (Γλώσσα μοσχαριού στιφάδο) και Ελένη Κουζούκα – Χαλκιδιού (Πασά μακαρούνα)
ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ: Ευδοκία Μαστόρου (Μπακλαβάς), Χρυσή Κίννα (κολοκυθοανθοί γεμιστοί), Μαρία Σκαλέρη (ρεβυθοκεφτέδες)
ΠΥΛΙ: Ειρήνη Κασίου – Κώστογλου (μελιτζάνες παπουτσάκια), Ξανθίππη Κασσίου (λαγό στιφάδο), Ανθούλα Χατζηλευτέρη (κατιμέρια), Τζέσικα (Μπουγάτσα)
ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ: Ευτυχία Παπαγεωργίου (μπακλαβάς), Ιφιγένεια Αλαβέρα (χωριάτικη πίτα), Διονυσία Αλαβέρα (πυταρίδια με κρέας)
ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ: Τζέην Χαρίτου (μπακλαβά με σοκολάτα), Νίτσα Βαληνάκη (κρεατόπιτα)
ΚΕΦΑΛΟΣ: Διονυσία Καραγεωργίου (φάβα με καβουρδιστό χοιρινό), Διονυσία Καραγεωργίου (χαλβάς με πορτοκάλι)

No comments: