Tuesday 23 August 2011

Πολύς κόσμος και φέτος στη Γιορτή του Μελιού



Το γνωστό σκηνικό της κοσμοσυρροής είχε και φέτος η καθιερωμένη Γιορτή του Μελιού στην Αντιμάχεια. Χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα γνωστά προϊόντα των παραγωγών της ΒΙΜΕΛ, αλλά και τα παράγωγά του, συνοδεία μουσικής από την Μπάντα των Ηρακλειδών και τη νησιώτικη ορχήστρα του μοναδικού Μάμμη, μόνο που η ένταση των ηχείων ήταν υπερβολικά μεγάλη και πολλοί επισκέπτες απεχώρησαν πριν την ώρα τους…
Παρούσα σύσσωμη η Δημοτική Αρχή εκ μέρους της οποίας χαιρέτησαν η Πρόεδρος της Αντιμάχειας κ. Πόπη Τσακίρη και ο Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ κ. Ν. Κιλιμάτος. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης αι η βουλευτής κ. Μίκα Ιατρίδη.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΚΙΛΙΜΑΤΟΥ ΣΤΗ ΓΙOΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ
Κυρίες και κύριοι όταν ο Δήμαρχος μου έκανε την τιμή να μου προτείνει την διοίκηση της ΒΙΜΕΛ, πραγματικά ένιωσα συγκίνηση και ταυτόχρονα συναισθάνθηκα την ευθύνη.
- Συγκίνηση γιατί καλούμαι να προσφέρω στον τόπο καταγωγής μου (την Αντιμάχεια) είμαι υπερήφανος που είμαι Αντιμαχείτης. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν τον τόπο που εργάστηκαν οι Παππούδες μου, μέσα στο λιοπύρι στα γύρω χωράφια, όπου τα προϊόντα δεν αναδείχθηκαν ποτέ.
- Συναισθάνομαι απόλυτα την ευθύνη διότι καλούμαι να ενώσω τις παραγωγικές δυνάμεις όλων των μελισσοκόμων της Κω, οι οποίοι από το 1998 έως σήμερα κοπιάζουν να αξιοποιήσουν αυτό το μοναδικό μέλι.
- Ο Δήμος μας, συνεπής στις προτάσεις του για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων δράσεων με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, των οικογενειακών εισοδημάτων και της απασχόλησης του νέου ανθρώπινου δυναμικού, έχει εντάξει στο πλαίσιο υλοποίησης των πρωτοποριακών στόχων του την παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση, και προώθηση προϊόντων μελιού και των παραγώγων του.
- Στην προσπάθειά μας αυτή καταλυτική είναι η ενεργή συμμετοχή όλων των Μελισσοπαραγωγών της Κω, οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους και εφαρμόζοντας τις πλέον εξειδικευμένες τεχνικές παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης του μελιού και των παραγώγων του, εγγυώνται την άριστη ποιότητα του τελικού διαθέσιμου προϊόντος.
- Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να γευθούν την απόλαυση του Μελιού της Κω.
- Κλείνοντας, η θέρμη με την οποία ο λαός της Κω αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια, μας δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη να προχωρήσουμε εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους έτσι ώστε η ΒΙΜΕΛ και το Μέλι «Ιπποκράτης» του τόπου μας, να καταστούν σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης και ευημερίας της Κω.

No comments: