Tuesday 11 January 2011

Καΐσερλης: SOS για το νερό της Κεφάλου


Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο προγραμματισμός ενεργειών μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σχετικά με τη διοικητική και οργανωτική δομή του νέου Δήμου Κω, απασχόλησαν την συνάντηση εργασίας του Δημάρχου κ. Κώστα Καΐσερλη και της δημοτικής ομάδας, το πρωί της Κυριακής στην Κέφαλο.
Μετά τη συνάντηση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου, ακολούθησε άτυπη λαϊκή συνέλευση στην οποία αναδείχθηκε ως άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής για την Κέφαλο, καθώς επίσης για Αντιμάχεια και Καρδάμαινα, η επίλυση του προβλήματος ύδρευσης των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η υψηλή συγκέντρωση χημικών στοιχείων που καθιστούν ακατάλληλο το νερό της περιοχής, πρόβλημα που δεν αντιμετωπίστηκε μέχρι σήμερα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο καθυστέρησης στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Η υγεία των πολιτών και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος προέχουν κάθε άλλης ενέργειας.
Σε αυτή την κατεύθυνση συγκαλείται το πρωί της Δευτέρας διευρυμένη σύσκεψη, στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, η οποία αναλαμβάνει τις ενέργειες αποκατάστασης του προβλήματος.
Οι δημότες της Κεφάλου που παραβρέθηκαν στη λαϊκή συνέλευση έθεσαν από την πλευρά τους στο Δήμαρχο Κω σειρά από χρονίζοντα προβλήματα, τα οποία δεν κατόρθωσε να επιλύσει ο Καποδιστριακός Δήμος Ηρακλειδών.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως όλες οι δράσεις της δημοτικής αρχής συγκλίνουν στον πολιτικό στόχο που αφορά στην στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων και στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και δήλωσε κατηγορηματικά ότι η δημοτική αρχή θεωρεί αναγκαία και επιβεβλημένη την οργάνωση και συγκρότηση της Κωακής κοινωνίας με τρόπο που θα την καθιστά ισχυρή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της.
Σε αυτή την κατεύθυνση ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τη λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων για να αποκτήσουν την οντότητα που απαιτείται ώστε να αντιμετωπίζονται επιτόπου τα προβλήματα των δημοτών.
Επιπλέον επισήμανε ότι σε αυτή την περίοδο διενεργείται καταγραφή των δεδομένων που συνθέτουν τη λειτουργία του νέου Δήμου και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής που αντιμετωπίζει βασικά προβλήματα της περιοχής, με την ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης και τις αναγκαίες υποδομές για την ανάπτυξη της Κεφάλου και την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΩ

No comments: