Thursday 20 January 2011

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


Σε κάθε περίπτωση, επικροτούμε και στηρίζουμε τα ελεγκτικά όργανα, ιδιαίτερα όσα ασχολούνται με τη δίωξη της εγκληματικότητας ή φροντίζουν για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών.
Όμως έχουμε διαδηλώσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπονται υπερβάσεις, υπερβολές και «μαγκιές» που προκαλούν και αναιρούν αυτή την ίδια την ανάγκη της ύπαρξής τους.
Αφορμή ορισμένα από τα εντεταγμένα όργανα ελέγχου στο λιμάνι, που επιτρέπονται σε απαράδεκτες συμπεριφορές κατά πολιτών, σε σημείο που ακουμπούν και τη στοιχειώδη τους αξιοπρέπεια.
Δεν μπορεί κάθε φορά που επιχειρούν έλεγχο να θεωρούν τον πολίτη εν δυνάμει χρήστη ή και διακινητή, με λόγια και πράξεις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ…
Δεν μπορεί ακόμα και όταν ο έλεγχος δεν απέδωσε το παραμικρό, να τον φωτογραφίζουν σαν να έπιασαν τον χειρότερο εγκληματία ή χασισέμπορο.
Θα πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτή τους τη συμπεριφορά που απαξιώνει την αποστολή τους και τους βάζει «απέναντι» στους πολίτες, αντί να τους έχουν συμμάχους τους. Καλά θα κάνουν οι Προϊστάμενοί τους να ψάξουν την υπόθεση (πρωί 18/1) και θα διαπιστώσουν ότι γίνονται σημεία και τέρατα από συγκεκριμένα άτομα τα οποία μάλλον σε λάθος θέση βρίσκονται και όσο είναι καιρός θα πρέπει να μετακινηθούνε ή τουλάχιστον να μάθουν στοιχειώδη ευγένεια προς τους πολίτες.

No comments: