Saturday 22 January 2011

Επιτροπή επεξεργάζεται ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ 150 ΕΚ/ΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


Νοσ/μείο, Δικαστήρια, Φυλακές, Αστυνομία
Λατομείο, Πυροσβεστική και Σχολεία

Το πιο μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει ο Κ. Καϊσερλης είναι ασφαλώς η στήριξη της τοπικής αγοράς και η τόνωση της απασχόλησης, δυο μεγάλοι στόχοι που ασφαλώς και θα κρίνουν τη θητεία του στη Δημαρχία.
Για την επίτευξη του κορυφαίου αυτού στόχου, η πρόταση του Δημάρχου περνάει μέσα από έναν δανεισμό της τάξεως των 150 εκ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα των Επενδύσεων, με την οποία η νέα Δημ. Αρχή έχει κάνει ήδη τις πρώτες της ερευνητικές επαφές, με θετικά αποτελέσματα καθότι η πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου της Κω είναι εξαιρετικά μεγάλη.
Για την έγκριση βέβαια του δανείου αυτού είναι απαραίτητη η έγκρισή του από το Δημ. Σ/λιο με αυξημένη πλειοψηφία και βέβαια η έγκρισή της από το Υπ. Εσωτερικών για να υποβληθεί τελικά στην τράπεζα μετά από σοβαρή τεκμηρίωση που θα γίνει από ειδική ομάδα επιστημόνων ως προς την αναγκαιότητα, τη διασφάλιση και κυρίως την οικονομική επιτυχία των στόχων που έχει βάλει ο Δήμος για την κατασκευή μιας σειράς έργων, με σοβαρή απόδοση στο μέλλον.
Τα μεγάλα αυτά έργα που θέλει να δρομολογήσει η Δημ. Αρχή είναι πέραν των πολεοδομικών πρωτοβουλιών, η κατασκευή του νέου νοσ/μείου, των νέων δικαστηρίων, των νέων φυλακών, της στέγασης Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, μιας σειράς σχολείων, του νέου λατομείου και της επέκτασης της μαρίνας, έργα για τα οποία ο Δήμος θα διεκδικήσει τη χρηματοδότησή τους σε μεγάλο βαθμό από τα αρμόδια υπουργεία και άλλες πηγές, ώστε η επιβάρυνση του Δήμου να είναι η ελάχιστη δυνατή, αλλά ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα για σταθερά και μόνιμα έσοδα από την αξιοποίηση ή τα επενδυτικά οφέλη.
Πρόθεση του κ. Καΐσερλη είναι να κάνει τα έργα αυτά με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου συμπράττοντας παράλληλα με συνεργατικές ομάδες διαφόρων επαγγελματιών, από εργολάβους και επαγγελματοβιοτέχνες μέχρι τους απαραίτητους επιστήμονες και το εργατικό προσωπικό, με ταυτόχρονη ρευστότητα που θα επιφέρουν τα έργα στην τοπική οικονομία.

No comments: