Sunday 2 January 2011

Αυξάνεται και φέτος η αξία της Συνεταιριστικής Μερίδας της Τράπεζας Δωδεκανήσου


Όπως κάθε χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των μεγεθών και των αποτελεσμάτων της Τράπεζας, προσδιόρισε την νέα αξία της συνεταιριστικής της μερίδας που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2011. Συγκεκριμένα όρισε την νέα αξία της μερίδας στα 142 € έναντι σημερινής τιμής 140 € προσφέροντας στα μέλη της Τράπεζας καθαρή υπεραξία ανά μερίδα 2 €.
Με βάση την πρόβλεψη για τα κέρδη της Τράπεζας τα οποία εκτιμάται ότι το 2010 θα υπερβούν τα 1.500.000 €, έχοντας όμως κάνει αυξημένες προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων για λόγους συντηρητικότητας, η συνολική καθαρή απόδοση που θα καρπωθεί ο κάθε συνεταίρος για το 2010, υπεραξία και μέρισμα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 3,5 %.
Με δεδομένη την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία η απόδοση αυτή κρίνεται πολύ ικανοποιητική, αποδεικνύοντας ότι η Τράπεζα Δωδεκανήσου μετά από 15 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας έχει εδραιωθεί πάνω σε γερές οικονομικές βάσεις και αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για τη Δωδεκάνησο.
Επισημαίνεται ότι όσοι Δωδεκανήσιοι αποκτήσουν μερίδες μέχρι τις 31/12/2010 επωφελούνται άμεσης απόδοσης 2€ ανά μερίδα και πλήρους μερίσματος για την χρήση 2011. Ειδικότερα για το θέμα του αριθμού των μερίδων που μπορεί να κατέχει ένας συνέταιρος, υπενθυμίζεται ότι μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Νόμου και αντίστοιχα του καταστατικού της Τράπεζας, ανέρχεται πλέον στο 2% του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων της Τράπεζας, δηλαδή σήμερα στις 6.000 μερίδες περίπου.
Η δυνατότητα αυτή αποτελεί μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία με μακροχρόνιο ορίζοντα, καθώς η διαχρονική απόδοση της μερίδας είναι σταθερά ανοδική σε όλη την 15ετη λειτουργία της Τράπεζας.
Για παράδειγμα, ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι συνέταιροι που έχουν επενδύσει σε συνεταιριστικές μερίδες 1995 έχουν σήμερα εξασφαλίσει υπεραξία της τάξεως του 94%.

No comments: