Saturday 15 January 2011

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κρατήσεων για τη σεζόν του 2011 18% ΠΑΝΩ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ – 12% ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ


Καλά πάνε Ιταλοί – Σκανδιναβοί και Βέλγοι
Στα ίδια οι Ολλανδοί. Κάτω οι Αυστριακοί. Ψηλά οι Ρώσοι.

Με μόνη εξαίρεση τους Γερμανούς, που οι κρατήσεις τους μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου παρουσιάζουν μια αισθητή μείωση της τάξης του -12% (σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010), τα στοιχεία που έχει σήμερα στη διάθεσή του το «ΒτΚ» από έγκυρο κορυφαίο ευρωπαϊκό παράγοντα, δείχνουν μια ικανοποιητική εικόνα για τη σεζόν του 2011, αφού η πρώτη και μεγαλύτερη αφορά της Αγγλίας, δίνει την εντυπωσιακή αύξηση του 18%!
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή (κορυφαία αεροπορική εταιρεία), η Σκανδιναβική αγορά έχει μια αύξηση, που ανά χώρα κυμαίνεται από 8-10%, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αφού πρόκειται για τουρίστες με «ειδικό βάρος» για το νησί μας, που τους είχε χάσει τα ελευταία χρόνια και τώρα φαίνεται ότι επανακάμπτουν, κατά την προσφιλή τους τακτική σε ξεν/χεία της πόλης και κατά κανόνα όχι all in.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι το στοιχείο του +12% στις κρατήσεις από την Ιταλία, μια αγορά που επίσης ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Κω, καθότι και οι τουρίστες από αυτή τη χώρα προτιμούν να κινούνται εκτός ξεν/χείων…
Ενθαρρυντικά σημεία ανάκαμψης δείχνει η Ολλανδική αγορά, που τον τελευταίο χρόνο έδειχνε σημάδια κάμψης και τώρα δείχνει ότι έχει αύξηση 6% στις κρατήσεις της.
Στα ίδια επίπεδα φαίνεται να κινούνται οι κρατίησεις από το Βέλγιο, όχι όμως και από την Αυστρία, που έχει μείωση 4%, αλλά πρόκειται για μικρή αγορά για την Κω.
Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, σε πολύ υψηλά επίπεδα κινούνται και οι κρατήσεις από τη Ρωσική αγορά, που εκτιμάται ότι μπορεί και να διπλασιάσει φέτος τις περσινές αφίξεις της στην Κω.

No comments: