Friday 14 October 2011

Απάντηση του Δημάρχου στους κ. Μυλωνά και Κυρίτση για τις άδειες νέων ξεν/χείων


«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ»…
Πριν από λίγες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δύο δελτία τύπου, το πρώτο από την Συμπαράταξη Ελπίδας και το δεύτερο από τη Δύναμη Αλλαγής ως απάντηση στον κύριο Μυλωνά.
Το θέμα που πραγματεύονται αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης καθώς και την πολιτική βούληση για τη δημιουργία ή μη νέων τουριστικών καταλυμάτων στο νησί μας, προσπαθώντας αμφότεροι να επιρρίψουν ευθύνες στη σημερινή Δημοτική Αρχή για περιπτώσεις που αφορούν την περίοδο διοίκησης του πρώην Δήμου Κω από την παράταξη του κ. Κυρίτση.
Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο περιπτώσεις νέων ξενοδοχειακών μονάδων για τις οποίες αναρτήθηκαν στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ από το ΥΠΕΚΑ οι εγκρίσεις ή προεγκρίσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Για να είναι λοιπόν εφικτή μία τέτοια έγκριση από το Υπουργείο θα πρέπει στα δικαιολογητικά που κατατίθενται να υπάρχουν και βεβαιώσεις από τη ΔΕΥΑΚ σχετικά με τη δυνατότητα ύδρευσης των μονάδων αυτών.
Και στις δύο λοιπόν περιπτώσεις υπάρχουν οι αντίστοιχες βεβαιώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα στη διοίκηση Κυρίτση, όπως προκύπτει και από τα σχετικά πρωτόκολλα (523/23.03.07 και 1401/24.07.07).
Αν και στην ανακοίνωσή του ο κ. Μυλωνάς βάζει το θέμα με πολιτικούς όρους, προσπαθεί, ωστόσο απεγνωσμένα, να εξισώσει την ξεκάθαρη πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής, που ψήφισε τον Μάιο στο Δημοτικό Συμβούλιο την αναστολή χορήγησης αδειών για τη δημιουργία νέων κλινών με την περίοδο Κυρίτση όπου τον πρώτο λόγο είχαν μονίμως τα μεγάλα συμφέροντα και οι εργολάβοι.
Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς δεν ασκεί καμία κριτική τόσο στη δική του στάση όσο και στη στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσουν τη συγκεκριμένη πρόταση.
Αν και πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής είναι να ακούει, με προσοχή, ακόμα και την πιο σκληρή κριτική από όπου αυτή και αν προέρχεται, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέπουμε γεγονότα και γραφόμενα που προσπαθούν να μας βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι.

No comments: