Thursday 6 October 2011

Στην «ουρά» 500 για να πάρουν άδεια οδηγού ΙΧ


ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
Αλυτο παραμένει το θέμα των εξεταστών που χορηγούν τις άδειες οδήγησης, με αποτέλεσμα στην Κω να βρίσκονται στην «ουρά» πάνω από 500 ενδιαφερόμενοι!!
Παρά τις πιέσεις των ιδιοκτητών των σχολών εκμάθησης, η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η γραφειοκρατία μπάχαλο που επικρατεί, δεν φαίνεται να βρίσκεται διέξοδος, με αποτέλεσμα πολλοί από τους υποψήφιους να «καίγονται» να πάρουν δίπλωμα για να έχουν δικαίωμα σε πρόσληψή τους. Επιπλέον οι Εκπαιδευτές έχουν απώλειες από διαρροές υποψηφίων σε άλλες περιοχές, και γιατί θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις και γιατί βρίσκουν φθηνότερα τα μαθήματα, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον και ζήτημα «επάρκειάς» τους, αφού πολλά λέγονται για τις «διαδικασίες» που παίρνουν το δίπλωμα.
ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ 750 ΑΤΟΜΑ
Χαρακτηριστικό της «κίνησης» που έχει η Κως είναι ότι μεταξύ 1/1/11 και 30/9/11, εξετάστηκαν 750 άτομα. Φαίνεται όμως ότι η υπάρχουσα διαδικασία με το εδώ κλιμάκιο των εξεταστών (που από το νόμο έχουν περιορισμένο αριθμό να εξετάσουν!!!) συν το κλιμάκιο που έρχεται από τη Ρόδο, δεν επαρκούν να απορροφήσουν τη ζήτηση.
Είναι απίστευτο ότι υπάλληλος της Κω …«εγκαλείται» να …απολογηθεί γιατί εξέτασε περισσότερους υποψήφιους και τώρα βέβαια περιορίζεται στους προβλεπόμενους (δηλ. 48 άτομα μόνο το μήνα)!
Επιπλέον, εάν και όσο τώρα τους κοπεί το επίδομα των 300 ευρώ δεν θα βρεθούν και αυτοί να εξετάσουν υποψήφιους.
Τόσο ο αρμόδιος Αντιπερ/ρχης κ. Φ. Χατζηδιάκος, όσο και ο Δ/ντής Συγκοινωνιών στη Ρόδο κ. Γ. Τσακίρης, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την αποστολή νέου κλιμακίου από τη Ρόδο (μέσα στην άλλη εβδομάδα), κάτι που φαντάζει …«χλωμό», αφού από τους 28 που είχε πέρσι η Δ/νση (ως Νομαρχία) τώρα απέμειναν μόνον 12 και για πολύ περισσότερες υποχρεώσεις!!!
Μόνη λύση είναι να δραστηριοποιηθούν οι βουλευτές, ώστε να επιτραπεί να γίνουν εδώ στην Κω σεμινάρια εκπαίδευσης και πιστοποίησης για περισσότερους υπαλλήλους που θα μπορούν να κάνουν εξετάσεις.

No comments: