Thursday 3 June 2010

6,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER +


Η ΑΝΔΩ ΑΕ, σε συνεργασία με τους Δήμους Δικαίου και Ηρακλειδών,
διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, στο Πολύκεντρο Πυλίου, ημερίδα για την εφαρμογή της προσέγγισης LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας. Ομιλητής, ήταν ο εκπρόσωπος της ΑΝΔΩ κ. Κώστας Ζήφος, ο οποίος παρουσίασε δράσεις και έργα που μπορούν να περιληφθούν, καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις, που χρειάζονται για την υποβολή προτάσεων και ένταξη στο τοπικό πρόγραμμα.
Να σημειωθεί ότι η δημόσια δαπάνη για το πρόγραμμα στα Νησιά μας, ανέρχεται στα 6,5 εκ. ευρώ. Στην περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνονται οι Δήμοι: Αρχαγγέλου, Αφάντου, Καλλιθέας, Λινδίων, Πεταλούδων, Δικαίου, Ηρακλειδών, Λειψών, Λέρου, Πάτμου και η Κοινότητα Αγαθονησίου. Στους υπόλοιπους Δήμους του νομού (πλην των Δήμων Ροδίων και Κω) θα υλοποιηθούν παρόμοιες δράσεις από τον Άξονα 3 του ΠΑΑ (πρώην ΟΠΑΑΧ) και το LEADER Αλιείας.
Ενδεικτικά, ο κ. Ζήφος, ανέφερε, ότι μπορούν να περιληφθούν: τυποποιητήρια μελιού, λαδιού, μικρές επιχειρήσεις οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, ξυλουργεία, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, αναδείξεις μνημείων αγροτικής κληρονομιάς, ανακαινίσεις χωριών, μικρά έργα υποδομής, δράσεις που αφορούν τον αγροτικό τουρισμό, τις μικρές βιοτεχνίες, τη μεταποίηση φυτικής και ζωικής παραγωγής, μικρά δημόσια έργα, μικρά έργα περιβάλλοντος και πολιτισμού κ.α.

No comments: