Monday 31 May 2010

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ κ. ΜΑΝΤΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗ




Εντυπωσιακά έργα τέχνης παρουσίασαν οι μαθητές της κ. Μάντυ Χατζηγιακουμής, στην έκθεση κεραμικής ενηλίκων του σ/γου «Θεόκριτου» και της ΝΕΛΕ, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πυλί, στο πλαίσιο των Εαρινών Δίκαιων, προκαλώντας τον θαυμασμό των επισκεπτών και αποδεικνύοντας την πολύ καλή συλλογική δουλειά που γίνεται
Τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν: Εύα Άβζη, Σταματία Αρσενικού, Βασιλική Γκότση, Λίντα Γκαρίνη, Ελένη Ζολώτα, Σοφία Καλλιόλια, Νομική Κοντοβερού, Αντώνης Κουλιανός, Μαρία Λαδικού, Νίκος Μιμερίνης, Σοφία Μπαστάνη, Αλεξάνδρα Μοίρα, Άννα Νάκη, Κατερίνα Λέκκα – Οικονόμου, Ελένη Παπαδογιάννη, Ραφαήλ Πάχος, Μίνα Πέλκα. Στάσα Πέρου, Μιχαέλα Πουλημά, Υβόνη Πουλημά, Παρασκευή Ρεϊση, Τατιάννα, Ρέτκεβιτς, Διονυσία Χατζηγιακουμή, Μένη Χατζηελευθερίου, Μαρία Χατζηπέτρου, Πέτρος – Μιχαήλ Χατζηστάσης, Σάββας – Μιλτιάδης Χατζηστάσης, Μαρμελίνα Χόλτζερ και Χαρά Χρυσανάκη.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο DIMI Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ «ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ»


Μέχρι την Παρασκευή, μπορούμε για να ψηφίσουμε, ώστε ο ταλαντούχος συμπατριώτης μας Dimi Δεληπεϊ, να κερδίσει στον τελικό του show «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Ο Dimi, εντυπωσίασε το κοινό και τους κριτές με τις χορευτικές του ικανότητες και τώρα είναι πλέον στο χέρι μας για να τον βοηθήσουμε να φτάσει στην κορυφή. Ο αριθμός τηλεφώνου για να ψηφίσουμε τον Dimi είναι 9011515213, ενώ μέσω sms Τ13 στο 54991.

Πολύς κόσμος στο fashion show της Anna Riska για τη καλοκαιρινή κολεξιόν




Μία λαμπερή βραδιά μόδας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο ξεν. «Κυπριώτης» στο fashion show, που διοργάνωσαν οι ιδιοκτήτριες του υποκαταστήματος Κω «Anna Riska» κυρίες Μαρία Χατζηδημητρίου και Χρυσή Αγρέλλη.
Σε ένα λαμπερό και μαγευτικό σκηνικό, ο σχεδιαστής της Anna Riska, Λούκας, και τα μοντέλα του, παρουσίασαν τις νέες δημιουργίες της εταιρείας για το καλοκαίρι, σε μία πρωτοποριακή επίδειξη μόδας για το Νησί μας.
Την εκδήλωση παρουσίασαν με επιτυχία, η Μαρία Πολίτου και ο Παύλος Πάτσης, ενώ το χειροκρότημα του κοινού, απέσπασαν δίκαια και οι χορευτές της σχολής χορού της κ.Ελένης Δρόσου.

Wednesday 26 May 2010

Βρωμιάρης καπετάνιος με σεντίνες Γέμισε πίσσα η παραλία στο Μαρμάρι


Ψήγματα πίσσας ξέβρασε η παραλία στο Μαρμάρι, προκαλώντας την αγανάκτηση των τουριστών, οι οποίοι απειλούν μάλιστα τους ξενοδόχους ότι θα ζητήσουν και αποζημιώσεις. Η πιθανότερη αιτία είναι ότι τα κύματα μετέφεραν την πίσσα από την Κάλυμνο, όπου τις προηγούμενες ημέρες, σημειώθηκε ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή, προφανώς από το ξέπλυμα των δεξαμενών (σεντίνες) πλοίου με βρωμιάρη καπετάνιο…
Να σημειωθεί ότι η πίσσα έφθασε μέχρι το Μαστιχάρι, ενώ παράπονα υπάρχουν και για την εμφάνισή της μέχρι τη Λάμπη.
Τα συνεργεία του Δήμου Δικαίου, μαζί με υπαλλήλους των ξενοδοχείων (οι υπάλληλοι του Δήμου δεν εργάστηκαν την επόμενη ημέρα του Αγ. Πνεύματος) προσπαθούσαν με δικά τους μέσα να καθαρίσουν τις παραλίες και να αποδοθούν αργότερα, στους τουρίστες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


Νέος πρόεδρος στην Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία εξελέγη ο συμπατριώτης μας γιατρός κ. Ιωάννης Ιωαννίδης. Η Διαβητολογική εταιρεία είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης και της έρευνας στον τομέα του διαβήτη.
Πρόκειται για ακόμη μία σημαντική διάκριση για τον εξαιρετικό επιστήμονα που έχει καταγωγή από την Κέφαλο.
Ο κ. Ιωαννίδης τελείωσε την Ιατρική σχολή Αθηνών το 1988 με άριστα. Είναι διδάκτωρ της ίδιας σχολής επίσης με βαθμό άριστα. Είναι Παθολόγος και επιμελητής Α’ στην Β’ Παθολογική κλινική του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου στην Νέα Ιωνία. Έχει εξειδικευθεί στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο του Λαϊκού νοσοκομείου, και είναι ιδρυτής και υπεύθυνος από το 1999 του διαβητολογικού ιατρείου του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται.
Έχει συγγράψει βιβλίο με τίτλο «οδηγός ινσουλινοθεραπείας στην κλινική πράξη» ενώ έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε άλλα 24 βιβλία. Έχει δημοσιεύσει 11 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και 29 σε ελληνικά. Έχει 172 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ έχει δώσει 237 διαλέξεις και ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις.
Έχει τιμηθεί ως κριτής άρθρων για διεθνή ιατρικά περιοδικά 5 φορές. Έχει συμμετάσχει ως μέλος οργανωτικής επιτροπής στην διοργάνωση πολλών ημερίδων και συνεδρίων, 2 φορές μάλιστα ως πρόεδρος. Υπήρξε για 6 χρόνια, μέλος του ΔΣ και 2 χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας ενώ υπήρξε για 6 χρόνια μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας της οποίας υπήρξε αντιπρόεδρος.
* Εκ μέρους της εφημερίδας, αλλά και του Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γ. Καμπανή, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την τιμητική αυτή διάκριση του κ. Ιωαννίδη.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ




Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία και ο Κλάδος Άνοιας, διοργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου, στην Πνευματική Εστία, επιστημονική εκδήλωση για την άνοια, επ’ ευκαιρία του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελλήνων Νευρολόγων που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Νησί μας.
Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η ενημέρωση του κοινού για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη νόσο Alzheimer, καθώς επίσης και την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων, προς όφελος των ασθενών και τη στήριξη των οικογενειών τους.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Παρασκευή Σακκά (δ/ντρια τμήματος εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου), ο κ. Παναγιώτης Μπερεδήμας (Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας), η κ. Βασιλική Κώστα (καθηγήτρια νευρολογίας), οι οποίοι ανέφερεαν μεταξύ άλλων ότι εκτός από την φαρμακευτική κάλυψη, απαραίτητη είναι η καλή ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς και η εκπαίδευση του, με στόχο την απόκτηση νέων γνωστικών δεξιοτήτων.

Μεγάλο ενδιαφέρον στην Ημερίδα των «Γυναικών Πυλίου» για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας




Μία πολύ σημαντική ιατρική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής, ο Σ/γος Γυναικών Πυλίου, με ομιλητές τους διακεκριμένους γιατρούς κ. Ματίνα Δεμίρη (μαστολόγος – ογκολόγος) και κ. τολόγος- ογολόγος) και Γιάννη Χατούνογλου – Χατουνιρη (μαιευτήτρας γυναικολόγος – ογκολόγος).
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προκαλείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων του τραχήλου της μήτρας.
Με έγκαιρη ανίχνευση, ειδικά της ενδοεπιθηλιακής νεοπλαστικής αλλοίωσης και των πρώιμων μορφών του καρκίνου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι συνήθως εύκολα θεραπεύσιμος. Ωστόσο , αν αφεθεί χωρίς έλεγχο , είναι σχεδόν πάντα μοιραίος . Με την πάροδο του χρόνου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να εξαπλωθεί (να κάνει μετάσταση) στο υπόλοιπο σώμα της μήτρας, την ουροδόχο κύστη, στο ορθό και στο κοιλιακό τοίχωμα. Τελικά, φτάνει στους λεμφαδένες της πυέλου και δημιουργεί μεταστάσεις.
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών.
Συμβαίνει, όταν κάποια κύτταρα του μαστού χάνουν τονέλεγχο του πολλαπλασιασμού και διαιρούνται ανεξέλεγκτα.
O κίνδυνος να αναπτύξει μια γυναίκα καρκίνο στον μαστό, αυξάνει με την ηλικία. Έτσι ενώ μέχρι την ηλικία των 39 ετών ο κίνδυνος είναι μόλις 0,5%, στις ηλικίες 40-59 ετών ο κίνδυνος φτάνει το 4% (δηλαδή 1 στις 25 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο στο μαστό).

Tuesday 18 May 2010

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ




Ένα μαγικό ταξίδι στην παραγωγή του κρασιού, από την καλλιέργεια του αμπελιού ως τον τρύγο, την απόσταξη και την εμφιάλωση, γεμάτο μεθυστικά αρώματα και λεπτές γεύσεις, διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο και τα οινοποιεία στην Κω (Τριανταφυλλοπούλου και Χατζηεμμανουήλ), στο πλαίσιο των πανελλήνιων εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες», ενός θεσμού που διοργανώνεται εδώ και δεκαετίες σε οινοποιεία του εξωτερικού και από πέρυσι έφθασε και στη χώρα μας.
Οι φίλοι του κρασιού κάθε ηλικίας (δυστυχώς η συμμετοχή ήταν μικρή) είχαν τη δυνατότητα να μυηθούν στα μυστικά της οινοποιίας, να γνωρίσουν τους ανθρώπους που αφιερώνονται σε αυτήν, να εξοικειωθούν με διαφορετικές ποικιλίες και αρώματα και να αντιληφθούν αυτό που οι ίδιοι οι οινοπαραγωγοί ονομάζουν «φιλοσοφία του κρασιού».
«Μέσα από τον θεσμό “Ανοιχτές Πόρτες” στην ουσία προσπαθούμε να φέρουμε σε επαφή τους ντόπιους με το κρασί του τόπου τους, διότι δυστυχώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο, να γνωρίζουν αρκετές πληροφορίες για γαλλικές, ιταλικές ή ισπανικές ποικιλίες και να αγνοούν τα εξαιρετικά ελληνικά κρασιά, τα οποία δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με τα πιο διάσημα ευρωπαϊκά» μας ανέφεραν η κ. Μαρία Τριανταφυλλοπούλου και ο κ. Βασίλης Χατζηεμμανουήλ.
ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟ ΚΩΑΚΟ ΚΡΑΣΙ
Τα ελληνικά κρασιά είναι γεγονός ότι χαίρουν λιγότερης αναγνώρισης από αυτήν που ουσιαστικά τους αναλογεί, και αυτό αποδίδεται κυρίως στην ελλιπή διαφημιστική προώθησή τους, όχι μόνο στις διεθνείς αγορές αλλά ακόμη και στην ίδια την ελληνική. Όπως μας επισήμαναν, το Κώτικο κρασί είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, γι’ αυτό και έχει διακριθεί σε πολλούς Πανελλήνιους διαγωνισμούς. Ανέκαθεν, το κρασί μας είχε εξαιρετική ποιότητα και αυτό προσπαθούν να διατηρήσουν μέχρι σήμερα, με πολύ κόπο και μεράκι οι οινοπαραγωγοί της Κω, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την κρατική αδιαφορία.

Εντυπωσίασε η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της κ. Μ. Βαμβακούση




Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Πυλίου, στο πλαίσιο για τα «Εαρινά Δίκαια».
Οι μαθητές των εργαστηρίων του «Θεόκριτου» εντυπωσίασαν με τα έργα ζωγραφικής τους, αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε συνεργασία με την δασκάλα τους Μαρία Βαμβακούση.
Αναλυτικά στην έκθεση συμμετείχαν τα έργα των: Σέβη Βασιλειάδη, Μαλάμω Φαναριώτη, Ειρήνη Κασφήκη, Νίκος Ιωαννίδης, Βαγγελίτσα Δημητριάδη, Ελευθερία Παμπρή, Βάσω Αναστασιάδου, Αλεξάνδρα Σιμιτσή, Γεωργία Γκανάτσιου και Σούλα Χατζηπαναγιώτη.
ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε το γκρουπ «Ανοιχτές Θάλασσες», όπου οι καλλιτέχνες Γ. Γιακουμάκης, Β. Κοντόπουλος, Μ. Μάστορα και Δ. Παναγούλιας, μάγεψαν τους θεατές με το πλούσιο ρεπερτόριό τους, παίζοντας κομμάτια γραμμένα από τους ίδιους, αλλά και τραγούδια ελληνικής και παραδοσιακής μουσικής, διασκευασμένα με τεχνικές και ήχους τζαζ και ροκ και τραγούδια Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

Saturday 15 May 2010

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


Την Κυριακή 23/5 θα γίνει ο εορτασμός της «Ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων», ώστε να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή (1916-1923).
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Κυριακής έχει ως εξής:
- 10.30 Δοξολογία στο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου. Ομιλία από τον Πρόεδρος Ποντίων Κω κ. Σιδηρόπουλο.
- 11: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και καταθέσεις στεφάνων
* Τελετάρχης, ορίζεται ο καθ. κ. Β. Χατζηπαυλής.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΣΝΟΥΣ


Τα μέλη του σ/γου Πολυτέκνων για να παίρνουν δωρεάν προϊόντα της Ε.Ε., θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι τις 31/5: α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, β) θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού εισοδήματος ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 θεωρημένη από ΔΟΥ ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης και γ) φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου.

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓ, ΜΗΝΑ ΣΤΗ ΒΟΡΙΝΑ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, έγιναν την Κυριακή, στο Ιερό Ησυχαστήριο Βορίνας, τα εγκαίνια της Καμπάνας του Ιερού Ναού. Xωροστατούντος του Μητροπολίτη, ψάλθηκε Ιερά παράκληση της Φοβέρας Προστασίας της Θεοτόκου και του Αγ. Μηνά, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε μπουφές στο Αρχονταρίκι.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ


Φωτιά μικρής έκτασης σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στον παλιό σκουπιδότοπο, με αποτέλεσμα ο καπνός να κάνει την εμφάνισή του και στην πόλη της Κω. Ευτυχώς, χάριν στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις και περιορίστηκε εντός του σκουπιδότοπου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ στο 2ο Λύκειο


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ, στο 2ο Λύκειο Κω "Οδυσσέας Ελύτης", με το οποίο οι μαθητές γιόρτασαν την «Άνοοιξη της Ευρώπης» και αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιελάμβανε πλούσιες και ποικίλες δραστηριότητες, όπως: δεντροφύτευση, παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σχολικών δραστηριοτήτων, μουσική συναυλία από μαθητές, ενημέρωση για τις δράσεις της ΖΟΕΚ από τον Πρόεδρο κ. Β. Τρακόσα και τον κ. Κ. Κωστογλάκη, ενημέρωση για τον Κωακό Αμπελώνα από την κ. Μ. Τριανταφυλλοπούλου κ.α., ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με
έναν υπέροχο πολυεθνικό μπουφέ.

Thursday 13 May 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΔΗΚΕΚΥΔ




Στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ., έγινε ημερήσια εκδρομή για τα άτομα τρίτης ηλικίας και τα Α.Μ.Ε.Α. Oι εκδρομείς επισκέφθηκαν το Δ.Ι.Ι.Κ., όπου η κ. Μ. Παρισίδου – Τουλαντά, τους υποδέχθηκε στον συνεδριακό χώρο και τους ανέλυσε τον Ιπποκρατικό Όρκο. Ακολούθησε επίσκεψη στη Μαρίνα της Κω, παρουσία του προέδρου της Κως Επενδυτική κ. Κανταρζή και του διευθύνοντος σ/λου κ. Μαραγκού. Αργότερα ακολούθησε καφές στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ένας πλούσιος μπουφές και άφθονο κρασί προσφέρθηκαν στους 120 εκδρομείς, από το ζεύγος Τριανταφυλλοπούλου, οι οποίοι ξενάγησαν τους επισκέπτες στο χώρο του οινοποιείου.
Στη φιλόξενη πλατεία Πυλίου, απόλαυσαν παραδοσιακούς μεζέδες και αντάλλαξαν ευχές, πίνοντας στην υγειά τους.

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ «ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΗ» ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΦ Γ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ




Μεγάλη ήταν η παρουσία του κόσμου, στην βραδιά μαγειρικής που διοργάνωσε στη «Νέα Φαντασία» ο παιδικός σταθμός Πυλίου, με τον διάσημο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να γευτούν τις μοναδικές δημιουργίες του διακεκριμένου σεφ, ο οποίος πάντως έμεινε κατενθουσιασμένος από την ποικιλία και την ποιότητα των ντόπιων προϊόντων.
Ο σεφ επισκέφτηκε και τον Παιδικό σταθμό του Πυλίου, όπου μαζί με την διαιτολόγο κ. Μαλαχία, ενημέρωσαν τα παιδιά για την υγιεινή διατροφή και μαγείρεψε μαζί τους, αποκαλύπτοντάς τους, τα μυστικά της κουζίνας.

Φωτό: photo life

Tuesday 11 May 2010

Την Τετάρτη Μαθητικό Φεστιβάλ στο 2ο Λύκειο για το κλείσιμο της χρονιάς


Οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Λυκείου, σας προσκαλούν την Τετάρτη 12/5 στο Μαθητικό Φεστιβάλ για το κλείσιμο της χρονιάς και την "Άνοιξη της Ευρώπης", όπου θα γίνει και η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σχολικών δραστηριοτήτων, ενώ θα γίνει και δεντροφύτευση στο χώρο του σχολείου.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
9: «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού». Υπεύθυνοι καθηγητές: Ι. Γούλα – Θ. Τσάπελης. Παρουσίαση από μαθητές της Α΄ Λυκείου
9.15: Οικονομία και Επιχειρηματικότητα. Υπεύθυνες καθ.: Ι. Γούλα – Ρ. Βασιλειάδου. Παρουσίαση από μαθητές της Α’.
9.30: «Επαγγέλματα που σχετίζονται με ξεν/κη μονάδα». Υπεύθυνες καθ. Μ. Κρύου – Ρ. Βασιλειάδου. Παρουσίαση από μαθητές της Α΄ Λυκείου
10 Ανακύκλωση. Υπεύθυνος καθ. Γ. Χαρτοφίλης. Παρουσίαση από μαθητές της Β’ Λυκείου
10.30: Εκπαιδευτική εκδρομή στη Νίσυρο. Παρουσίαση από μαθητές της Α’ Λυκείου
10.45: Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο. Παρουσίαση από μαθητές της Β’ Λυκείου
11: Πενθήμερη εκδρομή τελειόφοιτων στη Βαρκελώνη. Παρουσίαση από μαθητές της Γ’ Λυκείου
11.15: Δράσεις της ΖΟΕΚ. Παρουσίαση: Κώστας Κωστογλάκης
11.30: Η ιστορία του Κωακού Αμπελώνα. Παρουσίαση από την κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου
11.45: Τι είναι η άνοιξη της Ευρώπης; Παρουσίαση από μαθητές της Α’ Λυκείου
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
- 10.30: Συμβολική δεντροφύτευση στη νότια πλευρά του σχολείου από μαθητές της Α’.
- 11: Επίδειξη εργασιών μαθητών της Α’ Λυκείου στη Πληροφορική
- 12: Μπουφές τοπικών παραδοσιακών γεύσεων στο πλαίσιο της «Άνοιξης της Ευρώπης». Προβολή βιντεοκλιπ και ζωντανή μουσική από μαθητές του Λυκείου

ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΩΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ




Με επιτυχία έγινε το καθιερωμένο ετήσιο παραδοσιακό γλέντι των Ρουμελιωτών στα Τσουκαλαριά. Πολύς κόσμος γεύθηκε τα πλούσιο φαγητό και ποτό, με την συνοδεία ζωντανής μουσικής που συνόδευε τους χορευτές. Ο πρόεδρος κ Ζήσης Παπασταθόπουλος και το ΔΣ του συλλόγου ευχαρίστησαν τους παρεβρισκόμενους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι.

Επιστολή διάψευσης Μπαλάσα από τον κ. Νικήτα Φουντουλάκη


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ!!
Σε ποιους άλλους έκανε το ίδιο;

Κύριε Ιωαννίδη,
Από την εφημερίδα σας διάβασα έκπληκτος ότι παραιτήθηκα από μέλος της Τ.Ο. της ΝΔ του Δ. Δικαίου! Απορώ πώς το έκανε αυτό ο Πρόεδρος κ. Μπαλάσας και αναρωτιέμαι πόσοι άλλοι είναι ίσως σαν και μένα. Σας δηλώνω ότι συνεχίζω να είμαι ενεργό μέλος και στέλεχος της Τ.Ο. της Ν.Δ.
Μετά τιμής
Νικήτας Φουντουλάκης

Ξεπέρασε τους 600 συμμετέχοντες ο ποδηλατικός γύρος της πόλης


ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΚΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Με μεγάλη συμμετοχή (ξεπέρασε τα 600 άτομα) διοργανώθηκε την Κυριακή, ο Ποδηλατικός γύρος της πόλης, στο πλαίσιο του Μαζικού Αθλητισμού του ΔΟΑ για τους Δημότες όλου του Νησιού. Ο Ποδηλατικός γύρος, προσελκύει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Κως μπορεί να ξαναγίνει το «Νησί του Ποδηλάτου».
Η διαδρομή μέσα από όλα τα αξιοθέατα σημεία της πόλης, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν μία μαγευτική διαδρομή στην Πόλη της Κω, προβάλλοντας το ποδήλατο ως ουσιαστικό και αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
Στον τερματισμό απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα.

Πολύς κόσμος στη «Γιορτή της Μητέρας» στο Πυλί - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ…




Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Γιορτή της Ημέρας» που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής στο Πυλί, ο Σ/γος Γυναικών Πυλίου και οι «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα», για να τιμήσουν την Μητέρα.
Η Πρόεδρος των «Γυναικών Πυλίου» κ. Μαρίνου και η Πρόεδρος των «Γυναικών Χωρίς Σύνορα» κ. Μπεσίρη, αναφέρθηκαν στην αξία και στην προσφορά της Μητέρας στην οικογένεια, αλλά και σε όλη την κοινωνία.
Ποιήματα αφιερωμένα στην Μητέρα, ανάγνωσαν η κ. Μαρία Τουλαντά – Παρισίδη, και η κ. Ελένη Διακοπαναγιώτου, ενώ ακολούθησαν τα ποιήματα των παιδιών: Βαλάντω Τσαούση, Μιχάλη Ζήκα, Βαγγελίτσα Στούππου, Μαρία Αγρέλλη, Θοδωρής Τριμάτης, Αγγέλα Ιντζιρλή, Ζαχαρένια Χατζηνικολάου.
Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική από τους μαθητές της σχολής Βουλιάκη.
* Να σημειωθεί ότι τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Thursday 6 May 2010

Στην Κέφαλο σεμινάριο τουρισμού


Το Σωματείου Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων ανακοινώνει ότι την Κυριακή 9/5, ώρα 5, θα γίνουν στην αίθουσα της Κεφάλου σεμινάρια τουριστικής κατάρτισης, ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος. Ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό.
Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος
Αχιλλέας Κοντοβερός

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ


Μπαίνοντας σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, πολλά πράγματα θ’ αλλάξουν στη ζωή μας, όχι κατ’ ανάγκην επί τα χείρω…
Παράδειγμα, η αφύπνιση του εθελοντισμού είναι κάτι πολύ όμορφο και σπουδαίο, ιδιαίτερα όταν και όσο αυτό αναδεικνύει ανθρωπιά, οικολογική ευαισθησία και γενικά την αίσθηση της προσφοράς.
Με άλλα λόγια, είναι καιρός όλοι να …ανακαλύψουμε και τη διαδικασία του δίνω και όχι μόνο του θέλω και παίρνω…
Μια τέτοια πρόταση – πρόκληση είναι αυτή της Μητρόπολης για εθελοντές στη διανομή συσσιτίου από το Γηροκομείο στα σπίτια συγκεκριμένων αδύναμων συνανθρώπων μας.
Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνει κάθε μέρα. Εστω μια φορά το μήνα…
Εάν και όσο αυτό μας συγκινεί, η επόμενη κίνηση είναι τα τηλέφωνα 6944.295577 του κ. Κρητικού και 6944.459970 της κ. Γαμβρέλλη.

Στις δημοτικές εκλογές «παίζεται» το 42%;


Από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ ήταν η αλλαγή του τρόπου εκλογής δημάρχων, δηλ. το περιβόητο 42%, που ήταν αρκετό για την εκλογή από τον πρώτο γύρο, θα γινότανε 50% συν 1 ψήφος.
Εκπληξη όμως και προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός ότι στις ανακοινώσεις του κ. Ραγκούση περί «Καλλικράτη», στο Υπ. Σ/λιο δεν είπε λέξη για το θέμα, οπότε και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται μήπως και η κυβέρνηση υπαναχωρεί σ’ αυτή την εξαγγελία;
Και επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία, ενδεχομένως να είδε το ΠΑΣΟΚ ότι με την κατάσταση που διαμορφώνεται, η έννοια των συνεργασιών με τα άλλα κόμματα στο 2ο γύρο πάει περίπατο, οπότε – σου λέει – μείνε στο 42%...

Monday 3 May 2010

Μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα η φιέστα του Ανταγόρα


ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΘΕΣ…ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, έγινε την Κυριακή η φιέστα τίτλου του Ανταγόρα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αφού η τωρινή διοίκηση, πήρε την πρωτοβουλία και τίμησε την τελευταία πρωταθλήτρια ομάδα του Ανταγόρα (1981), απονέμοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους εκείνους που έδωσαν όλο τους εαυτό για να φτάσει ψηλά ο Ανταγόρας.
Στον αγωνιστικό χώρο, οι παίχτες μας περίμεναν πως και πώς να τελειώσει το παιχνίδι και να πανηγυρίσουν τον τίτλο, γι’ αυτό και το θέαμα ήταν αρκετά φτωχό, με την ομάδα μας όμως να επικρατεί με 3-1 και να κλείνει την χρονιά, έτσι όπως ακριβώς την άρχισε, με νίκη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ


Στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού Πυλίου, γιορτάστηκε το βράδι της Κυριακής, η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Δίκαια,. Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν διάφοροι χοροί (μπαλέτο, μοντέρνος χορός, hip-hop, Latin & ballroom dances, παραδοσιακοί χοροί κ.α.), με τους συμμετέχοντες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να αποσπούν δίκαια το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ


Αρκετός ήταν ο κόσμος που επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής, στην Πλ. Ελευθερίας, την ανθοκομική έκθεση που διοργάνωσαν, οι σ/γοι Γονέων του 3ου δημοτικού σχολείου και του 4ου νηπιαγωγείου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγοράσουν φυτά και λουλούδια από την πλούσια γκάμα που είχαν εξασφαλίσει οι σ/γοι Να σημειωθεί ότι τα έσοδα, θα διατεθούν για τις ανάγκες των δύο σχολικών κτιρίων.