Wednesday 26 May 2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


Νέος πρόεδρος στην Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία εξελέγη ο συμπατριώτης μας γιατρός κ. Ιωάννης Ιωαννίδης. Η Διαβητολογική εταιρεία είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης και της έρευνας στον τομέα του διαβήτη.
Πρόκειται για ακόμη μία σημαντική διάκριση για τον εξαιρετικό επιστήμονα που έχει καταγωγή από την Κέφαλο.
Ο κ. Ιωαννίδης τελείωσε την Ιατρική σχολή Αθηνών το 1988 με άριστα. Είναι διδάκτωρ της ίδιας σχολής επίσης με βαθμό άριστα. Είναι Παθολόγος και επιμελητής Α’ στην Β’ Παθολογική κλινική του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου στην Νέα Ιωνία. Έχει εξειδικευθεί στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο του Λαϊκού νοσοκομείου, και είναι ιδρυτής και υπεύθυνος από το 1999 του διαβητολογικού ιατρείου του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται.
Έχει συγγράψει βιβλίο με τίτλο «οδηγός ινσουλινοθεραπείας στην κλινική πράξη» ενώ έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε άλλα 24 βιβλία. Έχει δημοσιεύσει 11 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και 29 σε ελληνικά. Έχει 172 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ έχει δώσει 237 διαλέξεις και ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις.
Έχει τιμηθεί ως κριτής άρθρων για διεθνή ιατρικά περιοδικά 5 φορές. Έχει συμμετάσχει ως μέλος οργανωτικής επιτροπής στην διοργάνωση πολλών ημερίδων και συνεδρίων, 2 φορές μάλιστα ως πρόεδρος. Υπήρξε για 6 χρόνια, μέλος του ΔΣ και 2 χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας ενώ υπήρξε για 6 χρόνια μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας της οποίας υπήρξε αντιπρόεδρος.
* Εκ μέρους της εφημερίδας, αλλά και του Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γ. Καμπανή, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την τιμητική αυτή διάκριση του κ. Ιωαννίδη.

No comments: