Saturday 16 October 2010

Πρόσκληση Παυλίδη στις Βρυξέλλες από τους «Φίλους της Ευρώπης»


Στις Βρυξέλλες ευρίσκεται ο τ. Βουλευτής - Υπουργός κ. Παυλίδης προσκεκλημένος της Διεθνούς Οργανώσεως «Φίλοι της Ευρώπης», η οποία πραγματοποιεί εκεί το ετήσιο συνέδριο της, στα πλαίσια των ειδικών συναντήσεων της Βελγικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το κύριο θέμα των συζητήσεων είναι «Η παρούσα κατάσταση της Ευρώπης και το μέλλον της». Μετέχουν στο συνέδριο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J.M. Barroso, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου J. Buzer, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου H. Van Rompny, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά M. Barnier, οι πρώην Επίτροποι M. Monti και E. Davignor και συνολικά 60 σύνεδροι εν ενεργεία ή διατελέσαντες Υπουργοί, εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ, επιχειρηματικών οργανώσεων και πανεπιστημιακοί καθηγητές.
Ο κ. Παυλίδης μετέχει στο συνέδριο ως διατελέσας: Υπουργός, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνο-Βελγικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το θέμα το οποίο παρουσιάζει ο κ. Παυλίδης αναφέρεται «Στην αντιμετώπιση της Νησιωτικότητας υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και στο σχεδιασμό της θεσμικής Κοινοτικής καλύψεως, των ιδιαιτεροτήτων βάσει των προβλέψεων της Συνθήκης της Λισαβόνας». Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με μέλη της εκεί Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας, καθώς και με συνεργάτες των Επιτροπών Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

No comments: