Saturday 9 October 2010

Ο Δήμος Ηρακλειδών ξεκινά τη μελέτη για την αποχέτευση Αντιμάχειας, Μαστιχάρι, Καμάρι


Την Τετάρτη 6/10 ο Δήμαρχος Ηρακλειδών κ. Μπίλλης, υπέγραψε με την ανάδοχο μελετητική εταιρεία ΡΟΙΚΟΣ ΑΕ την σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης: Αποχέτευση Ακαθάρτων οικισμών ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ, ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ, ΚΑΜΑΡΙΟΥ.
Το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται στις 511.000 ευρώ.
Η μελέτη είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 600.000 ευρώ.
Ο καθαρός χρόνος εκπόνησης της μελέτης είναι 6 μήνες.
Το αντικείμενο της μελέτης είναι σημαντικό καθώς τα δίκτυα ακαθάρτων Αντιμάχειας και Μαστιχαρίου πρέπει να κατασκευαστούν άμεσα αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή και η δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού της ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ, ένα έργο ενταγμένο στο Π.Ε.Π. και στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλειδών ήδη αποφάσισε για την υποβολή πρότασης για την ένταξη του έργου των δικτύων Ακαθάρτων ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις 23 Νοεμβρίου δημοπρατείται η κατασκευή των Δικτύων Ακαθάρτων στην ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΠΕΡΑΑ
Σημαντικό είναι επίσης η μελέτη των δικτύων ακαθάρτων ΚΑΜΑΡΙΟΥ καθώς παράλληλα προχωράνε η διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης του Βιολογικού ΚΕΦΑΛΟΥ έπειτα από την ένταξη της στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 175.000 ευρώ.

No comments: