Tuesday 13 July 2010

Από το σ/γο Γυναικών Πυλίου και το περιοδικό “Real Food’’ της κ. Α. Αλεξιάδου ΑΦΙΕΡΩΜΑ 23 ΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ




Τεράστια προβολή για το Νησί μας, αποτελεί το 23σελιδο αφιέρωμα του περιοδικού «Real food» της κ. Αλεξίας Αλεξιάδου, μέσα από το οποίο, αναδεικνύεται ο πλούτος της παραδοσιακής μας κουζίνας, αλλά και οι ομορφιές του Νησιού μας.
Το αφιέρωμα, έγινε σε συνεργασία με τον σύλλογο Γυναικών Πυλίου, βασισμένο και στο βιβλίο του σ/γου «Γεύσεις από το Πυλί της Κω».
Η κ. Αλεξιάδου, φιλοξενήθηκε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας Κώστα και Πετρούλας Αναθρεπτάκη στο Πυλί και πήρε μία πρώτη γεύση από την κουζίνα μας, δοκιμάζοντας παραδοσιακά εδέσματα, όπως πληγούρι με χοιρινό, κρασοτύρι, πατζίνα, πουλάκια τηγανιτά σιροπιαστά, αλλά και μερικές νέες συνταγές, όπως οι κρεμμυδοντολμάδες της Λίτσας Δρακωνάκη, οι μπάμιες με αρνί κ.α.
Να σημειωθεί ότι , η κ. Αλεξιάδου, έχει ξαναέρθει στην Κω, όπου πέρυσι συμμετείχε στον διαγωνισμό μαγειρικής, που διοργάνωσαν οι Γυναίκες Πυλίου, στην «Φαντασία» και έχει μείνει κατενθουσιασμένη από την κουζίνα μας.
Στο αφιέρωμα, εκτός από τις αναφορές στην τοπική μας κουζίνα, υπάρχει και ένα 7σελιδο αφιέρωμα, για το Νησί, τον πολιτισμό μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και 10 λόγοι για επισκεφτεί κάποιος το Νησί μας.

No comments: