Tuesday 27 April 2010

ΠΑΡΟΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΗ ΞΕΝ/ΚΗ ΜΟΝΑΔΑ


Γνωστή ξεν/κη μονάδα (προς το Μαστιχάρι) προέβη σε ολοκληρωτική ισοπέδωση παραλίας μήκους 150μ. και πλάτους τουλάχιστον 20 μ. με μηχανήματα καταστρέφοντας αμμολόφους και αμμοθίνες. Η βαρβαρότητα εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, ήταν εμφανής, αφού κατασκεύασαν επίσης τεράστιες ξύλινες κατασκευές και μετέτρεψαν σε «στάδιο» όλη την περιοχή, με σκοπό το κέρδος.
Τοποθέτησαν δε και κρυμμένο παράνομο αγωγό/σωλήνα στον αιγιαλό, για να ρίχνουν σε ανύποπτο χρόνο, τα απόβλητά τους.
Προέβησαν ακόμη σε αμμοληψία, παραμορφώνοντας το παραλιακό μέτωπο.
Ειδοποιήθηκε το Λιμαναρχείο Καρδάμαινας και το Α. Τ. Αντιμάχειας, για να προβούν στις νόμιμες ενέργειες (μετά και την καταγγελία της ΖΟΕΚ), αφού καθ’ ομολογία υπαλλήλου της εταιρείας, έκαναν χρήση μηχανημάτων.
Η ΖΟΕΚ ζητά την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα και την επιβολή κυρώσεων για να διασφαλίσουν την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου φυσικού περιβάλλοντος, αφού η απογύμνωση των φυτικών παράκτιων οικοσυστημάτων, διευκολύνει την διάβρωση των ακτών.
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες παραλίες, είναι πασίγνωστες στο Πανελλήνιο, ως χώρος επώασης της χελώνας Caretta Caretta καθώς και άλλων σπάνιων ειδών, όπως μεσογειακή φώκια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, την πρόσφατη παρουσία μίας φώκιας στο Μαρμάρι.

No comments: