Friday 5 February 2010

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ Δ/ΝΤΗΣ TOY ΔΗΜ. ΠΥΛΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλίου, παρουσία και του Μητροπολίτη, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, η κοπή πίτας του Σ/γου Γονέων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Πυλίου, όπου τιμήθηκε ο πρώην Δ/ντης του Σχολείου (που συνταξιοδοτήθηκε) κ. Νίκος Βλάχος και βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές της περσινής χρονιάς.
Ν. ΒΛΑΧΟΣ – ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Η Πρόεδρος του Σ/γου κ. Ειρήνη Κουλιανού, αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά του κ. Βλάχου στην τοπική κοινωνία του Πυλιού, όπου μεγάλωσε και δίδαξε αρκετές γενιές παιδιών. « Ήταν – είπε- επί 34 χρόνια εκεί μπροστά στο δύσκολο αλλά συνάμα όμορφο ρόλο που εκείνος με πολύ αγάπη και πολύ κόπο κατάφερε να κατακτήσει: το ρόλο του δασκάλου. Ένα πλατύ χαμόγελο ακολουθούσε κάθε του κίνηση και ένα ενθαρρυντικό χτύπημα στην πλάτη. Με την στάση ζωής του έδινε σε όλους εμάς τους μαθητές πολλά παραδείγματα. Τον αγαπάμε και τον ευχαριστούμε που ήρθε εδώ στο Πυλί και έγινε ένα με τους ντόπιους και συνεχίζει να ζει εδώ ως γνήσιος Πυλιώτης. Τον ευχαριστούμε πολύ για όλα, για εμάς θα είναι πάντα ο δάσκαλός μας.
Ν. ΒΛΑΧΟΣ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΝΟΣ
Ο κ. Βλάχος, φανερά συγκινημένος, ανέφερε: «Νιώθω αμήχανα, αφού με κατακλύζει η συγκίνηση και πλημμυρίζει την ψυχή μου το συναίσθημα. Όμως ο χρόνος είναι αυτός που προσδιορίζει την αρχή και το τέλος. Έτσι ο χρόνος έφθασε και τώρα αφήνοντας τα θρανία και το εκπαιδευτικό έργο, βρίσκομαι στη συνταξιοδότηση. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω οτι συμπλήρωσα 35 χρόνια και ότι έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσω.
Βαρύ το έργο του εκπαιδευτικού αφού συνδυάζει εκπαιδευτικό, κοινωνικό, μαθησιακό, γνωστικό, εμπειρικό και προπάντων συναδελφικό κομμάτι.
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες: Δώστε αγάπη για να πάρετε αγάπη. Δώστε συνεργασία για να έχετε συνεργασία. Δώστε φιλία για να σας έχουν εμπιστοσύνη Δώστε τις γνώσεις-εφόσον τις γνωρίζετε καλά-διαφορετικά συμβουλευτείτε βιβλία ή τις γνώμες των εκπαιδευτικών. Θεωρώ απαραίτητο να συνεργάζεστε με τους εκπαιδευτικούς τουλάχιστον ανά μήνα ή δύο μήνες.
Αγαπητά μου παιδιά. Είναι ολοφάνερο, ότι είστε η πιο ευτυχισμένη γενιά, γιατί δεν σας λείπει τίποτε. Ξεκινώντας από το όμορφο σπίτι σας, το πανέμορφο σχολείο, τους εξαίρετους δασκάλους, τις βιβλιοθήκες, τους Η/Υ.
Έχοντας τα παραπάνω και πολλά άλλα, δεν απομένει τίποτα άλλο, παρά η προσπάθεια η δική σας, γιατί όπως συνήθιζα πάντα να έλεγα "η προσπάθεια είναι έπαινος". Εκείνος που προσπαθεί και εκείνος που δουλεύει κάθε μέρα, να είσαστε σίγουροι ότι θα πετύχει τους στόχους του.
Αγαπητοί συνάδελφοι. Στην αρχή της ομιλίας μου αναφέρθηκα στη συγκίνηση και το συναίσθημα. Όντως έτσι είναι. Πως να ξεχάσω την κ. Ευανθία Γιακουμή, τον κ. Σαλαμαλέκη, τον κ. Αναθρεπτάκη, την κ Χατζηδαυίδ, την κ Καραπανούτη μαθήτρια μου και συνάδελφο κ Θεοδώρου και όλους μα όλους τους συναδέλφους που συνυπηρέτησα. Τους ευχαριστώ πραγματικά όλους. Πιστέψτε αγαπητοί συνάδελφοι στους σκοπούς και στόχους που έχουν παιδαγωγική και ψυχολογία και θα το πετύχετε. Να είστε πάντα πρόθυμοι, χαμογελαστοί, ευχάριστοι, να νιώθετε την παιδική ψυχή. Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία, τους; Δ. Δικαίου, Σχολική Επιτροπή και Επιτροπή Παιδείας, τον κ. Ν. Παναγιωτιδη, τον κ. Θ. Καραθωμα, την κ. Σ. Χατζηδημητρίου και Αναστασία, την κ. Α. Κουζουκα. Πραγματικά θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω και να μη συγχαρώ το Σ/γο Γονέων και κηδεμόνων και τον Πολιτιστικό Σ/γο Γυναικών Πυλίου και θεωρώ ότι ο Δ/ντης και οι λοιποί συνάδελφοι να αγκαλιάσουν τους σ/γους αυτούς, γιατί τους αξίζει κάθε έπαινος για κάθε προσπάθεια που κάνουν.
Σας ευχαριστώ όλους για την τιμή που μου κάνατε σήμερα και ιδιαίτερα την Πρόεδρο και το Δ.Σ. του σ/γου για την αποψινή εκδήλωση που θα κρατώ μέσα μου με συγκίνηση, αγάπη και υπερηφάνεια.

No comments: