Tuesday 9 February 2010

Κατέπληξαν και φέτος οι Πόντιοι στα «Διογένεια»



ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΓΕΡΑ
ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ
Στην Κω το Παγκόσμιο Ποντιακό Συνέδριο το 2011


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι εκδηλώσεις «Διογένεια» που ξεκίνησε με πολύ αγάπη και μεράκι για την Κω και τις αλησμόνητες πατρογονικές εστίες του Πόντου, ο Σ/γος των Ποντίων της Κω «Ο Ξενιτέας».
Με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνικών σχημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρουσίασαν στο Πολύκεντρο Θαλασσινού, στο Κλειστό Γυμναστήριο αλλά και στους δρόμους της πόλης, μια σειρά από εκδηλώσεις και δρώμενα αποσπώντας τα πιο κολακευτικά σχόλια του κόσμου, που συμμετείχε και επιβράβευσε με το ζεστό του χειροκρότημα.
Εκλεκτοί καλεσμένοι, η Ολυμπιονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και ο δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης (ο κ. Μελισσανίδης δεν ήρθε λόγω καιρού). Ιδιαίτερα η κ. Πατουλίδου, όπου εμφανίστηκε έκλεψε την παράσταση, αφού πέρα της τιμής που έφερε με το μετάλλιό της στη χώρα μας («για την Ελλάδα ρε γαμώτο») είναι και ένας χαρισματικός και πολύ αγαπητός άνθρωπος.
Σε κάθε εκδήλωση που το, υπό τον Παύλο Σιδηρόπουλο, Δ.Σ. φρόντισε να διοργανώσει με άψογο τρόπο, ο κόσμος είχε αθρόα προσέλευση, σχολιάζοντας ενθουσιωδώς τόσο τα θεατρικά, όσο και τα μουσικοχορευτικά με αποκορύφωση την παρέλαση στους δρόμους των Μομώγερων και το μεγάλο γλέντι το βράδυ του Σαββάτου, στο φιλόξενο κέντρο του Β. Γιαλλίζη, όπου τα ποντιακά συγκροτήματα σε πρώτη φάση και σε δεύτερη, ο Τάκης Γιαννάκης και ο Γ. Σκαρπαθιωτάκης με την ορχήστρα του κέντρου, πρόσφεραν μια αξέχαστη βραδιά στην οποία το παρών έδωσαν οι βουλευτές κ. Κρεμαστινός και Ζωίδης, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος της Κω, ο Ταξίαρχος κ. Σοφιανίδης (που κατέπληξε με τις χορευτικές του ικανότητες στους ποντιακούς χορούς), ο Αστ/κός Δ/ντής κ. Χρονάκης κ.ά.
ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Οι άριστες εκδηλώσεις των «Διογενείων» από τον Σύλλογο μας, έχει ως αποτέλεσμα το Νησί μας να διοργανώσει το επόμενο Παγκόσμιο συνέδριο Ποντίων, το 2011 που είμαστε βέβαιοι, ότι ο Σύλλογος «Ξενιτέας» θα δώσει για άλλη μία φορά τα διαπιστευτήρια του, με την άψογη διοργάνωσή του.

No comments: