Thursday 24 December 2009

ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ-ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΑ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ



Το Δημ. Σ/λιο ενέκρινε
για την αποτροπή κινδύνου
κατολισθήσεων στα Θερμά
ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ-ΤΑΒΕΡΝΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Στόχος του Δήμου να του παραχωρήσει
η ΚΕΔ όλη την περιοχή για
την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών


Το μείζον θέμα της διασφάλισης στην πρόσβαση, αλλά και της αξιοποίησης των Θερμών, δρομολογήθηκε και επίσημα, με την έγκριση της μελέτης, που θα καθορίσει το τι και πως και πόσο θα κοστίσει, έτσι ώστε να είναι ασφαλής η πρόσβαση στην περιοχή!
Κλιμάκιο επιστημόνων (μήνες τώρα) μελετούν με ειδικές μεθόδους, τη μορφολογία της βραχώδους περιοχής, για να οδηγηθούν σε προτάσεις που θα απαλείψουν ή θα συγκρατήσουν τους επικίνδυνους βράχους, και πάντως, χωρίς τη διαδικασία της ελεγχόμενης έκρηξης, αφού πέραν του ενδεχόμενου κινδύνου, απώλειας της φλέβας που φέρνει το νερό από την “πηγή”, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, να προηγηθούν ανεξέλεγκτες καταρροές βράχων, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ήδη έχουν προχωρήσει, σε ειδικές… “αντινογραφήσεις” των βράχων, για να δουν την ιδιαιτερότητα κάθε τμήματος, ως προς τους κινδύνους.
Παράλληλα, και μέχρι να παρέλθει το διάστημα της σύνταξης της μελέτης, ο Δήμος, προχωράει στην άμεση ανακαίνιση του υπάρχοντος κτηρίου και της ταβέρνας των Θερμών, ώστε να είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν μέχρι το καλοκαίρι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στόχος της Δημ. Αρχής, είναι να διεκδικήσει από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, την παραχώρηση ολόκληρης της περιοχής, προκειμένου να προχωρήσει σε ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης των ιαματικών πηγών.

No comments: