Monday 5 March 2012

Συμβαίνουν στο Νοσ/μείο μας και μας θλίβουν βαθύτατα…

Για πολλοστή φορά, η δήλωση πως αυτό που λέγεται Νοσ/μείο της Κω, και το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Και βέβαια, αυτό σημαίνει πως όπου και ότι και όποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, χρέος δικό μας είναι να το επισημαίνουμε, ελπίζοντας έτσι σε λιγότερα λάθη ή ακόμα επενεργώντας και προληπτικά. Βλέποντας φίλο γιατρό «να συνοδεύει» στο καράβι για τη Ρόδο καρδιοπαθή του νοσ/μείου μας, μάθαμε την παρακάτω απίστευτη «ιστορία»! Νοσηλευόμενος στην Καρδιολογική, παρουσίασε σοβαρή ριννοραγία και αναζητήθηκε ο ΩΡΛ του Νοσ/μείου. Όμως ο γιατρός αυτός, μονήρους ειδικότητας στο νοσ/μείο ήταν αδειούχος, χωρίς να έχει προβλεφθεί η αντικατάστασή του, οπότε και αναζητήθηκαν οι ιδιώτες γιατροί ΩΡΛ, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν ήταν δυνατόν να πάνε να το αντιμετωπίσουν στο νοσ/μείο. (Δεν βρέθηκαν; Δεν ήθελαν να πάνε; Δεν ήταν στην Κω; Αγνωστο!!). Αποτέλεσμα, πήραν την απόφαση να …«μπαρκάρουν» τον ασθενή για το νοσ/μείο της Ρόδου, για μια υπόθεση ριννοραγίας… Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο, παρά μόνον να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη μας… ΑΠΑΔΟΥΣΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑΤΡΟΥ… Συνεχίζοντας, θα περιγράψω άλλο ένα απίστευτο περιστατικό, που επίσης προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση: * Ενστολη κυρία χρειάστηκε υπηρεσίες συγκεκριμένης κλινικής και στήθηκε από τις 8 στα εξωτερικά ιατρεία. Λίγο πριν το μεσημέρι, βγαίνει από το ιατρείο η γιατρός, πλησιάζει την ένστολη και με ύφος επιτιμητικό της ανακοινώνει ότι «κακώς ήταν εκεί και περίμενε, αφού δεν εξετάζουν πλέον τρέχοντα περιστατικά, παρά μόνον τα …επείγοντα»!!! ΕΥΤΥΧΩΣ που στο απίστευτο σκηνικό πήρε είδηση ο άλλος γιατρός της ίδιας κλινικής, βγήκε έξω και προς τιμήν του ενήργησε όλα όσα έπρεπε να είχε κάνει και η συνάδελφός του, με την ανάλογη ευγένεια και την προσθήκη ότι στην καλή λειτουργία του νοσ/μείου, σπουδαία είναι και η συμβολή του Στρατού με τους γιατρούς του, που συμπράττουν σε καθοριστικούς τομείς… Υ.Γ. Ζητάω συγνώμη από το αναγνωστικό κοινό που δεν μου επιτρέπεται η αναφορά και στα ονόματα των συγκεκριμένων προσώπων, για να ξέρει και η τοπική κοινωνία ποιοι και πόσο σωστά κάνουν τη δουλειά τους… Γ.Γ.Ι.

1 comment:

stergos1978 said...

ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ .ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΛΗΓΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΩΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ .ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ».ΟΙ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.ΛΟΙΠΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ.
1)ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
2)ΓΙΑΤΡΟΥΣ .(ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.ΕΛΕΟΣ)ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.
3)ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗ.(ΥΠΗΡΧΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ.
4)ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.(ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ.)
5)ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ .