Saturday 27 March 2010

Η ΚΩΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ




Με μια λαμπρή τελετή στην πλ. 25ης Μαρτίου
Η ΚΩΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ
Διάχυτη η συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος


Παρουσία της Γ. Γ. του Υπ. Πολιτισμού κ. Μενδώνη, έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κολοκοτρώνη στην πλατεία 25ης Μαρτίου. Στην τελετή, εκτός από τις τοπικές Αρχές, βρέθηκαν και αρκετοί Πελοποννήσιοι που ζουν μόνιμα στην Κω.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Σ/γου Πελοποννησίων κ. Β. Μανώλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Κώους για τη συνεισφορά τους στην κατασκευή του αγάλματος, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν δεχτεί τους Πελοποννήσιους, συμβάλλοντας στο να γίνει η Κως, δεύτερη πατρίδα τους. Ευχαρίστησε επίσης το Δήμαρχο, ο οποίος παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια, εξήρε το έργο του Σ/γου, αλλά και τη συμμετοχή των Πελοποννησίων στην ανάπτυξη του τόπου μας. Ο κ. Κυρίτσης, απευθυνόμενος στην κ. Μενδώνη, της ζήτησε να μεταφέρει στην Κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι κάτοικοι του Νησιού, προχωρούν ενωμένοι στη νέα εποχή για τη χώρα μας.
Ακολούθησε η απαγγελία ποιήματος από την εκπ/κο κ. Μπαβελή, σύντομο βιογραφικό του Γέρου του Μωριά από τον κ. Διακογιάννη και παρουσίαση μελοποιημένου ποιήματος του κ. Βοναπάρτη, από ομάδα μουσικών.
Τα αποκαλυπτήρια έκαναν, ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ, η Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος των Πελοποννησίων.

No comments: