Wednesday 1 September 2010

Ακόμη μία νέα «επιτυχία» της Ασφάλειας - ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 2 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΗΡΩΙΝΗ


Μία ακόμη επιτυχία σημείωσε η Ασφάλεια Κω, αφού το απόγευμα της Τρίτης, μετά από καταδίωξη στο Πλατάνι, συνέλαβαν 2 Αλβανούς, με μισό κιλό ηρωίνης και οδηγήθηκαν στον ανακριτή, όπου και παραδέχθηκαν την πράξη τους.
Μετά από πληροφορίες που είχε η Ασφάλεια, ότι αλλοδαπός διακινεί και μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών με το αυτοκίνητό του, τον εντόπισαν μαζί με τον ομοεθνή συνεπιβάτη του στο Πλατάνι. Οι δράστες συναντήθηκαν με έναν 33χρονο αλλοδαπό, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή με δίκυκλο για να παραλάβει τα ναρκωτικά, τα οποία είχαν κρύψει σε θάμνο. Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τους ακινητοποιήσουν, τράπηκαν σε φυγή και μετά από καταδίωξη, συνελήφθησαν οι δύο, με τον τρίτο να ξεφεύγει, ενώ κατά την καταδίωξη τραυμάτισαν ελαφρά δύο αστυνομικούς.
Σε έρευνα που έγινε στα οχήματα, βρέθηκε ηρωίνη 529 γρ., 3 κινητά τηλέφωνα και 1 φωτογραφική μηχανή. Να σημειωθεί ότι αναζητούνται οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες των οχημάτων.
Οι δύο συλληφθέντες είναι γνωστοί στην Αστυνομία, με πλούσιο παρελθόν (ο ένας έχει καταδικασθεί για βιασμό στη Ρόδο και βγήκε πριν από λίγες μέρες από την φυλακή, ενώ ο δεύτερος έχει κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών).
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Επεισόδιο σημειώθηκε στο λιμάνι, στο χώρο ελέγχου των διαβατηρίων, όταν Ιταλοί τουρίστες, εξαιτίας της πολύωρης καθυστέρησης «όρμησαν» να χτυπήσουν πράκτορα (γυναίκα), όμως χάριν στην παρέμβαση τρίτων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ο δ/κτης της Ασφάλειας κ. Σταυρόπουλος τόνισε σχετικά, ότι έχει ζητήσει τη στελέχωση του σώματος για την καλύτερη επίβλεψη, όμως αυτό δεν έχει γίνει…
ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ
Ειδικό κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπ. Προστασίας, θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στο Νησί μας, για να ελέγξει το χώρο των κρατητηρίων και τα μέτρα ασφάλειας σε αυτόν. Ο Δ/ντης κ. Σεντονάς σχετικά με την απόδραση, τόνισε ότι οφείλεται στην παλαιότητα των εγκαταστάσεων (τα κάγκελα έγιναν επί Ιταλοκρατίας και η Αρχαιολογία δεν άφηνε να τα αλλάξουν) ενώ συνεχάρη τους άνδρες της Αστυνομίας για την άμεση σύλληψη των δραπετών. Όσον αφορά τους 2 αστυνομικούς που είχαν βάρδια, θα γίνει ΕΔΕ, για να διευκρινιστούν τα αίτια της απόδρασης.

No comments: