Saturday 31 December 2011

«Δύναμη Αλλαγής» προς Κ. Ασλάνη ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Για την αντιδικία με τον κ. Φουντωτό


Με αφορμή την «θριαμβευτική ανακοίνωση», από τον κ. Ασλάνη, της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω για τη δικαστική διένεξη του με τον κ. Φουντωτό θέλουμε να επισημάνουμε και να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την παράταξη μας, να έχει στελέχη όπως τον κ. Φουντωτό του οποίου την πορεία και την εν γένει λειτουργία στην κοινωνία της Κω την ξέρουν και την γνωρίζουν όλοι στο νησί και όχι μόνο. Αυτή η παρουσία και δεν χρειάζεται απολύτως καμία επιβεβαίωση και από κανέναν, πολύ περισσότερο δε από τον κ. Ασλάνη.
Η θεσμική κατοχή δημοσίων αξιωμάτων είναι αποτέλεσμα επιλογής των πολιτών που στη συγκεκριμένη περίπτωση (του κ. Φουντωτού), υπήρξε και ήταν μεγαλειώδης χωρίς ασφαλώς και βεβαίως να συγκρίνεται με τον τρόπο και το ύφος αλλά και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Ασλάνη.
Η παράταξή μας δεν συνηθίζει, και δεν το έχει κάνει ποτέ, να σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις όπως τη συγκεκριμένη του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω. Αντιθέτως πιστεύει στην αρχή «ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ».
Θα θέλαμε όμως να υπενθυμίσουμε στον κ. Ασλάνη αλλά και για να το πληροφορηθεί ο περισσότερος κόσμος ότι, η συγκεκριμένη υπόθεση σε πρώτο βαθμό εκδικάστηκε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κω και έγινε χωρίς ο κ. Φουντωτός να έχει νομικό συμπαραστάτη, με συνέπεια να μην υπάρχει η θεμελιώδης αρχή της «ισότητας των όπλων», ενώ αντίθετα ο κ. Ασλάνης διέθετε πλήρη νομική κάλυψη και δυστυχώς η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω έκρινε όσα έκρινε περίπου όπως και το Ειρηνοδικείο της Κω.
Τέλος η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι αμετάκλητη και θα πρέπει να μην λησμονείται ο τρίτος βαθμός δικαιοδοσίας που δεν είναι άλλος από τον Άρειο Πάγο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οσο παίζουν φήμες περί δραχμής δεν τρέχουν έτοιμα κεφάλαια για τουριστικές επενδύσεις από Ρωσία – Ισραήλ – Αίγυπτο! ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ;


Το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, όπως ομολόγησε ο Παύλος Γερουλάνος, ουσιαστικά έχει παραλύσει λόγω της καθημερινής αναφοράς από αναλυτές και διεθνή ΜΜΕ για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. Ρωσικά, ισραηλινά και αιγυπτιακά κεφάλαια – είπε – έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τουριστικές υποδομές στη χώρα μας, αλλά κανείς δεν προχωρεί όσο δεν ξεκαθαρίζει το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή…
* Σημειώστε ότι η “Financial Times” υπογραμμίζει ότι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης προετοιμάζονται για κρατική χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Κατά το δημοσίευμα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία θα παραμείνουν με κάθε τρόπο στο ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, η ΕΚΤ θα αφήσει τους δογματισμούς και θα εκτυπώσει φρέσκο χρήμα, «ώστε να αγοράσει κρατικά ομόλογα και να αντιμετωπίσει μία μαζική φυγή κεφαλαίων από ομόλογα της ευρωζώνης, η οποία προφανώς θα ακολουθούσε την αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ»…

Νέα φύτευση στον κήπο του Ιπποκράτη ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ


Συνεργείο κηπουρών της “Apivita” με επικεφαλής την καθηγήτρια, κ. Βαλιανάτου, προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε μια νέα γενική φύτευση του κήπου του Ιπποκράτη, αντικαθιστώντας όλα τα φυτά – βότανα που κυριολεκτικά κατέστρεψε τον περασμένο Γενάρη το φονικό χαλάζι.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος, κ. Γερουλάνος, εποπτεύει μια σειρά εργασιών από κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων τόσο στην ανακατασκευή των χώρων της μεγάλης αίθουσας του ΔΙΙΚ, όσο και στην τοποθέτηση νέων προθηκών που θα φιλοξενήσουν πλούσιο ιστορικό υλικό και ιατρικά εργαλεία από την εποχή του Ιπποκράτη, στον υπό διαμόρφωση νέο χώρο του Μουσείου του Ιδρύματος.

H ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ – ΤΕΙ






Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου, ο Δήμος Κω, βράβευσε τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ – ΤΕΙ απ’ όλο το Νησί για το 2011, αλλά και για το 2010, με τον Δήμαρχο να τονίζει ότι ο μεγάλος στόχος της Δημ. Αρχής είναι η απασχόληση των νέων και ιδιαίτερα των νέων επιστημόνων, ώστε όταν επιστρέφουν με τα πτυχία τους, να μπορούν να εργαστούν στο Νησί τους.

Friday 30 December 2011

ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ «ΘΕΑΤΡΑΚΙ»

Στον ανανεωμένο χώρο του «Θεατράκι Καφέ», το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε πραγματικότητα η ιδέα του ζεύγους Σκιντζή. Πριν κάποια χρόνια βρέθηκαν στο Μόναχο και είδαν ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο στο χολ ενός ξενοδοχείου με κάρτες παιδιών που ζητούσαν δώρα από τον Αγιο Βασίλη. Στη συνέχεια οι πελάτες έπαιρναν τις κάρτες των παιδιών και αναλόγως έπαιρναν τα δώρα που ζητούσαν και τα έβαζαν στο Δέντρο. Αυτό έγινε χθες στο «Θεατράκι» με τα παιδιά του Σβουρένειου Σχολείου και του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, παρουσία πολλών συμπολιτών μας, που θέλανε να δώσουν απλόχερα ένα δώρο και ένα χαμόγελο σε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη. Αφού όλοι πήρανε τα δώρα τους, ακολούθησε πλούσιος μπουφές και πολύ γλέντι για τα παιδιά, που έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ένα μεγάλο χαμόγελο. Τέτοιες δράσεις πρέπει να υπάρχουν συχνά και ελπίζουμε αυτό να το βλέπουμε τα επόμενα χρόνια… Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Πρωτοχρονιά Κασάπης Βασίλης

ΚΤΥΠΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΟ Πέθανε η σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη «ΨΥΧΗ» ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ


Σε ηλικία 50 χρονών πέθανε η σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη, κτυπημένη από καρκίνο.
Γεννημένη στον Πειραιά το 1961, η Ρικάκη φοίτησε στην σχολή Μωραϊτη και εν συνεχεία σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στην Αγγλία. Δούλεψε στην τηλεόραση ως παραγωγός ντοκιμαντέρ και σειρών και αργότερα μπήκε στην κινηματογραφική παραγωγή ως διευθύντρια παραγωγής της ταινίας «Πεθαμένο λικέρ» του Γιώργου Καρυπίδη.
Το 1990 το «Ταξίδι στην Αυστραλία» σηματοδοτεί το ντεμπούτο της στην κινηματογραφική σκηνοθεσία (απέσπασε κρατική διάκριση στα βραβεία ποιότητας το 1991). Τέσσερα χρόνια αργότερα η ερωτική ταινία της «Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις» με τους Γιώργο Χωραφά και Θέμιδα Μπαζάκα έγινε η μεγαλύτερή της εμπορική επιτυχία.
Ακολούθησαν εκτός άλλων η ταινία μυθοπλασίας «Συμφωνία χαρακτήρων» (1998) και τα ντοκιμαντέρ «Νύχτες κωμωδίας» (2001), «Το Αιγαίο μέσα από τα λόγια των ποιητών» (2003) και ο «Άλλος» (2004), ίσως η καλύτερη δουλειά της: θέμα του ντοκιμαντέρ είναι ένα σχολείο στο χωριό Πατσίδερο της Κρήτης στο οποίο φοιτά μόνο ένας Eλληνας μαθητής (οι συμμαθητές του είναι Aλβανοί).
Τελευταία δουλειά της Ρικάκη (που παίχθηκε στις αίθουσες) ήταν το ντοκιμαντέρ «Σχέδιο Σωτηρία» που αναφερόταν στο ομότιτλο νοσοκομείο.
Τέλος, σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή της πρόωρα χαμένης σκηνοθέτιδας που ήταν και ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος, υπήρξε η διοργάνωση δυο πολύ επιτυχημένων κινηματογραφικών φεστιβάλ στα οποία είχε αφοσιωθεί με πάθος: το ECO films στην Ρόδο που συγκέντρωνε ταινίες οικολογικού χαρακτήρα από όλον τον κόσμο και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για θέματα Υγείας Ιπποκράτης, στην Κω.
Πριν πεθάνει ζήτησε να μην σταλούν λουλούδια αλλά να γίνουν δωρεές στον «Σύλλογο φίλων περιθαλπομένων νοσοκομείου Σωτηρία»: ΑΤΕ BANK IBAN: GR 7904 3062 0000 2740 40035 0012.

ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Τέλος στην ταλαιπωρία(;)


Από την περασμένη εβδομάδα έπιασαν δουλειά οι εξεταστές οδήγησης, έπειτα από προσωρινή λύση που βρέθηκε σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Φ. Χατζηδιάκο και τον πρ/νο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Γ. Τσακίρη.
Οι εξεταστές ζητούν να μη γίνει περικοπή του επιδόματος για την εκτός ωραρίου εργασία που προσφέρουν, αφού η πρακτική εξέταση των υποψηφίων οδηγών διεξάγεται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου τους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της αποχής των εξεταστών τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες υποψήφιοι περιμένουν να δώσουν εξετάσεις.
Οι εξεταστές αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες που έχουν προκύψει από την μεγάλη λίστα αναμονής, αποφάσισαν να εργαστούν, ενώ το ίδιο θα γίνει και την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη προκειμένου να εξυπηρετήσουν εκείνους τους υποψήφιους που λήγουν οι κάρτες τους, αλλά και τους φοιτητές οι οποίοι θα πρέπει μετά τις γιορτές να επιστρέψουν στις πόλεις που σπουδάζουν.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η ροή των εξετάσεων θα συνεχιστεί ομαλά μετά τις γιορτές καθώς δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμα από το υπουργείο τα αιτήματα που έχουν θέσει οι εξεταστές.

«Πολιορκεί» επί σειράν ετών δεσποινίδα – επιστήμονα!


Θόρυβο έχει προκαλέσει σε μέλη επιστημονικού συλλόγου, η απόφαση δεσποινίδας, μέλους του, να υποβάλει ενώπιον του Εισαγγελέα διά του Α.Τ. Ρόδου, μήνυση για απειλή και εξύβριση σε βάρος μεγαλύτερου σε ηλικία συναδέλφου της, που φέρεται να την πολιορκεί ερωτικά επί σειράν ετών και παρά τις σαφείς αντιρρήσεις της να επιμένει, επιδεικνύοντας, όπως καταγγέλθηκε «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά».
Η μηνύτρια υποστηρίζει ότι εδώ και 9 έτη δέχεται σε καθημερινή βάση, διάφορα μηνύματα μέσω κινητού, από τον συνάδελφό της, με προσβλητικό περιεχόμενο αναφορικά με προτάσεις για ασελγείς πράξεις.
Υποστηρίζει παραπέρα ότι δεχόταν και υβριστικά μηνύματα, που έθιγαν την τιμή και την υπόληψή της αλλά και απειλητικά μηνύματα.
Διατείνεται ότι στον εγκαλούμενο έγιναν συστάσεις αρμοδίως στο παρελθόν και ότι είχε ισχυριστεί ότι ήθελε με κάθε τρόπο να την παντρευτεί!

Wednesday 28 December 2011

Να που στην κρίση …ανθίζει η τέχνη



Η «ΟΝΕΙΡΟΣΚΕΠΗ» ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Αρπελιάς – Θαλασσινός: Στόχος η συμβολή
στην ποιοτική ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων
με θέατρο, σάτιρα, συναυλίες, ομιλίες, Καραγκιόζη κ.ά.

Ποιος είπε πως δεν γίνονται «θαύματα» στις μέρες μας;
Ιδιαίτερα όταν οι …«θαυματοποιοί» είναι το ακτύπητο δίδυμο Μάνθος Αρπελιάς και Γιάννης Θαλασσινός, που αυτή τη φορά έβαλαν όλο τους το πάθος και μεράκι, σε μια σπουδαία συνεργασία, που στόχο θα είχε να φτιάξουν ένα χώρο που θα στεγάσει κάθε είδους ποιοτική καλλιτεχνική – ψυχαγωγική δραστηριότητα!
Και να που ύστερα από αρκετών μηνών σχεδιασμούς και σκληρής δουλειάς, η …«ΟΝΕΙΡΟΣΚΕΠΗ» είναι πανέτοιμη να ανοίξει τις πόρτες της και την αυλαία της τη Δευτέρα 2/1, ώρα 6, με ένα υπέροχο έργο για τα παιδιά του Ευγένιου Τριβιζά.
Πρόκειται για έναν εκπληκτικά και άρτια οργανωμένο χώρο, στη γωνία Αμερικής και Νεομάρτυρος Χρήστου (έναντι Στρατιωτικής Λέσχης) χωρητικότητας 100 ατόμων που είναι άριστα εξοπλισμένος για κάθε είδους πολιτιστική δημιουργία, κύρια θεατρική, αλλά και για συναυλίες, ομιλίες, εκθέσεις και παραστάσεις Καραγκιόζη, που σε τακτά διαστήματα θα παρουσιάζει ο Μάνθος.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους με το γνωστό χιουμοριστικό τους στυλ, υπογράμμισαν το βασικό τους κίνητρο να δώσουν ώθηση σε κάθε ποιοτική τοπική δημιουργία, με σωστή ψυχαγωγία όλο το χρόνο (πλην του καλοκαιριού) με τακτικούς παραστάσεις, συναυλίες (χωρίς ηλεκτρική υποστήριξη) και γενικά να γίνει ένα αγαπημένο στέκι για μικρούς και μεγάλους, καλύπτοντάς τους ως ένα μεγάλο βαθμό την έλλειψη που έχει τώρα και χρειάζονται να πάνε στην Αθήνα.
Δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν την καλή δουλειά που γίνεται μέχρι τώρα στις 2 σκηνές των «Σφαγείων» αναδεικνύοντας τις άριστες σχέσεις που έχουν μαζί με όλα τα παιδιά.
Επίσης ανακοίνωσαν ότι θα έχουν συνεργασίες με επίλεκτα σχήματα από το κέντρο και άλλες περιοχές, για να παρουσιάζουν εκεί τις δημιουργίες τους.
Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει με 2 παραστάσεις για παιδιά (6-8 και 8-10) το ίδιο την Τρίτη, Πέμπτη μόνον απογευματινή και πάλι 2 παραστάσεις, τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας με τα α έργα του Ευγένιου Τριβιζά «Οδός γκρίζας ζώνης», «Ένα δέντρο μια φορά», παράλληλα με παιχνίδια για τα παιδιά.
• Θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα με τοπική σάτιρα από θέματα της πολιτικής σκηνής του νησιού μας.
Από το «ΒτΚ» ευχές η «Ονειροσκεπή» να είναι καλοτάξιδη!!

Ερώτηση Κρητικού προς Μαραγκό ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ;


Προς: κ. Πρόεδρο ΔΣ ΚΕΑΣ
Κοιν: Πάρεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου, ΜΜΕ
Θέμα: Διαδικασία προμήθειας λεωφορείων
Κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε,
1. Την διαδικασία με την οποία αγοράστηκαν τα δύο λεωφορεία της επιχείρησης μιας και ο σχετικός διαγωνισμός που δημοσιεύθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2011 (ΑΔΑ: 45ΟΓΟΕΦ4-8Α9), προέβλεπε την αγορά ενός (1) μεταχειρισμένου λεωφορείου προ-ϋπολογισμού 184500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και όχι 400000 ευρώ όπως αναφέρατε στις σχετικές δηλώσεις σας.
2. Πόσοι ενδιαφερόμενοι πήραν μέρος και αν στη συνέχεια έγινε προσυμβατικός έ-λεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο, της σύμβασης προμήθειας όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 278 του Ν.3852/2010.
3. Τέλος πόσα εντάλματα της επιχείρησης έχουν εγκριθεί μέχρι και σήμερα από τον επίτροπο.
Με τιμή
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κω
Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Monday 26 December 2011

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΟ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΖΟΝΕΤΑ


Στην χοροεσπερίδα της ομάδας στη Νέα Φαντασία, στις 24/12 έγινε η κλήρωση για τη μεζονέτα, που είχε σε λαχειοφόρο ο ΑΟ Δικαίου. Η τυχερή της κλήρωσης ήταν η κ. Καλοτίνα Τσαγγάρη.

Saturday 24 December 2011

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου με το ΕΒΕΔ


ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ
ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ
Θέμα – στόχος ο τουρισμός 12 μηνών

Σε καλό κλίμα έγινε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση που ζήτησε ο Δήμαρχος με τους νεοεκλεγέντες εκπροσώπους της Κω, στο Δ.Σ. του ΕΒΕΔ, παρουσία της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η διάθεση για καλή συνεργασία και από κοινού αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, καθώς και οι προτεραιότητες των θεμάτων που τους απασχολούν.
Ακροθίχτηκαν σχεδόν όλα τα θέματα – πλην του ΔΗΦΟΔΩ, αποφάσισε ενόψει της επικείμενης απόφαση του «ΣτΕ». Εμφαση δόθηκε στην ανάγκη επιμήκυνσης της σεζόν, ώστε να φτάσει κάποτε σε 12μηνη βάση, εκμεταλλευόμενοι τις LCC και ιδιαίτερα της Ryanair.
Ιδιαίτερο κεφάλαιο η οικοδομική δραστηριότητα, που χειμάζεται και ελπίζεται ότι θα βοηθηθεί από τη δουλειά που ολοκληρώνει η ομάδα Χωροταξίας, με στόχο τη διευκόλυνση και στις πράξεις μεταγραφής στο Κτηματολόγιο.
Αξιοσημείωτη επίσης η πρόταση του Δημάρχου στο ΕΒΕΔ να συμπράξει στη λειτουργία του Ινστιτούτου Ερευνας και Τεχνολογίας.
Τέλος συμφωνήθηκε όπως αμέσως μετά τα Φώτα συγκροτηθούν κοινές Επιτροπές, που θα επεξεργαστούν συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις.

Kαταγγελία Δύναμης Αλλαγής κατά του Δημάρχου


ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Σε γνωστό πολιτικό του φίλο εξοπλισμός 4.900 ευρώ

Για άλλη μια φορά, παρακολουθώντας ,όπως έχουμε καθήκον να κάνουμε , τις αποφάσεις του κ.Δημάρχου , διαπιστώνουμε ότι συνεχίζει να ακολουθεί τη φιλοσοφία του «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ».
Με την υπ’αριθμό 1632 / 16-12-2011 απόφασή του αναθέτει απευθείας , άνευ διαγωνισμού, την προμήθεια εξοπλισμού αξίας 4.900 ευρώ σε γνωστό
« πολιτικό φίλο» επιχειρηματία , αποδεικνύοντας έτσι για πολλοστή φορά ότι τα «προεκλογικά γραμμάτια στους κολλητούς» θα πληρωθούν στο ακέραιο!
Σε μια περίοδο όπου ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει τη σκληρή μάχη της επιβίωσης, ο κ.Καίσερλης , υπέρμαχος κατά τα άλλα της αξιοκρατίας και της διαφάνειας , συνεχίζει να ενισχύει τα «δικά του παιδιά».
Και αυτό μπορεί να το κάνει φυσικά με τα «δικά του λεφτά»!!
Το να διαχειρίζεται όμως το χρήμα των Δημοτών, μοιράζοντάς το
«κατά το δοκούν» , δεν τον τιμά καθόλου!
Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή ο κ. Δήμαρχος , σεβόμενος το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού και όχι μερίδα αυτών , να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις γι’αυτά τα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Εγκαινιάστηκαν τα 2 νέα λεωφορεία της ΚΕΑΣ




ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ
Παρουσία του Μητροπολίτη, του Δημάρχου, μελών της Δημ. Αρχής, εκπροσώπων Αρχών και εργαζομένων της ΚΕΑΣ, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, ο εγκαινιασμός των δύο νέων λεωφορείων της ΚΕΑΣ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του στόλους της ΚΕΑΣ, που προσπαθεί να κάνει η Δημ. Αρχή.
Ο αγιασμός, λόγω της βροχής, έγινε μέσα στο λεωφορείο, ενώ μετά ακολούθησε η καθιερωμένη βόλτα με το λεωφορείο.
* Να σημειωθεί ότι τα 2 λεωφορεία κόστισαν 490.000 ευρώ, είναι υπερσύγχρονα (για ΑΜΕΑ, με φιμέ τζάμια κάμερες εσωτερικά και εξωτερικά για την όπισθεν κλπ) και ξεκίνησαν δρομολόγια από την Πέμπτη, ενώ στο πρόγραμμα είναι και η αγορά λεωφορείου ανοιχτού τύπου, το Μάιο.

Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού Κω για συμπατριώτισσά μας που κινδυνεύει


Σας καλούμε, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στο μέτρο του δυνατού, να γίνετε αρωγοί στην προσπάθεια συγκέντρωσης μέρος του ποσού που απαιτείται, προκειμένου να υποβληθεί, συμπατριώτισσά μας, σε σοβαρή και πολυδάπανη εγχείριση στη Γερμανία, όπου ήδη έχει μεταβεί. Για το σκοπό αυτό, στο χώρο της πλατείας Ελευθερίας υπάρχει όπου μπορείτε να καταθέτετε το περίσσευμα της αγάπης σας, αγοράζοντας λαχνούς για την κλήρωση δώρων, δίνοντας, ταυτόχρονα, αυτές τις άγιες ημέρες, το απαραίτητο φιλί ζωής σ’ ένα συνάνθρωπό μας.

Τα Χριστούγεννα των παιδιών


Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη
Στις 11 του Δεκέμβρη γιορτάζουν τα παιδιά την παγκόσμια ημέρα για την προστασία τους. Στις 25 του ίδιου μήνα γιορτάζουμε την Γέννηση του Χριστού μας.
Σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Χριστός ήλθε στον κόσμο ταπεινά μέσα σε μια αχυρένια φάτνη, σε ένα στάβλο των ζωών. Η εποχή που διάλεξε ο μικρός Ιησούς να έλθει στη Γη, ήταν πολύ ταραγμένη γιατί η πατρίδα του βρισκόταν υπό σκληρή Ρωμαϊκή κατοχή. Η αδικία, η βία η πείνα και η στέρηση ελευθερίας κυριαρχούσαν.
Αλλά και ο Χριστός ως παιδί, έζησε περιορισμένη ζωή, δίπλα στον προστάτη της οικογένειας τον Ιωσήφ, όπου βοηθούσε στο ξυλουργείο του.
Ο νεογέννητος Χριστός, τυλίχτηκε μέσα στον σανό και ζεστάθηκε από τα χνώτα των ζώων, μέσα στη φτωχική αγροτική καλύβα.
Μεγάλωσε με λιγοστά ρούχα, που του τα ύφαινε η μητέρα του η Παναγία και περπάτησε στη Γη, με ακόμη πιο λίγα δερμάτινα πέδιλα.
Νήπιο κυνηγήθηκε σκληρά από τον αιμοσταγή, παρανοϊκό Ηρώδη, που κατάσφαξε 14.000 νήπια, ιδίως αγόρια. Το έγκλημα αυτό το διέταξε για να μην απειληθεί ο θρόνος του από τον Ουράνιο νεογέννητο Βασιλέα.
Σήμερα αν και πέρασαν πάνω από 2000 χρόνια, σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε.
Στην γενέτειρα του Χριστού, στην Μέση Ανατολή, καθημερινά ανανεώνεται το σκηνικό βίας και αίματος. Αλλά και σε όλο τον Κόσμο οι σκηνές εξαθλίωσης, διαδραματίζονται παντού. Την βία και την ανέχεια, την πληρώνουν κυρίως τα ανυπεράσπιστα, αθώα παιδιά ανά τον κόσμο. Συχνές πολεμικές συρράξεις, βίαιες διαδηλώσεις, συγκρούσεις και ενδοοικογενειακή αποσύνθεση, καταστρέφουν την ανάπτυξη των τρυφερών βλαστών, που είναι τα μικρά παιδιά.
Διεθνείς και μεγάλοι οργανισμοί, καθώς και φιλανθρωπικές οργανώσεις και ανάλογα ιδρύματα, προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο εκατομμυρίων παιδιών, που βρίσκονται συχνά ανάμεσα σε απάνθρωπα πολεμικά πυρά.
Σήμερα στον πολιτισμένο κόσμο μας, υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που στερούνται των βασικών αναγκών ένδυσης και υπόδησης, στερούνται τροφής ή είναι φορείς του AIDS και υποσιτίζονται. Άλλα αρρωσταίνουν και πεθαίνουν αβοήθητα από την έλλειψη των απαραίτητων εμβολίων ή φαρμάκων.
Δεκάδες παιδιά, βιάζονται βάναυσα ακόμη και από τους ίδιους τους προστάτες γονείς συγγενείς, φίλους ή τους δασκάλους τους, ανήμπορα να αντιμετωπίσουν αυτά τα σκληρά, διεστραμμένα, ανθρωπόμορφα τέρατα. Πολλά παιδιά, κακοποιούνται σεξουαλικά, σωματικά, βιάζονται λεκτικά, πωλούνται από τους ίδιους τους γονείς τους και άλλα απαγάγονται η εξαφανίζονται. Μερικά παιδιά, εγκαταλειμμένα στην τύχη τους, υιοθετούνται από πλούσιους, αλλά ανάξιους, ακατάλληλους και άσπλαχνους ανθρώπους, που θέλουν να παριστάνουν τους γονείς, ενώ στην πραγματικότητα συμπεριφέρονται σαν θηρία.
Σε πολλές εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη, παιδιά κρατάνε όπλα, πολεμάνε και ζουν την βία και τον πόλεμο από πολύ μικρά. Δεν είναι λίγα και αυτά που εργάζονται σκληρά σε πολύ βαριές δουλειές και από την παιδική ηλικία, βρίσκονται στην ξαφνικά στην ώριμη.
Ακόμα τραγικός είναι ο αριθμός των παιδιών, που γίνονται κρυφά πειραματόζωα ή τα εκμεταλλεύονται για εμπόριο οργάνων σε πλούσιους ασθενείς.
Νεογνά που οι σκληρές κοινωνικές συνθήκες και η κοινωνική κατακραυγή, οδήγησαν τις απελπισμένες μητέρες τους να τα πετάξουν στα σκουπίδια ή να τα εγκαταλείψουν στην τύχη τους, έξω από Ιδρύματα και αυλές Εκκλησιών.
Σε αυτήν την σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία των διαστημόπλοιων, των έξυπνων υπολογιστών, των θαυμαστών ανακαλύψεων του πλούτου, της φτώχειας και της υπερβολής, καλούνται να ζήσουν τα παιδιά. Θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν, σε ένα Κόσμο που παντελώς λείπει η αγάπη και περισσεύει η απανθρωπιά.
Σε όλες αυτές τις τρυφερές υπάρξεις, που στερούνται την απαραίτητη προστασία και σπιτική ζεστασιά, σε όλα αυτά τα αδύναμα και εγκαταλειμμένα παιδιά, ας στρέψουμε το βλέμμα με συμπόνια. Η Γέννηση του Χριστού φέρνει ‘Ειρήνη και στους ανθρώπους Ευδοκία’. Την έχουν ανάγκη τα παιδιά όλου του Κόσμου ανεξαρτήτως χρώματος, γλώσσας, Θρησκείας η Εθνικότητας.
Ας προσπαθήσουμε με Αγάπη, να τους απαλύνουμε τον καθημερινό τους πόνο ώστε κάθε μέρα να υποφέρουν και λιγότερα παιδιά. Καλές Γιορτές.

Δύο υποθέσεις βιασμού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο


Δύο υποθέσεις βιασμού που απασχολούν επί 10ετία τη δικαιοσύνη θα εξεταστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω στην προσεχή του συνεδρίαση.
Κατηγορούμενος στην πρώτη υπόθεση είναι ο Ε. Χ. Μ. του Η. κάτοικος Ρόδου, που υπεραμύνεται της αθωότητας του και επιχείρησε να το αποδείξει και ενώπιον του Αρείου Πάγου που απέρριψε ωστόσο τους ισχυρισμούς του.
Η μηνύτρια ήρθε για διακοπές στη Pόδο τη χρονική περίοδο από 3-6-2001 έως 10-6-2001 και διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλεως. Πρωινές ώρες της 10-6-2001 η φερόμενη ως παθούσα επέστρεφε στο ξενοδοχείο όταν συνάντησε τον κατηγορούμενο, ο οποίος εργαζόταν σ' αυτό στην υποδοχή πελατών και ήταν μαζί με τον K. K. Οι ανωτέρω πρότειναν στην κοπέλα να πάνε να πιουν ένα ποτό στην οικία του K. K. Η τελευταία δέχθηκε και μετέβησαν και οι τρεις εκεί.
Η μηνύτρια βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης και ήπιε βότκα και sider από φράουλα. Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κατάστασή της, φέρεται να της έβγαλε την μπλούζα, να την έπιασε από το μπράτσο και να την οδήγησε από το τραπέζι που κάθονταν στο κρεβάτι. Η κοπέλα φέρεται να προσπάθησε να αντισταθεί με τα πόδια της αλλά ανεπιτυχώς. Ο κατηγορούμενος φέρεται να την έριξε στο κρεβάτι, να έπεσε πάνω της και να ήρθε σε κατά φύση εξώγαμη συνουσία μαζί της. Εν συνεχεία φέρεται να ήρθε και σε παρά φύση εξώγαμη συνουσία μαζί της ενώ την υποχρέωσε τρίτη φορά σε στοματικό έρωτα.
- Στη δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος για βιασμό είναι ο X. Π. του A. κάτοικος Kαλυθιών Pόδου, ταξιτζής, ο οποίος έχει ήδη υποβάλει μήνυση για ψευδή καταμήνυση σε βάρος της Αγγλίδας που τον κατήγγειλε.
Η 33χρονη αλλοδαπή υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ο κατηγορούμενος την 10η Ιουλίου 2002 την βίασε μέσα στο ταξί το οποίο οδηγούσε. Η καταγγελία μάλιστα δεν έγινε στην Ελλάδα αλλά τα στοιχεία υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου από την Αστυνομία των Δυτικών Μίντλαντς της Μεγάλης Βρετανίας.
Η 33χρονη είχε μισθώσει το ταξί του κατηγορούμενου με δύο ακόμη γυναίκες οι οποίες του ζήτησαν να τις μεταφέρει από το Φαληράκι σε ιδιωτικό Iατρικό Kέντρο, στην περιοχή «Ψαροπούλα» της Pόδου. Εν συνεχεία τις μετέφερε πίσω στο Φαληράκι.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι κάποια βραδιά αργότερα δέχθηκε κλήση στο σταθμό ταξί στην πιάτσα Φαληρακίου και ειδοποιήθηκε να μεταβεί σε τουριστικά καταλύματα στο Φαληράκι. Εκεί τον περίμενε η 33χρονη που του ζήτησε να την μεταφέρει στο αεροδρόμιο.
Στην πορεία της διαδρομής επειδή η πτήση θα καθυστερούσε του ζήτησε να τη μεταφέρει σε κάποιο μπαρ ή σε κέντρο για μια ώρα. Πήγαν μαζί σε κέντρο του Θεολόγου και στη συνέχεια τη μετέφερε στο αεροδρόμιο πήρε το αεροπλάνο και έφυγε.
Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά ότι είχαν την οποιαδήποτε επαφή.

Thursday 22 December 2011

Κρίσιμη συνάντηση για τον ΔΗΦΟΔΩ μεταξύ Καΐσερλη και Χαλκιδιού


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνάντηση θα γίνει απόψε ώρα 8, στο Δημαρχείο, ύστερα από κάλεσμα του Δημάρχου στους Κώους που εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ. του ΕΒΕΔ για μια ανταλλαγή απόψεων, πάνω στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, αλλά και ενόψει της έκδοσης της απόφασης του Σ/λίου της Επικρατέιας (αρχές Φεβρουαρίου) για την τύχη του ΔΗΦΟΔΩ, ύστερα από προσφυγή του Επιμελητηρίου.
Από την πλευρά του, ο Α’ Αντ/δρος του ΕΒΕΔ κ. Χαλκιδιός, θα εκθέσει στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου τις απόψεις του νέου Δ.Σ. για την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ, όσο τουλάχιστον οι Δήμοι της Δωδ/σου αδιαφορούν να τον αξιοποιήσουν ανταποδοτικά και παραγωγικά.
ΦΑΣΜΑ ΛΟΥΚΕΤΟΥ
Ο κ. Χαλκιδιός εκτιμά ότι το «ΣτΕ» θα δικαιώσει το Επιμελητήριο, γι’ αυτό οι Δήμαρχοι έχουν χρέος να δείξουν άλλη στάση στους επαγγελματίες, πολλοί από τους οποίους δοκιμάζονται σκληρά και οι μισοί από αυτούς εκτιμάται ότι ως την Ανοιξη θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα του λουκέτου.
Για το λόγο αυτό ο κ. Χαλκιδιός, πέραν της πρόθεσης των Δημάρχων να υιοθετήσουν μείωση του προστίμου όσων οφείλουν ΔΗΦΟΔΩ από 5 στο 2% και από την πρόθεση να απαλλάξει ή να μειώσει αισθητά τα τέλη καθαριότητας σε διάφορους κλάδους επαγγελματιών, να προχωρήσει ο Δήμος σε πρόσθετα μέτρα – παροχές στους επαγγελματίες για να επιβιώσουν.
Παράλληλα, θα ζητήσει συντονισμένη κινητοποίηση για να υποχρεωθούν όλοι οι μεγάλοι, που διαφεύγουν τώρα και δεν πληρώνουν στο Δήμο, να αποδίδουν και αυτοί, ξεκινώντας από τις τράπεζες, τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ και να φτάνει ως τις κινητές τηλεφωνίες και τα σούπερ μάρκετ.

Με καλό μάτι βλέπουν οι ξεν/χοι την πρόταση του Δήμου για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση


Παρά την αρχική δυσπιστία, θετικά φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ξεν/χοι την πρόταση του Δήμου για ένα νέο μη κερδοσκοπικό φορέα, που θα αναλάβει τα γενικότερα προβλήματα αποκομιδής των σκουπιδιών με βάση την ανακύκλωση.
Τα κύρια επιχειρήματά τους είναι ότι από τη διαδικασία αυτή θα είναι πολλαπλά ωφελημένοι (γρήγορα, καθαρά και φθηνά) σε αντίθεση μιας άλλης προοπτικής, να περάσει η καθαριότητα σε ιδιώτες όπως στη Ρόδο…
Αυτό διεφάνη το βάδυ της Τρίτης, στη συνάντηση του Δημάρχου με ξεν/χους και δ/ντές, στους οποίους ανέπτυξε το πρόγραμμα «Γραμμή 1».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Όταν και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός
δεν ξέρει τι είναι και πως λειτουργούν!
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΦΜ 9+17 ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ
Καΐσερλης: Είναι μονόδρομος και η επανάστασή μας…

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, οι γνωστές μας «συνεργατικές» είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Δημάρχου, το πιο μεγάλο του στοίχημα που παλεύει με κάθε τρόπο να το κερδίσει, παρά το γεγονός ότι η κεντρική εξουσία «δεν χαμπαριάζει» και μόλις και μετά βίας μπόρεσε να τις κάνει νόμο.
- Ακούν συνεργατικές, είπε ο Δήμαρχος στο πρόσφατο δημ. σ/λιο, και παραξενεύονται όλοι. Ούτε και ο ίδιος ο Υπουργός που τις ψήφισε δεν τις πιστεύει, ούτε και τις καταλαβαίνει, γι’ αυτό και καθυστερεί την υλοποίησή τους στην Ειδική Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας, που θα εκδώσει και το απαραίτητο μητρώο.
Ετσι, με το που ανοίγει το Μητρώο, οι πρώτες 9 συνεργατικές είναι έτοιμες να ξεκινήσουν, βγάζοντας και το αναγκαίο ΑΦΜ.
- Θα επιμείνουμε ως το τέλος, κατέληξε ο Δήμαρχος, και πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε το στόχο μας, που είναι μονόδρομος και μαζί η επανάστασή μας, σε μια κυρίαρχη κοινωνία.

Επιστολή παραίτησης Μυλωνά στο Δήμαρχο. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ…


Κύριε Δήμαρχε,
Με βάση τις προβλέψεις του άρθρου 54 του Ν. 87Α/7-6-2010, σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτηση μου από την θέση του δημοτικού συμβούλου, η οποία γίνεται σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας συνέλευσης της παράταξης μας. Η παραίτησή μου έχει πολιτικό χαρακτήρα.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ
Εκπροσώπησα για 5 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο την Σ.Ε.
Όλα αυτά τα χρόνια, με την συνεργασία των μελών της παράταξής μας, υπηρετήσαμε δημόσια ένα διακριτό σύνολο αρχών, προγραμματικών στόχων και πρακτικών μέτρων των δημοτικών υποθέσεων.
Διαμορφώσαμε και προτείναμε συγκεκριμένες προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο νησί μας.
Υπερασπίσαμε ένα σύνολο τοπικών υποθέσεων, που για πολλά χρόνια ήταν εκτός των ενδιαφερόντων των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων του δημοτικού συμβουλίου. Δουλέψαμε την πολιτική πρόταση της αλλαγής του τοπικού μοντέλου παραγωγής και του αντιστοίχου μοντέλου κατανάλωσης.
Αναδείξαμε το πρόβλημα της συγκέντρωσης πλούτου και της συγκεντροποίησης των κερδών.
Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τις ιεραρχήσεις αναδεικνύοντας την πρωταρχική σημασία των φυσικών πόρων στην αναπτυξιακή διαδικασία.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών δεν δικαίωσε τις προσπάθειες μας.
Πρέπει να ξεφύγουμε από την απολυτότητα του δημοτικού συμβουλίου και να περάσουμε σε μια αμεσότερη επικοινωνία σε νέα κοινωνικά πεδία.
Είναι η ώρα να περάσουμε σε μια νέα φάση την πολιτική μας προσπάθεια.
Αυτή η φάση επιβάλλει σαν πρώτο βήμα την ανανέωση της εκπροσώπησης μας στο δημοτικό συμβούλιο.
Σας παρακαλώ να δεχτείτε άμεσα την παραίτηση μου και να προχωρήσετε στην άμεση αντικατάσταση μου από τον επόμενο επιλαχόντα δημοτικό σύμβουλο της παράταξης μας που σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης μας θα είναι ο κ. Ν. Τσακίρης.
Η παράταξη μας θα συνεχίσει να δουλεύει τοπικές υποθέσεις και να προτείνει μέσω του δημοτικού μας συμβούλου εναλλακτικές προτάσεις στην διαχείρισή τους.
ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΩ
Και σε προσωπικό επίπεδο όμως, θα μου επιτρέψετε να δηλώσω ότι, θα συνεχίσω μια παράδοση κριτικής αποτίμησης του πολιτικού σας ρόλου. Θα σας παρακολουθώ και θα σας κρίνω.
Μέχρι στιγμής είμαι απογοητευμένος από την επάνοδό σας στην τοπική εξουσία.
Περίμενα περισσότερη ωριμότητα και λιγότερη επιστροφή στις παλιές σας κακές συνήθειες.
Δυστυχώς η δύναμη της συνήθειας αποδεικνύεται ισχυρότερη από την δύναμη της λογικής.
Εύχομαι καλύτερες και παραγωγικότερες μέρες στο επόμενο διάστημα της θητείας σας.
Νίκος Μυλωνάς
δημ. σύμβουλος της Σ.Ε.

Το πόθεν έσχες Παυλίδη και Δημάρχου



Αναλυτικά το πόθεν έσχες των 4 πρώην βουλευτών του νομού μας έχει ως εξής:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Εισόδημα για το 2008 από βουλευτική αποζημίωση 107.637 ευρώ από τα οποία 32.368 φορολογητέο και 75.269 αφορολόγητο και εισόδημα της συζύγου του 59.428. Επίσης δηλώνει 34 ακίνητα δικά του και της συζύγου του σε Κω, Ρόδο, Αθήνα και Αρκαδία. Για 18 ακίνητα εκκρεμεί αποδοχή κληρονομιάς. Καταθέσεις από κοινού με τη σύζυγό του 257.748 ευρώ. Δύο αυτοκίνητα 1.800 κ.ε. το καθένα και η σύζυγός του ένα 1.800 κ.ε. και ένα 1.600 κ.ε.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΣ; Εισόδημα για το 2008 από βουλευτική αποζημίωση 107.973 ευρώ από τα οποία 32.704 ευρώ φορολογητέο και 75.269 αφορολόγητο. Επίσης δηλώνει 20 ακίνητα δικά του και της συζύγου του στις δημοτικές ενότητες Καμείρου, Ρόδου, Ιαλυσού και Πεταλούδων. Καταθέσεις από κοινού με τη σύζυγό του 44.000 ευρώ. Διαθέτει ομόλογα και μετοχές αξίας 2.171 ευρώ και ένα αυτοκίνητο 2.000 κ.ε.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΥΣΗΣ: Εισόδημα 6.749 ευρώ και της συζύγου 115.928 ευρώ. Επίσης 16 ακίνητα στον πρώην δήμο Αφάντου. Καταθέσεις 16.015. Τέλος δηλώνει ένα αυτοκίνητο ο ίδιος και ένα η σύζυγός του.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ: Εισόδημα για το 2008 40.548 ευρώ και της συζύγου του 22.364. Επίσης δηλώνει 18 ακίνητα δικά του και της συζύγου του σε Κω και Καρδίτσα. Καταθέσεις από κοινού με τη σύζυγό του 4.201 ευρώ. Τέλος δηλώνει 2 αυτοκίνητα δικά του 10 και 11 HP και ένα της συζύγου του 11 HP.

Tuesday 20 December 2011

Η νέα διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΔ


Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΔ, μετά τις εκλογές της 3ης και 4ης Δεκεμβρίου. Οπως είχε προαναγγείλει η «δ», η διοικητική επιτροπή προσέλαβε την ακόλουθη μορφή:
Πρόεδρος: Πάππου Ιωάννης
Α! Αντ/δρος: Χαλκιδιός Γεώργιος
Β! Αντ/δρος: Κακλιός Ιωάννης
Γεν. Γραμματέας: Παπασταματίου Νικόλαος
Οικονομικός Επόπτης:Αντώνογλου Γεώργιος
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Χαλκιδιός έλαβε 39 ψήφους έναντι 18 που έλαβε ο κ. Γιάννης Γλυνός. Ο κ. Γιάννης Κακλιός έλαβε 38 ψήφους έναντι 19 του κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου. Ο κ. Γιώργος Αντώνογλου έλαβε 40 ψήφους έναντι 17 του κ. Παναγιώτη Τοκούζη. Ο κ. Νίκος Παπασταματίου έλαβε 40 ψήφους έναντι 17 του κ. Νίκου Κακνιού.
Πρόεδρος στο τμήμα Μεταποίησης εξελέγη ο κ. Γ. Πάγκαλης με 13 ψήφους. 6 ψήφους έλαβε ο κ. Μ. Μπράντιτσης που διεκδίκησε την ίδια θέση. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο κ Γ. Κουρσιώτης με 13 ψήφους έναντι 6 που έλαβε ο κ. Θ. Τριομμάτης.
Στο Εμπορικό Τμήμα πρόεδρος εξελέγη ο κ. Στέργος Γιαλλίζης με 12 ψήφους έναντι 5 που έλαβε ο κ. Χρ. Σπανός. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο κ. Κ. Χαρίσης που έλαβε 12 ψήφους έναντι 5 του κ. Π. Κουνάκη.
Στο Τουριστικό Τμήμα πρόεδρος εξελέγη ο κ. Κ. Καστελλοριζιός με 5 ψήφους έναντι 4 που έλαβε ο κ. Τ. Σπανός. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο κ. Δημ. Σαράντης που έλαβε 5 ψήφους έναντι 4 του κ. Στ. Χατζηλαζάρου.
Στο Τμήμα Υπηρεσιών πρόεδρος εξελέγη ο κ. Πασχάλης Βρακίδης με 8 ψήφους έναντι 3 που έλαβε ο κ. Γ. Σαρικάς. Αναπληρώτης πρόεδρος εξελέγη ο κ. Λ. Κορφιάς με 9 ψήφους έναντι 3 που έλαβε η κ. Μ. Πετράκη.

Sunday 18 December 2011

ΠΟΛΥΣ, ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΥΛΙΟΥ



Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε και φέτος στο Παζάρι Πυλίου, που έγινε στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Οι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από τους πάγκους των συλλόγων, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Αγιο Βασίλη, να κάνουν βόλτα με το πόνι κ.α.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη της ΑΕ.ΚΩ 0-2 στη Σάμο απέναντι στο Καρλόβασι


Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη (και δεύτερη εκτός έδρας) πέτυχε η ΑΕΚΩΣ, στη Σάμο, επικρατώντας 2-0 του Καρλόβασι, παίρνοντας μία ακόμα σημαντική βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα.
Οι παίχτες παρά την περιπέτειά τους για αν φτάσουν στην Σάμο (ταξίδεψαν με το ιδιωτικό αεροπλάνο του ιατρού κ. Χασκάκη) και παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της δυνατής βροχής, κατάφεραν και πήραν τους 3 πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια.

Saturday 17 December 2011

Νίκος Πουλιού: «Υπάρχω…»


Το τι πέρασε τα δύο τελευταία χρόνια ο Ν. Πουλιού, ούτε στο χειρότερο εχθρό σου δεν το εύχεσαι…
Όλα δείχνουν όμως ότι είναι πάλι καλά σε όλα του και αυτό φάνηκε σε μια «περίεργη», ως προς τη σύνθεσή της, παρέα με τον Δήμαρχο και άλλα γνωστά πρόσωπα που πήγαν στο “Al Dente” του Δ. Κιτρίνα για ένα κρασάκι, και αφού τον φώναξαν δεν τους χάλασε χατίρι.
Όχι απλά πήγε εκεί, όχι μόνο μπήκε στο πνεύμα και στο κέφι που δίνει πάντα ο Τάκης Γιαννάκης, σε ανύποπτο χρόνο πήρε και το μικρόφωνο και τι διάλεξε να τραγουδήσει; Το «Υπάρχω» του Στέλιου Καζαντζίδη! Και όποιοι κατάλαβαν, κατάλαβαν…

Νέα συνάντηση του Δήμου με τους Δ/ντές ξεν/χείων για ανακύκλωση


Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης των απορριμμάτων στην Γραμμή 1 των ξενοδοχείων με εστιατόρια, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την μείωση του κόστους των τελών.
Η Δημοτική Αρχή καλεί όλες της τουριστικές μας επιχειρήσεις να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στο πρόγραμμα που έχει ως στόχο να καταστήσει την Κω επώνυμο προορισμό στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.
Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τους διευθυντές των ξενοδοχείων της γραμμής 1. (Ξενοδοχεία με εστιατόρια) την Τρίτη 20/12/2012 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του ΕΒΕΔ.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΚΩ ΣΤΗ ΣΑΜΟ


Με αεροπλάνα ήθελε 8.000
Μέσω Κουσάντασι 4.000 και τελικά
πάει δωρεάν με τους …«Τρίτωνες»!!

Ευτυχώς και υπάρχει ο εθελοντισμός και διασώζεται η τιμή του νησιού μας στο …Πανελλήνιο!
Ο λόγος για την ΑΕ Κω που παίζει αύριο Κυριακή στη Σάμο και μόνο για τα 4 αεροπορικά δρομολόγια ήθελε κάπου 8.000 ευρώ! Εψαξε να πάει από τα ο …Πετρούμι οδικώς στο …Κουσάντασι και από εκεί απέναντι στη Σάμο και ήθελε 4.000 ευρώ.
Τελικά προσφέρθηκαν ο Μιχάλης Παστρικός και ο Γιάννης Τσιρπανλής και έδωσαν τη …λύση.
Ετσι, η αποστολή ξεκινά 6.30 τα χαράματα για να είναι εκεί το μεσημέρι και να παίξει στη 1…
•Τώρα σε όλα αυτά αν προστεθεί και η πρόταση που έγινε ανεπίσημα για χορηγία της TURKISH AIRLINES, θα ανοίγαμε έναν τεράστιο ασκό του Αιόλου για τη δική μας γενική αβελτηρία απέναντι στην ομάδα μας, που τιμά στη Δ’ Εθνική το όνομα του νησιού.
Προς το παρόν ευχές για λίγα μποφόρ στο Αιγαίο την Κυριακή και νικηφόρο αποτέλεσμα από τη Σάμο…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ κ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΒΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ


Κύριε Ιωαννίδη,
Γνωρίζετε ότι η επιτροπή παραλαβής δικαιολογητικών και αξιολόγησης ατόμων με αναπηρία (όπως και σεις αναφερθήκατε σε μικρό άρθρο σας) ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ στην Κω, και εδρεύει μόνον στη Ρόδο.
Θέλω να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, με αγανάκτηση, και να κάνω το σχόλιό μου για την κατάντια του τόπου μας, γιατί δεν πάει άλλο.
Βρέθηκα στη Ρόδο και μετέφερα μαζί μου δικαιολογητικά συγγενικού προσώπου με αναπηρία, για να τα καταθέσω στην Επιτροπή. Αφού τα τηλέφωνα που είχα στη διάθεσή μου δεν απαντούσαν, πήρα ταξί και πήγα επιτόπου στο ΙΚΑ, στο τμήμα ΚΕΠΑ (Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων) και η υπάλληλος στην υποδοχή μου λέει ότι ο αρμόδιος γιατρός για την παραλαβή των δικαιολογητικών δέχεται 11 με 12.30 και είναι κατόπιν ραντεβού.
Επιτρεπτό ραντεβού έχει στις 28/2/2012…
Κι εδώ κ. Ιωαννίδη αρχίζει η αγανάκτηση που φέρνει πολλά ερωτηματικά:
Η Κως, με 35.000 κατοίκους, δεν δικαιούται να έχει την Επιτροπή της για την παραλαβή των δικαιολογητικών των ανάπηρων, των πονεμένων ανθρώπων;
Η Κως δεν έχει επιστήμονες ικανούς να εξετάσουν και να αξιολογήσουν τον ασθενή; Και πρέπει ο ανάπηρος ή σωματικά ή πνευματικά, να πληρώνει και να ταξιδεύεις τη Ρόδο!...
α) Για κατάθεση δικαιολογητικών μετά από 3 μήνες.
β) Ποιος ξέρει πότε θα ειδοποιηθεί για εξέταση με ποσό 100 ευρώ τουλάχιστον το άτομο, πλοίο, ταξί, καφέ.
Δεν το δέχομαι για τον τόπο μου. Και θα παρακαλέσω τον κάθε υπεύθυνο, και όσοι μπορούμε, να κινηθεί η διαδικασία προς κάθε υπεύθυνο να επαναλειτουργήσει η καταργηθείσα Επιτροπή.

Με επιτυχία ξεκίνησαν τα μαθήματα στα τμήματα της σχολής «ΑΝΚΟ ACADEMY» για τουριστικά επαγγέλματα.




Εδώ και πολλά χρόνια, ο κ. Χρήστος Έψιμος έχει δώσει αρκετά δείγματα πρωτοπορίας σε γενικότερα ζητήματα εκπαίδευσης και εξειδικευμένης επιμόρφωσης, σε σύγχρονα προγράμματα νέων τεχνικών και πρακτικών για στελέχη και απλούς εργαζόμενους στις διάφορες επιχειρήσεις, κυρίως του τουρισμού.
Η τελευταία πρωτοβουλία της σχολής ΑΝΚΩ, υπό την Διεύθυνση πλέον της θυγατέρας του κ. Στεργίας Εψιμου, υλοποιείται μία νέα σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων ως μία σύγχρονη τουριστική σχολή με διάφορα τμήματα, όπως Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική- Αρτοποιία, Οροφοκομία κ.ά.
Πέραν των σχετικών με την εστίαση προγραμμάτων, υλοποιούνται ήδη και προγράμματα για την στελέχωση του SPA Ξενοδοχείου, όπως αισθητική, μανικιούρ, ονυχοπλαστική ,της υποδοχής με το πρόγραμμα Receptionist ,καθώς και για τα υπόλοιπα τμήματα.
Η ANKO συνεργάζεται με πλειάδα κορυφαίων επαγγελματιών από κάθε τομέα, και ξεκίνησε από τον περασμένο μήνα τα νέα εκπαιδευτικά τμήματα στη θεωρητική και πρακτική του μορφή, που υλοποιούνται στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΑΝΚΩ στην Ελ. Βενιζέλου 79, στο κέντρο της πόλης και σε ανάλογους με το αντικείμενο επαγγελματικούς χώρους, όπως στην περίπτωση της μαγειρικής. Στην Μαγειρική 2 τμήματα, εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις του ξεν/χείου «Πέλαγος» με εκπαιδευτές τους Σεφ: κο. Μιχάλη Ποταμούση, κο Ιούλιο Καλαποδά.
Το πρώτο Στάδιο της Μαγειρικής προέβλεπε να δώσουν εξετάσεις οι σπουδαστές στο κομμάτι της πρακτικής, για να διαπιστωθεί η πρόοδός τους στα όσα διδάχθηκαν έως τώρα. Και πράγματι, για μας που είχαμε τη χαρά να κάνουμε τους …«κριτές» τους, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αφού όλα τα πιάτα που ετοίμασαν ήταν το ένα πιο όμορφο και νόστιμο από το άλλο.
Σε κάθε τμήμα, οι εκπαιδευόμενοι θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή και θα ακολουθήσουν οι τελικές εξετάσεις πριν την έναρξη της τουριστικής σαιζόν 2012. Θα είναι άριστα καταρτισμένοι, έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας που είναι σίγουρο ότι σε όλα αυτά τα επαγγέλματα υπάρχει μεγάλη ζήτηση είτε σε ξεν/χεία είτε σε εστιατόρια.
Για τις εξετάσεις αναφέρουμε ότι θα πραγματοποιηθούν σε προκαθορισμένο, αντικειμενικό πλαίσιο, για να αποκτήσει ο σπουδαστής τον τίτλο σπουδών του προγράμματος του.
Πέραν της αναφοράς μας στους έμψυχους συντελεστές των συγκεκριμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης , πρέπει να αναφερθεί ότι όλα αυτά τα προγράμματα υλοποιούνται πάνω σε ένα αυστηρό και πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών, πολύ υψηλών απαιτήσεων.
Η συνολική λειτουργία της Σχολής «ΑΝΚΟ ACADEMY», υλοποιείται βάσει του ISO 9001:2008 στην Παροχή Υπηρεσιών Επαγγελματικής Κατάρτισης και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού σε Θέματα Μαζικής Εστίασης.
Νέος κύκλος σπουδών ξεκινάει στις 25 Ιανουαρίου 2012, με τις παραπάνω αλλά και με νέες ειδικότητες, όπως: Η τέχνη του σερβιρίσματος, Οινοχόος, Barman-Barista, Μείωση κόστους στην εστίαση-μπαρ, Υγιεινή των τροφίμων κατά ΕΦΕΤ, Receptionist κλπ

Thursday 15 December 2011

Στην Κω ο 1ος Αντ/δρος του ΕΒΕΔ, 2 Προεδρίες, 4 Αντ/δρίες και Παράρτημα της ΔΕΤΑΠ


Την Παρασκευή συνεδριάζει το νέο Δ.Σ. του ΕΒΕΔ για την εκλογή των υπολοίπων μελών (πλην του Προέδρου) στα αξιώματα του Επιμελητηρίου.
Πληροφορίες του «ΒτΚ» αναφέρουν ότι η Κως θα έχει την 1η από τις 2 αντιπροεδρίες (στον κ. Χαλκιδιό), 2 Προεδρίες (στο Εμπορικό και στο Τμήμα Υπηρεσιών) με πιθανότερους τους κ. Γιαλίζη και Βρακίδη και 4 Αντιπροεδρίες στα άλλα τμήματα.
Επιπλέον θα γίνει παράρτημα της ΔΕΤΑΠ στην Κω και σε άλλα νησιά με ανάλογη στελέχωση.
* Αμέσως μετά αντιπροσωπεία του ΕΒΕΔ θα αναχωρήσει στην Αθήνα προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τον κίνδυνο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.