Tuesday 29 November 2011

Εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη συμμορία ληστών στον πλανήτη


ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΙ «ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΕΣ»
ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ 150 ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΑ (ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ)

Στη σύλληψη 4 μελών της διαβόητης σπείρας των χρυσοδάκτυλων διαρρηκτών που έχουν λεηλατήσει πάνω από 150 κοσμηματοπωλεία σε 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, κυρίως σε Ρόδο και Κω προχώρησαν χθες αστυνομικοί στην Αθήνα.
Οι 4 συλληφθέντες εμπλέκονται σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Ηλιούπολη και είναι μέλη της οργάνωσης "Ροζ Πάνθηρες" που έχουν σαρώσει ολόκληρη την Ευρώπη με λεία εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμμορία ληστών που έδρασε ποτέ στον πλανήτη! Η δράση της συμμορίας έχει πάρει θρυλικές διαστάσεις αφού για τουλάχιστον 7 χρόνια οι καλύτερες αστυνομίες του κόσμου δεν είχαν καταφέρει να τους εντοπίσουν.
Οι περιβόητοι «Ροζ Πάνθηρες» αποτελούνται από τουλάχιστον 150 άτομα, Σέρβους, Βούλγαρους, Κροάτες και Μαυροβούνιους.
Τη συμμορία ίδρυσαν Σέρβοι και Κροάτες παραστρατιωτικοί, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση. Έχουν πραγματοποιήσει ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στο Ντουμπάι, ακόμα και στο Τόκιο, όπου κυκλοφορούσαν με ποδήλατα και μάσκες για την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Το όνομα «Ροζ Πάνθηρες» τους το έδωσε αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ, όταν σε πολυτελή έπαυλη στα περίχωρα του Λονδίνου είχε ανακαλύψει το ακριβό διαμάντι που είχαν κλέψει από γνωστό κοσμηματοπωλείο της πόλης.
Οι Σέρβοι «ταχυδακτυλουργοί» είχαν κρύψει το διαμάντι μέσα σε ένα κουτί γυναικείας κρέμας προσώπου. Όπως ακριβώς είχε κάνει ο φαντομάς στη γνωστή ταινία «Ροζ Πάνθηρας», με τον Πίτερ Σέλερς.
Ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας, ο Σέρβος Ντράγκαν Μίκιτς, έχει έφεση στις θεαματικές αποδράσεις, καθώς το 2003 είχε αποδράσει από γαλλικές φυλακές με ανεμόσκαλα. Ο Μίκιτς συνελήφθη εκ νέου πριν από 2 περίπου χρόνια, περιπλανώμενος με πολυτελή σπορ αυτοκίνητο στα τουριστικά θέρετρα τις Βενεζουέλας.
Πρακτική της περιβόητης σπείρας είναι ένας καλοντυμένος άνδρας με αριστοκρατικό προφίλ να επισκέπτεται το "στόχο" και να συστήνεται ως Ευρωπαίος επιχειρηματίας ο οποίος βρίσκεται στη χώρα για δουλειές.
Κάνει ερωτήσεις για ακριβά κοσμήματα και ρολόγια που δήθεν θέλει να αγοράσει, ενώ στην πραγματικότητα εξετάζει το χώρο.
Η πρώτη επιχείρηση της συμμορίας στη χώρα μας ήταν στις 12 Ιουνίου 2007 σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Σαντορίνης, με λεία 3 εκ. ευρώ. Τους αμέσως επόμενους μήνες σειρά είχαν οι κοσμηματοπώλες της Ρόδου και της Κω.

Το μήνυμα του Γοργοπόταμου επίκαιρου και στη σημερινή κρίση


Μια ζωή σ’ αυτή τη χώρα θα είναι ζητούμενο η ενότητα, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων.
Αφήνω την Αρχαιότητα και το «να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς» του Μκαρυγιάννη και να σταθώ στην ωραία ομιλία της κυρίας που εκφώνησε τον πανηγυρικό για την Εθνική Αντίσταση, στον Αη-Νικόλα.
Αναφερόμενη στο μέγα κατόρθωμα της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, καίριο πλήγμα στον ανεφοδιασμό των Ναζιστικών στρατευμάτων, μετέφερε τα λόγια του Αγγλου συνταγματάρχη Εντυ Μπάγιερ, που συνέπραξε με τους ηγέτες του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ για το σπουδαίο σαμποτάζ:
-Το μεγάλο αυτό κατόρθωμα, είπε, δε θα γινότανε χωρίς τον Ζέρβα, ούτε όμως θα πετύχαινε χωρίς τον Βελουχιώτη!!...
•Τώρα στη φάση της κρίσης που διανύουμε, δείτε πόσοι κοιτάζουν το «εγώ» και πόσοι το «εμείς» ή πόσοι λένε «όλοι μαζί» και πόσοι υπονομεύουν κάθε προσπάθεια να σταθούμε όρθιοι…
Απόντες κόμματα και φορείς
από την κατάθεση στεφάνων
Όταν το 1982 καθιερώθηκε η μέρα της Εθνικής Αντίστασης, όλοι χαιρέτησαν το γεγονός στην κατάθεση των στεφανιών (μετά τη Δοξολογία) «σκοτώνονταν» όλοι να δώσουν το «παρών», τιμώντας τους αγωνιστές εκείνους.
Τώρα, 30 χρόνια μετά, οι καταθέτοντες στεφάνια, μετρημένοι στα δάχτυλα. Επαρχείο, Δήμος, 80 ΑΔΤΕ, Παλαιοί Πολεμιστές, Εφεδροι, Ρουμελιώτες, Λιμεναρχείο, Αστυνομία και …ΛΑΟΣ! Ολοι οι υπόλοιποι τι απέγιναν;

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ/ΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Την Παρασκευή κοινοποιήθηκε στο σχολείο μας η εγκύκλιος για την ενισχυτική διδασκαλία που πλέον θα γίνεται από το υπουργείο Παιδείας -ως όφειλε - από εκπαιδευτικούς που δεν συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο.
Η ενισχυτική διδασκαλία είναι απολύτως απαραίτητη ιδιαίτερα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν μαθήματα στα φροντιστήρια εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Καλούνται οι γονείς (ή μέσω των παιδιών τους) να δηλώσουν άμεσα στη Δντρια του σχολείου κα Μαρίνα Μπέττα τα μαθήματα στα οποία χρειάζονται βοήθεια τα παιδιά τους (Αρχαία, Νέα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Ξένες Γλώσσες και Πληροφορική).
* Ενημερώνουμε τους γονείς ότι θα συμμετάσχουμε στο παζάρι και ελπίζουμε στη βοήθειά τους με παρασκευή γλυκών.
Ο σύλλογός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που προσφέρουν χωρίς αμοιβή βοήθεια, αλλά και μαθήματα το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες.
Ενημερώνουμε ακόμη ότι ο μουσικός του σχολείου κ. Τοπαλίδης ξεκίνησε από τη περασμένη βδομάδα δωρεάν μαθήματα βυζαντινής μουσικής κάθε Τρίτη και Πέμπτη 2-3μμ. Όσα παιδιά ενδιαφέρονται να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στον καθηγητή.
Στη διάθεσή σας τηλ 6977000901
Email συλλόγου 2ougoneis@gmail.com
Site συλλόγου http://2gymnasiokos.sitegreek.gr/

ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ 22 ΑΡΝΙΑ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ


H δημοτική παράταξη ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με αφορμή τη χτεσινοβραδινή επίθεση αδέσποτων σκύλων αλλά και των προηγούμενων ημερών που επιτέθηκαν και κατασπάραξαν 12 πρόβατα στη περιοχή Ψαλίδι (Άγιος Παντελεήμων ) και στον Ηρακλή άλλα 10 , μικρών και νόμιμων κτηνοτρόφων που βόσκουν τα ζώα τους σε χορτολιβαδικές εκτάσεις και όχι μέσα στα δάση όπως κάνουν δυστυχώς αρκετοί άλλοι οι οποίοι θεωρούν κάθε τι δασικό και διαθέσιμο για βοσκή, καλεί για άλλη μια φορά το Δήμο Κω να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων ζώων στα βουνά αλλά και τους πολίτες να δείξουν πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στο πρόβλημα.
Κύριε δήμαρχε,
Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δημοτικό κυνοκομείο στο οποίο τα αδέσποτα ζώα θα βρίσκουν φροντίδα, περίθαλψη και θα στειρώνονται ώστε να αποφεύγονται τα σοβαρά προβλήματα σε νόμιμους κτηνοτρόφους αλλά και στους τουρίστες το καλοκαίρι.
Σας καλούμε να δείτε πιο σοβαρά το πρόβλημα που παρουσιάζεται και πάλι στη κοινωνία μας. Καλούμε επίσης τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους σε διάφορες περιοχές του νησιού επιτείνοντας έτσι το πρόβλημα.
Σκεφτείτε ότι ο σκύλος είναι το πιο πιστό ζώο του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια και κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε με μεγαλύτερη συμπάθεια αυτά τα ζώα όπως και τις γάτες βέβαια. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων και ταυτόχρονα να αρχίσουν οι αναγκαίες ενέργειες μαζί με τους φιλόζωους του νησιού για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημοτικού κυνοκομείου που θα λειτουργήσει στα πρότυπα του κυνοκομείου της Ρόδου όπου και δεν θανατώνονται τα ζώα.

Saturday 26 November 2011

Σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο με τον καθ. ΕΜΠ κ. Αζοράκο


Μέχρι το τέλος του χρόνου η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου θα έχει στα χέρια της την πρώτη εκτίμηση του καθ. ΕΜΠ κ. Αζοράκου, ως προς το πού και πώς θα μπορέσει να γίνει στο λιμάνι μας ο μόλος για τα κρουαζιερόπλοια.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η σύσκεψη που έγινε χθες στο Λιμ. Ταμείο με τον κ. Αζοράκο και αφού έγινε επιτόπου επίσκεψη με τα μέλη του Δ.Σ.
Ως πιθανότερη λύση διαφαίνεται αυτή της προέκτασης της σκάλας του πολεμικού, ώστε και να καλυφθούν οι ανάγκες για κρουαζιερόπλοια και να δημιουργηθεί ένα νέο λιμάνι και παράλληλα να προστατευτεί το κάστρο από τη φθορά που προκαλεί ο σημερινός κυματισμός.

Νέα αναβολή στο Σ/λιο της Ευρώπης για την έκθεση του Α. Gross για τις μουσουλμανικές κοινότητες Ρόδου – Κω


Ο τ. Υπουργός κ. Παυλίδης ακύρωσε την μετάβασή του στο Εδιμβούργο στις 25/11, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπό την ιδιότητα του Επιτίμου Μέλους της, και κατά την οποία θα συζητείτο η «έκθεση» του Ελβετού βουλευτή Andrea GROSS για την «κατάσταση της Μουσουλμανικής Κοινότητας στη Ρόδο και στην Κω».
Η συζήτηση αναβάλλεται για δεύτερη φορά με πρωτοβουλία του προεδρείου.
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσίαση της εκθέσεως GROSS δεδομένου ότι συνετάγη και βάσει των προσωπικών διαπιστώσεων του «Εισηγητή» κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο και την Κω όπου είχε συνεργασία με τον Α. Παυλίδη.
Με πρωτοβουλία μάλιστα του κ. Παυλίδη οργανώθηκε στην Κω συνάντηση του Α. GROSS με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Τ.Α. και της Μουσουλμανικής Κοινότητας όπου του δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσει και πάλι το πνεύμα της αρμονικής συμβιώσεως των συνομιλητών του, ασχέτως θρησκεύματος.
Αναμένεται καθορισμός νέας ημερομηνίας συζητήσεως κατά τη συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου στην οποία μετέχει ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Σ.Τ.Ε. βουλευτής κ. Κ. Βρεττός.

Κασσάρας – Συφουνιού στην Αθήνα για θέματα υγείας της Καλύμνου


Ο βουλευτής κ. Κασσάρας, μαζί με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου, κ. Χρυσούλα Συφουνιού, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Υγείας, τον ΟΚΑΝΑ και την 2η ΔΥΠΕ, για να προωθήσουν λύσεις στα προβλήματα αρμοδιότητας των ως άνω φορέων, που απασχολούν τους συμπατριώτες κατοίκους των νησιών μας.
Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν με τους αρμοδίους και για τα οποία δρομολογήθηκαν λύσεις, οι οποίες θα ξεδιπλώνονται στο άμεσο μέλλον, είναι:
Για το Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου:
1. Η επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης της Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία έχει μείνει με έναν και μοναδικό καρδιολόγο, τον Διευθυντή Τσικούρη Εμμανουήλ.
2. Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της Δωρεάς του συμπατριώτη επιχειρηματία κ. Χαλίκου και η αποπεράτωση του Χαλίκειου κτιρίου.
3. Η δημιουργία 2ου χειρουργείου, που αποτελεί Δωρεά στη μνήμη του Μιχάλη Διαμαντή από τη σύζυγό του.
Για το σταθμό Αιμοδοσίας, διασφαλίστηκε η θετική εισήγηση της ΔΥΠΕ και αναμένεται η σύσταση Επιτροπής, για την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών, προκειμένου να γίνονται αιμοληψίες στο Νοσοκομείο Καλύμνου και να υπάρχει Τράπεζα Αίματος σε αυτό.
Για τον ΟΚΑΝΑ Καλύμνου, η επιτάχυνση της στελέχωσης και της επισκευής του κτηρίου, ώστε να γίνει εφικτή η λειτουργία του σύντομα.
Οι διήμερες επαφές ολοκληρώθηκαν με τη συνάντηση, το απόγευμα και πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή, του Γιώργου Κασσάρα και της κ. Χρυσούλας Συφουνιού, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Δημήτρη Κρεμαστινό και τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Βεβαίως, ο βουλευτής, κατά τις συναντήσεις του με αυτές στις υπηρεσίες, ασχολήθηκε με τα προβλήματα και των άλλων νησιών, όπως π.χ. με τη δραματική μείωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ. Καρπάθου κ.α.

Ένα πρωτότυπο παζάρι με παραδοσιακά προϊόντα της Κεφάλου άρχισε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στην Κέφαλο



Η ιδέα ξεκίνησε, όταν τα παιδιά της Στ΄ τάξης άρχισαν με τους δασκάλους τους ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, που έχει σαν στόχο να δημιουργήσει μια πολιτική του σχολείου για την υγιεινή διατροφή, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα τις εφαρμόσουν αλλά και θα τις μεταδώσουν στον οικογενειακό και κοινωνικό τους περίγυρο.
Ξεκινώντας το πρόγραμμα, τα παιδιά, καλούνται να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια για να εντοπιστούν οι υπάρχουσες διατροφικές συνήθειες σε σύγκριση με παλιότερες γενιές. Παράλληλα, γίνεται και ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες ( παιδίατρους-διατροφολόγους). Έτσι, τα παιδιά, θα γνωρίσουν τα τρόφιμα και θα μάθουν να επιλέγουν αυτά που βοηθούν στην υγεία τους. Για το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθούν ακόμη, κείμενα από το μάθημα της Γλώσσας, εργασίες από το μάθημα των Φυσικών, της Γεωγραφίας, των Θρησκευτικών.
Στα πλαίσια του προγράμματος, τα παιδιά μαζί με δασκάλους του σχολείου και τους γονείς τους, παρασκεύασαν γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, ζυμωτά ψωμιά, παξιμάδια, παστά ψάρια, ελιές, κανέλα και πηχτή με παραδοσιακό τρόπο και θα τα διαθέτουν σε ένα μικρό περίπτερο στην πλατεία του χωριού.
Τα προϊόντα θα διατίθενται κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 5 έως τις 8 μμ και κάθε Κυριακή από τις 10 έως τις 12 π.μ.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την εκδρομή που θα πραγματοποιήσει το Μάρτιο η Έκτη Τάξη στη Βουλή των Ελλήνων.

Thursday 24 November 2011

Πάγωσε η αγορά στην είδηση Ενδεχόμενης χρεοκοπίας του Thomas Cook


ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ

Παγωμάρα και σοκ προκαλεί στην παγκόσμια τουριστική αγορά η είδηση για πιθανή χρεοκοπία του δεύτερου μεγαλύτερου Τ.Ο. Thomas Cook.
Από τις αρχές του καλοκαιριού, το «ΒτΚ» είχε μεταφέρει πληροφορίες για τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που είχε ο τουριστικός αυτός κολοσσός, όπως αυτά στη συνέχεια εκδηλώθηκαν στην τιμή της μετοχής της στο χρηματιστήριο, ιδιαίτερα μετά τα γνωστά γεγονότα στη Βόρεια Αφρική και τις ανάλογες συνέπειες, αλλά και μέχρι πρόσφατα από τις πλημμύρες στην Ταϋλάνδη.
Με το ξεκίνημα της εβδομάδας, η μετοχή του δέχθηκε μια άνευ προηγουμένου ύποπτη «επίθεση» από ισχυρά “FAN” που την οδήγησαν σε μια απίστευτη «βουτιά» με απώλειες της τάξης του 70% της αξίας της!
Το γεγονός αυτό δίνει λαβή για πολλά και περίεργα σχόλια ως προς το ποιοι και γιατί κινούν τα νήματα μιας τέτοιας «εξέλιξης», την ώρα που ο Ομιλος κάνει προσπάθεια για ένα νέο δάνειο 100 εκ. στερλινών, που θα του δώσει ανάσα να σταθεί όρθιος.
Η κατάσταση του Ομίλου είναι σε κρίσιμο σημείο, αφού τα χρέη του σε τράπεζες ανέρχονται στα 900 εκ. στερλίνες, γεγονός που κάνει ορατό το φάσμα της πτώχευσης.
ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΛΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
Παρά την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο Ομιλος, γίνεται προσπάθεια «να κρατηθεί» είτε σε ένα σχέδιο συμβιβασμού με τις τράπεζες («κούρεμα») είτε και σε μια προοπτική συγχώνευσής του, κάτι που όμως θα οδηγήσει έμμεσα σε λογικές μονοπωλιακής παρουσίας στην τουριστική αγορά, κατάσταση που όμως θα προκαλέσει την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
Ο Thomas Cook είναι στη Κω ο 2ος μεγαλύτερος Τ.Ο. μετά την TUI και εκτιμάται ότι έχει περίπου το 30% της τουριστικής αγοράς, δηλ. 1 στα 3 ξεν/χεία και διαμερίσματα.
* Το ακριβές ποσό των οφειλόμενων σε ξεν/χους από τη σεζόν του 2011 δεν είναι γνωστό, όμως εκτιμάται ότι είναι κάποια εκ/ρια που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κυριολεκτικά θα γονατίσουν την αγορά, αφού τα ποσά αυτά είναι εν αναμονή εδώ και μήνες για να εξοφληθούν, υποχρεώσεις από μισθούς έως προμηθευτές και συνεργεία.
Σ’ ότι αφορά τώρα τις προκαταβολές που είχαν πάρει άλλες χρονιές τέτοιες εποχές, τώρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται ότι απομακρύνεται.
Το μόνο που λέγεται είναι ότι τα μέχρι τώρα υπογεγραμμένα συμβόλαια του 2012 δεν θα έχουν συνέπειες, αφού καλύπτονται από την ταξιδιωτική ασφάλιση Atol.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΟΔΡΟΜΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ


Την ώρα που έρχονται από την Ευρώπη
να δουν τους ποδηλατόδρομους της Κω
εσείς ξηλώνετε και διπλοδρομείτε το λιμάνι

Κύριε Δήμαρχε,
Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ και δημοσιεύσεις επιστημονικών φορέων την πρόθεση της δημοτικής αρχής για επαναφορά της διπλής κατεύθυνσης στην Οδό Κουντουριώτη στο λιμάνι της πόλης της Κω. Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την εξέλιξη αυτή αλλά και την πιθανή καταστροφή μέρους του ποδηλατοδρόμου.
Στις περισσότερες χώρες του κόσμου η τυραννία του αυτοκινήτου καταδυναστεύει τις πόλεις και τους ελεύθερους χώρους και πλέον η τάση είναι να προωθηθούν αλλαγές και μέτρα που μειώνουν τον αριθμό των αυτοκινήτων και ενθαρρύνουν την κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων. Πόλεις σε όλη την Ευρώπη αναπτύσσουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων και η Ε.Ε έχει ξεκινήσει από καιρό να ενθαρρύνει παρόμοιες πρωτοβουλίες θεσπίζοντας και το δίκτυο των CIVITAS πόλεων καθώς και το CIVITAS forum για τις πόλεις που ενθαρρύνουν τη χρήση ποδηλάτου.
Ο ποδηλατόδρομος της Κω έχει αναβαθμίσει τα Διεθνή Στάνταρ με την ιδιαιτερότητα της κατασκευής του που ενσωματώνει μοναδικές πρωτοτυπίες. Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται στην αρμόδια διεύθυνση της ΕΕ που ασχολείται με την Αστική Κινητικότητα (Urban Mobility) με αποτέλεσμα να παραπέμπονται πλέον Δήμοι από όλη την Ευρώπη να μελετήσουν και την Κω προτού κατασκευάσουν τους δικούς τους ποδηλατοδρόμους. Η αποδοχή δε των ποδηλατοδρόμων και γενικότερα της ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο είναι μεγάλη τόσο από την πλευρά των πολιτών όσο και των επισκεπτών και φυσικά είναι παράλογο να καταστραφεί ένα έργο ορόσημο για το νησί της Κω που ολοκληρώθηκε το έτος 2009 με κόστος 660.000 ευρώ μόνο για τον ποδηλατόδρομο του λιμανιού.
Από την άλλη πλευρά η μονοδρόμηση του λιμανιού έγινε μετά από κυκλοφοριακή μελέτη και διαβούλευση με φορείς. Τις όποιες λοιπόν κυκλοφοριακές αλλαγές δεν μπορούμε βέβαια να τις δούμε αποσπασματικά και χωρίς την απαραίτητη επιστημονική συνδρομή και δημόσια διαβούλευση. Αντίθετα η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι να ολοκληρωθεί η κυκλοφοριακή μελέτη και να συμπληρωθεί από άλλες υποδομές και φυσικά δεν μπορούμε να αρχίσουμε να ξηλώνουμε κομμάτια της δύο μόλις χρόνια από την κατασκευή τους.
Θα θέλαμε με την απάντησή σας να μας γνωρίσετε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της δημοτικής αρχής και με τι τρόπο αυτές θα υλοποιηθούν. Πιστεύουμε ότι κοινός σκοπός και στόχος όλων μας θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και η διευκόλυνση των πεζών και των ποδηλατών, τόσο ντόπιων όσο και των επισκεπτών.
Με τιμή, Για τη Συντονιστική Γραμματεία της ΠΚ Δωδεκανήσου ΟΠ
Ο συντονιστής Δημήτρης Γρηγοριάδης

Η Κως και το Ασκληπιείο ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.


Τάλλαρος: «Περπατά» το θέμα για την
υποψηφιότητα στην UNESCO και την
σύμπραξη ΔΙΙΚ με τους Σ/γους της ΕΕ

Την μέγιστη δυνατή προβολή τους έχουν η Κως και το Ασκληπιείο στο περιοδικό του Πανελλήνιου Ιατρικού Σ/γου, αφού ολόκληρο το εξώφυλλό του με αφιέρωμα πολλών σελίδων και πλούσιο φωτορεπορτάζ, ασχολούνται με την μεγάλη Πανευρωπαϊκή συνάντηση τον Ιούνιο στο νησί μας, όλων των εθνικών Ιατρικών Σ/γων της Ε.Ε. για τον καθορισμό της Χάρτας των Αρχών της Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας.
Πρόκειται για το μεγάλο γεγονός που έλαβε χώρα στο νησί μας φέτος το καλοκαίρι επί προεδρίας του Ιατρικού Σ/γου Κω του κ. Γ. Τάλλαρου σε συνεργασία με τον ΠΙΣ.
•Αξιοσημείωτο είναι πως στο τέλος της συνάντησης αυτής, με προτάσεις του κ. Τάλλαρου και του καθ. Στ. Γερουλάνου υπεγράφησαν 2 πρωτόκολλα από όλους τους εθνικούς αντιπροσώπους - ένα για την πρόταση της Κω να αναγνωριστεί το Ασκληπιείο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς και ένα για συνεργασία με το Ιπποκράτειο Ιδρυμα.
•Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο υιοθετείται το αίτημα απ’ όλες τις χώρες της Ε.Ε. και στο δεύτερο συμφωνήθηκε όπως οι κεντρικοί – εθνικοί ιατρικοί σύλλογοι κάθε κράτους της ΕΕ θα αποτελούν πλέον τους αντιπροσώπους του ΔΙΙΚ σε κάθε χώρα.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 60 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙA


Από την Περιφέρεια ανακοινώνεται η πρόσληψη 60 συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη εποχικών αναγκών.
Mέσω του τοπικού Τύπου και της ανάρτησης στους δήμους και την ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pnai.gov.gr), θα κοινοποιηθεί 28/11 η προκήρυξη για την κάλυψη με οκτάμηνη σύμβαση 39 θέσεων Τ.Ε., 20 θέσεων ΠΕ και μιας ΔΕ σε Σύρο, Ρόδο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Πάρο.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 10 ημέρες από την επόμενη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης.

Tuesday 22 November 2011

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» αντιδρούν στην ανακατασκευή της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Πετρούμι


ΤΟ 74% ΟΜΩΣ ΕΙΠΕ «ΝΑΙ»
Σε διαδικασία υλοποίησης μπαίνει η απόφαση του Δημάρχου του Bodrum, Μ. Κοτσαντόν, να ανακατασκευάσει τον Αη-Νικόλα στο Πετρούμι.
Παρά την αντίδραση που έβγαλαν οι εθνικιστές «Γκρίζοι Λύκοι» που εναντιώθηκαν στην πρόθεσή του, ο Δήμαρχος προχώρησε σε ένα δημοψήφισμα που κατέληξε στο να πουν «ναι» στην ανακατασκευή το 74% των κατοίκων της πόλης.
Το όλο θέμα απασχόλησε έντονα όλον τον τουρκικό τύπο, με συνεντεύξεις του Δημάρχου, όπως αυτή που δείχνει η φωτογραφία μας με τον κ. Κοτσαντόν να αναπτύσσει μια σειρά από επιχειρήματα για την ανακατασκευή της εκκλησίας.

Λ.Τ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΑ…


Με απόφαση της Δ/σης του Λιμ. Ταμείου επανέρχεται στο παλιό καθεστώς η μέχρι τώρα δωρεάν παροχή νερού στα καραβάκια που κάνουν εκδρομές στα νησιά.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος κ. Φάκκος, διαπιστώθηκε μεγάλη σπατάλη νερού, ακριβώς επειδή ήταν δωρεάν. Παράδειγμα, ενώ όταν πλήρωναν κατανάλωναν νερό αξίας 10.000 ευρώ, φέτος ξεπέρασαν τα 22.000 ευρώ.
Συμπλήρωσε όμως ότι θα υπάρξει μέριμνα για δωρεάν παροχή έως ένα ποσό.

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ Να διοριστεί τώρα εκπαιδευτικός


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το ειδικό σχολείο στον Δήμο της Κω, το οποίο ενώ είναι διθέσιο, με την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης παραμένει με ένα δάσκαλο ειδικής αγωγής από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής φύλαξη των μαθητών και φυσικά ανεπαρκής μαθησιακή διαδικασία.
Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των μαθητών, οι 3 από τις 7 οικογένειες αναγκάζονται να μην στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους.
Η κυβέρνηση και η υπεύθυνη υπηρεσία, παρά τις πιέσεις και τον αγώνα των γονέων του ειδικού σχολείου, εξακολουθούν με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες να αρνούνται να δώσουν λύση.
Μέσα από τις παρεμβάσεις που έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Κω, διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση Α’βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ούτε καν την τυπική διαδικασία να ζητήσει εγγράφως τον διορισμό ενός ακόμη εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής δεν έκανε!
Ο δε περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης , παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί, προκειμένου να δώσει και αυτός εξηγήσεις.
Απαιτούμε λύση εδώ και τώρα.
Τώρα να διοριστεί ο εκπαιδευτικός που λείπει.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τους γονείς, τα ταξικά συνδικάτα θα παλέψει μέχρι τέλους το πρόβλημα αυτό.
Μέχρι να λυθεί.
Δεν θα πληρώσει η ειδική αγωγή την αναλγησία τους.
Δεν θα πληρώσει ο Λαός και τα παιδιά του την βαρβαρότητά τους.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν. ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ 40 ΔΙΣ ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


Λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας Τουρκίας Shell για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, ίσως και κοντά στο Καστελλόριζο, τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το νησί!
Δύο τουρκικά μαχητικά-αναγνωριστικά RF-4E στις 15.30 πέταξαν επάνω από την Μεγίστη σε ύψος μόλις 300 μέτρων φωτογραφίζοντας τα οχυρωματικά έργα και τις υποδομές του νησιού. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
H πρόκληση πραγματικά είναι άνευ προηγούμενου, καθώς τα τουρκικά αεροσκάφη εκτέλεσαν κανονική αποστολή αεροφωτογράφησης σε μία περιοχή όπου τα ελληνικά μαχητικά δεν μπορούσαν να φτάσουν έγκαιρα. Τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από την βάση του Ντάλαμαν.
Όλα αυτά λίγη ώρα μετά την "βόμβα" στην ελληνική Βουλή ότι "Πάμε για άμεση έναρξη γεωτρήσεων νότια της Κρήτης.
Ξεκινούν άμεσα
οι γεωτρήσεις νότια
της Κρήτης!
Γεωστρατηγική - ενεργειακή "βόμβα" μεγατόνων εξερράγη στην Βουλή με τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να την "απασφαλίζει" και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη να υπόσχεται ότι "σκάει" εντός των επόμενων ημερών: Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, ζήτησε από την κυβέρνηση "να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, το κοίτασμα είναι μεγαλύτερο από αυτό του "Οικοπέδου 12" στην Κύπρο".
Δηλαδή απαίτησε να μην περιοριστούμε στους διαγωνισμούς αλλά να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις άμεσα, ακολουθώντας την τακτική του αείμνηστου Εθνάρχη, προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου.
Άμεση ήταν η απάντηση του παριστάμενου υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη (γιατί κάτι μας λέει ότι δεν ήταν τυχαία ούτε η ομιλία του Π.Παναγιωτόπουλου, ούτε η παρουσία του Γ. Μανιάτη;), ο οποίος είπε ότι "Aναφορικά με αυτά που είπε στην ομιλία του ο Π.Παναγιωτόπουλος, έχω να πω ότι σε λίγες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή". Στην συζήτηση παρενέβη και ο προεδρεύων της συνεδρίασης αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Νιώτης, ο οποίος είπε ότι "Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ομιλία του Γ.Παπανδρέου χθες".
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το defencenet.gr είχε αποκαλύψει ότι στην συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο στις 6 Νοεμβρίου είχε τεθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τότε πρωθυπουργό το θέμα των πετρελαίων και ακριβώς για αυτό ήθελε να μην πηγαίναμε άμεσα σε εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο Α. Σαμαράς, αλλά να αναβληθούν γιατί "Έχουμε το θέμα των πετρελαίων και του φυσικού αερίου να διαχειριστούμε".
Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης Α. Φώσκολο, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Οι πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι υπάρχει ... έξωθεν πίεση για "άμεση έναρξη γεωτρήσεων" και μάλιστα ήδη έχει βρεθεί και η εταιρεία που θα τις κάνει. Πιο απλά, μέχρι το καλοκαίρι η Ελλάδα "θα τρυπήσει" νότια της Κρήτης σε ένα κοίτασμα το οποίο δείχνει να είναι το τριπλάσιο εκείνου της Κύπρου. Με εγγυήσεις ασφάλειας να δίνονται τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Γαλλία, που θέλουν πάση θυσία να προχωρήσει άμεσα το prοject...

Saturday 19 November 2011

ΝΟΔΕ: Δεν έκλεισε η λίστα. ΣΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ


Αρχές Γενάρη εκλογές για νέα Τ.Ο. ΝΔ
ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΛΙΑΝΟΥ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ

Σε απίστευτο πολιτικό …θρίλερ εξελίσσεται για τη ΝΔ το θέμα της υποψηφιότητας από την Κω για τις εκλογές του Φλεβάρη.
Μετά το τελευταίο δημοσίευμα του «ΒτΚ» από κορυφαία στελέχη της ΝΔ διευκρινίζεται ότι, ναι μεν στα κεντρικά του κόμματος έχουν φτάσει δύο ονόματα (των κ. Καμπανή και Κρητικού), όμως η λίστα είναι ανοιχτή και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται ή θα προταθεί στο κόμμα, οπότε και στον κατάλληλο χρόνο θα αποφασίσει ο ίδιος ο Α. Σαμαράς για την τελική επιλογή.
Πληροφορίες του «ΒτΚ» αναφέρουν ότι παρασκηνιακά γίνονται πολλές διεργασίες «για να περάσουν» διάφορα ονόματα από στελέχη του κόμματος, ακόμα και από τους άλλους υποψήφιους της ΝΔ που έχουν ήδη κάνει και τις «συμμαχίες» τους στο νησί, μαζί με τις «επιλογές» των «επιθυμητών» υποψηφίων, ανάμεσα στους οποίους είναι και 2… γυναίκες, μία γιατρός και μία δικηγόρος!
ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΛΙΑΝΟΥ
Από τον κ. Διαμαντή Κουλιανό, μέλος της ΝΟΔΕ, λάβαμε την παρακάτω δήλωση:
«Ορισμένα άτομα γίνονται τον τελευταίο καιρό βασιλικότεροι του βασιλέως. Τους διαμηνύω ότι η επιλογή και η πρόταση των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ για την Κω (αν υπάρξει τελικά) είναι υπόθεση της ΝΟΔΕ Δωδ/σου.
ΠΡΟΣ ΝΕΑ Τ.Ο.
Σύμφωνα και με την πρόταση του τομεάρχη της ΝΔ στις αρχές του Γενάρη, θα γίνουν στην Κω εκλογές για νέα Τ.Ο.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΤΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΕΛΗ…


Κλειστά συνεχίζει να κρατά τα χαρτιά του ο κ. Παυλίδης ως προς τις τελικές του αποφάσεις, για την σύμπραξή του στις προσεχείς εκλογές.
Πληροφορίες του «ΒτΚ» φέρουν τον τ. Υπ. Αιγαίου να έχει σε καλό σημείο τις επαφές του με την ηγεσία του ΛΑΟΣ, αλλά και με το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, ο γενικός δ/ντής της οποίας ζήτησε και είχε μαζί του διερευνητική συνάντηση.

Τι λένε οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για τις καταστροφές στο Λιμάνι του Καμαριού


- Πήραμε την γνωμάτευση του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που αφορούσε την παρέμβασή μας στις αυθαίρετες κατασκευές του Δήμου και της δημοτικής κοινότητας Κεφάλου στον ευαίσθητο χώρο της παραλίας του Καμαριού. (4-3-2011 Καταστροφές στο φυσικό τοπίο, στις ακτές, στο περιβάλλον και σε μνημεία εναλίων αρχαιοτήτων στο ΚΑΜΑΡΙ Κεφάλου).
Α. Το κρατικό σώμα ελέγχου επιβεβαιώνει τον παραλογισμό των καταστροφικών παρεμβάσεων και καλεί τον Δήμαρχο Κω σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ.
Β. Το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης του υπουργείου εσωτερικών καλεί τον δήμο της Κω να δώσει διευκρινήσεις και στοιχεία για την υπόθεση για τις δίκες του ενέργειες.
Γ. Καλεί τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να κάνουν τις ενέργειες που έπρεπε από μόνες τους να έχουν ήδη κάνει (αρχαιολογία, τεχνικές υπηρεσίες, αστυνομία).
Δ. Δεν έχουν καθοριστεί πρόστιμα, όπως πολύ κακώς γράφτηκε στον τοπικό τύπο. Προφανής στόχος της παραπληροφόρησης ήταν να δημιουργηθούν τοπικές εντάσεις ή έστω το κατάλληλο έδαφος και να δικαιολογήσει πολιτικές παρεμβάσεις των «φίλων στην κυβέρνηση» του κ. Δημάρχου και να μπλοκαριστεί η παραπάνω γνωμάτευση.
Ε. Τα πιθανά πρόστιμα θα καθοριστούν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός των οποίων ο κ. Δήμαρχος θα έχει υποβάλει τις δικές του ενστάσεις και αιτιολογήσεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψιν στον καθορισμό των τελικών αποφάσεων ή ποινών. Τώρα η δημοτική μας αρχή έχει όλο το δημοκρατικό δικαίωμα να δικαιολογήσει τις πράξεις της και έτσι να μην φορτώσει τον τόπο με ένα περιττό οικονομικό βάρος.
Πρέπει όμως να γνωρίζουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ότι θα κληθούν οι ίδιοι να καταβάλουν τις ποινές που πιθανά θα καθοριστούν κι όχι ο Δήμος!
Θα το επιδιώξουμε γιατί αυτό απαιτεί το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας μας και για τον απλό λόγο ότι μόνο έτσι θα αποτραπούν τα χειρότερα από την καταστροφική συνήθεια της δημοτικής αρχής να αυθαιρετεί, χωρίς λόγο πολλές φορές.
Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΒτΚ»
Η αναφορά στον «τοπικό τύπο» αφορά το «ΒτΚ» οπότε και αναγκαία η απάντησή μας.
Με το γνωστό «εισαγγελικό ύφος», ο κ. Μυλωνάς δεν περιορίζεται στη δική του επίσημη ενημέρωση, ούτε στο να μας επικρίνει γράφοντας ότι «πολύ κακώς γράφτηκε». Προχωράει και στον απαράδεχτο χαρακτηρισμό της «παραπληροφόρησης για να δημιουργηθούν τοπικές εντάσεις» και άλλες αστειότητες, που τουλάχιστον ο Ν. Μυλωνάς θα έπρεπε να αποφεύγει σε ό,τι μας αφορά.
Επί του θέματος: Η πληροφορία μας ήταν από τον ίδιο τον Λιμενάρχη για τα περί προστίμου που βγαίνει στα 34.700 ευρώ. Το εάν αυτό ακόμα δεν έχει φύγει από το Λιμεναρχείο για το Υπουργείο, θα μπορούσε απλά να το διευκρινίσει και όχι να βλέπει παντού συνομώτες…

«Ολο το Οραμα του Δημάρχου Αποδεικνύεται ένα τίποτα»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ο κ. Καΐσερλης, μη δυνάμενος πλέον να αντέξει τα ίδια του τα ψέματα και την υποκρισία του, αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι αυτή την τριετία θέτει δήθεν τις βάσεις του οράματός του που μόνο εκείνος τελικά καταλαβαίνει!
Συμπερασματικά: ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!!
Αυτό φαίνεται ακόμα και στα πρόσωπα των ελάχιστων παρόντων στη Διαβούλευση (ιδιαίτερα των στελεχών της παράταξής του).
Κύριε Δήμαρχε,
Είστε υπόλογος απέναντι στην τοπική κοινωνία, για την ανυπαρξία πολιτικής πρότασης και την ανικανότητα προσφοράς σας στον τόπο!
Για το λόγο αυτό και οι δημότες σας έχουν γυρίσει την πλάτη και αυτό το αντιλαμβάνεστε καθημερινά!
Έχετε ακόμα χρόνο να αναθεωρήσετε την ακατανόητη και καταστροφική για το νησί πολιτική στάση σας!
Άν μη τι άλλο, το οφείλετε στους δημότες και τις δημότισσες που σας εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους!!
Γραφείο Τύπου

Thursday 17 November 2011

Με τη νομική συνδρομή του Δήμου η αντιμετώπιση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Ζηπάρι


Μετά από σύντομη εισήγηση του προβλήματος από τον Πρόεδρο του Σ/γου Γονέων Ζηπαρίου κ. Φραγκούλη, το Δημ. Σ/λιο υιοθέτησε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων για την ύπαρξη στο χωριό, κοντά και στα σχολεία, επικίνδυνης κεραίας κινητής τηλεφωνίας χωρίς άδεια και προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση για την παροχή νόμιμης κάλυψης στην όλη αντιμετώπιση του θέματος, μετά και τη σύνταξη από την Εισαγγελική Αρχή της Κω, δικογραφίας από τις καταγγελίες του Σ/γου.

Αντιδρούν οι Ξεν/χοι στην απόφαση για τους πολιτικούς γάμους μκόνο σε δημοτικά κτίρια


ΧΑΛΑΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ «ΑΓΟΡΑ» ΟΣΩΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ότι η Δημοτική αρχή αποφάσισε να μην τελεί πλεον πολιτικούς γάμους σε χώρους εκτός Δημοτικών κτηρίων, πλην του νησιού του Αγίου Νικολάου της Κεφάλου, καταργώντας τη σχετική απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, που απελευθέρωνε την τέλεσή τους σε χώρο επιλογής του ζευγαριού. Η απόφαση αυτή μας βρίσκει άκρως αντίθετους, καθώς μας γυρίζει χρόνια πίσω, σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου επιτέλους επιτεύχθηκε το άνοιγμα αυτής της νέας “αγοράς” για το νησί μας.
Προς ενημέρωση αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις, δυστυχώς ερήμην των άμεσα ενδιαφερόμενων επαγγελματιών, η τέλεση πολιτικών γάμων συνιστά μια ειδική κατηγορία εναλλακτικού τουρισμού - τυπικά μη εξειδικευμένη - αλλά με ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση, για την οποία συναγωνίζονται πολλοί τουριστικοί προορισμοί.
Και αυτό για τον απλούστατο λόγο του ότι εμπλέκεται ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών -πλην των ξενοδόχων- στην οργάνωση ενός γάμου (τοπικοί τουριστικοί πράκτορες, τοπικά καταστήματα σχετικών ειδών, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φωτογράφοι, κομμωτήρια κα).
Το κατά πόσο θελκτικός γίνεται ένας προορισμός για την τέλεση πολιτικού γάμου, επηρεάζεται άμεσα από τις δυνατότητες επιλογών που δίδονται στο ζευγάρι, όπως και από την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο παράγοντας της επιλογής χώρου τέλεσης του γάμου είναι πολύ σημαντικός και δεν είναι κατανοητός ο λόγος για τον οποίο αφαιρείται ξαφνικά αυτή η δυνατότητα. Είναι τόσο μεγάλος ο φόρτος που προκαλείται στους αντιδημάρχους; Και εν πάση περιπτώση η αύξηση της χρέωσης του πολιτικού γάμου, η οποία υπερδιπλασιάζεται, ΔΕΝ φτάνει για να καλύψει αυτό το φόρτο;
Πέραν τούτου να επισημάνουμε πως έχουν ήδη προγραμματιστεί γάμοι για την επόμενη χρονιά, βάσει των συνθηκών που ίσχυαν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στις επιχειρήσεις.
Τέλος να τονίσουμε πως τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να συζητώνται με τους άμεσα εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς. Λυπούμαστε που για μια ακόμη φορά μας φέρατε προ τετελεσμένων γεγονότων και εκτός αποφάσεων που μας αφορούν άμεσα. Ο τομέας του τουρισμού απαιτεί συνεργασία και σοβαρότητα και για το λόγο αυτό σας καλούμε να αναθεωρήσετε αυτή την απόφαση.
Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μηνάς Χατζημιχαήλ
Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
& ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνα Σβύνου

Μυλωνάς για τη διπλοδρόμηση: Όχι Δήμαρχε σε λογικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»


«ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ»…
- Χαιρετίζουμε την παρέμβαση της ΜΕ του ΤΕΕ με την οποία τοποθετείται στο θέμα της διπλοδρόμισης της Α. Κουντουριώτη- στο Λιμάνι γιατί είναι πολύ σημαντικό οι κοινωνικοί φορείς της πόλης και του νησιού μας, σήμερα σε μια περίοδο κρίσης και απουσίας σχεδίου με ευρεία λαϊκή υποστήριξη για το αύριο όλων μας, είναι απαραίτητο να εκφράζουν τις συλλογικές απόψεις τους σε τρέχοντα δημοτικά ζητήματα.
- Επί της ουσίας: στο δημοτικό συμβούλιο της 28-3-2011 καταθέσαμε κείμενο που αφορούσε την αρνητική μας θέση για την διπλοδρόμιση του λιμανιού-Ακτής Κουντουριώτη. Επανήλθαμε στις 2-4-11 με κατάθεση εγγράφου στον Δήμο και τις υπηρεσίες του όπου τονίζαμε ότι: Επειδή:
Α. Η μονοδρόμιση της Λ. Φοινίκων και τμήματος της ακτής Κουντουριώτη συμπεριλαμβάνεται στην κυκλοφοριακή μελέτη που βρίσκεται σε ισχύ για την πόλη της Κω μετά από έγκριση με αυξημένη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της 23-11-2007
Β. Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου και η ευρύτερη διαμόρφωση της κεντρικής αυτής περιοχής του νησιού μας στα πλαίσια εγκεκριμένου δικτύου ποδηλατοκίνησης, έγιναν σύμφωνα με την ισχύουσα κυκλοφοριακή μελέτη που ισχύει και σήμερα.
Γ. Το τμήμα της ποδηλατολωρίδας του κεντρικού παραλιακού μετώπου συνδέεται λειτουργικά και συμπληρωματικά με το προϋφιστάμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων του Ψαλιδιού και της Λάμπης και γι’ αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών ΚΠΣ 2000-2007, σε περίπτωση τροποποιήσεων απαιτείται αντίστοιχα τροποποίηση του εγκεκριμένου τεχνικού δελτίου προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα επιστροφής κοινοτικών πόρων.
Και επειδή για την αναδιαρρύθμιση απαιτούνται:
1. Μερική τροποποίηση - κυκλοφοριακή ρύθμιση και νέα εγκριτική απόφαση της ισχύουσας κυκλοφοριακής μελέτης με πλάτος οδοστρώματος τουλάχιστον 7,00μ.
2. Μελέτη τροποποιημένου κόμβου παλαιού ανθόκηπου, Μ. Αλεξάνδρου και Ακτής Κουντουριώτη.
3. Εγκριση προγράμματος φωτεινής σηματοδότησης των κόμβων.
4. Κόστος εργασιών της παρέμβασης πολύ μεγαλύτερο από τα 90.000 ευρώ που προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, πολύ υψηλό σε εποχές χρεοκοπίας.
5. Εγκριση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας γιατί μεταθέτετε τον ποδηλατόδρομο κοντά στο Τείχος του Κάστρου.
6. Νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Παρακαλούμε να τηρηθούν οι προβλέψεις του νόμου και να παρθούν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις πριν την έναρξη των εργασιών. Διαφορετικά σας δηλώνουμε ότι με κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο θα προσπαθήσουμε να σας εμποδίσουμε. Θα ζητήσουμε την κινητοποίηση του κόσμου και θα χρησιμοποιήσουμε ένδικα μέσα.
Γιατί από 2-4-11 η Δημοτική αρχή δεν φρόντισε να πάρει τις 6 εγκρίσεις;
Θέτουμε ξανά υπόψιν του κ. Δημάρχου τις προτάσεις μας για να γνωρίζει το τι θα ακολουθήσει εκ μέρους μας, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Η Δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην διπλοδρόμιση. Δεν έχει όμως την αρμοδιότητα να καταργεί νόμους του κράτους. Δεν μπορεί να ανατρέπει εγκεκριμένες δεσμεύσεις και διαδικασίες του Δήμου με το ''αποφασίζομεν και διατάσσομεν''.
Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

ΣΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΣ


Για την έγκαιρη διάγνωση παιδιών
με δυσλεξία – μαθησιακές δυσκολίες

Από τη Δ/ση του Νοσ/μείου μας έγινε γνωστό ότι υπηρετεί σε αυτό ΠΕ Λογοπεδικός. Στόχος η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση παιδιών με Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες – Προβλημάτων Λόγου και η ανάδειξη της σημαντικότητας της πρώιμης παρέμβασης.
Για την κατά το μέγιστο επίτευξη του στόχου αυτού το Νοσ/μείο συνεργάζεται με το ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης & Υποστήριξης) Κω. Τηλέφωνο ραντεβού: 22420-54310.
Ο Αναπλ. Διοικητής
Διασυνδεόμενου Νοσ.-Κ.Υ. Κω
Σοροκάκης Ιωάννης

Tuesday 15 November 2011

ΣΕ «ΘΕΣΗ ΚΛΕΙΔΙ» Ο ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Β. ΡΑΠΑΝΟΣ


Την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την Κω στην οποία έχει έρθει πολλές φορές για διακοπές ο νέος Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, σχολιάζει η «Κυριακάτικη Καθημερινή», αναδεικνύοντας τη στενή σχέση του με τον συμπατριώτη μας, κ. Β. Ράπανο, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο έμπιστο φίλο του, στον οποίο και θα αναθέσει τα πιο κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της εφαρμογής του PSI (κούρεμα).
Πρόκειται για το πιο κρίσιμο κομμάτι της εφαρμογής της συμφωνίας της 27/10 στις Βρυξέλλες και αφορά την αναδιάταξη – αναπροσαρμογή των δανειακών μας υποχρεώσεων με τις τράπεζες.
* Σε ότι αφορά τον κ. Νικητιάδη, η αναδιάρθρωση που έγινε στο Υπουργείο του, δεν άλλαξε τίποτα σχετικά με τις αρμοδιότητές του, οι οποίες παραμένουν όπως και πριν, δηλ. πολιτισμός, αθλητισμός, τουρισμός.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ


Σε κάθε περίπτωση, οι φιλάνθρωπες πράξεις έχουν μια ξεχωριστή σημασία, όμως σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε τώρα, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Κορυφαία περίπτωση η λειτουργία του συσσιτίου της Μητρόπολης, που συνεχίζει καθημερινά να προσφέρει ένα πιάτο φαγητό σε εκατοντάδες ανήμπορους συμπατριώτες μας.
Και βέβαια, στην προσπάθεια αυτή του Δεσπότη μας έχουμε όλοι χρέος να σταθούμε αρωγοί, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση από τα σούπερ μάρκετ «Κωνσταντίνος», που προ ημερών ξεφόρτωσε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου ένα φορτηγό με διάφορα τρόφιμα για τις ανάγκες του συσσιτίου.

Καταγγελίες της Δ.Α. για «εξαργύρωση προεκλογικών επιταγών»


ΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...
Πριν λίγες μέρες αποκαλύφτηκαν οι «εξυπηρετήσεις» των κολλητών, εις βάρος των αναγκών του δήμου.
Η κατασκευή του πάρκινγκ μπροστά από την οικοδομή του πρώτου κολλητού, είναι πρώτη προτεραιότητα για το δήμαρχο, όταν άλλα πιο αναγκαία έργα για το νησί σταμάτησαν ή δεν ξεκίνησαν ποτέ.
Μετά ήρθε η «τακτοποίηση» των οικοπέδων του άλλου κολλητού.
Γραφείο μηχανικών και στα δύο, αυτό του μηχανικού αντιδημάρχου.
Ακολούθησαν οι δηλώσεις του άλλου αντιδημάρχου, ότι η μεταφορική του εταιρεία εκτελεί έργο για το δήμο και το απίστευτο, ο ίδιος να δηλώνει ότι ο δήμος πληρώνει, μέσω ποιων εταιρειών άραγε, τους αθίγγανους που «ασχολούνται» με την ανακύκλωση, που ουσιαστικά έχει εγκαταλειφτεί.
Αυτό το γεγονός, οι πληρωμές των αθιγγάνων, έπρεπε να είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη, αφού σε μια περίοδο σκληρής οικονομικής δοκιμασίας των πολιτών της χώρας, κάποιοι παράνομα διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα…
Ήρθε και ο έμπορος κατ’ επάγγελμα, αντιδήμαρχος, με τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς προμηθειών τροφίμων και γάλακτος πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ για να συμπληρωθεί σιγά - σιγά το κάδρο της «εθελοντικής» προσφοράς αυτής της δημοτικής αρχής, στον τόπο μας και να εξοργίσει, ακόμα περισσότερο, τους πολίτες που παρακολουθούν άναυδοι την κάθε είδους τακτοποίηση των κολλητών.
Έτσι μετά την απαράδεκτη, ηθικά και ερευνητέα νομικά συμμετοχή του στις προμήθειες για τις ανάγκες των υπαλλήλων του δήμου που αγγίζουν το τριψήφιο σε χιλιάδες ευρώ ποσό, δίνει μάχη να συμμετάσχει και στο διαγωνισμό των παιδικών σταθμών, με μεγάλη προσπάθεια του ίδιου του δημάρχου να «αποκλείσει σχεδόν» όποιες άλλες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται.
Η κάθετη αντίδραση του στελέχους της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στο Δ.Σ του οργανισμού κ. Μηνά Κιάρη και η διαφοροποίηση της κ. Φιλιππάκη από το δήμαρχο, δεν τους άφησαν περιθώρια να προχωρήσουν σε αυτή την κατακύρωση, που ουσιαστικά θα έκανε τις επιχειρήσεις του αντιδημάρχου κ. Βασιλειάδη και της οικογένειας του, αποκλειστικούς προμηθευτές του δήμου.
Το ερώτημα που μπαίνει σήμερα δεν είναι μόνο αν το νόμιμο (που και αυτό ελέγχεται) είναι και ηθικό.
Το κυρίαρχο ερώτημα που απασχολεί πια την κοινωνία μας είναι, ποιες και πόσες άλλες προεκλογικές επιταγές του κ Καϊσερλη, θα πληρώσουμε, όταν στους δέκα πρώτους μήνες το πάρτι όχι απλά ξεκίνησε αλλά είναι και σε πλήρη εξέλιξη;
Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα πως, με όλες μας τις δυνάμεις όχι απλά θα αποκαλύπτουμε, αλλά όπου χρειάζεται και στοιχειοθετείται νομικά υπόθεση, θα προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη, αν η ίδια δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα.
Είναι ελάχιστη υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των δημοτών και την αξιοπρέπεια της πολιτικής.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθειρξη 10 ετών σε 65χρονο για 420 γρ. χασίς


Ποινή κάθειρξης 10 ετών και πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο σε 65χρονο ο οποίος πριν από 5 χρόνια είχε εντοπιστεί με 420 γρ. χασίς στις αποσκευές του.
Πρόκειται για τον Δ.Χ. ο οποίος είχε συλληφθεί μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά και του Λιμεναρχείου Κω, 29/6/06.

Thursday 10 November 2011

Μηνάς Χατζημιχαήλ: Προσοχή στα μικρά ξεν/χεία και στους επαναλαμβανόμενους τουρίστες


ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ Τ.Ο.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ
Τι θα γίνει με το χαράτσι στα ξεν/χεία;

Με πολλά καλά λόγια για τον Υφ. Τουρισμού ξεκίνησε την ομιλία του στη σύσκεψη υπό τον κ. Νικητιάδη ο Πρόεδρος της Ε.Ξ. κ. Χατζημιχαήλ, υπογραμμίζοντας ότι έχει πάντα ανοιχτό το τηλέφωνό του και σε κάθε περίπτωση βοηθάει σε ότι του ζητηθεί. Προχώρησε όμως και σε διάφορες επισημάνσεις, όπως η ανάγκη να αμβλυνθεί η έντονη εποχικότητα της Κω μέσω των LCC (Ryan air κ.ά.), να προσεχθούν τα μικρά ξεν/χεία, γιατί σ’ αυτά υπάρχουν και πολλοί επαναλαμβανόμενοι τουρίστες. Ρώτησε ακόμα τι θα γίνει με το νέο χαράτσι στα ξεν/χεία ή αν θα καταργηθούν άλλοι φόροι που δυσκολεύουν την επιβίωσή τους. Τέλος, ανέφερε καταγγελίες ορισμένων ξεν/χων, ότι από Τ.Ο. δέχονται πιέσεις για εγγραφή προσημειώσεων στα ξεν/χεία τους, προκειμένου να τους δώσουν φέτος προκαταβολές.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Στα 5 πιο επισκέψιμα της χώρας


ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΚΟΥΡΑΚΗ
Ημερίδα για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού πάνω σε θέματα οινοποίησης, ανακοίνωσε ο Υφ/ργός κ. Νικητιάδης, προσθέτοντας ότι για την διοργάνωσή της έχει ήδη συνεννοηθεί με τη γνωστή συγγραφέα σε θέματα κρασιού κ. Κουράκη.
Παράλληλα, ο κ. Νικητιάδης συνεχάρη τους παραγωγούς κρασιού στο νησί μας για την άριστη ποιότητα και τη διάκριση που έχουν διεθνώς τα προϊόντα τους (Τριανταφυλλόπουλος, Χατζημανώλης, Μωρές κ.ά.).
* Ιδιαίτερα για το οινοποιείο Τριανταφυλλόπουλου, αναφέρθηκε ότι φέτος αναδείχθηκε ως ένα από τα 5 πιο επισκέψιμα στην Ελλάδα.

ΣΙΦΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ: Γιατί ερημοδίκησε η ΔΕΥΑΚ σε 6 υποθέσεις οφιελών επιχειρήσεων;


Κύριε πρόεδρε,
Πολίτες της Κω μας ενημέρωσαν ότι την Τρίτη εκδικάστηκαν, στα δικαστήρια της πόλης μας, αρκετές υποθέσεις, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης των οποίων προΐσταστε.
Η μοναδική στην οποία εκπροσωπήθηκαν οι επιχειρήσεις παρουσία δικηγόρου, είναι αυτή που αφορά στη διένεξη Δ.Ε.Υ.Α.Κω – Επιχειρήσεων Μήτση.
Έγινε δε αυτό γιατί η προηγούμενη διοίκηση της περιόδου 2007-2011, φροντίζοντας να διαφυλάξει τα συμφέροντα της επιχείρησης, όχι μόνο παρακολουθούσε στενά όλες τις υποθέσεις αλλά είχε κύριο μέλημα της τη διασφάλιση των συμφερόντων του λαού της Κω.
Αυτό όμως δε φαίνεται να συμβαίνει σήμερα αφού, οι ίδιες πληροφορίες, μας λένε ότι σε άλλες 6 υποθέσεις ερημοδικήσατε ως επιχειρήσεις.
Επειδή οι υποθέσεις που ερημοδικήσατε αφορούν σε βασικές λειτουργίες και άπτονται της ίδιας της οικονομικής επιβίωσης της ενιαίας ΔΕΥΑ παρακαλώ να μας γνωρίσετε:
1. Ποιες ακριβώς επιχειρήσεις αφορούσαν αυτές οι δικαστικές εκκρεμότητες.
2. Το ύψος των οικονομικών στοιχείων της κάθε αντιδικίας.
3. Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να διασφαλιστούν τα χρήματα των Κώων πολιτών.
Ηλίας Δ. Σιφάκης

Tuesday 8 November 2011

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ: ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ Η ΚΩΣ - «ΤΡΕΧΟΥΝ» ΕΡΓΑ 65 εκ. ΕΥΡΩ


2ο Γυμνάσιο τελειώνει σε ένα μήνα
Ξεκινούν τα Δημοτικά Κεφάλου – Καρδάμενας
Εγκρίθηκε πρότυπος βρεφ/κός στο Ζηπάρι
Δημοπρατείται ο Βιολογικός Δικαίου
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΑΓΟΡΩΝ ΡΩΣΙΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ…

Τη δική του απάντηση στις διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν ότι η Κως είναι «ρηγμένη» από την Περιφέρεια, έδωσε το Σάββατο ο ίδιος ο κ. Μαχαιρίδης, επισκεπτόμενος το νησί μας, λέγοντας ότι πρόκειται για το πιο προνομιούχο νησί της Περιφέρειας, αφού αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη έργα 65 εκ. ευρώ!
Πρόκειται για τα μεγάλα αποχετευτικά έργα της Καρδάμενας και του Δικαίου, το 2ο Γυμνάσιο, τα δημοτικά της Κεφάλου και της Καρδάμενας, ο νέος βρεφονηπιακός στο Ζηπάρι και το αρχαιολογικό πάρκο.
•Για το 2ο Γυμνάσιο είχε συνομιλία με τον εργολάβο επιπλήττοντάς τον, γιατί ενώ έχει πάρει τα χρήματα, καθυστέρησε να ξεκινήσει τα έργα αποπεράτωσης του έργου, υποσχόμενος να ξεκινήσει μέσα στην άλλη εβδομάδα και να τελειώσει στα τέλη Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινάει ο εργολάβος τα Δημοτικά της Κεφάλου και της Καρδάμενας, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου δημοπρατείται ο βιολογικός του Δικαίου.
Σ’ ότι αφορά τον τουρισμό, είπε για τις εταιρείες χαμηλού κόστους ότι δεν συμφωνεί να χρηματοδοτούνται για το καλοκαίρι, αλλά εάν και όσο συνδράμουν στην επιμήκυνση της σεζόν και στο χειμώνα.
* Τέλος, σ’ ότι αφορά το πρόσφατο συνέδριο με τους Ρώσους, είπε πως όλο το κόστος της διοργάνωσης είχαν αναλάβει οι φορείς και η Περιφέρεια, απλά είχε την οργανωτική ευθύνη. Κάλεσε μάλιστα και τους αντίστοιχους φορείς της Κω να πάρουν ανάλογη πρωτοβουλία και η Περ/ρεια θα κάνει τα ίδια που είχε κάνει και στο συνέδριο της Ρόδου.

Υδατοδρόμια για υδροπλάνα


ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΑΡΤΕΡ
ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Την αισιόδοξη προοπτική για την πολυσυζητημένη δρομολόγηση υδροπλάνων στα Δωδ/σα, ανακοίνωσε ο Γ. Νικητιάδης λέγοντας ότι σε καλό δρόμο είναι οι διαδικασίες για τη δημιουργία των απαραίτητων υδατοδρόμιων στα νησιά αυτά, ώστε να δρομολογηθούν τα υδροπλάνα που ενδιαφέρονται από 3 εταιρείες να βάλουν στην περιοχή μας.
Αναδεικνύοντας την προοπτική αυτή, ο κ. Νικητιάδης είπε πως με τα α υδροπλάνα ανοίγει ο δρόμος για να μεταφέρονται τουρίστες από τα τσάρτερ που θα έρχονται απ’ όλες τις πόλεις της Ευρώπης στα μεγάλα νησιά, και στη συνέχεια θα μεταφέρονται εύκολα και γρήγορα στα μικρά.

Φύτεψαν λαχανικά σε παλιό στρατόπεδο της Θεσ/κης


ΕΔΩ ΜΕ 50.000 ΣΤΡ/ΤΑ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ;

Το είδαμε στην τηλεόραση. κάτοικοι της Θεσ/νίκης πήραν την πρωτοβουλία και πήγαν στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Καρατάσου, και φύτεψαν διάφορα λαχανικά!
Εδώ στο νησί μας με 50.000 στρέμματα στην απόλυτη δικαιοδοσία του Δήμου, παρά την συγκεκριμένη πρόταση – έκκληση προς τον Δήμο, δεν κουνιέται φύλλο…
Ο Δήμαρχος συνηθίζει να λέει πως δεν πήραμε χαμπάρι τι έχει γίνει. Όμως εάν έχει εκείνος χαμπαριάσει, τι κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση; Ηδη ο Υπ. Γεωργίας προχώρησε σε ανάλογη πρακτική σ’ όλη τη χώρα, παραχωρώντας δημόσιες εκτάσεις έναντι συμβολικού τιμήματος για καλλιέργεια και για συγκεκριμένο διάστημα.

Πρόσκληση παπα-Γιάννη Κουτάντου στην κ. Μέρκελ! - Πρόταση για αξιοποίηση 15 σπηλαίων στην Κω!


Σοφότερος δήλωσε ότι φεύγει από τη σύσκεψη με τον κ. Νικητιάδη ο παπα-Γιάννης Κουτάντος, που εκπροσώπησε τον απουσιάζοντα Δεσπότη.
Αναφερόμενος στα τουριστικά θέματα εστίασε τον ανεξερεύνητο πλούτο που έχει με 15 σπήλαια το νησί μας, καλώντας τον Υφυπουργό να τα χαρτογραφήσουμε και να τα αξιοποιήσουμε ανάλογα.
Μιλώντας για την κρίση, είπε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και για να την ξεπεράσουμε πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Κλείνοντας, απηύθυνε πρόσκληση στην κ. Μέρκελ, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να της στείλει τα εισιτήρια για να επισκεφθεί το (ηρωικό) Μάλεμε της Κρήτης…

Saturday 5 November 2011

Προσωρινά κρατούμενοι 2 ιατροί στην Κάρπαθο γιατί «συνευρέθησαν» με ανήλικη!


Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Ανακριτή κ. Βασίλη Καραναστάση και του Εισαγγελέα Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου να διατάξουν την προσωρινή κράτηση 2 γνωστών ιατρών της Καρπάθου που φέρονται να ήλθαν σε σεξουαλική επαφή με 15χρονη Ουκρανέζα που εξέδιδε κύκλωμα, το οποίο εξάρθρωσε το αστυνομικό τμήμα Καρπάθου!
Την άγουσα για τις φυλακές πήραν αμέσως μετά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για ασελγή πράξη με ανήλικη την οποία έχει προωθήσει εντός της επικράτειας, έχει κατακρατήσει και έχει υποθάλψει σε άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή της με τη χρήση βίας, απειλής ή κατάχρησης εξουσίας ή έχει αποσπάσει τη συναίνεσή του με τη χρήση απατηλών μέσων ή παρασύρθηκε με εκκμετάλλευση της ευάλωτης θέσης της με υποσχέσεις, δώρα, πληρωμές ή παροχή άλλων ωφελημάτων, ένας 56χρονος και ένας 51χρονος, ιατροί που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου.

Πότε θα γίνει και στην Κω Κοινωνικό παντοπωλείο;


Μας το υποσχέθηκαν κατά καιρούς διάφοροι, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Ευτυχώς και υπάρχει το συσσίτιο της Μητρόπολης, όμως άλλος είναι ο ρόλος και ο στόχος ενός κοινωνικού παντοπωλείου και στο νησί μας, όπως π.χ. το έκανε η πρώην Νομαρχία στη Ρόδο…
•Αφορμή για την αναφορά μου αυτή, το παρακάτω σχόλιο από την «Πρόοδο»:
«Επιστολή στην Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου έστειλε η Περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Μουτάφη, ζητώντας τη συνδρομή τους για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου… Με τέτοια κλάψα που έριξαν για την οικονομική τους κατάσταση, μάλλον θα πρέπει η κ. Μουτάφη αντί να περιμένει βοήθεια, να τους στείλει τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο…
* Και κάτι ακόμα. Η κ. Μουτάφη ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους μήνες διπλασιάστηκαν οι δικαιούχοι κάρτας για το κοινωνικό παντοπωλείο…

Μυλωνάς προς Δήμαρχο: ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ


Πρόταση για τη δημιουργία κωδικού
κοινωνικής αλληλεγγύης μελών ΔΣ

Κύριε Δήμαρχε,
Η εκκρεμότητα με την διοικηση του ΧΥΤΑ παραμένει. Δεν υπάρχει υπεύθυνος.
Οι υποσχέσεις των φίλων σας στην κυβέρνηση ότι θα τροποποιηθεί ο νόμος και θα επιτραπεί η ανάθεση της διαχείρισης στην ΔΕΥΑΚ, αποδεδείχθηκαν αστήρικτες.
Αδίκως περιμένετε νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν πρόκειται να έρθουν, απλά γιατί δεν στέκονται σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έτσι έχετε αναλάβει την ευθύνη του ότι συνεχίζεται το χάος στην διαχείριση του ΧΥΤΑ.
Πρέπει να αλλάξετε πολιτική.
1. Η εκκρεμότητα με τη διοίκηση του ΧΥΤΑ έχει συνέπειες. Δεν υπάρχει υπεύθυνος να τρέξει τις υποθέσεις και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της περιόδου! Στην Περιφέρεια για παράδειγμα, υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για ένταξη έργων διαχείρισης των απορριμμάτων στο ΕΣΠΑ μέχρι τέλους του έτους. Έχουμε έτοιμη πρόταση με την αδειοδότησή της, για την επέκταση του ΧΥΤΑ και πρέπει να υποβληθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να λυθεί το διοικητικό κενό. Σας καλούμε να οριστεί με απόφαση δημοτικού συμβουλίου νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου που κατά τον Ν. 3852/2010 εξακολουθεί να είναι ενεργός.
2. Σήμερα υπάρχει στο ΕΠΠΕΡΑΑ σύσκεψη για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Ν. Αιγαίο στο οποίο, όπως προκύπτει από την πληροφόρηση που έχουμε, ο δήμος μας απουσιάζει, παρά το ότι η πρόσκληση σε όλους τους δήμους της περιοχής, υπάρχει από 25-10-2011. Είναι και αυτό αποτέλεσμα του διοικητικού κενού που υπάρχει στη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε αν αποδέχεστε και θα φέρετε στο πρόσεχες δημοτικό συμβούλιο το θέμα δημιουργίας κωδικού «Κοινωνικής αλληλεγγύης των μελών του Δημ. Συμβουλίου Κω» όπου θα κατατίθενται ένα ποσοστό της τάξεως του 25% των αποδοχών των δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των επιτροπών θα κατατίθεται για να ενισχυθούν δραστηριότητες όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο, τα συσσίτια της Μητροπόλεως και γενικά το έργο υποστήριξης των αδυνάμων συνδημοτών μας.
Νίκος Μυλωνάς
δημ. σύμβουλος της Σ.Ε.

Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ;
Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και το πρόγραμμα παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Μακριωνίτη, του αρμόδιου περιφερειακού συμβούλου κ. Χατζηιωάννου, του προϊσταμένου της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής κ. Βουτσίνου, δημάρχων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και υπηρεσιακών παραγόντων.
Εξετάστηκαν τα προβλήματα που αφορούν κάθε νησί ξεχωριστά, με όλες τις πλευρές να συμφωνούν ότι κάθε Δήμος θα πρέπει να διαχειρίζεται τα απορρίμματά του.
Αποφασίστηκε επίσης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κλεισίματος των ΧΑΔΑ, όπως επιτάσσει και η ΕΕ, αν και σε κάποια νησιά διαπιστώνεται το πρόβλημα ύπαρξης ΧΑΔΑ χωρίς να λειτουργεί ΧΥΤΑ.
Προς την κατεύθυνση αυτή εξετάστηκε η δυνατότητα η μεταφορά των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε νησιά που διαθέτουν ΧΥΤΑ (πχ. από την Τήνο στη Σύρο, από τη Λέρο στην Κω κλπ), με επιδότηση της μεταφοράς των ανακυκλώσιμων.
Όπου χρειαστεί, θα ζητηθεί η παράταση λειτουργίας ΧΑΔΑ, αν και είναι βάσιμο το ενδεχόμενο να μην γίνει αποδεκτό αυτό το αίτημα από την Ε.Ε.
Δόθηκε η διαβεβαίωση ότι τα κονδύλια για την προμήθεια από τους Δήμους του εξοπλισμού για ανακύκλωση απορριμμάτων θα αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες.

Thursday 3 November 2011

Δήλωση Μ. Χατζηκαλύμνιου για το νέο Παιδικό Σταθμό Ζηπαρίου


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ Ο Δ. ΔΙΚΑΙΟΥ
Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης & νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΖΗΠΑΡΙΟΥ» με προϋπολογισμό 1.960.000 ευρώ + ΦΠΑ.
Η μελέτη του έργου ανατέθηκε, παραλήφθηκε και εγκρίθηκε από τον τέως Δήμου Δικαίου και υποβλήθηκε από τον ενιαίο Δήμο Κω.
Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία ο προγραμματισμός του τέως Δήμου Δικαίου όσον αφορά τις ώριμες παρεμβάσεις για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ.
Θυμίζω ότι είναι ενταγμένα επίσης:
* Το έργο του βιολογικού με 25.000.000 ευρώ.
* Η αποκατάσταση ΧΑΔΑ Πυλίου με 550.000 ευρώ.
* Η ολοκλήρωση αποκατάστασης του πρώην σχολείου Ευαγγελίστριας με 145.000 ευρώ.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ
Ελπίζω η δημοτική αρχή του ενιαίου Δήμου να προχωρήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικαστικές ενέργειες ώστε το έργο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα, να υλοποιηθούν.
Ο δρόμος αυτός, δηλαδή η χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους ώριμων έργων είναι ο πιο άμεσος τρόπος ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, αλλά και της εθνικής (μετά την πλήρη κατάρρευσή της) και όπως προκύπτει από όλες τις ενέργειες διάσωσης της ελληνικής οικονομίας είναι ζητούμενο για όλους.
Η κατασκευή των έργων με εργολαβία μέσω δημοπρασίας είναι μονόδρομος όπως και η δημοτική αρχή έχει σιωπηρώς αποδεχθεί, αφήνοντας στην άκρη όλα τα κούφια λόγια και τους ψευτολεονταρισμούς περί άρνησης κοινοτικών πόρων εάν δεν κάνει τα έργα με αυτεπιστασία, ορίζοντας για τις 13 Δεκεμβρίου 2011 την δημοπρασία για την πρώτη εργολαβία του βιολογικού καθαρισμού.
Χατζηκαλύμνιος Μιχάλης
τέως Δήμαρχος Δικαίου

Κανταρζής με αφορμή τη διπλοδρόμηση ΔΗΜΑΡΧΕ, ΕΞΟΡΓΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ!


«Θα γίνουμε τριτοκοσμικός δήμος»
Για άλλη μια φορά διαβάζουμε σε πρωτοσέλιδη καταχώρηση την απόφαση του Δημάρχου να προχωρήσει την παρέμβαση διπλοδρόμησης του δρόμου στο λιμάνι, καταστρέφοντας ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων χρόνων και κατασπαταλώντας αλόγιστα το Δημοτικό χρήμα σε μια παράλογη και άνευ ουσίας ενέργεια!
Σήμερα μάλιστα που είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη περιορισμού των αλόγιστων δαπανών και η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών μας, αφού είναι γνωστή η αδυναμία είσπραξης εσόδων λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, είναι αδιανόητο μια Δημοτική αρχή να προχωρά σε τέτοιες λανθασμένες αποφάσεις.
Άλλωστε, σε πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε γνωστό μέσο ενημέρωσης, σοφά πράττοντας το 60% των δημοτών καλεί το Δήμαρχο να μην προχωρήσει στο έργο!
Είναι να αναρωτιέται κανείς, τι άλλο άραγε χρειάζεται αυτή η Δημοτική αρχή για να καταλάβει τα ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ;
Το έργο που έχει να παρουσιάσει στον πρώτο χρόνο παρουσίας της στο τιμόνι του Δήμου είναι από μηδενικό έως ελάχιστο, η κοινωνία βοά για τις εξυπηρετήσεις «ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΩΝ», η πόλη είναι άναρχη και βρώμικη, η ακίνητη περιουσία του Δήμου, με τον μανδύα των «δήθεν συνεργατικών ομάδων» παραχωρείται στους δικούς της ανθρώπους και ο κίνδυνος να γίνουμε τριτοκοσμικός Δήμος είναι πλέον ορατός!!
Τελικά κύριοι της Δημοτικής αρχής, αυτό ήταν το «ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ»;
Γνωρίζετε ότι οι Κώοι πολίτες είναι ευγενικοί και φιλήσυχοι, αλλά βλάκες δεν είναι!
«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΣΕΤΕ ΑΛΛΟ!!»
Νίκος Κανταρζής
Υπεύθυνος Τύπου και Τεκμηρίωσης
«ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ»

Νέο πατάρι για τα ΚΑΕ στο Αερ/μιο και 2 νέες θέσεις πάρκινγκ


Κλιμάκιο τεχνικών της ΥΠΑ με στελέχη των Αφορολόγητων Καταστημάτων (ΚΑΕ) επισκέφθηκαν το Αερ/μιο Κω για τη δημιουργία νέου παταριού για τα προϊόντα τους, προκειμένου να απελευθερωθούν οι χώροι που έχει τώρα στο ισόγειο και να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των εκτός Σένγκεν επιβατών.
Παράλληλα οι μηχανικοί της ΥΠΑ ασχολήθηκαν με την προώθηση των διαδικασιών δημιουργίας 2 νέων θέσεων πάρκινγκ αερ/φών μπροστά από τον Αγιο Χαράλαμπο.

Κώστας Κυπριώτης – Β. Καμπουράκης το 50% του συνεδριακού τουρισμού


Το ειδικό βάρος της συνεδριακής υποδομής που έχει η Κως και η Ρόδος ανέδειξε στην ομιλία του ο κ. Νικητιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνον τα συνεδριακά των κ. Κυπριώτη και Καμπουράκη είναι το 50% των συνεδριακών θέσεων όλης της Ελλάδας!

Επιμένει να σουλατσάρει στις ακτές μας η τουρκική ακταιωρός


Παρά το ότι το θέμα έφτασε μέχρι και στη Βουλή, οι Τούρκοι επιμένουν να σεργιανίζουν στις βόρειες ακτές του νησιού μας, όπως καταδεικνύει και η φωτο του “defencenet”, τραβηγμένη από την παραλία της …Μεσαριάς. Όχι που δεν το έκαναν και παλιά, επικαλούμενοι την …«αβλαβή διέλευση», όμως ακόμα κι αυτή έχει τα όριά της…

Επίσκεψη Μπαλαλή στο बोदृम για θέματα τουριστικής συνεργασίας


Επίσκεψη στην απέναντι Αλικαρνασσό πραγματοποιεί σήμερα ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΕΦΤ κ. Μπαλαλής, επικεφαλής αποστολής από εκπροσώπους τουριστικών φορέων, προκειμένου να συναντηθούν εκεί με τον Δήμαρχο, τον Καϊμακάμη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και άλλους παράγοντες για τη διοργάνωση μέσα στο Νοέμβριο ειδικής τουριστικής παρουσίασης της Κω και τη γενικότερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Tuesday 1 November 2011

Η 28η Οκτωβρίου και οι απαράδεκτες υπερβολές


Τα όσα βιώσαμε πανελλαδικά την Παρασκευή, ημέρα που ο Ελληνισμός γιορτάζει την πιο ένδοξη σελίδα της νεώτερης ιστορίας του, πολεμώντας ΕΝΩΜΕΝΟΣ για τα ιδανικά και τις αξίες του ΕΘΝΟΥΣ πετυχαίνοντας το …ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ, έτσι που να «παραμιλάει» γι’ αυτό ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, προκάλεσαν πολλές και διάφορες συζητήσεις.
Και βέβαια είναι θεμιτό κάποιοι να είναι υπέρ και κάποιοι κατά των γεγονότων. Όμως αξία έχει να μπορείς να έχεις το ανάλογο επιχείρημα αν καλά ή κακά έγιναν όσα είδαμε την ημέρα εκείνη, όχι τόσο εδώ στο νησί μας, όπου οι όποιες αντιδράσεις ήταν με τρόπο που κατά κανόνα σεβάστηκαν το πνεύμα του εορτασμού, αλλά σε άλλες περιοχές, κυρίως στη Θεσ/νίκη, με «κορυφαία» την προσπάθεια απαξίωσης ως …«προδότη» του Ανώτατου Πολιτειακού παράγοντα, κι ας ήταν ένας από τους ήρωες του Αλβανικού Επους…
Είπαμε πως είμαστε Λαός της υπερβολής, αλλά και αυτή έχει τα όριά της. Ναι, υπάρχει θέμα από όσα βιώνει η χώρα και ο Λαός της, ΟΜΩΣ είναι ο καταλληλότερος τρόπος να προκαλούμε καταστάσεις που ξεπερνούν κάθε όριο στοιχειώδους πολιτισμού; Μπορείς να πεις και να δείξεις την αντίθεση και τη διαμαρτυρία σου, μπορείς να κοιτάξεις όπου θέλεις, άντε και να κρεμάσεις μια μαύρη κορδέλα ή να φορέσεις και το περιβραχιόνιο του πένθους, λες και την ώρα που γιορτάζεις το ψυχικό μεγαλείο και την ανδρεία των Ελλήνων εσύ δικαιούσαι να …πενθείς, ΟΜΩΣ από όλα αυτά μέχρι και να περνάς μπροστά από εκπροσώπους που εκπροσωπούν θεσμούς και ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΚΕΛΩΝΕΙΣ υπάρχει μεγάλη διαφορά…
Ο καθένας δικαιούται να συμφωνεί με τους πολιτικούς ή να διαφωνεί ή ακόμα και να τους θεωρεί ανίκανους έως και άχρηστους. Αν και όσο έχουν μια άλλη εκτίμηση για το πρόσωπό τους, οφείλουν να θυμηθούν ότι κάποιοι από μας ίσως και από αυτούς τους ίδιους τους ψήφισαν και κυρίως να περιμένουν όταν έρθει η ώρα τους στις εκλογές και να τους μαυρίσουν 100 φορές…
Όλα τα άλλα στο βαθμό που βγαίνουν με επεισοδιακό και προκλητικό τρόπο, ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ. Αντίθετα ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ, πρώτα και κύρια στην ΕΝΟΤΗΤΑ αυτού του Λαού, σ’ αυτές τις κρίσιμες μέρες που περνάμε και ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ξέρει, αν και πως θα ξεμπερδέψουμε…
Με άλλα λόγια, άποψη δική μας είναι πως, σε κάθε περίπτωση η διαμαρτυρία είναι θεμιτή, αρκεί να μην ανοίγει την κερκόπορτα που θα φέρει ανύποπτα δεινά στην πατρίδα…
Γιάννης Γ. Ιωαννίδης

Δ. Τριπολίτης: Διπλή τιμή από τα παιδιά των αγωνιστών


Μέσα σε μια λιτή, αλλά ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Πολεμιστών και Απογόνων κ. Ματθαίος Καζαμίας και τα μέλη του ΔΣ τίμησαν τον μέχρι πρότινος και επί σειρά ετών Πρόεδρο κ. Δημήτρη Τριπολίτη, σε μια όμορφη τελετή στο σπίτι του, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του συναγωνιστή του κ. Ευθύμιου Τρακόσσα, παιδιών συναγωνιστών του, των Αντιδημάρχων κ. Μπαλαλή και Νικηταρά και μελών της Οικογένειάς του.
Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα ο κ. Τριπολίτης βαθύτατα συγκινημένος είπε πως θεωρεί διπλή την τιμή που του γίνεται, αφού προέρχεται από τα παιδιά των συμπολεμιστών του και την αφιερώνει σε όλους τους αγωνιστές της περιόδου εκείνης, δήλωσε δε ότι η πλακέτα αυτή θα είναι ό,τι πιο πολύτιμο αφήνει στα παιδιά και στα εγγόνια του.
* Η ομιλία του κ. Καζαμία και παραλειπόμενα από την εκδήλωση, στο προσεχές «ΒτΚ».

Την Κυριακή η χοροεσπερίδα της ΑΕ. Κω και του σ/γου Μουσουλμάνων για το μπαϊράμι


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ
Μαζί τους και η γνωστή τραγουδίστρια Dilik Koc
Θα δοθεί φιλικό με την ποδοσφαιρική ομάδα του Bodrum

Πάνω από 400 άτομα από το γειτονικό Bodrum, αναμένονται στο Νησί μας για να γιορτάσουν το Μπαϊράμι και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο σ/γος Μουσουλμάνων Κω, σε συνεργασία με την ΑΕ. ΚΩ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο (δεν έχει αποφασισθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία) θα γίνει φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕ. Κω και στην ποδοσφαιρική ομάδα του Bodrum, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το βράδι της Κυριακής (8.30), με την χοροεσπερίδα που θα γίνει στο ξεν. Κοντινένταλ, με προσκεκλημένη την γνωστή τραγουδίστρια Dilik Koc.
* Να σημειωθεί ότι τα έσοδα της ομάδας, θα δοθούν για την ενίσχυση της ΑΕ. Κω και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το 50% των γεννήσεων της Κω γίνονται στη Ρόδο!


Φίλος γιατρός του Νοσ/μείου, μου έλεγε πως οι μισές γυναίκες επιλέγουν μαιευτήρια της Ρόδου για να γεννήσουν με βασική αιτία την έλλειψη ενός απλού μηχανήματος που κάνει υπέρηχους.
Για το θέμα έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, ακόμα και πρόσφατα, όταν έγινε στην Κω το συνέδριο με τους Γυναικολόγους, αναδεικνύοντας την προοπτική μιας διδυμοποίησης με την ανάλογη Παν/κή Κλινική του Παν. Αθηνών. Μέχρι τώρα όμως δεν φάνηκε φως, οπότε και πάλι τις ελπίδες μας θα πρέπει να τις εναποθέσουμε στην ευαισθησία της Λέσχης Λάιονς…