Tuesday 26 July 2011

Στου Μπαρμπαγιάννη ένας ναυαγοσώστης για όλη την περιοχή


Λιτότητα σ’ όλο της το μεγαλείο!
Ναυαγοσώστες με το σταγονόμετρο και για ένα δίμηνο! Λεπτομέρεια: Ο πύργος για να κατοπτεύει, βρίσκεται πίσω από τις …ομπρέλες και είναι χωρίς …σκάλα, που σημαίνει ότι, δεν μπορεί να ανέβει, δηλ. είναι άχρηστος!

Μειωμένη η κίνηση στη γραμμή Πειραιάς – Δωδ/σα


Μειωμένη 10% είναι η επιβατική κίνηση στη γραμμή Πειραιά Δωδ/σα, το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Παράλληλα μειωμένη εμφανίζεται το ίδιο χρονικό διάστημα, η μεταφορική κίνηση κατά 17% στα ΙΧ και κατά 10% στα φορτηγά, ενώ μειωμένος κατά 4,5% είναι και ο αριθμός δρομολογίων των πλοίων προς την περιοχή μας.
Η εικόνα είναι πτωτική στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στους ακτοοπλόους, αφού σε συνδυασμό με την αυξημένη τιμή των καυσίμων και τις επαπειλούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, εκφράζουν φόβους ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην κορύφωση της θερινής περιόδου.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΩΝ ROTARY ΣΤΟ «ΚΑΡΑΒΙΑ»


Με την καθιερωμένη επισημότητα, έγινε και φέτος η πανηγυρική συνεστίαση των μελών του Ροταριανού ομίλου της Κω, με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του Δ/ητ της Περιφέρειας Ελλάδος κ. Νίκου Μακρυγιάννη (από την Αθήνα) και του βοηθού Δ/τη κ. Ιπποκράτη Καζουλάκη (από τη Ρόδο), όπως κάθε χρόνο, στο «Καράβια».
Τον κ. Δ/τη προλόγισε με θερμά λόγια, ο Πρόεδρος των Ροταριανών της Κω κ. Αλέξανδρος Χριστοδούλου, διαβάζοντας παράλληλα και το πλούσιο βιογραφικό του.
Στην σύντομη αλλά μεστή περιεχομένου και μηνυμάτων ομιλία του, ο κ. Κ. Μακρυγιάννης, ανέπτυξε τις αρχές και τους στόχους του Rotary και προέτρεψε τα μέλη του να δραστηριοποιηθούν, στο πνεύμα της Ασκητικής του Ν. Καζαντζάκη, για αφοσίωση όλων και πρόοδο στη γη, με αίσθημα ευθύνης, τέτοιο και τόσο που αν κάτι δεν πάει καλά, την ευθύνη να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι και όχι να τη χρεώνουν στους άλλους…
Αξιοσημείωτη ήταν η τελετή εισδοχής στον Όμιλο, του Φαρμακοποιού κ. Ευάγγελου Μουζουράκη, με ανάδοχο τον κ. Γ. Ανδρουλάκη.

Καταχειροκροτήθηκαν οι «Τρωάδες» του Μ. Σβύνου και των συνεργατών του


Άλλο ένα δείγμα, των μεγάλων δυνατοτήτων που έχουν οι τοπικοί μας δημιουργοί στον Πολιτισμό, έδωσε και πάλι, ο Μιχάλης Σβύνος, με τους εκλεχτούς συνεργάτες του, υλοποιώντας, στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων και της δραστηριότητας που αναπτύσσει η Β’ σκηνή του θεατρικού εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου, πρόταση του Φιλητά, για μία παρουσίαση των «τρωάδων» του Ευριπίδη, σε μία εξαιρετική διασκευή και εικαστική απόδοση, που έκανε ο κ. Γ. Σιδερής.
Την άψογη παράσταση, με τον επιτυχημένο εικαστικό πειραματισμό του θεατρικού αναλογίου, παρακολούθησε το Σάββατο, στο Αρχαίο Ωδείο, πλήθος κόσμου, που καταχειροκρότησε το σύνολο των συντελεστών, πολλοί από τους οποίους, έδωσαν και υψηλά δείγματα ταλέντου και επαγγελματικής κατάρτισης.
Οι συντελεστές: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ: Εκάβη: Χρύσα Ορφανού, Ανδρομάχη: Έφη Σωτηρίου, Κασσάνδρα: Λίνα Σβύνου, Ποσειδώνας: Αχιλλέας Χαλάς, Μενέλαος: Γιώργος Παπάς, Ελένη: Μαρία Καματερού, Ταλθύβιος: Βασίλης Μπάρκας
ΧΟΡΟΣ: Στήβη Τασιγεωργίου, Χριστίνα Πολίτου, Σταματία Γεροβασίλη, Ελβίρα Καραγιάννη, Σοφία Τρύπα, Σμαράγδα Κυπραίου, Σμαράγδα Χατζηνικολάου, Ελένη Κυραγιάννη, Ευαγγελία Χατζηστάση, Μελίνα Παναγιωτοπούλου, ΚΟΡΥΦΑΙΑ: Χρύσα Μαυρακάκη
Κουστούμια – μακιγιάζ: Μίλκα Στογιάνοβιτς
Μουσική συνοδεία: Μανόλης Χαλκιδιός
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σβύνος

Saturday 23 July 2011

Το νέο βιβλίο του κ. Γερούκαλη περί «προσώπου» ευκαιρία για γόνιμο προβληματισμό και στοχασμό


Παρουσία του Μητροπολίτη μας και πλήθους κόσμου, έγινε προ ημερών η παρουσίαση του βιβλίου του Ψυχιάτρου κ. Δ. Γερούκαλη, με θέμα «Πρόσωπο, προβληματική εξόδου από την κρίση της νεωτερικότητας».
Μετά από μια εισαγωγική αναφορά του Σεβασμιώτατου στο πνεύμα και τους προβληματισμούς του συγγραφέα, μίλησε ο τ. Πρύτανης της Παντείου κ. Γ. Κοντογιώργης ως «ταπεινός θεράπων της γνώσης», σχολιάζοντας ιδιαίτερα επαινετικά το περιεχόμενο του βιβλίου και τον Δ. Γερούκαλη, αφού οι προβληματισμοί και ο στοχασμός του περί «προσώπου» έδωσαν σε πολλούς άλλους ειδικούς επιστήμονες την ευκαιρία για επιπλέον γόνιμες συζητήσεις.
Στη συνέχεια σκιαγράφησε ιστορικά το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε η έννοια του προσώπου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην περίοδο του Βυζαντίου, το οποίο χαρακτήρισε ως συνέχεια του ελληνικού κόσμου.
Στη συνέχεια, ο καθ. Θεολογίας κ. Αθανάσιος Μουστάκης, έκανε μία εξαιρετική ανάλυση – παρουσίαση του βιβλίου.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό, που συντόνισε η κ. Νάνσυ Γαμβρέλλη - Γερούκαλη.
Τέλος, ο συγγραφέας κ. Γερούκαλης, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση, ανακοίνωσε ότι όλος αυτός ο διάλογος που άνοιξε εδώ και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα εκδοθεί με τη μορφή πρακτικών, σε μια προσπάθεια καλύτερης κατανόησης της έννοιας του προσώπου.
Υπέρ Μητροπόλεως
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το βιβλίο του Ιατρού κ. Δημητρίου Γερούκαλη, με τίτλο: "ΠΡΟΣΩΠΟ" προβληματική εξόδου από την κρίση της νεωτερικότητος, να απευθύνονται στο βιβλιοπωλείο "ΕΚΦΡΑΣΗ", Ι. Περίδη 3 - Πλατεία Κονίτσης ή στην Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης", Aλεξάνδρου Διάκου 4.
Το βιβλίο τιμάται 10 ευρώ και τα έσοδα από την πώλησή του διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου & Νισύρου.

Ταξί – Κρατάνε ένα επίπεδο


Αντίθετα με διάφορα «περίεργα» έως απαράδεκτα που συμβαίνουν σε άλλες περιοχές, οι ιδιοκτήτες ταξί στην Κω κράτησαν ένα επίπεδο, που οφείλουμε να το επαινέσουμε και να το εξάρουμε, ως δείγμα ευπρέπειας, υπευθυνότητας και πατριωτισμού, αφού τα αντίθετα πλήττουν θανάσιμα την εικόνα της χώρας, αλλά και το μεροκάματο πολλών άλλων.
Με διάφορους τρόπους, όπως η χθεσινή συμβολική κατάληψη της εισόδου του Ασκληπιείου κατάφεραν να αναδείξουν τα αιτήματά τους και να διεκδικήσουν την υποστήριξή μας.

Στη Νίσυρο! ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ερχεται και το ζεύγος Νίξον


Δεν παίζονται οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στη Νίσυρο!! Μετά τον Δ/τη του Α.Τ. του νησιού, τώρα ο φίλος μου cpt Ν. Σταυριανός, ο επιλεγόμενος και «Αγιος», μου λέει ότι προχθές σταμάτησαν και έγραψαν τον …Δήμαρχο, γιατί μπήκε με το μηχανάκι του στην Πλατεία της Ηλικιωμένης!!!
Αυτό που δεν ήξερε να μου πει ήταν εάν στη συνέχεια ο φίλος Δήμαρχος πήγε στο Ταμείο του Δήμου να πληρώσει το πρόστιμο, οπότε και η Νίσυρος θα καταγράψει μοναδική θέση στο Γκίνες!!
Ασε που θα πρέπει να ενημερωθεί και η Τρόικα για το ότι επιτέλους κάπου σ’ αυτή τη χώρα κάνουμε τα αυτονόητα και όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο Νόμο.
* Από την ίδια πηγή μαθαίνω ότι, μέσα στον Αύγουστο, αναμένεται στο νησί για μέρος του γαμήλιου ταξιδίου και το ζεύγος Νίξον με τη θαλαμηγό του Τζον Κατσιματίδη.

Thursday 21 July 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ ΣΤΟ "ΒτΚ"


Διαβάστε στην έντυπη έκδοση την αποκλειστική συνέντευξη του τ. Υπ. Υγείας που επισημαίνει: ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΘΑΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ. Η ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΚΥΒΕΝΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Τι λέει για την Πανεπιστημιακή σχολή στην Κω και τις προοπτικές του νέου Νοσ/μείου. Για ποιο λόγο δεν ήρθε στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού

Wednesday 20 July 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Αll in ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΠΥΡΟ ΔΑΝΕΛΛΗ


Ρυθμιστικούς κανόνες για την λειτουργία του All In ζητάει ο Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του "ΒτΚ": Πανικός στο διαβατηξριακό έλεγχο για το Bodrum. Επεισόδια και λιποθυμίες που διασύρουν το Νησί. Τυρινόπουλος: Τραγελαφικά, τριτοκοσμικά

Friday 15 July 2011

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ


Διαβάστε στην έντυπη έκδοση του «ΒτΚ» τι δήλωσε από την Κω ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που χαρακτήρισε το Νησί μας, παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Thursday 14 July 2011

ΣΤΗΝ ΚΩ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!


Επίσκεψη στην Κω θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Νικητιάδη. Θα γίνει μία πρώτη συνάντηση με αρμόδιους παράγοντες στο αεροδρόμιο και αργότερα σύσκεψη με τοπικούς φορείς, στο ξεν. Κυπριώτης.

Wednesday 13 July 2011

Μεγάλη συγκίνηση στην πρώτη Γ.Σ. του Σ/γου cpt Στεφ. Παραδείσης


Παρουσία πολλών φίλων του (όσων τουλάχιστον το δείχνουν και μετά θάνατον) έγινε προ ημερών στο Πολύκεντρο Θαλασσινού η πρώτη Γ.Σ. των μελών του νεοϊδρυθέντος Σ/γου «για την προστασία των θαλασσών και των δασών της περιοχής μας» με την επωνυμία του τα όσο πρόωρα και άδικα αποθανόντος καπετάνιου.
Τόσο από τη μεριά των μελών της οικογενείας του, όσο και από τους παριστάμενους φίλους του, έγιναν πολλές συγκινητικές αναφορές στη ζωή, στο έργο, στο ήθος και στην αγάπη που έδειχνε όσο ζούσε ο cpt Στέφανος για τα νησιά και τους κατοίκους του.
Μιλώντας εξ ονόματος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, ο κ. Γ. Ιωαννίδης, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία των φίλων που ανταποκρίθηκαν και τις κυρίες Διονυσία Τελλή και Ελένη Μαυρογάλου, που επεξεργάστηκαν το εγκριθέν καταστατικό, υπογράμμισε ότι ο Σ/γος αυτός ήταν το όνειρο του καπετάνιου και πως η ενεργοποίησή του είναι το καλύτερο μνημόσυνο των φίλων του.
Η συνάντηση έκλεισε με την εκλογή του προσωρινού ΔΣ το οποίο προσδιόρισε την εκλογική διαδικασία για το πρώτο αιρετό ΔΣ την ημέρα του ετήσιου μνημοσύνου του.
Οι εκλεγέντες είναι: Πρόεδρος: Γ. Ιωαννίδης, Αντ/δρος Γιάννης Καπετανάκης και Δαυίδ Γερασκλής, Γραμματέας Διονυσία Τελλή, Ταμίας Γιάννης Σταματιάδης, και μέλη Σταμ. Βουκουβαλίδης και μέλη Σταμ. Βουκουβαλίδης, Μαρίνα Νέγρου, Μιχάλης Μαρίνος, Μανώλης Παραδείσης, Ελένη Μαυρογάλου, Νίκος Φαναριώτης, Θέμος Κουκούλας, Μανώλης Κουλάκης και Αλέκος Στρατηγέλλης.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ! Διαβεβαίωση ότι το 2012 θα ‘χουμε γραμμή Παρίσι – Κω ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ … ΓΑΛΛΟΙ Τ.Ο.


Μετά από μια συντονισμένη προσπάθεια του Υφ. Τουρισμού, κ. Νικητιάδη, του Δ/ντή ΕΟΤ Παρισίων, κ. Χορτοματζίδη και του αντιδημάρχου κ. Μπαλαλή με τον Δ/ντή του ΕΦΤ κ. Σοφό, όλα δείχνουν ότι δρομολογήθηκε επιτέλους διαδικασία ανοίγματος της μεγάλης γαλλικής αγοράς για το νησί μας.
Την αισιόδοξη αυτή προοπτική δικαιολογεί η πληροφορία του «ΒτΚ» από τον ίδιο τον κ. Χορτοματζίδη, ότι προχθές είχε συνάντηση με εκπροσώπους 5 Γάλλων Τ.Ο., οι οποίοι δήλωσαν ενδιαφέρον για την Κω, και μάλιστα για το 2012 με ένα αεροπλάνο, που σύντομα θα γίνει 2 και 3, ανάλογα με τις δυνατότητες αδειοδότησης των προγραμμάτων τους στο αερ/μιο της Κω, που αντιμετωπίζει δυσκολίες ικανοποίησης στα αιτήματα πρόσθετων SLOTS!!
Παράλληλα ενδιαφέρθηκαν και για την πορεία ανακαίνισης του Club Med υποστηρίζοντας ότι η γρήγορη λειτουργία του θα σηματοδοτούσε μια ακόμα καλύτερη ελκυστική εικόνα της Κω στη νέα αυτή αγορά.
Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος είναι το γεγονός ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έρθουν στην Κω 4 Γάλλοι Τ.Ο. με τον κ. Χορτοματζίδη για τη δρομολόγηση των επόμενων ζητημάτων.

Στόχος του Δήμου ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας


Με την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου ξεκίνησε η διαδικασία διαβούλευσης για την ψήφιση, τον Σεπτέμβριο, του τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής κινείται στους παρακάτω άξονες:
* Αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
* Ενίσχυση της Τοπικής ανάπτυξης.
* Στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων.
* Στήριξη της κοινωνικής οικονομίας.
* Αντιμετώπιση της φτώχειας.
* Ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων με την αναδιανομή του πλούτου.
* Στόχος είναι η τελική ψήφιση ενός εφαρμόσιμου και ρεαλιστικού προγράμματος το οποίο θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση ανάκαμψης της οικονομίας του νησιού μας με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων μας και την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου προς τα χαμηλά εισοδήματα.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που ξεκινάει με την κοινωνία και τους φορείς, την Τετάρτη 20/7, ώρα 8μμ, στην αίθουσα του ΕΒΕΔ, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα: «Προτάσεις και διάλογος για την προετοιμασία ψήφισης του τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Κω».

Από την Κέφαλο 13 παιδιά στην Κάλυμνο στο πρόγραμμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ»


Το επόμενο πρόγραμμα στην Κέφαλο
Με μεγάλη επιτυχία oλοκληρώθηκε το 1ο Rope - training© στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ''TAKE CARE'' που συμμετέχει η Αστική Eταιρεία/Kέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών “Ιπποκράτης”, εκπροσωπώντας τον Εθνικό Φορέα ΟΚΑΝΑ.
Το πρόγραμμα αφορούσε μια ομάδα 13 παιδιών από την Κέφαλο, τα οποία είχαν την ευκαιρία (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) να πάρουν μέρος σε μια “Eκπαιδευτική Περιπέτεια” 4 ημερών στην Κάλυμνο. Εκεί, μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να δοκιμάσουν τα όρια τους με την αναρρίχηση σε φυσικό χώρο, με τη βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών. Να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσω φωτογραφίας και οργάνωσης ΒΒQ και να αποκτήσουν καινούργιες εμπειρίες, φίλους αλλά και γνώσεις για την πρόληψη και υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.
To 2o Rope-training© προγραμματίζεται για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης “Ιπποκράτης” (22420 24728 – 22420 24793).
Να υπενθυμίσουμε ότι τα παιδιά που θα θελήσουν να συμμετέχουν πρέπει να διαμένουν στην Κέφαλο γιατί από εκεί ξεκίνησε και εκεί θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εφαρμογής του προγράμματος.

Στρατικοπούλου, Θαλασσινός, Φρούτζας ΚΥΚΛΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΟ Σ/ΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Στην επιλογή να αλλάζει ο Πρόεδρος κάθε χρόνο κατέληξε το Δ.Σ. του Σ/γου Εργαζομένων του Δήμου, που συνήλθε σε Σώμα τις προηγούμενες ημέρες. Πρώτη πρόεδρος αναλαμβάνει η κ. Στρατικοπούλου (με μέλη τους άλλους 2), ενώ θα τη διαδεχτεί ο κ. Θαλασσινός και τον τελευταίο χρόνο θα πάρει τη θέση ο κ. Φρούτζας. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Ρουμελιώτης, Γραμματέας ο κ. Σαββανής, Ταμίας η κ. Μωρέ και ο μέλος ο κ. Παχωπός

Όλα τα καλά παιδιά της …πιάτσας, πριν 36 χρόνια


Καλοκαίρι του 1975. Τότε που η Κως μπορεί να μην διέθετε 120.000 κλίνες, είχε όμως λίγους και καλούς πελάτες που έβγαιναν όλοι έξω από τα λιγοστά ξεν/χεία τους, κυκλοφορούσαν στους δρόμους και στις παραλίες και το βράδυ θα πήγαιναν σ’ ένα από τα 3 μπουζουξίδικα του νησιού.
Από τα πιο επώνυμα «παιδιά» της τότε πιάτσας, πιο γνωστά την εποχή εκείνη ως …«καμάκια», ένα βράδυ στου «Καμπούρη» είπαν να …απαθανατίσουν το σπάνιο αυτό «είδος» ανδρικής ομορφιάς και πόζαραν ο καθένας με το …στυλ του! Μην προχωρήσετε πιο κάτω, στην ανάγνωση των ονομάτων τους. Επιχειρήστε να τους …αναγνωρίσετε έναν – έναν. Αλλωστε (οι περισσότεροι) δεν άλλαξαν και πάρα πολύ. Αν όμως δεν τους αναγνωρίσαστε, είναι οι: (όρθιοι από αριστερά) Λευτέρης Κεφαλιανός, Κώστας Θεοδωρίδης (γνωστός στην Κω και ως «ψεύτης» και στο Πετρούμι ως «γιαλατζί Κώστας»), Ιπποκράτης Κουρούνης, Γιώργος Νικητιάδης, (στη μέση) Σεβαστός Καλλιγιώργης, Πέτρος Λαουμζής, (και κάτω) Τάκης Γιαννάκης και Γ. Οικονόμου (τώρα στην Αυστραλία).

Μετά την απελευθέρωση ΣΤΗΝ ΚΩ 7 ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες αδειοδότησης 7 νέων φαρμακείων στο νησί μας, λίγο μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 3 θα είναι στα χωριά Ζηπάρι, Αντιμάχεια, Κέφαλο και τα 4 στην πόλη.

Έξω φρενών ο Νικητιάδης Ο ΑΛΜΥΡΟΣ… ΚΑΦΕΣ


Εξοργισμένος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Γ. Νικητιάδης (σκίτσο), γιατί πλήρωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έναν εσπρέσο 6,5 ευρώ και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν, ενόσω είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια ανάκαμψης του τουρισμού, να βγάζουμε µόνοι µας τα µάτια μας. Οι κακές γλώσσες πάντως υποστηρίζουν ότι και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι τιμές στα ξενοδοχεία 5 αστέρων λίγο-πολύ κυμαίνονται σε αυτά τα επίπεδα και η πραγματική αιτία που εξανέστη ο υφυπουργός ήταν το γεγονός πως δεν τον... αναγνώρισαν. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, η γενικότερη εικόνα η οποία έρχεται από τις τουριστικές περιοχές της χώρας είναι αυτή που υπαινίχθη ο υφυπουργός µε την παρέμβασή του. Δηλαδή, ενώ παρατηρείται γενναία πτώση στις τιμές των κλινών, οι χρεώσεις των άλλων φορέων που διαμορφώνουν το προϊόν, όπως εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, κτλ., παραμένουν ακόμη στα ύψη.

Tuesday 12 July 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ TUI UK ΠΡΟΣ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΚΤΗ ΝΗΡΗΙΔΕΣ» ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΑΡΙΣΙΔΗΣ Α.Ε.


Το ξενοδοχείο «Ακτή Νηρηίδες» λειτούργησε το 1983 και είναι ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία του νησιού μας.
Το 1998, ανέλαβε τα ηνία η δεύτερη γενιά, με πρόεδρο και γενική διευθύντρια την Παρισίδη Σμαράγδη.
Τα αδέλφια Σμαράγδη και Σταύρος, με συνεχή και αδιάκοπη συλλογική προσπάθεια, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και πάντα με σεβασμό στον πελάτη και το περιβάλλον, κατάφεραν να αποδείξουν πως το ξενοδοχείο αυτό, το οποίο έχει στο ενεργητικό του 28 συναπτά έτη λειτουργίας, όχι μόνο αντέχει στον χρόνο, αλλά ΚΑΙ διακρίνεται.
Η TUI UK, μετά από την καταμέτρηση των απόψεων των πελατών της, σχετικά με τις υπηρεσίες και τις υποδομές των ξενοδοχείων, το ανέδειξε ως το καλύτερο ξενοδοχείο της Κω στην κατηγορία του, απονέμοντας το
“GOLD MEDAL AWARD”, BEST ACCOMMODATION WINNER 2010.
Εκ μέρους της επιχείρησης η Παρισίδη Σμαράγδη ευχαριστεί τους πελάτες της TUI UK, για την αναγνώριση, και το προσωπικό που εργάζεται στο ξενοδοχείο, του οποίου η συμβολή είναι άξια σεβασμού.
Απόδειξη λοιπόν ότι ξενοδοχεία μικρού μεγέθους, παλαιάς κοπής παραδοσιακού οικογενειακού τύπου μπορούν και να πρωτεύσουν στις προτιμήσεις των τουριστών.

Στην Κω η Τζούλια Ρόμπερτς ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΝΤΕΡΑ Ο Τομ Χανκς κτίζει στην Πάτμο


Επίσκεψη μιας ημέρας πραγματοποίησε στο νησί μας η διάσημη Τζούλια Ρόμπερτς, επιβαίνοντας με τη συντροφιά της στην πολυτελέστατη θαλαμηγό «Ρεγγίνα».
Πληροφορίες από γνωστό πράκτορα θέλουν τον Αντόνιο Μπαντέρα να έχει συμπεριλάβει και την Κω στις διακοπές του, που θα ξεκινήσει στο Αιγαίο την επόμενη βδομάδα.
ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ
Σπίτι στην Πάτμο χτίζει ο Τομ Χανκς. Σύμφωνα με πληροφορίες του SKY, η οικοδομή ανεγείρεται από μεγάλη εργολαβική εταιρεία στην περιοχή του Μέρικα.
Από τους παλαιούς φίλους της ελληνικής φυσικής ομορφιάς, ο Τομ Χανς μετά της Ελληνίδας συζύγου του, εξερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή κάμποσα νησιά του Αιγαίου για να καταλήξουν στην Αντίπαρο, σε ένα παραθαλάσσιο κυκλαδίτικο αρχοντικό, έξω από τη Χώρα προ ολίγων ετών και τώρα, στην Πάτμο, για μία δεύτερη εξοχική κατοικία.
Μοντέλο από τη Ρόδο έκλεψε
την καρδιά του Mel Gibson
Ο Mel Gibson έχει έφεση στις ωραίες γυναίκες! Εκανε 8 παιδιά και χώρισε έπειτα από 25 χρόνια τη γυναίκα του για μια 30χρονη! Δύο χρόνια μετά, χώρισε και την Oksana Grigorieva για τα μάτια μιας Ελληνίδας, ακόμη μικρότερης.
Ο 56χρονος ηθοποιός βγαίνει με το νεαρό μοντέλο Στέλλα Μουζή, που γεννήθηκε στη Ρόδο το 1982 και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Το νέο αμόρε που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις φωτογραφίσεις φετιχιστικού και Gothic περιεχομένου, εμφανίζεται ολοένα και συχνότερα στο πλευρό του το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί των βραβείων για τα Fetish Film Festival, στο Low Angeles.
Οι φωτογραφίες όμως που επιβεβαίωσαν τη σχέση τους ήταν αυτές που τραβήχτηκαν στο trendy Sky Bar του Hollywood, μετά το γεύμα τους σε εστιατόριο.
Πηγή: radar

Στο Πανελλήνιο εφήβων ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο Π. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ


Μεγάλη επιτυχία για τα αθλητικά δρώμενα του Νησιού μας, αποτελεί η πρωτιά του αθλητή του Εύδαμου, Παντελή Σεϊτανίδη, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, στο αγώνισμα των 100 μ.. Η διάκρισή αυτή, αποτελεί επιβράβευση των συνεχών προσπαθειών του αθλητή και του προπονητή του Δημήτρη Παπαθεωδόρου.
Να σημειωθεί ότι, ο Παντελής, με την επίδοσή του, κατέρριψε και το ατομικό του ρεκόρ, με 10,92 (παρά τις αντίξοες συνθήκες).
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΔΟΑ
Ο Πρόεδρος του ΔΟΑ κ. Μπαραχάνος, με επιστολή του, συγχαίρει τον αθλητή και εκφράζει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100μ. και το ασημένιο Μετάλλιο στα 200μ., στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων που διεξήχθη στην Λάρισα. Η μεγάλη αυτή επιτυχία του νεαρού Αθλητή μας , δίνει το έναυσμα για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα , για μία λαμπρή πορεία του Κλασικού Αθλητισμού της Κω και της Δωδεκανήσου. Συγχαίρει και τον Προπονητή κ. Παπαθεοδώρου για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά μέσα στο Στάδιο , ο οποίος με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό πλάθει με αρμονία ,την ψυχή ,το πνεύμα και το σώμα των νεαρών αθλητών του και αθλητριών του. Επίσης συγχαίρει τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Δ/Σ του ΕΥΔΑΜΟΥ, για τις συνεχείς ανιδιοτελείς προσπάθειές τους για την προαγωγή του Κλασικού Αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθε.

Κατέκλυσαν τις παραλίες Κινέζοι μασέρ(;)


Οργιάζει και φέτος το μασάζ στις παραλίες του νησιού. Ιδιαίτερα στις πολυσύχναστες πλαζ, κυρίως οι Κινέζοι (άνδρες και γυναίκες) κάνουν χρυσές δουλειές με την παροχή υπηρεσιών, μασάζ με την ώρα!
Ανάλογα με το χρόνο που θέλεις, πληρώνεις 1-, 20, 30 έως και 50 ευρώ!
Και βέβαια, μπαίνει το θέμα ελέγχονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι αν έχουν το δικαίωμα και πώς κάνουν το μασάζ, πέραν βέβαια της επαγγελματικής σχέσης τους με την Εφορία;

ΑΥΤΟΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ Δέχεται 200 τόνους την ημέρα!!!


Την άμεση και επιτυχημένη παρέμβαση όλης της δύναμης πυρόσβεσης του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ και της Πυροσβεστικής, προκάλεσε μία αυτοανάφλεξη, σε σκουπίδια της ημέρας, πριν ακόμα τα μηχανήματα, προλάβουν να τα σκεπάσουν στον ΧΥΤΑ>
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περασμένη εβδομάδα, έγινε στον ΧΥΤΑ άσκηση πυρόσβεσης και ότι αυτές τις μέρες, Δήμος και ιδιώτες, φέρνουν στον ΧΥΤΑ, 200 τόνους σκουπιδιών ημερησίως.
* Με ανακοίνωσή της, η Δύναμη Αλλαγής, κατηγορεί την Δημ. Αρχή για «εγκληματική αδιαφορία» στην διαχείριση απορριμμάτων, καταστρέφοντας υποδομές εκατομμυρίων και προκαλώντας ζημιά στο περιβάλλον. Ανακοινώνει μάλιστα και την προσφυγή της στις αρμόδιες Aρχές για τον καταλογισμό ευθυνών.
* Ευθύνες καταλογίζει και ο κ. Μυλωνάς σε όλες τις αρχές (πολιτικές, κρατικές και δικαστικές) που «ποιούν την ίσσαν» γιατί παρά τις καταγγελίες του, για μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργούν τον ΧΥΤΑ.
Καταλήγοντας, δηλώνει ότι «το λόγο τώρα, έχει η δικαιοσύνη», στην οποία θα καταφύγει, μηνύοντας κάθε υπεύθυνο

Επεισόδια ξανά στο Αερ/μιο ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ


Άλλο ένα επεισόδιο ήρθε να προστεθεί το Σαββατοκύριακο, στα τόσα άλλα, ανάμεσα στο ΚΤΕΛ και τα ταξί για την …πολύφερνη …νύφη του Αερ/μίου με τις ανάλογες «εντυπώσεις» και «εικόνες» όσων το παρακολούθησαν και βέβαια προς δόξαν της καλής συγκοινωνίας, που είναι πάντα το ζητούμενο στην πύλη αυτή εισόδου του νησιού.
Ακούσαμε πολλές φορές τα περί ενιαίου φορέα συγκοινωνιών στο νησί, με την απαιτούμενη μελέτη, αλλά οι μήνες κυλάνε και φύλλο δεν κουνιέται…

Ο «ΔΡΑΚΟΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΚΒC


Ο «δράκος» του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, ήταν ο τελευταίος προσκεκλημένος στο 6ο Kos Basketball Camp. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να… «ανακρίνουν» για μια ώρα και πλέον και στη συνέχεια να μιλήσουν, να φωτογραφηθούν μαζί του και να πάρουν αυτόγραφα. Τα λόγια, οι συμβουλές και οι επισημάνσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη ως απόσταγμα των εμπειριών και των γνώσεων του καθήλωσαν τα παιδιά, τους γονείς και προπονητές που τον παρακολουθούσαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση. Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο της Κω, έδωσαν ο αντιδήμαρχος Κω Γ. Μπαλαλής και ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Κιάρης.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ταξίδεψε με μεγάλη ευχαρίστηση στο νησί του Ιπποκράτη και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «δράκος» συμμετέχει στο camp-θεσμός των προπονητών της Κω και ο ίδιος έδειξε να χάρηκε πολύ την παρουσία του στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού. Χθες το μεσημέρι έπεσε η αυλαία του camp, με την τελετή λήξης και τα διαγωνιστικά παιχνίδια, στα οποία συμμετείχαν τα παιδιά.

Saturday 9 July 2011

Συνέντευξη Δημάρχου για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα


Το πρωί της Δευτέρας, ώρα 10, ο Δήμαρχος θα δώσει συνέντευξη για την έναρξη της διαδικασίας σύνταξης του 3ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου.

Σύσκεψη στο Υπ. Τουρισμού το πρωί της Τρίτης με θέμα ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΣ


Το σύνολο των γνωστών προβλημάτων, στην εύρυθμη λειτουργία του Αερ/μίου μας, θα εξετασθούν το πρωί της Τρίτης, στο Υπ. Τουρισμού, υπό την Προεδρία του κ. Νικητιάδη.
Την πρωτοβουλία αυτή, πήρε ο Υφ. Τουρισμού, καλώντας στο ίδιο τραπέζι τον Γ.Γ. του Υπ. Μεταφορών, τον Δ/τη της ΥΠΑ, άλλους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες και από το Νησί, τον Αντιδήμαρχο κ. Μπαλαλή, τον Αερολιμενάρχη κ. Καλλούδη και τους εκπροσώπους των τουριστικών Φορέων, με στόχο τη δρομολόγηση άμεσων λύσεων.

33,46% ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Μείωση 4,9% για Ο.Α. και αύξηση 10,5% για Aegean


Σημαντική άνοδο σημείωσε και τον Ιούνιο, η κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο μας,
με τις αφίξεις να φτάνουν το 33,46% και τις αναχωρήσεις το 32,94%, συνεχίζοντας την φετινή ανοδική πορεία για το Νησί μας, κατατάσσοντάς το, μαζί με τη Ρόδο, ως «πρωταθλητές» στις αυξήσεις επιβατών. Πιο συγκεκριμένα τον φετινό Ιούνιο ήρθαν στο αερ/μιο μας 57.628 επιβάτες σε αντίθεση με πέρυσι που ήρθαν 118.109 (αύξηση 39.519 απιβατών)
Σημαντική άνοδο (σχεδόν διπλάσια) σημείωσαν οι τουρίστες από Ισραήλ, Νορβηγιά, Πολωνία, Ρουμανία και Ρωσία.
Μείωση 4,9% στις αφίξεις Ιουνίου, σημείωσε η Ολυμπιακή σε αντίθεση με την Aegean, που σημείωσε άνοδο 10,52%, ενώ αύξηση (2,68%) σημείωσε και η Sky Express.

ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ Παρουσίαση παιδικών βιβλίων της Ρ. Ρώσση – Ζαΐρη


Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου την Τετάρτη 13/7. Παιδιά ελάτε να γιορτάσουμε μαζί το καλοκαίρι:
* Να παίξουμε και να γνωρίσουμε την Ντανιέλα, τον Κόλι, τον Μάγκα και τους άλλους ήρωες των βιβλίων.
* Να ζωγραφίσουμε και να χρωματίσουμε την μικρή κουνελίτσα, το σκυλάκι και το ψαράκι που φορούσε γυαλιά.
* Να παίξουμε και να μεταμορφωθούμε με face painting.
Παρέα μας η συγγραφέας Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη.
Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΟ «ΗΑΜΑΜ» Ο Ν. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ


Με μία σειρά από επιλεγμένα ονόματα της μουσικής και γενικότερα του Καλλιτεχνικού στερεώματος η Δ/νση του «ΗΑΜΑΜ» ξεκίνησε ένα ωραίο πρόγραμμα προσκεκλημένων στην Κω, για ξεχωριστά «χάπενινγκς» και «events» αρχής γενομένης από τον μοναδικό Νίκο Μουρατίδη, καλό φίλο της Κω και της οικογένειας Διαμαντούλη. Έτσι, οι πολυπληθείς «φαν» του, θα ‘ χουν απόψε την ευκαιρία, να τον δουν και πάλι από κοντά και να τον απολαύσουν με όσα απίστευτα μπορεί να πει και να κάνει, μουσικά και όχι μόνον, στο HAMAM.

Ο κ. Κυπριώτης στην Επιτροπή του Υπ. Τουρισμού για τα συνέδρια


Ευρεία σύσκεψη για τον συνεδριακό τουρισμό έγινε υπό την προεδρεία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη και των μελών της άτυπης γνωμοδοτικής κεντρικής επιτροπής για τον συνεδριακό τουρισμό στην οποία μετέχουν φορείς του τουρισμού , του κλάδου διοργάνωσης συνεδρίων και εκπρόσωποι περιφερειών της χώρας.
Κατά την σύσκεψη έγινε κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της επιτροπής προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην ανάπτυξη του τομέα και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα με τις κατευθύνσεις του υφυπουργού συστήθηκαν τρεις ομάδες εργασίας όπου η πρώτη αναλαμβάνει να προετοιμάσει την παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση ΙΜΕΧ στο Λας Βέγκας που θα γίνει 11-13 Οκτωβρίου 2011. Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε ως έργο την κατάρτιση προτάσεων για την αποτελεσματική διαχείριση των απρόοπτων γεγονότων που επηρεάζουν την διεξαγωγή συνεδρίων. Η τρίτη ομάδα εργασίας ανέλαβε να καταγράψει όλα τα προβλήματα που συναντά η πραγματοποίηση των συνεδρίων και σχετίζονται με συναρμοδιότητές άλλων υπουργείων προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συντονισμός.
Παράλληλα κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν η κατάρτιση μητρώου συνεδρίων και συνεδριακών επιχειρήσεων, το θέμα των υποδομών του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, η λειτουργία των Conventions Bureaus στις Περιφέρειες, καθώς και όλες οι απαιτούμενες δράσεις που θα πρέπει να γίνουν για την περαιτέρω αναβάθμιση του συνεδριακού τουρισμού της χώρας.
Στην άτυπη γνωμοδοτική επιτροπή συμμετέχουν ο κ. Δρακόπουλος από το ΣΕΤΕ, ο κ. Αστράς από το HAPCO, ο κ. Ποδηματάς από το HAPCO, η κα Αμαραντίδου από τη HATTA, ο κ. Τσακίρης από το ΞΕΕ, ο κ. Καμπουράκης από την Ρόδο, ο κ. Κυπριώτης από τη Κω, ο κ. Αγγελής από το Athens convention bureau, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ο κ. Τάσιος από την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, ο κ. Βαρελάς από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Κοζρικίδης από τη ΔΕΘ, ο κ. Αλεξάκης από τη Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Αγγελόπουλος από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Γιαννακίδης Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο κ. Τρεπεκλής Δήμαρχος Κέρκυρας, ο κ. Ανανιάδης από το Costa Navarino,και η κα Γκόλφη από τον ΕΟΤ.

Thursday 7 July 2011

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ MAIL TOY «ΒτΚ»


Λόγω τεχνικής αναβάθμισης στο e-mail της εφημερίδας μας (btko@hol.gr) παρακαλούμε να στέλνετε τα μηνύματά σας και στις παρακάτω διευθύνσεις:
stathisaek@hotmail.com & gpassanikolakis@yahoo.gr

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ


Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 και ώρα 09:30 στον Κινηματογράφο Ορφέα.
Στόχος της συνέλευσης είναι να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία της Παλιάς Πόλης, τα προβλήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και τους μονίμους κατοίκους όπως η συνεχώς μειούμενη οικονομική δραστηριότητα εν μέσω οικονομικής κρίσης, τρόποι αναθέρμανσης και να κατατεθούν προτάσεις για βελτιωτικές παρεμβάσεις.
Συγκεκριμένα στην συνάντηση θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που έχουν να κάνουν με τα ακόλουθα:
1. Δημιουργία αστικού μη κερδοσκοπικού φορέα με μέλη όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής έτσι ώστε να υπάρχουν επίσημες και καλά οριοθετημένες σχέσεις με την δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.
2. Ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Παλιάς Πόλης με στόχο την αναθέρμανση της οικονομίας και του εμπορίου. Στόχος είναι η καλλιέργεια της επωνυμίας της περιοχής, brand name, με κάτι που να την σφραγίζει με μοναδικό χρώμα και να την παρομοιάζει με παραδοσιακή αγορά.
3. Διαβούλευση για την απαγόρευση νέων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαγόρευση των κέντρων διασκέδασης.
4. Όροι και Προϋποθέσεις για την λειτουργία, με παροχή κινήτρων από τον Δήμο, παραδοσιακών εργαστηρίων λαϊκής τέχνης.
5. Λειτουργία με παροχή κινήτρων από τον Δήμο καταστημάτων πώλησης τοπικών προϊόντων.
6. Διαβούλευση για πιθανές τεχνικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας όπως η Πεζοδρόμηση της οδού από το ΚΤΕΛ μέχρι την Ελ. Βενιζέλου και διενέργεια ανασκαφών για την ανάδειξη του Αρχαίου Σταδίου.
7. Συμμετοχή των πολιτών, μέσω του συλλογικού τους οργάνου, στον έλεγχο της κυκλοφορίας, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στην προβολή και στην ασφάλεια.
8. Διαβούλευση για την απαγόρευση της διενέργειας διανομής κατ’ οίκον –delivery- από καταστήματα της περιοχής που βρίσκονται σε θεσμοθετημένους πεζόδρομους.
9. Συζήτηση για την γενικότερη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων με στόχο την προσέλκυση πελατών.

Στόχος είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα και έπειτα από διαβούλευση με όλους τους χρήστες της παλιάς πόλης αφενός να καταρτιστεί ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός κανονισμός λειτουργίας αφετέρου να σχεδιασθούν και να υλοποιηθούν στοχευμένες τεχνικές παρεμβάσεις που να ωφελούν όλους τους ενδιαφερόμενους γιατί η οργάνωση της κοινωνίας μας, η ενότητα και η συνεργασία των οικογενειακών επιχειρήσεων και η στήριξη τους από τον Δήμο είναι η μόνη απάντηση στον σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό που αυξάνεται.
Ο Δήμαρχος Κω

Κώστας Καΐσερλης

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΕ ΤΙΓΚΑΚΙ-ΜΑΡΜΑΡΙ-ΠΥΛΙ


Από το γραφείο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Καθαριότητας του Δήμου Κω ανακοινώνεται ότι, οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση προνυμφικών σταδίων κουνουπιών και σκνιπών συνεχίζονται κανονικά στις περιοχές ΤΙΓΚΑΚΙΟΥ-ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ-ΠΥΛΙΟΥ.
Οι ψεκασμοί έχουν αρχίσει από αρχές Ιουνίου και προβλέπεται να συνεχιστούν μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Συνολικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα προβλέπεται να γίνει εφαρμογή με εικοσιοκτώ (28) κυβικά ψεκαστικού υγρού.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ή παρανοήσεων γίνεται γνωστό προς τους πάσης φύσεως επαγγελματίες ότι η υπηρεσία Περιβάλλοντος & Καθαριότητας επεμβαίνει στην ευρύτερη ζώνη της Αλυκής καθώς και σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα, με εγκεκριμένο βιολογικό σκεύασμα.
Όσοι συνεχίζουν τη διάθεση λυμάτων ανεξέλεγκτα σε ιδιωτικούς χώρους (π.χ. αγροτεμάχια δίπλα σε ξενοδοχειακές μονάδες κλπ.), θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου που προβλέπονται σ’αυτές τις περιπτώσεις.

To Αερ/μιο χωρίς χαρτί υγείας;


Μου το ξαναείπαν και δεν θέλω να το πιστέψω. Τέτοια κατάντια, στον 4ο …τουριστικό προορισμό της Χώρας, μόνο με την περίπτωση της έλλειψης σε…γάζες στο νοσ/μειο της γενέτειρας του Ιπποκράτη, μπορεί να συγκριθεί…

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΜΙΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Το γεγονός ότι επί 20 μήνες το Νοσοκομείο της Κω παραμένει με μια ιατρό - καρδιολόγο έφερε στη Βουλή με ερώτηση της προς τον Υπ. Υγείας η Μίκα Ιατρίδη.
Η βουλευτής αναφέρθηκε και στην αντίστοιχη ερώτηση που είχε καταθέσει από το Νοέμβριο του 2009 και ζήτησε από τον Υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, σημειώνοντας ότι υπάρχει ιατρός- καρδιολόγος με μόνιμη θέση στο ΕΣΥ, ο οποίος επιθυμεί να τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο της Κω.

ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΛΙΟΥ


Αρκετές γυναίκες αλλά και άνδρες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Γυναικών Πυλίου, το βράδι του Σαββάτου, για ένα ουζάκι, στο εστιατόριο «Η φωλιά του Σπουργίτη» στο Μαρμάρι. To κέφι δεν άργησε να έρθει και με την βοήθεια και του χορευτικού το γλέντι κράτησε μέχρι αργά…

Tuesday 5 July 2011

Πολύς κόσμος στο Μνημόσυνο του Σταμάτη Μανούση


ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ
ΚΩ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

Παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους συγγενών και φίλων, έγινε το πρωί της Κυριακής, στο Νέο Νεκροταφείο, Αρχιερατικό Μνημόσυνο, με την ευκαιρία της ανακομιδής των οστών του Βουλευτή και τ. Υπουργού Σταμάτη Μανούση, στο ταφικό μνημείο, που κατασκεύασε η οικογένειά του, ύστερα από την τιμητική παραχώρηση που έκανε το Δημ. Σ/λιο της Πόλης, στη Μνήμη του.
Παρόντες ο Σεβασμιότατος κ. Ναθαναήλ, ο Υπ. Γεωργίας κ. Σκανδαλίδης, ο Υφ. Τουρισμού κ. Νικητιάδης, οι Βουλευτές κ. Ζωίδης και Κασσάρας, ο Περ/ρχης κ. Μαχαιρίδης, ο Αντ/ρχης κ. Χατζηδιάκος, ο τ. Βουλευτής κ. Κεδίκογλου, οι τ. Δήμαρχοι κ. Φάκκος και Κυρίτσης κ.α.
Για τον Σταμάτη Μανούση, μίλησε ο Μητροπολίτης μας και ο οφθαλμίατρος κ. Θ. Χατζηστέργου και λίγο αργότερα καταθέτοντας στεφάνι, στο ταφικό μνημείο, ο κ. Ζωίδης, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη πλευρά του Σταμάτη Μανούση και την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε για την Κω.
Η σεμνή τελετή έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια, ανάγλυφης μορφής του, στο ταφικό μνημείο, που έκανε ο κ. Νικητιάδης, με τον υιό του κ. Νίκο Μανούση και τον εγγονό του Σταμάτη Δ. Μανούση, παρουσία όλων των μελών της οικογενείας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Με ιδιαίτερα αισθήματα χρέους και τιμής έγινε την Κυριακή η επιθυμία του πατέρα μας Σταμάτη Μανούση, να μεταφερθούν και να ενταφιαστούν τα οστά του στη γενέτειρά του Κω, που τόσο αγάπησε. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση μνήμης, τόσο του Κλήρου, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ, των επισήμων, όσο και του ανώνυμου πλήθους που με τη θερμή παρουσίας τους, τίμησαν την μνήμη του.
Κώστας και Κατερίνα Μανούση
Ρένα Δημητρίου Μανούση
Νίκος και Αναστασία Μανούση
Σοφία και Γιώργος Αρναούτογλου

Στόχος Μαχαιρίδη: Το 2ο Γυμνάσιο ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


Ξεκινά το Δημοτικό της Κεφάλου
Δημοπρατήθηκε το Δημοτικό Καρδάμαινας

Σε συνεργασία που είχε ο Περ/ρχης με τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου του 2ου Γυμνασίου στη Λάμπη κ. Δ. Χαματζόγλου, πήρε τη διαβεβαίωση, ότι μόλις εξασφαλιστεί η υπόλοιπη χρηματοδότηση, σε 2 μήνες θα παραδώσει το σχολείο, έτοιμο να λειτουργήσει. Ο κ. Μαχαιρίδης, υποσχέθηκε ότι άμεσα θα πάρει το έργο από τον ΟΣΚ (που αδυνατεί να συνεχίσει την χρηματοδότηση) και θα το εντάξει στο ΕΣΠΑ, με στόχο το Φθινόπωρο να υποδεχθεί τους πρώτους μαθητές του.
Παράλληλα, ο κ. Μαχαιρίδης, ενημέρωσε ότι έκλεισε η δικαστική διαμαχή των εργολάβων για το Δημοτικό της Κεφάλου, οπότε ο εργολάβος, μπορεί άμεσα να ξεκινήσει το έργο.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι μέσα στον μήνα, δημοπρατείται και το δημοτικό της Καρδάμαινας, με την ελπίδα, ότι η κατασκευή του θ’ αρχίσει μέσα στο 2011.

Κριτική Κόκκινου σε Μαχαιρίδη και Κυβέρνηση


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ
Κριτική στην μέχρι τώρα λειτουργία της Περιφέρειας, αλλά και της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, άσκησε ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Περ/κου Σ/λιου κ. Χ. Κόκκινος, σε συνέντευξη που έδωσε, το πρωί της Δευτέρας, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξής του ( Θ. Βαρκά, Α. Γκιντιζέ, Δ. Ήλιο και Δ. Χαματζόγλου).
Ο κ. Κόκκινος, αναφερόμενος στην μέχρι τώρα διοίκηση στη Περ/ρεια, τόνισε ότι «δεν έχει μπει ούτε μία πέτρα πάνω στην άλλη» επισημαίνοντας ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πόροι, ενώ όσον αφορά την Κυβέρνηση, τόνισε ότι οι πολιτικές της, δείχνουν ότι δεν υπάρχει «φως στο τούνελ» και ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες για την Χώρα μας. Όσον αφορά για τη ΝΔ και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές, ανέφερε ότι είναι «στρατιώτης» της παράταξης και θα την υπηρετήσει από όποια θέση του ζητηθεί.
Η ΠΕΡ/ΡΕΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ
Αναφερόμενος στην μέχρι τώρα πορεία της παράταξής του, ανέφερε ότι στόχος είναι να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και σε επαφή με την κοινωνία, για να αφουγκράζονται τα προβλήματα και τις ανάγκες της.
«Πέρασαν – είπε- 7 μήνες που ανέλαβε η νέα διοίκηση στην Περιφέρεια και δυστυχώς κινούνται με απελπιστικά αργούς ρυθμούς για να λύσουν τα προβλήματα. Ακόμα δεν έχουν οριστεί όλες οι επιτροπές και δεν έχουν ξεκαθαριστεί ποιες αρμοδιότητες θα έχει η Περ/ρεια. Ο Καλλικράτης, με την μείωση των πόρων, έχει οδηγήσει σε άσχημη κατάστημα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θέλει να την ελέγξει η Κυβέρνηση. Το Περιφερειακό Σ/λιο αγνοεί να συζητήσει σημαντικά θέματα, όπως είναι η υγεία, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (που θα επηρεάσει πολύ και τα Νησιά μας, με αύξηση ΦΠΑ και ανεργίας), αλλά και λειτουργικά ζητήματα της Περ/ρειας».
Αναφέρθηκε στο ζήτημα του νέου 2ου Γυμνασίου που ξεκίνησε επί ΝΔ και έχει ολοκληρωθεί το 80%, όμως έχει κολλήσει η χρηματοδότησή του (χρωστούν 1 εκ. στον εργολάβο) και παραμένει στάσιμο.
Χαρακτήρισε «εγκληματική» την κατάσταση της Υγείας στην Κω, με την υποστελέχωση ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και την μη επάνδρωση του Κ.Υ Αντιμάχειας. Σχολίασε την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το αεροδρόμιο μας, που ακυρώνονται πτήσεις λόγω της έλλειψης χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Για τον τουρισμό, ανέφερε ότι δεν υπάρχει οργανωμένη κυβερνητική παρέμβαση. «Εμείς- υπογράμμισε- στην Περ/ρεια είχαμε δεσμευμένα χρήματα του ΕΣΠΑ για τον τουρισμό, που δεν αξιοποιήθηκαν και γενικά η κατάσταση δεν μας κάνει να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον (επισήμανε ότι σύντομα θα καταθέσουν την πλήρη πρότασή τους για τον τουρισμό).
* Για το ΕΣΠΑ, είπε ότι έχουν γίνει εγκλήματα και λόγω ανικανότητας, έχουν χαθεί πολύτιμοι πόροι. Για την Περ/ρεια μας προβλέποντας 1,2 δις ευρώ και από το 2009 μέχρι σήμερα, είχαν δεσμευθεί 450 εκ. ευρώ και από αυτά, με τις ενέργειες του πρώην Περ/ρχη κ. Μπρακουμάτσου .έμειναν μόνο 280 εκ. Και ενώ εμείς είχαμε απορροφητικότητα 115%, τώρα με πλαστά στοιχεία παρουσιάζουν απορροφητικότητα 35%, η οποία όμως στην πραγματικότητα είναι μηδενική.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ
Με τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση – συνέχισε ο κ. Κόκκινος- δεν υπάρχει «φως στο τούνελ» και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, έρχονται χειρότερες μέρες για όλους μας και στα Νησιά μας αυτό θα γίνει ορατό, από το Σεπτέμβριο. Οι αντοχή και η ανοχή του λαού έχουν τελειώσει. Η κοινωνία έχει βγει στο πεζοδρόμιο. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα όνειρά μας, να τα διαχειριστούν ανάξιοι.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΝΕΛΑ
Εξήγησε το συμβολισμό της κίνησής του, να βγάλει την Εθνική Φανέλα στο Περ/κο Σ/λιο, εξηγώντας ότι θέλει να στείλει το μήνυμα, ότι οι Έλληνες ενωμένοι, μπορεί να κερδίσουν τον όποιο «εχθρό». «Η φανέλα – είπε- συμβολίζει τον Έλληνα που αγωνίζεται. Που ζητά εντιμότητα, διαφάνεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί, για ένα καλύτερο αύριο, πάνω από κόμματα και παρατάξεις.»
«ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος στις εκλογές με την ΝΔ, είπε ότι είναι στρατιώτης της παράταξης και θα την υπηρετήσει από όποιο πόστο του ζητηθεί, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Για τις αποχωρήσεις των κ. Βαληνάκη και Πουλιού, ανέφερε ότι η Ν.Δ. έχει πολλά αξιόλογα στελέχη στην περιοχή μας και «ουδείς αναντικατάστατος» (βάζοντας και τον εαυτό του και τον κ. Παυλίδη μέσα), ενώ για το ενδεχόμενο να κατέβει ο κ. Παυλίδης υποψήφιος με άλλο κόμμα, τόνισε ότι δεν γνωρίζει επίσημα τίποτα, αναφέροντας ότι ο κ. Παυλίδης έχει τιμηθεί από την ΝΔ για την πολύχρονη προσφορά του και ότι μπορεί να βρεθεί «λύση» αφού πρώτα γίνει μία κουβέντα, καθώς έχει περάσει καιρός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός)
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΩ
Κλείνοντας, έκανε κάλεσμα συσπείρωσης στα τοπικά στελέχη της Ν.Δ, υπογραμμίζοντας ότι οι εχθροί είναι έξω από το κόμμα και όχι μέσα και ότι όλοι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να βοηθήσουν την παράταξη και την Χώρα, σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ


Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Νησί μας, που γίνεται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας και του Πνευματικού Κέντρου, με τη συμμετοχή 500 καλλιτεχνών, 10 φιλαρμονικών, 3 χορευτικών μπαλέτων, 20 Μαέστρων από 4 χώρες της Ευρώπης. Στο τετραήμερο αυτό (3-6/7) όλες οι Δημοτικές Κοινότητες του Νησιού, θα γεμίσουν από μουσικές νότες, αφού οι Φιλαρμονικές θα παρελάσουν σε όλο το Νησί, δίνοντας χρώμα και ζωντάνια.
Στην τελετή έναρξης που έγινε το βράδι της Κυριακής στην κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από το τι θα ακολουθήσει αυτές τις μέρες, μένοντας εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο και την ποιότητα όλων των συμμετεχόντων.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι ορχήστρες: Φιλαρμονικές: Δήμος Καλύμνου, Δήμος Μαρκοπουλου, Δημ. Ενότητα Ηρακλειδών, Δημ. Ενότητα Καλλιθέας Ρόδου, Μητροπολιτική Μπάντα Δήμου Σμύρνης Τουρκίας, Δήμος Κω, Δήμος Ρόδου, Ορχήστρα Πνευστών Ισπανίας, Σχολή μαζορετων Ουγγαρίας, Δήμος Αγρινίου, Κουαρτέτο σαξοφώνων ακρόαμα, χορευτικό Bodrum, χορευτικό ΧοροΚως (Πέτρου Μαστόρου).
Το υπόλοιπο πρόγραμμα:
* Τρίτη 5/7: 11. Παρέλαση Φιλαρμονικής Κω και μαζορετων Ουγγαρίας με την συνοδεία της ορχήστρας Papa City, στην Πόλη.
11.30-2: Σεμινάριο Σαξοφώνου στο κτίριο της Φιλαρμονικής
8. Παρέλαση Φιλαρμονικών Ηρακλειδών και Μαρκοπούλου στην Πόλη και Μαζορετων Ουγγαρίας – Papa City στην Κέφαλο και Φιλαρμονικής Καλλιθέας στην Καρδάμαινα.
9. Συναυλία Φιλαρμονικών Ρόδου, Ισπανίας και Αγρινίου στο Κάστρο
* Τετάρτη 6/7: 11. Παρέλαση φιλαρμονικών Μαρκοπουλου, Αγρινίου και Ρόδου, στην Πόλη
11.30-2: Σεμινάριο Σαξοφώνου
7.30: Παρέλαση Φιλαρμονικών Ισπανίας, Αγρινίου, Ρόδου, Μαρκοπούλου και μαζορετων Ουγγαρίας στην Καρδάμαινα
9: Συναυλία στο Κάστρο των Φιλαρμονικών Καλλιθέας, Ηρακλειδών, κουαρτέτο σαξοφώνων και φιλαρμονικής Κω

Saturday 2 July 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩ


Βιώσιμο και αυτοχρηματοδοτούμενο Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΒτΚ», ο Πρύτανης του Παν/μίου Αιγαίου έχει ολοκληρώσει την πρότασή του για το Υπ. Παιδείας που αφορά την ίδρυση στην Κω τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών, με θέμα την Ιστορία της Ιατρικής.
Θέση του Πρύτανη είναι ότι, παρά τους δύσκολους καιρούς, η Κως πρέπει να έχει μια πρώτη σχέση με το Παν/μιο Αιγαίου, οργανώνοντας ένα τμήμα για το οποίο πιστεύει ότι είναι διασφαλισμένη η βιωσιμότητά του και επιπλέον θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

Εξετάσεις για άδεια κυνηγού


Ο Κυνηγετικός Σ/γος ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι από Κω, Νίσυρο, Κάλυμνο, για απόκτηση άδειας κυνηγού, θα πρέπει να προσέλθουν με την ταυτότητά τους, ένα μπλε στυλό και το ΑΦΜ τους, στο Δασονομείο Κω, σε μια από τις παρακάτω ημερομηνίες: 12/7, 2/8, 6/9, 4/10, 1/11 και 6/12 (9-12).

Διεργασίες για υποψήφιο και εκλογές στην Τ.Ο. Κω τον Σεπτέμβρη


Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων στελεχών της ΝΔ, στη Συγγρού, βρίσκεται μια πλειάδα ονομάτων για την επιλογή του υποψηφίου από την Κω στις βουλευτικές εκλογές.
Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, όμως στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται διάφορα ονόματα που αξιολογούνται ως προς τις περγαμηνές τους, αλλά και ως προς τη δυνατότητα και το μέγεθος «αποδοχής» τους από τα τοπικά στελέχη…
Μέχρι τώρα από την «αξιολόγηση» έχουν προκύψει 2 περιφερειακοί σ/λοι και ένας πανεπιστημιακός.
Σ’ ότι αφορά την εκλογή νέων Τ.Ο. σε Κω και Κάλυμνο, θα γίνουν αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναστενάζει η αγορά από το παράδοξο της Κω να έχει 60.000 κόσμο αλλά κλεισμένο στα ξεν/χεία


Αισίως μπήκαμε και στον Ιούλιο, στην καρδιά του καλοκαιριού, με το νησί να έχει μια πολύ καλή πληρότητα της τάξεως του 60% - ίσως και περισσότερο, όμως η αγορά στην μεγάλη της πλειοψηφία βρίσκεται αντιμέτωπη με το σύνδρομο – παράδοξο της Κω, κόσμο να έχει και κόσμο να μη βλέπει στα μαγαζιά, αφού για τους γνωστούς λόγους, είναι «κλεισμένοι» στα ξεν/χεία τους…
Αλλά και αυτοί που βγαίνουν είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις δαπάνες τους, είτε γιατί είναι περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας, είτε γιατί δεν βρίσκουν πλέον τα προσφερόμενα είδη ελκυστικά και ενδιαφέροντα, είτε γιατί βρίσκουν την αγορά «υπερτιμημένη» κ.ά.
Το αίτημα είναι πάντα να δούμε κινήσεις από το Δήμο που θα κατατείνουν από τη μια στην όσο γίνεται πιο όμορφη και λειτουργική πόλη – χωριά, και από την άλλη συγκοινωνίες, εκδηλώσεις και άλλα «δολώματα» που θα τους ενημερώνουν και θα τους …τραβήξουν έξω από τα ξεν/χεία τους. Κάτι που, δυστυχώς, δεν θα λέγαμε ότι έχουμε κάνει και πολλά πράγματα…

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 3 ΙΧ ΣΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΗ


Επέμβαση Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό τραυματία
Σφοδρή σύγκρουση 3 αυτοκινήτων στον Λινοπότη, είχαμε το μεσημέρι της Πέμπτης, όμως ευτυχώς είχαμε μόνο τραυματίες, ενώ χρειάστηκε να επέμβει και η Πυροσβεστική, για να απεγκλωβίσει τον ένα οδηγό.
Το ατύχημα σημειώθηκε όταν, το AUDI που οδηγούσε αλλοδαπός, ξέφυγε από την πορεία του (προς την Πόλη, πιθανότατα λόγω μεγάλης ταχύτητας) μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το κλουβάκι, το οποίο και εκτίναξε πάνω στο κράσπεδο, ενώ μετά το AUDI συγκρούστηκε με ΙΧ (Huyndai) που ακολουθούσε το κλουβάκι, παρά τις προσπάθειες του οδηγού του τελευταίου να το αποφύγει.
Από την σφοδρή σύγκρουση, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και τραυματίστηκαν (στο κεφάλι, στα πόδια και στα χέρια) οι οδηγοί του AUDI και της κλούβας, οι οποίοι είναι εκτός κινδύνου.

ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Απειλές από συγγενικού του πρόσωπο ισχυρίζεται ότι δέχεται ο ιδιοκτήτης τηςΑναστάτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στην Πλ. Ελευθερίας, όταν κάποιος ειδοποίησε την Αστυνομία, ότι έχει τοποθετήσει βόμβα σε καφετέρια της Πλατείας (δεν λειτουργούσε για τεχνικούς λόγους η αναγνώριση κλήσης στο Τμήμα και έτσι δεν μπόρεσε να βρεθεί από πού έγινε το τηλεφώνημα).
Αμέσως η Αστυνομία κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, εκκένωσε τον χώρο και με την βοήθεια ειδικού σκύλου άρχισε τις έρευνες, χωρίς ωστόσο να ανακαλύψει τίποτα και έτσι λίγο αργότερα επανήλθε η ηρεμία στην περιοχή,
Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, κατέθεσε στην Ασφάλεια ότι το τηλεφώνημα έγινε από συγγενικό του πρόσωπο, με το οποίο έχουν προσωπικές διαφορές και ότι δέχεται και απειλές από τον συγκεκριμένο.