Thursday 30 June 2011

3/7 ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ


Την Κυριακή 3/7 ώρα 9, θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας, η εναρκτήρια τελετή του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών με παρέλαση των Τμημάτων και μαγικές μελωδίες.

ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΚΩ


Λόγω απουσίας 3 από τους 7 εκλεγέντες στο νέο Δ.Σ. του ιατρικού Σ/γου, καθυστερεί η συγκρότηση σε σώμα. Για τη θέση του Προέδρου, ακούγονται τα ονόματα των κ. Τάλλαρου, Καμπανή και της κ. Φρατζάκη.

Μηνύθηκε για «μαϊμού» βιασμό!!


Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα, ιατρικής εξέτασης, που έγιναν σε 25χρονη Αγγλίδα, η οποία κατήγγειλε στο Α.Τ. Κω, ότι βιάσθηκε από 25χρονο ημεδαπό. Μετά από αυτό, ο 25χρονος, υπέβαλλε μήνυση εναντίον της, και η Αγγλίδα συνελήφθη, για να οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ


Η Μαρίνα της Κω, δέχεται από 1/7 (9-12) αιτήσεις για την περίληψη 4 ατόμων για 7 μήνες. Η προκήρυξη διατίθεται στα ΚΕΠ.

Ανακαλύψτε τις θρυλικές ετικέτες του ΚΤΗΜΑ ΠΟΡTΟ ΚΑΡΡΑΣ


Το Κτήμα Πόρτο Καρράς ταξιδεύει στην Κω και σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τις θρυλικές ετικέτες του! Προσκαλούμε όλους τους λάτρεις του κρασιού να γνωρίσουν τις ποικιλίες του κορυφαίου ελληνικού Κτήματος με τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό Αμπελώνα της Ελλάδος και τις αμέτρητες διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς!
Σε συνεργασία με την Καβα Χαρτοφίλη, σας περιμένουμε :
Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Club Mύλος, με δωρεάν γευστικές δοκιμές επιλεγμένων οίνων (Blanc de Blancs, Λημνιό-Cabernet Sauvignon & Meli Rose Demi Sec),συνοδεία εδεσμάτων και πολλές κληρώσεις με πλούσια δώρα!
Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Palazzo del Mare, στο ιταλικό εστιατόριο Bacco, προσφέροντας δωρεάν το πρώτο ποτήρι που θα συνοδεύσει το δείπνο σας ( επιλογή μεταξύ του αρωματικού λευκού “Μελισσάνθη” και του απολαυστικού ερυθρού Λημνιό-Cabernet Sauvignon).
Σάββατο 2 Ιουλίου στο ειδυλλιακό εστιατόριο Spitaki, για ένα ξεχωριστό δείπνο γευσιγνωσίας δίπλα στη θάλασσα, με συνοδεία - δωρεάν -των εξαιρετικών νέων οινικών προτάσεων του Κτήματος, του λευκού “Αμαθούσα” και του ήδη πολυβραβευμένου ερυθρού Magnus Baccata . Φεύγοντας, σας προσφέρουμε 2 φιάλες των 187ml , δώρο!

Tuesday 28 June 2011

Καταχειροκροτήθηκαν τα χορευτικά του ΑΠΕΛΛΗ. ΜΙΚΡΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ… ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ


Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου, τα χορευτικά τμήματα του ΑΠΕΛΛΗ, γνώρισαν την αποθέωση του κοινού, σε ακόμη μία παράσταση τους, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από την δασκάλα χορού Αργυρώ Κεφαλιανού. Τα παιδιά ξετύλιξαν πάνω στην σκηνή το πλούσιο ταλέντο τους, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους θεατές. Αξίζουν πολλά συγχαρήτηρια, τόσο στα παιδιά και την δασκάλα, όσο και στον σ/γο για την εξαίρετη παράσταση.

Saturday 25 June 2011

ΣΤΗΝ Α2 Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ. TΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


Ναι είναι αληθινό! Οι γυναίκες του Ιπποκράτη πέτυχαν επιτέλους την πολυπόθητη άνοδο για την Α2. Αν και μετά την ήττα από τα Γιάννενα, οι ελπίδες της ομάδας μας είχαν εξανεμιστεί, τελικά η ομάδα της Παιανίας δήλωσε παραίτηση από τον όμιλο νότου της Α2 και έτσι η ομάδα μας, το πρωί της Παρασκευής, έδωσε το ν αγώνα μπαράζ απέναντι στον Απόλλων Πατρών, τον οποίο και συνέτριψαν 61-36.
Τα κορίτσια του Μάκη Κανενόπουλου και της Πόπης Δανελλάκη, παρά την αρχική τους απογοήτευση μετά την ήττα από τα Γιάννενα, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και έδωσαν και την …ψυχή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μπαίνοντας αποφασισμένες για να φύγουν μόνο με την νίκη από το παρκέ και τα κατάφεραν.
Άλλωστε έδειξαν με το καλημέρα τις άγριες διαθέσεις τους. Ο Ιπποκράτης προηγήθηκε με 0-5 (2’) και 5-15 (8’) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 5-20. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι (8-29 στο 14’), με αποτέλεσμα το παιχνίδι γρήγορα να χάσει το ενδιαφέρον του... Το ημίχρονο τελείωσε με 13-41, ενώ στην επανάληψη η ομάδα μας έκανε συντήρηση δυνάμεων (18-51 στο 30’)... Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέβασαν στροφές, με συνέπεια οι Πατρινές απλά να μειώσουν τη διαφορά στους 25 πόντους.
* Πλέον απομένει το επίσημο τηλεφώνημα της Ε.Ο.Κ. για να ανέβει και τυπικά στην Α2 η ομάδα μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, τόσο στις αθλήτριες, στο τεχνικό τιμ, όσο και στην διοίκηση για την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλη την χρονιά, ώστε να επιτευχθεί το «όνειρο» της Α2. Μπράβο σε όλους! Μας κάνατε περήφανους!!!

«Απογειώθηκε» η κίνηση σε 23 αερ/μια ΠΡΩΤ/ΤΡΙΑ Η ΚΩΣ ΜΕ 40%


«Μαγνήτη» για τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες αποτελούν δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας, με τη ζήτηση θέσεων να αυξάνεται κατά μέσο όρο σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον κατά 10%. Τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα είναι αρκετά ενθαρρυντικά και αποδεικνύουν αύξηση της ζήτησης θέσεων για τις πτήσεις εξωτερικού σε 23 από τα 40 αεροδρόμια της χώρας. Η απόφαση του υπ. Υποδομών για μη καταβολή τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και οι μειωμένες τιμές που προσφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στις νεοεισερχόμενες εταιρείες, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε πόλο έλξης εταιρειών χαμηλού κόστους και πτήσεων τσάρτερ από όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν στα αιτήματα αεροπορικών εταιρειών μέχρι και τον Οκτώβριο, εκτιμάται μέση αύξηση της τάξεως του 10% στον αριθμό πτήσεων και αντίστοιχο ποσοστό ως προς τον εκτιμώμενο αριθμό των επιβατών. Μάλιστα, αν υπολογιστεί ότι η πληρότητα των αεροσκαφών θα είναι 70% τότε περίπου 1 εκατ. περισσότεροι επιβάτες αναμένεται να διακινηθούν στη χώρα μας σε σχέση με πέρυσι τη θερινή περίοδο. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, τις μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσιάζουν η Κως με 40% και σε πτήσεις και σε θέσεις και η Ρόδος με αύξηση περίπου 35%.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ «ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ»


Τα παιδιά του Σβουρένειου Ειδικού Σχολείου Δήμου Κω σας προσκαλούν στην καλοκαιρινή γιορτή τους με τίτλο "Οι μουσικές του Αιγαίου". Την Πέμπτη 30/6, ώρα 7.30μμ στο χώρο του σχολείου.

Προβληματισμοί και κίνδυνοι ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΟΣ


Επιστολή Ν. Κανταρζή στο Δήμαρχο
Αγαπητέ Δήμαρχε,
Παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόγραμμά σας για τις συνεργατικές ομάδες κοινωνικής οικονομίας, θα ήθελα σύντομα, να επισημάνω δυο ζητήματα, δηλώνοντας ότι δεν αμφισβητώ τις όποιες καλές προθέσεις σας και πιστεύοντας ότι θα θεωρήσετε την κριτική μου ως εποικοδομητική και καλοπροαίρετη.
Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ στα σεμινάρια «εξειδίκευσης» νέων επιστημόνων.
Είναι γεγονός ότι ζούμε στην περίοδο που η εξειδίκευση είναι το απαραίτητο εργαλείο κάθε ανθρώπου που προετοιμάζεται να μπει στην παραγωγή.
Είναι επίσης γεγονός ότι η επιμόρφωση βελτιώνει γενικότερα τις δεξιότητές μας και δημιουργεί συγκριτικά πλεονεκτήματα στον καλώς νοούμενο επιχειρηματικό – επαγγελματικό ανταγωνισμό. Είναι κάτι στο οποίο δύσκολα θα μπορούσε κανείς να αντιταχθεί.
Εκείνο όμως που κατά τη γνώμη μου δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι η γνώση πρέπει πάντα να παρέχεται από τους «κατέχοντες» αυτή σε επίπεδο επιστημονικό και όχι από «έχοντες» οι ίδιοι - απόλυτα φυσιολογικό κατά τα άλλα - ανάγκη επιμόρφωσης σε συγκεκριμένα θέματα, αφού είναι νομίζω αυτονόητο ότι η παραταξιακή ιδιότητα δεν μετατρέπει κανένα σε αυθεντία, ανάγοντάς τον αυτόματα σε «επιμορφωτή των νέων επιστημόνων»!!
Στην περίπτωσή μας το παραπάνω γεγονός νομίζω ότι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους!
Προβληματισμό επίσης, δημιουργεί και το πάθος προώθησης του ενδιαφέροντος, κατά τα άλλα, προγράμματος συνεργατικών δράσεων, το οποίο θα μπορούσε να εκληφθεί από κάποιους υποψιασμένους όχι τόσο ως οραματισμός προώθησης νέων σχέσεων παραγωγής στην τοπική κοινωνία, όσο ως προσπάθεια οργάνωσης παραταξιακού στρατού νέων ανθρώπων, που ενώ αυτοί αναζητούν απεγνωσμένα διέξοδο στα πολύ σοβαρά προβλήματα απασχόλησης αυτής της περιόδου, εσείς τους βλέπεται ως εργαλείο επανεκλογής σας.
Και βέβαια απεύχομαι να ισχύουν τα προλεγόμενα, θεωρώντας ότι μια τέτοια εκδοχή μετατρέπει τον κατά τα λεγόμενά σας καλοπροαίρετο και προοδευτικό σχεδιασμό της παράταξής σας σε κακή πολιτική και αμφιλεγόμενη – ουτοπική οικονομική θεωρία!
Ειλικρινά εύχομαι να έχω άδικο!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία Νίκος Κανταρζής

Thursday 23 June 2011

Από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών 4.500 βιβλία σε Κω – Σαμοθράκη


Στη Σαμοθράκη και στην Κω προσέφερε αυτή τη φορά η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», 4.500 βιβλία και γραφική ύλη για τα ελληνόπουλα των ακριτικών μας νησιών.
Σκοπός του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», η ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών ακριτικών ελληνικών περιοχών, η διανομή βιβλιακού υλικού σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η προσπάθεια γενικότερα να στραφούν τα παιδιά από μικρή ηλικία στην ανάγνωση βιβλίων, έτσι ώστε να εξοικειωθούν με αυτό και να αποκτήσουν σχέση ζωής, συνειδητοποιώντας ότι είναι απαραίτητο εφόδιο αλλά και φίλος που μπορεί να τους συντροφεύει σε κάθε τους βήμα.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαλαλής «αγκάλιασε» την προσπάθεια και απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Μακαριώτατο.

Θεσ/νίκη – Κω: Βρήκαν χρήματα Χάθηκε το …ΥΕΝ. Δεν έχει …πλοίο!


Μια τέλεια απεικόνιση του ατέλειωτου μπάχαλου αποτελεί η γραμμή Θεσ/νίκη. Από την αρμόδια Λιμενική Αρχή πήραμε την παρακάτω απάντηση: Μόλις βρέθηκαν τα χρήματα της επιχορήγησης δεν υπήρχε διαθέσιμο πλοίο, αλλά και να βρεθεί, δεν υπάρχει …υπουργείο να κάνει την …ανάθεση

Επιδημία βιασμών…


Εύλογη ανησυχία προκαλούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα βιασμών που καταγγέλλονται αυτές τις μέρες. Μετά τη Σουηδέζα και τη Νορβηγίδα (εσωτ. Στήλες), χθες έγινε και νέα καταγγελία από 27χρονη Αγγλίδα στην Καρδάμενα.
Το γεγονός αυτό δίνει λαβή για δημοσιεύματα που ασφαλώς και δεν κολακεύουν το νησί μας. Ηδη η Ασφάλεια εξετάζει διάφορα άτομα κυρίως στο χώρο των γνωστών «ματάκηδων», που δρουν μεθοδικά και οργανωμένα, ιδιαίτερα μόλις αντιληφθούν ότι τα ζευγάρια είναι μεθυσμένα και είτε …συμμετέχουν, είτε ενεργοποιούνται στον κατάλληλο χρόνο που μένει μόνη η κοπέλα…

Το σκεπτικό της μη ανακοίνωσης αριστούχων


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ/ΓΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

O Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Κω «Ιπποκρατείου» αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μη δώσει προς δημοσίευση τα ονόματα των αριστούχων μαθητών του σχολείου. Οι λόγοι που μας ώθησαν σε αυτή την απόφαση σχετίζονται πρώτα και κύρια με το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία επιτείνει την ανάπτυξη της βαθμοθηρίας, ενώ παράλληλα απαξιώνει τους μαθητές που προσπαθούν, αποδίδουν αλλά δεν αριστεύουν. Πέραν τούτων θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σκοπός του σχολείου δεν είναι μόνο η επιβράβευση αρίστων στα μαθήματα, αλλά και η ενθάρρυνση παιδιών αρίστων στη συμπεριφορά, τη συλλογική δημιουργία και τις κοινωνικές δεξιότητες. Καταλήγοντας πιστεύουμε πως τέτοιου είδους τακτικές δε βοηθούν στον πολυδιάστατο εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου.
Υ.Γ. Η βράβευση των μαθητών με επαίνους και αριστεία, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, θα γίνει κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς, την ημέρα της Εορτής της Σημαίας. Επίσης όσοι γονείς ενδιαφέρονται για τη σειρά που έχουν τα παιδιά τους στην επίδοση στην τάξη τους, μπορούν να ενημερωθούν από το σχολείο.
Ο Διευθυντής
Δημήτριος Βλάχος
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ
ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ
ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ…
Σημ. Συντ. «ΒτΚ»: Βροχή παραπόνων έχει δεχθεί η εφημερίδα μας από μαθητές και γονείς που έλαβαν γνώση της παγκόσμιας πρωτοτυπίας, της πλειοψηφίας του Σ/γου Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου, να μην δίνουν στη δημοσιότητα στους αριστούχους του σχολείου. Η απόφαση αυτή ξενίζει και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, πολύ περισσότερο που ελήφθη ερήμην του Σ/γου Γονέων.
Και βέβαια η απόφαση αυτή είναι διάτρητη και στο σκεπτικό της, αφού σε όλο τον κόσμο δίδονται τα αποτελέσματα, με το αντίθετο εύλογο επιχείρημα της επιβράβευσης των κόπων και της ανάδειξης των μαθητών που στερήθηκαν τόσα άλλα για να αφοσιωθούν στο βασικό τους καθήκον…
Τέλος, η απόφαση και το σκεπτικό της αναιρούνται και μόνο από την 2η παράγραφο της παραπάνω ανακοίνωσης, αφού τα ονόματα που αρνούνται τώρα να τα δημοσιοποιήσουν, θα τα ανακοινώσουν 27/10, στη γιορτή της Σημαίας…

Tuesday 21 June 2011

Γ. Λουλουδάκης: Μόνο η Ν.Δ. έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο της Χώρας από την κρίση



Στην Κω βρέθηκαν την Κυριακή, ο αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Αιγαίου – Κρήτης της Ν.Δ. Γιώργος Λουλουδάκης, η τομεάρχης του Β.Σ.Δ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και ο πολιτευτής Βασίλης Υψηλάντης.
Σε συνέντευξη που έδωσαν, αναφέρθηκαν στην τραγική κατάσταση που έχει φτάσει η Χώρα, εξαιτίας των επιλογών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας άμεσα εκλογές, ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ο κ. Λουλουδάκης, τόνισε ότι περνάμε κρίσιμα 24ωρα με πρωτόγνωρες καταστάσεις για την Χώρα. «Όλοι – είπε- πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς είναι θέμα εθνικής προσπάθειας, που πρέπει να είναι πάνω από κόμματα».
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
Ο κ. Σαμαράς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για συναίνεση, τονίζοντας ότι πάμε όλοι μαζί, ενωμένοι για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Ο Πρωθυπουργός στην αρχή δέχτηκε, ακόμα και να παραιτηθεί από την θέση του, όμως αργότερα, με ευθύνη του, έκανε πίσω. Θεωρώ ότι εάν επιτυγχανόταν η συναίνεση, θα υπήρχε διέξοδος.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
Ανέφερε ότι μόνο η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο (Ζάππειο 2). « Ο Πρόεδρος μας - συνέχισε- λειτουργεί από χθες όχι σαν Πρόεδρος της ΝΔ, αλλά σαν εθνικός ηγέτης, αφού μόνο αν ακολουθήσουμε την πρότασή του θα μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο που μας έχει βάλει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με τις επιλογές της.
Εξέφρασε την απορία του για την κατάργηση του Υπ. Ναυτιλίας, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση δεν έχει Υπουργεία στους δύο βασικούς «πυλώνες» της οικονομίας μας, που είναι ο Τουρισμός και η Ναυτιλία, ανακοινώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς, όταν γίνει Πρωθυπουργός, θα αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο Ναυτιλίας.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ο κ. Λουλουδάκης χαρακτήρισε μονόδρομο τις εκλογές, εδώ και τώρα, τονίζοντας ότι η Ν.Δ είναι έτοιμη ακόμη και τώρα.. Όσον αφορά την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου στα Δωδ/σα, απάντησε ότι έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες που προέκυψαν μετά από την αποχώρηση Πουλιού- Βαληνάκη, ωστόσο ανέφερε ότι το κόμμα έχει και στην Κω αρκετά ικανά πρόσωπα να τους αντικαταστήσουν (χωρίς να αναφέρει όμως ονόματα). «Η επιτροπή αξιολόγησης – τόνισε- υπό τον κ. Λυκουρέντζο έχει σχεδόν έτοιμα τα ψηφοδέλτια και είμαστε πανέτοιμοι. Καταρτίζουμε το πρόγραμμά μας, ξεχωριστά για κάθε Περιφέρεια, το οποίο θα ανακοινωθεί σε προγραμματικό συνέδριο που θα γίνει.

Με αστραπιαίες ενέργειες του Δήμου και χωρίς «να ανοίξει ρουθούνι» απομακρύνθηκαν οι Τσιγγάνοι από τις Σημαίες και πήγαν στον Αγ. Βασίλειο


ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ
ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΑΝΑΣΑ»
Αρχίζει η εκπαίδευση των παιδιών των Τσιγγάνων

Το πρωί του Σαββάτου και μετά από συνεννόηση του Δήμου και των Τσιγγάνων, οι τελευταίοι (με την συναίνεσή τους και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό) απομακρύνθηκαν από το πάρκινγκ στις Σημαίες και μετεγκαταστάθηκαν στον Αγ. Βασίλειο (κάτω από τον παλιό σκουπιδότοπο), όπου ο Δήμος έχει εγκαταστήσει σκηνές και τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης, αλλά και του ρεύματος. Βέβαια, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Νικηταράς, οι σκηνές είναι προσωρινές και αργότερα θα δημιουργηθούν καλύτερες υποδομές, ώστε να είναι εύκολη η διαμονή και τον χειμώνα.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΑΝΑΣΑ»
Σε συνεργασία με τον Δήμο, θα δημιουργηθεί από τους Τσιγγάνους συνεργατική ομάδα με την επωνυμία «ΑΝΑΣΑ» για την περισυλλογή των σιδηρικών υλικών και γι’ αυτό ήδη οι Τσιγγάνοι, κάνουν ιδιαίτερη εκπαίδευση στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και ειδικά μαθήματα στα παιδιά των Τσιγγάνων, ώστε να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν και όπως τόνισε και ο Αντιδήμαρχος κ. Πης, στόχος είναι η νέα γενιά των Τσιγγάνων να αφομοιωθεί πλήρως στο κοινωνικό σύνολο.
Πάντως, ο Δήμος ζήτησε και βεβαιώσεις -υποσχέσεις ότι η διαβίωσή τους στον χώρο που μετεγκαταστάθηκαν, δεν θα προκαλέσει προβλήματα στους γύρω κατοίκους, αλλά και ότι θα σταματήσει το φαινόμενο της επαιτείας.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Τον νέο χώρο στον Αγ. Βασίλειο, επισκέφθηκαν το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης, με τον κ. Καϊσερλη να τους υπόσχεται ότι ο Δήμος, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, για να τους στηρίξει. Επίσης τους ενημέρωσε η
ΔΗΚΕΚΥΔ και η Προέδρος της κ. Ρούφα, έχουν φροντίσει για την μεταφορά των παιδιών τους με λεωφορείο στην ΑΒΙΚΩ, όπου θα γίνονται τα εκπαιδευτικά μαθήματα, αλλά και σε όποια άλλη δραστηριότητα του Δήμου, επιθυμούν να συμμετάσχουν.
* Να σημειωθεί ότι σε μία εβδομάδα θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο χώρο πάρκινγκ στις Σημαίες με την ταυτόχρονη τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού, ώστε να παραδοθεί στους κατοίκους.

ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΥΛΙΟΥ






Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε το Νηπιαγωγείου Πυλίου, την προηγούμενη εβδομάδα, την αποχαιρετιστήρια γιορτή του, παρουσία των γονέων, αλλά και πολλών συγγενών των παιδιών.
Οι μικροί μαθητές χόρεψαν τραγούδησαν και διασκέδασαν χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους παρευρισκόμενους, ενώ πήραν και τα διπλώματα αποφοίτησής τους.

Saturday 18 June 2011

Στο Νοσ/μείο μας ορκίστηκαν 3 γιατροί


ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ
Απρόθυμοι για Κω οι παιδίατροι

Το μεσημέρι της Παρασκευής ορκίστηκαν 3 μόνιμοι γιατροί στο Νοσ/μείο μας. Πρόκειται για τις κυρίες Φλωράνς Καταλίνα (γενικής ιατρικής), Φρατζέσκα Χατζηπαναγιώτη (χειρουργό) και τον κ. Γ. Πάτρη (μαιευτήρα).
Με συντονισμένες πιέσεις της ΔΥΠΕ και του Δ/τη κ. Σοροκάκη, ελπίζεται ότι τελικά θα ευοδωθεί η προσπάθεια διορισμού και του Καρδιολόγου κ. Τελλή.
Αυτό που απογοητεύει είναι η άρνηση και των 3 παιδιάτρων, που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον διορισμού τους στην Κω. Ετσι η Κως χάνει μια καλή ευκαιρία να έχει και 2ο παιδίατρο, αφού δεν είναι ορατοί άλλοι διορισμοί…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΖΟΥΛΗ


Το απόγευμα του Σαββάτου 18/6 και ώρα 8, στην Πλ. Καζούλη το Εργατικό Κέντρο καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει όλους τους εργάτες, τους νέους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμποροβιοτέχνες, τους μικρομεσαίους αγρότες,, τους ανθρωπους της βιοπάλης, του μόχθου και του μεροκάματου.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ
Το σύνθημα του ταξικού εργατικού κινήματος να μην περάσουν τα φρικτά μέτρα, αγώνας μέχρι την ανατροπή τους είναι το μόνο σύνθημα που απαντάει στη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε, το μόνο που διασφαλίζει τα λαϊκά δικαιώματα, το μόνο που μπορεί να εμπνεύσει τη λαϊκή αντεπίθεση.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά κλιμακώνοντας τον αγώνα και τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Καλούμε σε ξεσηκωμό και συμμετοχή στις επικείμενες κινητοποιήσεις.

Σπουδαίο έργο 3,1 εκ. ευρώ στο ΠΕΠ


ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ – ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ
Στην 10η θέση επισκεψιμότητας Πανελλαδικά

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο «Αποκατάσταση - επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Κω» με προϋπολογισμό 3,1 εκ. ευρώ
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω στεγάζεται σε κτίριο της εποχής του μεσοπολέμου που κτίστηκε από τους Ιταλούς ειδικά για να στεγάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού και κοσμεί σήμερα την πλατεία στην καρδιά του ιστορικού και εμπορικού κέντρου στην πόλης της Κω. Το διώροφο αυτό κτήριο που έχει κριθεί ως έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο, έχει προνομιακή θέση ανάμεσα στους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι, παρέχει εύκολη πρόσβαση στους επισκέπτες και αποτελεί την αφετηρία για τους αρχαιολογικούς περιπάτους στον γειτονικό μεγάλο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Aγοράς και της συνοικίας του Λιμένος, στο Ιπποτικό κάστρο της Νερατζιάς, στην αναστηλωμένη ρωμαϊκή οικία, το ρωμαϊκό Ωδείο και το δυτικό αρχαιολογικό χώρο. Το Μουσείο, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε έως σήμερα έχει ανακαινισθεί, παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα, κατέχοντας τη 10η θέση σε πανελλαδική κλίμακα.

Τρεις καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα


Ποινική δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια μιας 10χρονης παιδίσκης άσκησε η αντεισαγγελέας - Σοφία Μέρη σε έναν 32χρονο, κάτοικο Χάλκης φέρεται από κατάθεση που έδωσαν η ανήλικη και ο πατέρας της αλλά και από ανάλογες διηγήσεις της παιδίσκης να της έδεσε τα χέρια, να της έκλεισε τα μάτια και να ασέλγησε σε βάρος της.
Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας της 10χρονης βρισκόταν μαζί της σε καφετέρια στο λιμάνι της Χάλκης. Εκεί ένας ηλικιωμένος ζήτησε από την μικρή να πεταχτεί στο σπίτι του γιου του, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις ο πατέρας της, να πάρει ένα μπρελόκ με κλειδιά αυτοκινήτου και να του τα φέρει στο εστιατόριο.
Η μικρή εξυπηρέτησε τον ηλικιωμένο. Μετέβη πράγματι στην οικία του φίλου του πατέρα της ο οποίος αφού της έδωσε τα κλειδιά της ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι για να τις δώσει κάτι. Η μικρή παρέδωσε τα κλειδιά στον ηλικιωμένο πατέρα του κατηγορούμενου και επέστρεψε στο σπίτι του. Εκεί ο 34χρονος, όπως ισχυρίστηκε, της ζήτησε να υποβληθεί σε ένα τεστ και συγκεκριμένα της έδεσε τα χέρια και της έκλεισε τα μάτια με ένα πανί και εν συνεχεία της έδωσε να δοκιμάσει γεύσεις στα χείλη της.
Ο 34χρονος εξεταζόμενος αρνείται κατηγορηματικά ότι ασέλγησε στην ανήλικη, διαψεύδει τον ως άνω ισχυρισμό της. Τόνισε ότι είναι φίλος με τον πατέρα της και ότι πριν από λίγες μέρες είχε δώσει άλλο γλυκό στον γιο του για να το πάρει σπίτι τους.
ΑΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ
ΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ
Ερευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου δράστη που φέρεται να συμμετείχε σε ερωτική συνεύρεση υπηκόων Σουηδίας σε παραλία εν αγνοία τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους διενεργούν από χθες οι αστυνομικοί του Τ. Α. Κω.
Μια 21χρονη Σουηδέζα κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι την Κυριακή τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν με τον συνομήλικο ομοεθνή σύντροφό της σε παραλία, κάτω από την οδό Αβέρωφ και έκαναν έρωτα, ξαφνικά ένιωσε πέραν του μορίου του συντρόφου της να εισέρχεται και ένα χέρι στο γενετικό της όργανο.
Όπως κατέθεσε, παρουσία μεταφραστή, την ώρα εκείνη δεν αντέδρασε αλλά όταν ο σύντροφός της τελείωσε διαπίστωσε ότι τη συνεύρεση τους παρακολουθούσε και μάλιστα συμμετείχε ασελγώντας σε βάρος της με το χέρι του ένας άγνωστος άνδρας!!
Ο συγκεκριμένος δράστης ύψους 1,75 μέτρων, καραφλός, έσπευσε, όπως είπε, να εξαφανιστεί από το σημείο όταν τον αντιλήφθηκε και ενώ αναζητήθηκε από την ίδια και τον σύντροφό της δεν εντοπίστηκε.
Η Σουηδέζα έχει προγραμματίσει να αναχωρήσει αύριο από την Κω και ζήτησε τον εντοπισμό, τη σύλληψη και τον ποινικό κολασμό του δράστη.
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο μεταξύ προκαταρκτική εξέταση σε βάρος καθηγητή σε σχολικό συγκρότημα της Ρόδου που καταγγέλθηκε από το σύλλογο γονέων ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του από το σχολείο.
Ο σύλλογος κατήγγειλε ότι ο πατέρας μαθήτριας χτύπησε τον καταγγελλόμενο καθηγητή ενώπιον μαθητών ενώ είχε προβεί σε προφορική καταγγελία σε βάρος του για άσεμνη και προσβλητική χειρονομία στην κόρη του.
Ο διευθυντής του σχολείου φέρεται να ενημερώθηκε από μια καθηγήτρια ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφός της είχε επιχειρήσει να σηκώσει την μπλούζα της μαθήτριας με ένα στυλό!
Τον Μάρτιο του 2011 ο Διευθυντής εξεταζόμενος φέρεται, αφού διηγήθηκε τα περιστατικά που ήλθαν σε γνώση του, να επεσήμανε ότι μια μητέρα μαθητή διέψευσε τις καταγγελίες σε βάρος του καθηγητή ενώ μια άλλη καθηγήτρια του ανέφερε ότι μια άλλη μαθήτρια της εκμυστηρεύτηκε ότι άκουσε άλλους μαθητές να λένε ότι τα όσα είχε καταγγείλει η μαθήτρια ήταν ψευδή πράγμα που επανέλαβε και στον ίδιο. Σχετικώς διενεργείται εξάλλου ΕΔΕ.
Ο ίδιος ο καθηγητής υποστηρίζει ότι είχε παρατηρήσει δριμύτατα τη μαθήτρια όταν επιχείρησε να δώσει ραβασάκι σε έναν φίλο της εν ώρα μαθήματος το οποίο μάλιστα και δεν το επέστρεψε ενώ του το είχε ζητήσει και την είχε απωθήσει με το στυλό του.
Θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί της οφείλονται στο γεγονός ότι πίστεψε ότι θα αποκάλυπτε το περιεχόμενο του συγκεκριμένου σημειώματος.

Wednesday 15 June 2011

Την Κυριακή 19/6 ψηφίζουν οι γιατροί


Από το πρωί στις 9 έως τη δύση του ηλίου, οι γιατροί της Κω καλούνται την Κυριακή 19/6 να εκλέξουν τα νέα τους όργανα, στα γραφεία τους Ελ. Βενιζέλου 5.

Μια περίεργη ιστορία με σεξ και ναρκωτικά…


Στις 23 Ιουνίου θα ξεκαθαρίσει στο Δικαστήριο μια περίεργη υπόθεση που αφορά καταγγελίες μιας 23χρονης αλλοδαπής που κατηγορεί 3 συμπατριώτες (39, 36 και 34 ετών) για χρήση ναρκωτικών και ομαδικό σεξ. Ενας δε εξ αυτών κατηγορείται και για …«αντιποίηση», αφού κατά τη διάρκεια του περιστατικού προσποιούνταν τον …αστυνομικό.
Αρχικά ο 39χρονος πήρε την 23χρονη από το «μαγαζί» που εργάζεται για συνεύρεση στο σπίτι του. Εκεί κάλεσε και τους άλλους 2 και από κει και πέρα η μεν 23χρονη καταγγέλλει χρήση αναγκαστική ναρκωτικών και σεξ, οι δε φερόμενοι ως δράστες ότι δεν έγινε τίποτα από αυτά, παρά μόνο ότι ήπια παραπάνω και αναγκάστηκαν να την πάνε σπίτι της.
Λίγη ώρα αργότερα η 23χρονη μεταφέρεται από τον φίλο της στο Νοσ/μείο, όπου της έβαλαν ορό για να συνέλθει και στη συνέχεια έκανε τις καταγγελίες της στην Αστυνομία. Ακολούθησαν οι 3 συλλήψεις και την επομένη στο Αυτόφωρο η δίκη τους, κατά την οποία προέκυψε η ανάγκη πιστοποίησης των ουσιών που έκανε χρήση η 23χρονη για να πέσει και φως στο ερώτημα (και τις κατηγορίες) αν επρόκειτο για βότκα ή κόκα. Ετσι, το Δικαστήριο διέκοψε για 23/6 οπότε και θα έχει έρθει το πόρισμα της εργαστηριακής εξέτασης των ουσιών.

Μετά την Καρδιολόγο θέλει να φύγει και η Παιδίατρος


Αίσθηση προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «ΒτΚ» για την πρόθεση της μοναδικής καρδιολόγου του νοσ/μείου μας να παραιτηθεί. Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι, ανάλογη πρόθεση, έχει εκφράσει στη Δ/ση του Ιδρύματος και η μοναδική παιδίατρος, αφού έχει ήδη προσληφθεί σε άλλο…Νοσ/μειο της Χώρας, εγκαταλείποντας την Κω, όπου είναι αναγκασμένη να είναι επί ποδός, 30 ημέρες τον μήνα…
Το τραγικό στην ιστορία, είναι ότι μέχρι πρότινος, κληθέντες να προσληφθούν (καρδιολόγος και παιδίατρος) αρνούνται να κάνουν δεκτή την πρόσληψη, οπότε σύντομα το ίδρυμα θα μείνει χωρίς τις 2 βασικές ειδικότητες, ή θα λειτουργεί περιστασιακά με… «δανεικούς» γιατρούς από άλλα νοσ/μεια και όλα αυτά, όταν η Κως θα έχει τα πάνω της, πάνω από 100.000 κόσμο…
* Λεπτομέρεια: Νοσ/μεια όπως της Κέρκυρας, έχει 6 παιδιάτρους και 2 στα Κέντρα Υγείας της, σύνολον 8!!...

Πρόγραμμα επισκέψεων της Δημ. Αρχής στις Κοινότητες για την επί τόπου επίλυση προβλημάτων των χωριών


Η Δημοτική Αρχή τηρώντας τη δέσμευσή της να είναι όσο το δυνατόν κοντά στους πολίτες όλου του νησιού, αποφάσισε, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, να δημιουργήσει ένα συστηματικό πρόγραμμα επισκέψεων των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας σε όλο το εύρος του νησιού, τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών όσο και για την αποτελεσματικότερη καταγραφή και ιεράρχηση των προς επίλυση προβλημάτων.
Οι αναφερόμενοι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι:
• Πραγματοποιούν τις επισκέψεις παρουσία του Προέδρου και των Συμβούλων της εκάστοτε Δημοτικής Κοινότητας.
• Καλούν, αν κρίνεται απαραίτητο, Συμβούλους που έχουν ευθύνη σε Νομικά Πρόσωπα.
• Δέχονται Πολίτες.
• Επιβλέπουν τη λειτουργία των υπηρεσιών και επισκέπτονται χώρους κοινού ενδιαφέροντος.
• Επιλύουν τα προβλήματα της αρμοδιότητάς τους και καταγράφουν το σύνολο αυτών και το μεταφέρουν στους αρμόδιους συναδέλφους.
• Συντάσσουν έκθεση προς την Εκτελεστική Επιτροπή.
• Εισηγούνται τρόπους διεκπεραίωσης στους υπαλλήλους του τομέα τους σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διοικητικού και
• Εντοπίζουν συνολικά προβλήματα της λειτουργίας των Υπηρεσιών.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκινάει από την Τρίτη 14 Ιουνίου και έχει ως εξής:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Τρίτη 14-6 Κέφαλος 11.00-14.00 Φάκκος Μιλτιάδης
Τρίτη 14-6 Αντιμάχεια 11.00-14.00 Πης Σταμάτης
Τετάρτη 15-6 Καρδάμαινα 11.00-14.00 Γιωργαράς Αντώνης
Πέμπτη 16-6 Ασφενδιού 11.00-14.00 Μπαλαλής Γιάννης
Πέμπτη 16-6 Αντιμάχεια 11.00-14.00 Νικηταράς Θεοδόσης
Παρασκευή 17-6 Κέφαλος 11.00-14.00 Βασιλειάδης Σπύρος
Παρασκευή 17-6 Καρδάμαινα 11.00-14.00 Δρόσος Βασίλης
Παρασκευή 17-6 Πυλί 11.00-14.00 Πασσανικολάκης Γιώργος

Saturday 11 June 2011

ΟΙ 27 ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ Σ/ΓΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΙΙΚ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ


Δύο εξαιρετικής σημασίας γεγονότα διαδραματίζονται από την Παρασκευή στο νησί μας.
Το πρώτο αφορά το σύνολο των ευρωπαϊκών εθνικών ιατρικών συλλόγων 27 χωρών, που επέλεξαν τη γενέτειρα του Ιπποκράτη για να συνδιαμορφώσουν και να ψηφίσουν τη νέα χάρτα της Ιατρικής Δεοντολογίας, δηλ. τη διακήρυξη 15 άρθρων που θα αποτελούν το …«ευαγγέλιο» των Ευρωπαίων Ιατρών.
Οι εργασίες της Συνόδου άρχισαν το πρωί της Παρασκευής στο «Ιμπέριαλ» και ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο, ώρα 7, στην Πλατεία Πλατάνου, όπου κάτω από τον ιστορικό πλάτανο θα γίνει η ανάγνωση των άρθρων που θα ψηφιστούν από τους εκπροσώπους των 27 χωρών.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ
ΔΙΙΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Την ευτυχή συγκυρία της εδώ παρουσίας τους άδραξε ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚ καθ. Σ. Γερουλάνος και σε συνεννόηση με τους Ελληνες εκπροσώπους του ΠΙΣ κ. Καλοκαιρινό και Βασιάδη, συν τον Πρόεδρο του ΙΣΚΩ κ. Τάλλαρου και τον αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Αρ. Παυλίδη, έκαναν πρόταση στη Σύνοδο για να ανακηρυχθούν οι αντιπρόσωποι των 27 χωρών ως εκπρόσωποι του Ιπποκρατικού Ιδρύματος στις χώρες αυτές, στόχος καταστατικός με ιδιαίτερη σημασία για την διεθνή αναγνώριση και οντότητα του ΔΙΙΚ σε όλη την Ευρώπη.
Η πρόταση έγινε ενθουσιωδώς δεκτή και ήδη σήμερα, σε ειδική τελετή στο ΔΙΙΚ, μετά τον Ιπποκρατικό Ορκο, θα τους επιδοθεί ειδικός πάπυρος με την προβλεπόμενη αναγνώριση κάθε εκπροσώπου στη χώρα του.
Η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ
* Η δεύτερη εκδήλωση αφορά την 3η Αμφικτιονία που ξεκίνησε πανηγυρικά χθες το απόγευμα στο ΔΙΙΚ, με τους χαιρετισμούς των επισήμων, επίσκεψη στον Ιπποκρατικό κήπο, και μια εξαιρετική ομιλία της διακεκριμένης καθηγήτριας κ. Λίλας Μαραγκού με θέμα: «Ο Ασκληπιός και η Χριστιανική θρησκεία». Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα Σάββατο από τις 9 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, οπότε και προβλέπεται εκδρομή στην Κάλυμνο.
* Αξιοσημείωτη – πέραν όλων των άλλων -, είναι και η εισήγηση που θα κάνει στις 12 ο Ιμάμης της Κω κ. Σιουκρή Δαμάτογλου με θέμα: «Η πνευματική θεραπεία του Αλλάχ και των Αγίων του στο Ισλάμ».

Ποιος θα …«καρπωθεί» την «προίκα» των ψήφων των κ. Πουλιού και Βαληνάκη;


Μείζον θέμα για τη ΝΔ δημιουργεί για το ψηφοδέλφιό της στη Δωδ/σο η αποχώρηση Βαληνάκη, μετά την ιδιότυπη περίπτωση που δημιούργησε η απουσία Παυλίδη και πρόσφατα του κ. Πουλιού.
Ιδιαίτερα για την Κω το πρόβλημα γίνεται πολύ σοβαρό, όσο μάλιστα δεν διαφαίνεται εύκολο να βρεθεί στέλεχος που να θέλει να πάρει με όρεξη και προσδοκίες το βάρος της υποψηφιότητας, όταν μάλιστα έχουν μπροστά τους και σενάρια πρόωρων εκλογών (ίσως και τον Σεπτέμβριο…).
Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν ξανά στο προσκήνιο θέμα Παυλίδη, μέσα από ορισμένα στελέχη που εισηγούνται στο κόμμα επιστροφή του…
Το βέβαιον είναι ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι όλοι οι άλλοι γνωστοί υποψήφιοι, αρχής γενομένης από τον κ. Γ. Χατζημάρκο (που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κω) και πλεισίστιος μπαίνει στο στίβο των βουλευτικών. Παράλληλα είναι η κ. Ιατρίδη και βέβαια ο κ. Υψηλάντης που έδειξε στις τελευταίες εκλογές ότι διαθέτει σοβαρά ερείσματα και στα υπόλοιπα, πλην της Ρόδου, νησιά.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ Ο Γ. ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...


Ο πρώην υφ. Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Σαμαρά για την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, με την παρακάτω επιστολή:
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα από τις αυξημένες υποχρεώσεις μου στο εξωτερικό στις οποίες προστέθηκε πρόσφατα και η τιμητική πρόσκλησή μου ως Καθηγητή και τ. Υφυπουργού Εξωτερικών από το London School of Economics, ξεκινώντας από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι υποχρεώσεις μου αυτές καθιστούν πολύ δύσκολη την φυσική μου παρουσία στα Δωδεκάνησα με τη συχνότητα και στα επίπεδα που θα ήθελα και περιμένουν από μένα οι συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μου.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει για την ανάταξη της παράταξής μας και την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας. Θα μείνω απλός στρατιώτης στις τάξεις της ΝΔ και στη διάθεσή σου για ό, τι χρειαστείς.
Εξυπακούεται, επίσης, ότι θα είμαι σταθερά στο πλευρό των συμπατριωτών μου στα Δωδεκάνησα που έχουν να αντιμετωπίσουν κρίσιμα προβλήματα, τα οποία συζητήσαμε και κατά την τελευταία μας συνάντηση προ διμήνου.
Με εκτίμηση
Γιάννης Βαληνάκης»

Thursday 9 June 2011

Με αφορμή και τα σχόλια από την επίσκεψη στην Κω του κ. Μετέ από την Ξάνθη ΘΕΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΑΚΟΥΦ Από τον Σ/γο Μουσουλμάνων


Το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τον Σ/γο Μουσουλμάνων της Κω, ανέπτυξαν σε μια συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας την καφετέρια “GALLOP” ο Πρόεδρος κ. Μασλούμ Παϊζάνογλου και τα υπόλοιπα μέλη του Σ/γου με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Ο κ. Παϊζάνογλου οριοθέτησε τη φυσιογνωμία του Σ/γου τους ως Πολιτιστική, επικεντρώνοντας στη διατήρηση των ηθών και των εθίμων τους, ανάμεσα στα οποία συμπεριέλαβε το στοιχείο της τουρκικής γλώσσας, η οποία μέχρι το 1967 εδιδάσκετο στο σχολείο του Πλατανίου.
- Μετά την κατάργησή της, είπε, από τη Χούντα και μέχρι σήμερα, παρά το ότι εγγράφως έχουμε υποβάλει αίτημα στο Υπ. Παιδείας και στους πολιτικούς της περιοχής μας, δεν έγινε τίποτα, οπότε και έχουμε δημιουργήσει στο Σ/γο ένα υποτυπώδες τέτοιο σχολείο, στο οποίο μια δασκάλα διδάσκει τα παιδιά μας τη γλώσσα. Όμως κι εδώ υπάρχει θέμα, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα πιστοποίησης.
Παράλληλα ο κ. Παϊζάνογλου έθιξε το ζήτημα της λειτουργίας του Βακούφ, κύρια ως προς τον τρόπο που διορίζεται και ως προς τη λειτουργία του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σχέσεις του Σ/γου του με το Δ.Σ. του Βακούφ δεν είναι οι καλύτερες.
Επίσης αναφέρθηκε στις επικείμενες εκδηλώσεις τους, που θα είναι ενταγμένες στα Ιπποκράτεια και στις εκδρομές που κατά καιρούς διοργανώνουν στις απέναντι ακτές, όπως αυτή που είναι προγραμματισμένη την άλλη εβδομάδα για τον Γέροντα (DIDIM).
Τέλος, σε ότι αφορά την πρόσφατη επίσκεψη στην Κω του κ. Μετέ, που εμφανίζεται ως ο Μουφτής της Ξάνθης, είπε πως οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν και δεν αφορούσαν το επίπεδο ζωής, αλλά συγκεκριμένα ζητήματα όπως αυτό της διδασκαλίας της γλώσσας.

Τριτοκοσμικές εικόνες στο αερ/μιο


Τα προβλήματα στο Αερ/μιο δεν είναι μόνο μέσα στο κτίριο, αλλά και έξω από αυτό. Ο καθένας ό,τι θέλει κάνει. Δείτε στη φωτογραφία: Λεωφορεία, βυτιοφόρα, Ταξί, Ι.Χ. όλα σε παράλληλες γραμμές μπροστά από την είσοδο του αερ/μίου, μπλοκάροντας κυριολεκτικά όλη την κυκλοφορία…
Το ξανάγραψα πολλές φορές, αυτός ο τόπος ξεφτιλίζεται για μια χούφτα χωροφύλακες…
Σ.Σ. Μαθαίνω ότι οι λιγοστοί αστυνομικοί του Α.Τ. Αερ/μίου κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, ιδιαίτερα ο Δ/τής κ. Βλάσσης, που συχνά μένει στο Αερ/μιο όλο το …24ωρο!!

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΩ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΕΛΩ


Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Κω πραγματοποιεί προσκυνηματική επίσκεψη στην Αγία της Κω, την Αγία Μελώ (περιοχή Βουρίνα), με την παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Ναθαναήλ, ο οποίος και θα κάνει ξενάγηση στον χώρο, την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα.
Για όσες δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, διατίθεται από την ΚΕΑΣ ένα (1) λεωφορείο, που θα αναχωρήσει στις 17.45.μ.μ. από την αφετηρία (Ακταίον).

ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Ο ΜΠΣ ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ σας προσκαλεί στις 11/6, ώρα 8μμ στο θεατράκι Ζηπαρίου σ’ ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα.
Παρουσιάζουν τα τμήματα παραδοσιακού Χορού Ενηλίκων και παιδιών του κ. Μ. Σφενδουράκη.

Tuesday 7 June 2011

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


Στην Κω η ψήφιση του «Ευαγγελίου» της Ιατρικής
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 10/6 ΣΤΟ “IMPERIAL”

Εξαιρετικής και παγκόσμιας σημασίας γεγονός αποτελεί η Ευρωπαϊκή Σύνοδος των 27 Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Σ/γων, που θα γίνει στο νησί μας την Παρασκευή 10/6 στο ξεν. «ΙΜΠΕΡΙΑΛ» μετά από τις προσπάθειες του Π.Ι.Σ. και τη στήριξη οργανωτικά από τον Ι.Σ. Κω, με την αρωγή του Δήμου Κω, αφού εδώ στη γενέτειρα του Ιπποκράτη θα ψηφιστεί η Ευρωπαϊκή Χάρτα του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και πράξης για την Ιατρική Κοινότητα, δηλ. το «ευαγγέλιο» της Ιατρικής!!
Μετά την κοπιαστική και συλλογική προσπάθεια, οι 27 Εθνικές Αντιπροσωπείες κατάφεραν να κωδικοποιήσουν τα άρθρα και τους Νόμους που θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς και δεοντολογίας στην άσκηση της Ιατρικής. Τύχη αγαθή για μας το ότι τελεσφόρησε να γίνει εδώ στην Κω, από όπου ξεκίνησε προ χιλιάδων ετών, το ταξίδι της η Ιατρική Επιστήμη, η ανωτέρα των ανθρωπιστικών Επιστημών από τον Πατέρα της και πρόγονό μας ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ.
Αποτελεί φόρο τιμής και ένδειξη σεβασμού όλων των Ευρωπαίων Ιατρών προς τα Ιπποκρατικά ιδεώδη, η παρουσία 27 Εθνικών Αντιπροσωπειών, εδώ στην Κω, αφού θα εκφωνηθούν όλα και στις αντίστοιχες γλώσσες τους, επί Ιπποκρατείου χώρου!
Η τελική Διακήρυξη που θα ψηφιστεί, θα εμπεριέχει τη διαχρονική αξία του ΟΡΚΟΥ όπως ο Μεγάλος Δάσκαλος και Θεμελιωτής όρισε να ασκείται με Κανόνες και Νόμους η Ιατρική Επιστήμη και Τέχνη, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και εξελίξεις, επ’ ωφελεία του ανθρώπου. «ΩΦΕΛΕΕΙΝ ή ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ»…
Ο Ευρωπαϊκός Κώδικας θα βοηθήσει να λειτουργήσουμε στην Υγεία με όμοια κριτήρια όπως εννοείται πλέον από τους Παγκόσμιους Οργανισμούς και την Πολιτεία Κωδικοποιημένο πλέον το ολοκλήρωμά του, θα αποτελέσει και το Νομικό θεμελίωμα για την εύρυθμη και από κοινού αποδεκτή Ιατρική πράξη δεοντολογικά, σε όλες τις εργασιακές μορφές της Ιατρικής παγκοσμίως.
Είναι ευτύχημα αυτό να γίνεται εδώ στην Κω, φιλοδοξώντας να αναδειχθεί ως παγκόσμιο κέντρο Ιατρικού Συνεδριακού προορισμού, αλλά και ως σημείο αναφοράς, και προσφοράς του τόπου μας στην παγκόσμια Ιατρική Κοινότητα.
Παράλληλα, ως Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει διά του ΠΙΣ, από όλους τους Ευρωπαίους Εκπροσώπους των 27 κρατών να συνυπογράψουν την ανάδειξη του Ασκληπιείου ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΚΩ
Γ. ΤΑΛΛΑΡΟΣ
* Το Πρόγραμμα της εναρκτήριας τελετής (Παρασκευή 10/6, ώρα 9) προβλέπει χαιρετισμούς των Προέδρων του ΠΙΣ και του ΙΣΚ, εισαγωγή από τον πρόεδρο της Συνόδου κ. Νουνέ και παρέμβαση του Δημάρχου Κω.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΕΔΔΥ


Το πράσινο φως, για την άμεση προκήρυξη των προβλεπόμενων θέσεων, ώστε να στελεχωθεί και να λειτουργήσει από το καλοκαίρι, το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, έδωσε ο Προϊστάμενος της Εκπ/κης Περ/ρειας Ν. Αιγαίου κ. Ράπτης, στην αρμόδια Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι, επί Επαρχίας Κυπραίου, το Κέντρο αυτό, ετοιμάστηκε και οργανώθηκε στο Ζηπάρι, αλλά δεν μπόρεσε μέχρι τώρα μα στελεχωθεί.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΩ 100 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ 200 ΤΟ 2012-13 ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


Περίπου 100 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο Κω για 2 πεντάμηνα, στα πλαίσια του προγράμματος για τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που εξήγγειλε, πρόσφατα από τη Ρόδο η Υπουργός Εργασίας κ. Κατσέλη.
Αυτό ήταν και το αντικείμενο συνάντησης των υπευθύνων των τομέων στους οποίους και θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό, που έγινε στο Δημαρχείο για να συζητήσουν το περιεχόμενο της πρότασης που θα καταθέσει ο Δήμος, τον τρόπο αλλά και σε ποιες περιόδους θα χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό, καλύτερα, για το Δήμο μας.
Το αντικείμενο που καλείται να υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό είναι καταρχάς το κομμάτι της πρόνοιας όπου εκεί ο Δήμος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, καθώς και το κομμάτι περιβάλλοντος και καθαριότητας.
ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Φορέας υλοποίησης είναι το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και σ’ αυτό συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα. Ανάμεσα σ’ αυτούς, λοιπόν, είναι και ο Δήμος της Κω.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το πρόγραμμα και θα κατατίθενται στο Ινστιτούτο. Βασική προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί κάποιος στο πρόγραμμα είναι η ανεργία.
Οσο για τις δράσεις στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν οι συμμετέχοντες, είναι η προστασία του περιβάλλοντος, των δασών, του αστικού πρασίνου, η καθαριότητα και η ανακύκλωση, επίσης έχει να κάνει με τις δράσεις που έχει αναλάβει η Πρόνοια, ακόμα και στο κομμάτι των προσχολικών κέντρων, επικουρικά.
Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος μέσα στον Ιούνιο να υλοποιήσει το κομμάτι που του αναλογεί υποβάλλοντας σχετικές προτάσεις.

Απούσα η Κως από τη Γ.Σ. της Med Cruise στον Πειραιά


ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ 22/6 Ο ΑΝΤ/ΔΡΟΣ
ΤΗΣ ROYAL CARIBBEAN CRUISES
Για ένταξη της Κω στα προγράμματά της
Προς τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.
Κύριε Πρόεδρε,
Κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του ΔΛΤ Κω για το 2011 που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σας ακούσαμε με ιδιαίτερη χαρά να αναφέρεστε με μεγάλο ενδιαφέρον στην συμμετοχή του ΔΛΤ Κω στην μεσογειακή ένωση λιμέ-νων κρουαζιέρας, την MedCruise.
Τα αποτελέσματα αυτής της συμμετοχής, όπως και εσείς αναφέρατε, έχουν άμεση σχέση με την καθιέρωση της Κω ως προορισμού κρουαζιέρας στην περιοχή της Με-σογείου, γεγονός που θα λειτουργήσει πολύ θετικά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο.
Την περασμένη εβδομάδα, έγινε στον Πειραιά η Γ.Σ. της MedCruise κατά την οποία άλλα λιμάνια που ακολούθησαν την Κω στη λογική της προβολής και της εξωστρέ-φειας (Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, ακόμα και ο Πειραιάς) όχι μόνο έδωσαν το παρόν, αλλά συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις με κορυφαία στελέχη των εταιρειών κρου-αζιέρας για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.
Όμως, με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Κως απουσίαζε παντελώς, γεγο-νός που σε συνδυασμό με την μη πληρωμή της συμμετοχής μας δημιούργησε αρνητι-κές εντυπώσεις σε όλους αυτούς που καθορίζουν τις εξελίξεις στο χώρο του θαλάσσι-ου τουρισμού με συνέπειες που δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε ότι θα υποστούμε.
Ελπίζουμε ότι η στάση σας αυτή δεν οφείλετε σε πολιτική σας επιλογή αλλά σε άλ-λους λόγους γιατί σε διαφορετική περίπτωση οφείλετε να ξεκαθαρίσετε στους πολίτες τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτά τα κορυφαίας σημασίας ζητήματα για την ανάπτυξη του τόπου.
Ειδικότερα δε αυτή την περίοδο, που λόγω των συντονισμένων ενεργειών της διοί-κησης του ΔΛΤ Κω από το 2007 ως το 2010 και με παρεμβάσεις καλών φίλων της Κω, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη για τις 22 Ιουνίου του Αντιπροέδρου της Royal Caribbean Cruises του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου του χώρου της κρουαζιέρας, στη Κω προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Ελπίζω πραγματικά ότι θα ασχοληθείτε με την σοβαρότητα που αρμόζει σε αυτή την περίπτωση με σκοπό να αξιοποιήσουμε την παρουσία αυτή προκειμένου να μην μι-λάμε στο μέλλον για μία ακόμα μεγάλη χαμένη ευκαιρία.
Με τιμή Δ. Γερασκλής – Π. Θαλασσινός

Saturday 4 June 2011

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΘΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΚΩΣ


Αρκετά μεγάλο προβληματισμό, πρέπει να αποτελέσουν για την τοπική μας κοινωνία, τα αποτελέσματα της έρευνας για τον εθισμό στο ίντερνετ και την εξάρτηση από την ψηφιακή τεχνολογία, που έκανε στα σχολεία μας, η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, μετά από πρωτοβουλία της Αστικής Εταιρείας «Ιπποκράτης».
Σε συνέντευξη που παραχώρησαν τα μέλη της Εταιρείας κ. Κ. Σιώμος και Γ. Φλώρος, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν ηχηρό καμπανάκι για γονείς και εκπαιδευτικούς.
ΑΠΟ 11,7% ΣΕ 16,3% Ο ΕΘΙΣΜΟΣ
Να σημειωθεί ότι η Εταιρεία είχε κάνει παρόμοια έρευνα στην Κω και το 2008 (σε 1063 μαθητές) και τότε το ποσοστό εθισμού ήταν 11,7%, ενώ το ποσοστό των μαθητών που «σέρφαραν» ήταν 80%.
Το 2010, το ποσοστό χρήσης του ίντερνετ ανέβηκε στο 92%, ενώ το ποσοστό εθισμού στο 16,3%, από την οποία, η πλειοψηφία είναι αγόρια, γεγονός που κατατάσσει την Κω στην 1η θέση του πίνακα των περιοχών με εθισμένα παιδιά στο διαδίκτυο.
Η πιο συχνή χρήση του Διαδικτύου αφορούσε τα οnline βιντεοπαιχνίδια (στρατηγικής ή βίας) και από τα εθισμένα παιδιά, κανένα δεν το χρησιμοποιούσε για σχολική χρήση.
Τα παιδιά της επαρχίας, εθίζονται περισσότερο στο Διαδίκτυο, καθώς δεν έχουν τόσες επιλογές για ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες στα μέρη όπου ζουν. Τα παιδιά που είναι εθισμένα, παρουσιάζουν σε μεγάλο ποσοστό και πρόβλημα κατάθλιψης.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούν τα παιδιά από τα αρνητικά της τεχνολογίας, όπως είναι ο εθισμός στο Διαδίκτυο, είναι η γνώση, κυρίως των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών, ώστε να αποφευχθεί ο εθισμός.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Όπως ενημέρωσε ο κ. Σιώμος, τα στελέχη της Αστική Εταιρείας «Ιπποκράτης» θα κάνουν στο επόμενο διάστημα επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε αυτό το θέμα, ώστε να είναι έτοιμα και να αναλάβουν δράση γι’ αυτό το φαινόμενο, που παίρνει διαστάσεις επιδημίας.
* Να σημειωθεί ότι, η αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων της έρευνας θα γίνει στο επόμενο διάστημα, από την Αστική Εταιρεία.

Κλιμάκιο του Υπ. Δημ. Τάξης στην Κω για το θέμα της στέγασης της Αστυνομίας


Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται στην Κω κλιμάκιο ειδικών του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τη δρομολόγηση των διαδικασιών ανάληψης της ευθύνης από το Δήμο να κατασκευάσει το κατάλληλο κτίριο που θα στεγάσει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νησιού, μέσα από ενοικίαση που θα γίνει για όσα χρόνια θα κάνει ο Δήμος την απόσβεση του δανείου που θα πάρει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ανάλογο κλιμάκιο θα ακολουθήσει για την στέγαση της Πυροσβεστικής, ενώ σε καλό δρόμο είναι και ανάλογη πρόταση του Δήμου στο Υπ. Δικαιοσύνης για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου της Κω.

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥΣ ΨΕΡΙΜΙΩΤΕΣ


Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου, σας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 6/6, θα μεταβεί στην Ψέριμο, κλιμάκιο αποτελούμενο από Ιατρούς, Νοσηλευτικό Προσωπικό - Επισκέπτες Υγείας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, καθώς και τον εξοπλισμό του Αγροτικού Ιατρείου Ψερίμου με τα απαραίτητα ιατροφαρμακευτικά υλικά.
Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΥΦΟΥΝΙΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΜΕ 2 ΡΩΣΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ


Την απόλυτη ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Νικητιάδης προς τον ομογενή βουλευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ιβάν Σαββίδη, για την απόφαση να προχωρήσει η υλοποίηση της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν οι δύο πολιτικοί, να ορκισθούν στο νησί του Ιπποκράτη, την Κω, οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ροστόφ που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους τον Ιούνιο.

Thursday 2 June 2011

«Νέοι φίλοι σαν τ’ ασήμι μα χρυσάφι οι παλιοί»


ΤΕΛΗΣ: Ενεργός πολίτης…
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο τ. Υπ. Αιγαίου κ. Παυλίδης, με την ιδιότητα και του αναπληρωτή Προέδρου του Ιπποκρατείου Ιδρύματος.
Ενθερμος υποστηρικτής του ΔΙΙΚ, είχε την ευκαιρία να αναδείξει την ανάγκη αξιοποίησης της Ιπποκρατικής Κω μιλώντας και στη Γ.Σ. των Ξεν/χων, καλώντας τους να εντάξουν στους σχεδιασμούς τους τη στήριξη του Ιδρύματος.
Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη 3η Αμφικτυονία που διοργανώνει το ΔΙΙΚ στις εγκαταστάσεις του, 10-12/6, παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, για θέματα ιατρικής δεοντολογίας.
* Μιλώντας για τα τουριστικά ζητήματα κάλεσε τον κ. Νικητιάδη (ευχόμενος δύναμη και επιτυχία στο έργο του) να προσέξει την τακτοποίηση του κενού που άφησε η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, με αντικατάσταση του πόρου αυτού στα έσοδα των ΟΤΑ, να επαγρυπνεί για τα περί εξομοίωσης του ΦΠΑ και της μετάταξής του από 13 στο 23% και τέλος, να μην ξεχαστούν οι Τ.Ο. μετά τις εταιρείες χαμηλού κόστους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι νέοι φίλοι είναι σαν ασήμι, μα χρυσάφι οι παλιοί…
ΣΤΗΝ ΚΩ Η ΧΑΡΤΑ
ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.
Στις 9/6, συνέχισε, στο Ασκληπιείο οργανώνεται από τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων της Ε.Ε. η ανακοίνωση της «Χάρτας της Ιατρικής Δεοντολογίας», που αποτελεί μέγα ιστορικό επιστημονικό σημείο αναφοράς, δηλ. όλοι οι ιατρικοί σ/γοι της Ε.Ε. επέλεξαν την Κω για να ανακοινώσουν το νέο χάρτη ιατρικής δεοντολογίας.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ερωτηθείς για τα τοπικά μας πράγματα, απέφυγε να σχολιάσει την παραίτηση Πουλιού, δήλωσε ενεργός πολίτης και σ’ ότι αφορά τα σχέδιά του, «θα τα μάθουμε στην ώρα τους…».

Υπέροχο ταξίδι στην τέχνη της Αγιογραφίας και της Ζωγραφικής από τους μαθητές της Μ. Βαμβακούση


Εντυπωσίασαν και φέτος οι μαθητές της κ. Μαρίας Βαμβακούση – Βαλσάμη, στην τέχνη της Αγιογραφίας και της Ζωγραφικής εκθέτοντας τα έργα τους στο Πολύκεντρο Θαλασσινού. Στο σύνολό τους σχεδόν ήταν έργα που απέσπασαν πολύ κολακευτικά λόγια και κριτικές τόσο για τους μαθητές, όσο και για τη Δασκάλα τους!
Μέσα στην κατάμεστη κόσμου αίθουσα, έγιναν πρώτα τα εγκαίνια των αγιογραφιών από τον Μητροπολίτη μας, και στη συνέχεια των έργων Ζωγραφικής από τη γνωστή και δημοφιλή χορεύτρια και ηθοποιό κ. Μαρία Ιωαννίδου – Γερμανού. Στην ομιλία του ο κ. Ναθαναήλ αφού συνεχάρη την κ. Βαμβακούση και τους μαθητές της, υπογράμμισε τη δύναμη ψυχής τους, όπως αυτή αποδίδεται στην απεικόνιση των αγίων.
Η κ. Ιωαννίδου δήλωσε εντυπωσιασμένη από το υψηλό επίπεδο των έργων και συνεχάρη την κ. Βαμβακούση για την καλή δουλειά που κάνει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πολλά από τα έργα που εκτίθενται θα μπορούσαν κάλλιστα να εκτεθούν και σε γνωστές γκαλερύ της Αθήνας.
Μίλησαν ακόμη ο τ. Υπ. Αιγαίου κ. Παυλίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Νικηταράς, που χαρακτήρισε τους ασχολούμενους με την αγιογραφία ότι κάνουν κατάθεση ψυχής.
ΕΡΓΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των 40 αγιογραφιών και των 95 έργων ζωγραφικής, οι μαθητές τα διέθεσαν προς πώληση με συμβολικές τιμές για την ενίσχυση του Σβουρένειου Σχολείου, πρωτοβουλία ιδιαίτερα επαινετή. Τα έργα αυτά θα παραμείνουν στο Πολύκεντρο Θαλασσινού και παρακαλούνται όσοι έχουν την ανάλογη δυνατότητα να ανταποκριθούν στο στόχο της ενέργειας αυτής.

Ελπίδα – φως στο βάθος του τούνελ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΓΑΝΑΧΤΙΣΜΕΝΟΥΣ»


Αχτίδα φωτός και ελπίδας αποτελεί το ευτυχώς έως τώρα ακηδεμόνευτο κίνημα των «αγαναχτισμένων πολιτών», ιδιαίτερα στη νεανική του διάσταση των 19χρονων νέων.
Κίνημα γεμάτο υγεία, προοπτική και ελπίδα για το μέλλον αυτών των παιδιών, αλλά και της ίδιας της χώρας.
Μακάρι να μείνει έτσι αγνό και να φουντώσει όπως και όσο πρέπει…

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΣΟΚ 4/6


Η Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη και η πολιτική πορεία προς αυτήν, είναι υπόθεση όλων των οργανωμένων μελών και φίλων του Κινήματος και που επιδιώκουμε να γίνει πεδίο δημοκρατικού διαλόγου ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας.
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β.Σ.Δ. καλεί τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του, να συμμετέχουν στην Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη το Σάββατο 4/6, ώρα 18.30, στο ξεν. ΤΡΙΤΩΝ (αίθουσα ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ) για την Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτέμβρη, παρουσία του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Χ. Κοκκινοβασίλη Χρήστο.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΤΟΥΣ …ΜΑΓΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ!


Νέες καταγγελίες έγιναν στην εφημερίδα μας σχετικά με «μάγια» που γίνονται στην Αντιμάχεια. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε ότι η «Μάγισσα» που αναφέρθηκε παλαιότερα συνεχίζει να δίνει συνταγές πώς να …«τυλίξουν» τους άντρες που θέλουν, ενώ η ίδια κατάφερε να παντρευτεί τον καλό της, κάνοντάς τον «φυτό» και απομακρύνοντάς τον και από την οικογένειά του.
Η παραπάνω κατάσταση έχει προκαλέσει αίσθηση στους κατοίκους της Αντιμάχειας, που αναζητούν σε ποιο βαθμό ενδέχεται να υπάρχει θέμα και για τους ίδιους.