Tuesday 19 October 2010

Σε Ρόδο – Κω 28 και 29/10 ο Κώστας Σκανδαλίδης


Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στη Ρόδο, στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, ο Υπ. Γεωργίας κ. Σκανδαλίδης. Την επομένη θα έρθει και στην Κω.

Sunday 17 October 2010

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Ή Λουκία Ρικάκη μιλάει μετά το Φεστιβάλ Ταινιών με θέμα την Υγεία και αναλύει τις όποιες προεκτάσεις έχει η λειτουργία του. Μιά απολαυστική συνέντευξη που αξίζει να την δείτε

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Μιά συνέντευξη με τον κ. Γιαννακό σχετικά με την Ταξιδιωτική Ιατρική, στα πλαίσια της σχετικής Ημερίδας που έγινε στην Κω

Saturday 16 October 2010

Νέο ρεκόρ διακοπών της ΔΕΗ με τα πρωτοβρόχια


Από ένα σημείο και μετά έχασα το λογαριασμό στις διακοπές που είχε το ρεύμα με τα πρωτοβρόχια της Τετάρτης. Και αν αυτά μπορείς να τα υπομείνεις, τι να πεις με τα τεράστια προβλήματα και τις ζημιές που προκαλεί στους επαγγελματίες, με τις εναλλαγές και την πτώση της τάσης;
Και βέβαια, πού να σκεφτείς να ζητήσεις αποζημίωση. Δεν τα καταφέραμε ούτε όταν ήταν προ δεκαετίας μαζικές οι αγωγές με την …ευθύνη του Δήμου και του Δικηγορικού Σ/γου…

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Το Σάββατο 23/10, ώρα 8μμ, στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια, σας προσκαλούμε όλους σε μια μουσική συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά του κόσμου. Μια βραδιά γεμάτη με τα πιο όμορφα λαϊκά τραγούδια.
Παίζουν οι μουσικοί: Πάνος Μπλέντζας, Κώστας Ζάνιας, Μάνος Λάμπρος, Ζωγραφιά Ιερομόναχου, Χρήστος Παππούλης.
Τιμή εισόδου 2 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Σας περιμένουμε.

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η κατάθεση των συνδυασμών


Εως τα μεσάνυχτα της Κυριακής οφείλουν οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές να καταθέσουν το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους σ/λους τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει εάν και όσο οι υποψήφιοι έχουν κρυμμένους άσσους στα μανίκια τους.
Και βέβαια θα δούμε εάν και πόσοι θα καταφέρουν να κλείσουν συνδυασμούς, γιατί πράγματι δεν είναι εύκολη δουλειά να βρεις κοντά στους 100 υποψήφιους απ’ όλο το νησί…

Πρόσκληση Παυλίδη στις Βρυξέλλες από τους «Φίλους της Ευρώπης»


Στις Βρυξέλλες ευρίσκεται ο τ. Βουλευτής - Υπουργός κ. Παυλίδης προσκεκλημένος της Διεθνούς Οργανώσεως «Φίλοι της Ευρώπης», η οποία πραγματοποιεί εκεί το ετήσιο συνέδριο της, στα πλαίσια των ειδικών συναντήσεων της Βελγικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το κύριο θέμα των συζητήσεων είναι «Η παρούσα κατάσταση της Ευρώπης και το μέλλον της». Μετέχουν στο συνέδριο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J.M. Barroso, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου J. Buzer, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου H. Van Rompny, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά M. Barnier, οι πρώην Επίτροποι M. Monti και E. Davignor και συνολικά 60 σύνεδροι εν ενεργεία ή διατελέσαντες Υπουργοί, εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ, επιχειρηματικών οργανώσεων και πανεπιστημιακοί καθηγητές.
Ο κ. Παυλίδης μετέχει στο συνέδριο ως διατελέσας: Υπουργός, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνο-Βελγικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το θέμα το οποίο παρουσιάζει ο κ. Παυλίδης αναφέρεται «Στην αντιμετώπιση της Νησιωτικότητας υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και στο σχεδιασμό της θεσμικής Κοινοτικής καλύψεως, των ιδιαιτεροτήτων βάσει των προβλέψεων της Συνθήκης της Λισαβόνας». Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με μέλη της εκεί Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας, καθώς και με συνεργάτες των Επιτροπών Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΑΣΤ/ΚΟΥΣ


Στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγ. Αρτεμίου, προστάτη της Αστ/μίας, θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία για το ένστολο και πολιτικό προσωπικό του Σώματος, τη Δευτέρα 18/10, ώρα 10.00, στο Νοσ/μείο.

Β. ΞΥΠΟΛΗΤΑΣ: ΘΑ ΕΙΜΙΑ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ


Με γραπτή δήλωση ο Δημ. Σ/λος κ. Β. Ξυπολυτάς δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις 7/11 για τον Ενιαίο Δήμο του νησιού, για να επιτύχουν σαν ομάδα με τον Δήμαρχο Γ. Κυρίτση, την διοικητική μεταρρύθμιση σε ολόκληρο το νησί, με σίγουρες ελπίδες για μια καλύτερη πορεία του τόπου μας, όπως έγινε με το Δήμο της πόλης.
«Επειδή τα πολλά προβλήματα όλου του νησιού της Κω τα γνωρίζω καλά σαν παλιός Επαρχος, αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκλογική αυτή αναμέτρηση σε μια ιστορική στιγμή για το νησί μας, με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, για να βοηθήσω σαν μέλος της ομάδας, εάν οι συμπατριώτες μας με στηρίξουν στη σωστή επίλυση των μεγάλων αυτών προβλημάτων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,
Με τη χάρη του Θεού στις 17 Οκτωβρίου, Κυριακή κατά την οποία στους ιερούς Ναούς διαβάζεται η παραβολή του Σπορέως, ξεκινά μία ακόμη κατηχητική χρονιά.
Η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου αγωνιούσα για την κατήχηση των νέων διοργανώνει και εφέτος κατηχητικές συντάξεις εφήβων στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως.
Οι συγκεντρώσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή 12 με 1 και θα αφορούν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται κατηχητικά για παιδιά του Δημοτικού στους Ιερούς Ναούς της πόλεως και των χωριών, για τις ώρες λειτουργίας των οποίων μπορείτε να απευθύνεστε στους εφημερίους.
Επιπλέον κάθε Τετάρτη στην Πνευματική Εστία θα γίνεται κατηχητικό για ενηλίκους (5-6) και νέα ζευγάρια (6-7).
Μετ’ ευχών και αγάπης πολλής
Ο Μητροπολίτης
Ο Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ

Λ. Καφαντάρη: Ευκαιρία να πάρει ο λαός τα πράγματα στα χέρια του


Συνέντευξη παραχώρησε η υποψήφια Περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Λίλα Καφαντάρη, παρουσία του υποψήφιου ο αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Περδικάρη, του Γραμματέα της Ν.Ε του ΚΚΕ κ. Ρήγα, της υποψήφιας περιφερειακής σ/λου κ. Ι. Λάμπρου και του στελέχους του κόμματος κ. Ρ. Γιαννάκου.
ΟΙ ΚΩΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ
Η κ. Καφαντάρη ανακοίνωσε τους Κώους υποψήφιους για την Περιφέρεια, κάνοντας λόγο για πρόσωπα που έχουν δώσει πολλούς αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν την «Λαϊκή Συσπείρωση» για να μπει φρένο και σε τοπικό επίπεδο, στις ορέξεις κάποιων, που βλάπτουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μικροεπιχειρηματιών.
Οι Κώοι υποψήφιοι είναι οι: Κοντή Αθανασιάδη (ξενοδοχοϋπάλληλος), Ειρήνη Καρούτσου (από Νίσυρο), Στέλιος Κριαράς (καθηγητής), Ιωάννα Λάμπρου (Πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων), Γιώργος Ξυπολυτάς (φυσικός), Γιώργος Σταμάτης, οικοδόμος από Κέφαλο), Φωτεινή Παπαγεωργίου (ιδιωτική υπάλληλος) και Τάσος Χαλάς (συνταξιούχος).

Thursday 14 October 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΟΜΕΔΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΑ «ΜΑΥΡΟΚΑΜΠΙΑ»


Η Επιτροπή Καθαρισμού των αδιάβατων περιοχών «Ωρομέδων» διοργανώνει στις 17/10, ώρα 10, στην περιοχή ΜΑΥΡΟΚΑΜΠΙΑ του Αγίου Γεωργίου καθαρισμό δάσους και θα ακολουθήσει συζήτηση για περιβαλλοντικά θέματα.

Στην Κω για διακοπές οι ανθρακωρύχοι της Χιλής καλεσμένοι Μεταλλευτικής ΑΕ


Γνωστή εταιρεία μεταλλευμάτων που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, προσκάλεσε το σύνολο των διασωθέντων ανθρακωρύχων της Χιλής για πλήρη φιλοξενία, το καλοκαίρι στο νησί μας!

Κατά «συνείδηση» των γιατρών οι εφημερίες στο νοσοκομείο μας


Κατά «συνείδηση» των γιατρών, θα γίνονται πλέον οι εφημερίες στο Νοσοκομείο, όπως αποφασίστηκε και στην συνάντηση που είχαν οι γιατροί με την ΔΥΠΕάρχη κ. Παπανικολάου, αφού όπως τους είπε, δεν μπορούν να εξασφαλιστούν παραπάνω χρήματα (ανέφερε ότι θα δίνονται οι εφημερίες μέχρι το πλαφόν των γιατρών).
Αυτό, όπως είναι λογικό θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε πολλά κενά στις κλινικές, ειδικά στις μονήρεις, αλλά και στις κλινικές που υπάρχουν 2 γιατροί, θα έχουμε 5-12 κενά το μήνα.
Έτσι λοιπόν οι γιατροί μας, θα κάνουν κατά συνείδηση τις εφημερίες, χωρίς να τις πληρώνονται όλες.

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Λύση φαίνεται ότι βρέθηκε, στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αίθουσα των καθηγητών του νυχτερινού σχολείου, που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Δ/ντη κ. Ιωάννου. Στην συνάντηση που είχαν, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας κ. Σημαντηράκης, με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δ. Δικαίου κ. Παπακωνσταντίνου και τον Δντη του σχολείου κ. Α. Ιωάννου, αποφασίστηκε ότι θα διαμορφωθεί μία διπλανή αίθουσα (με τις κατάλληλες προσθήκες), όπου θα φιλοξενηθούν οι καθηγητές. Εάν βέβαια, υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, ο κ. Ιωάννου, είναι έτοιμος να ανακαλέσει την παραίτησή του.
Να σημειωθεί ότι, σε συνάντηση που είχαν οι μαθητές του σχολείου με τον κ. Σημαντηράκη, αποφασίστηκε να σταματήσει η αποχή των μαθητών και να επιστρέψουν στα θρανία τους. Ο κ. Σημαντηράκης, διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι το νυχτερινό σχολείο θα φύγει από το Πυλί τον Σεπτέμβριο, προτείνοντας ως λύση τη μετεγκατάστασή του στο Γυμνάσιο Ζηπαρίου, κάτι που θα συζητήσει, όπως μας είπε και με την νέα Δημ. Αρχή του Ενιαίου Δήμου.

Saturday 9 October 2010

Ο Ερανος της Αντικαρκινικής


Την Πέμπτη 14/10, θα γίνει ο ετήσιος έρανος της Αντικαρκινικής και στο νησί μας. Παρά τις δύσκολες εποχές έχει μεγάλη σημασία να συνδράμουμε έστω με ένα συμβολικό ποσό, ας είναι και του ενός ευρώ, με τη βεβαιότητα ότι πηγαίνει σε καλή μεριά, και κυρίως για την αντιμετώπιση της μάστιγας της εποχής μας.

Η σκέψη της ήταν πως το θύμα θα πληρώσει το παρμπρίζ


Αν δεν είσαι αυτόπτης μάρτυρας σ’ ένα τροχαίο, περιορίζεσαι στα όσα λέγονται. Λέγεται ότι 70χρονη κυρία με Μερσεντές, κτύπησε μια 30χρονη πεζή, στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Π. Τσαλδάρη, και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε άλλο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η πεζή και το όχημα να υποστεί θραύση στο παρμπρίζ. Ποιος φταίει και πόσο είναι αλλουνού δουλειά. Αυτό που θα σχολιάσουμε (με την προϋπόθεση ότι είναι αλήθεια πως η οδηγός – που είναι ευκατάστατη – ζήτησε να της πληρώσει η τραυματισθείσα το παρμπρίζ) είναι πως πρόκειται για μνημείο αναλγησίας να βλέπεις έναν άνθρωπο, που ένας Θεός ξέρει πότε και πώς θα γιατρευτεί, με χίλια δυο έξοδα (πρέπει να πάει στο ΚΑΤ) και μάλιστα όταν δεν έχει ούτε τα ναύλα της να ταξιδέψει, εσύ να λες: Κοίτα να γίνεις γρήγορα καλά να μου πληρώσεις το παρμπρίζ…

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ 80 ΑΔΤΕ


Ομόφωνα το Δημ. Σ/λιο αποφάσισε την υποβολή αιτήματος στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για την δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου που στέγαζε μέχρι πρότινος τη Δ/ση της 80 ΑΔΤΕ.
Κατά τη συζήτηση υπήρξαν και διάφοροι διαξιφισμοί ως προς το πότε, ποιοι και πώς είχαν ανακινήσει το θέμα, με αναφορές στην περίοδο της ηγεσίας του ΓΕΣ επί Στρατηγού Ντούβα, οπότε και είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση για συμφωνία που θα αναλάμβανε ο Δήμος να κτίσει το νέο Διοικητήριο και το παλιό να περιέλθει στο Δήμο.
Για την υποστήριξη του αιτήματος θα κληθούν να υποστηρίξουν το αίτημα οι βουλευτές του Νομού.
Αξιοσημείωτη, τέλος, είναι η επισήμανση του κ. Κανταρζή ως προς τον κίνδυνο το κτίριο να βγει στο …σφυρί και να το πάρει ιδιώτης…

Στα χέρια της Αστυνομίας το «καλόπαιδο» που εγκατέλειψε τον 12χρονο μαθητή στο δρόμο


Mετά από συντονισμένες προσπάθειες της Αστυνομίας, εντοπίστηκε, συνελήφθη και ομολόγησε ένας 42χρονος Αλβανός ότι ήταν ο δράστης του ατυχήματος με τον 12χρονο γιο του φίλου Β. Χατζηπαυλή, τον οποίο εγκατέλειψε τραυματισμένο στον ποδηλατόδρομο. Και ναι μεν παρήλθε το Αυτόφωρο, κρατήθηκε όμως, γιατί εκκρεμούσαν άλλες δικαστικές αποφάσεις εναντίον του στη Λαμία όπου ήταν πριν έρθει εδώ.

Ο Δήμος Ηρακλειδών ξεκινά τη μελέτη για την αποχέτευση Αντιμάχειας, Μαστιχάρι, Καμάρι


Την Τετάρτη 6/10 ο Δήμαρχος Ηρακλειδών κ. Μπίλλης, υπέγραψε με την ανάδοχο μελετητική εταιρεία ΡΟΙΚΟΣ ΑΕ την σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης: Αποχέτευση Ακαθάρτων οικισμών ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ, ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ, ΚΑΜΑΡΙΟΥ.
Το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται στις 511.000 ευρώ.
Η μελέτη είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 600.000 ευρώ.
Ο καθαρός χρόνος εκπόνησης της μελέτης είναι 6 μήνες.
Το αντικείμενο της μελέτης είναι σημαντικό καθώς τα δίκτυα ακαθάρτων Αντιμάχειας και Μαστιχαρίου πρέπει να κατασκευαστούν άμεσα αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή και η δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού της ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ, ένα έργο ενταγμένο στο Π.Ε.Π. και στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλειδών ήδη αποφάσισε για την υποβολή πρότασης για την ένταξη του έργου των δικτύων Ακαθάρτων ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις 23 Νοεμβρίου δημοπρατείται η κατασκευή των Δικτύων Ακαθάρτων στην ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΠΕΡΑΑ
Σημαντικό είναι επίσης η μελέτη των δικτύων ακαθάρτων ΚΑΜΑΡΙΟΥ καθώς παράλληλα προχωράνε η διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης του Βιολογικού ΚΕΦΑΛΟΥ έπειτα από την ένταξη της στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 175.000 ευρώ.

Thursday 7 October 2010

Σε πλήρη εξέλιξη στην Κω Η ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»


Από τη Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και στην Κω η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων», με τη συμμετοχή και των τριών όπλων στην περιοχή της Κεφάλου.

Ο Δ/της του Νοσ/μείου απαντά "ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Η ΑΓΓΛΙΔΑ…


Προς το «ΒτΚ»
Σχετικά με δημοσίευμά σας για την Αγγλίδα τουρίστρια, σας ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τη ζωή της.
Εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων του Νοσοκομείου, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, του Προέδρου Επιστημονικού Συμβουλίου, του τομεάρχη χειρουργικού τομέας καθώς και εμού, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ασθενής, και κατόπιν οδηγιών και συνεννόησης με την Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική της Ρόδου αποφασίστηκε η διακομιδή της.
Οι ελλείψεις σε ιατρούς είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που το αντιμετωπίζουμε με συνεχόμενες προκηρύξεις. Να είστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ιατρών του νοσοκομείου στο νησί της Κω υπηρετεί με βάση τον Ορκο του Ιπποκράτη, τους διέπει η ιατρική ηθική και δεοντολογία και βλέπουν την ιατρική ως λειτούργημα και μετά ως επάγγελμα.
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΒτΚ»:
1) Μια αιμορραγία εγκύου, ποιος εγγυάται ότι δεν ενέχει κινδύνους;
2) Τι εικόνα δίνει η πατρίδα του Ιπποκράτη όταν για μια «απλή αιμορραγία» διακομίζει την ασθενή επισκέπτρια στη Ρόδο;
3) Στο μείζον δεοντολογικό ζήτημα δεν πήραμε απάντηση για το συγκεκριμένο περιστατικό…
4) Μας ικανοποιεί η έστω και έμμεση γενική απάντηση ότι «η συντριπτική ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ιατρών του νοσ/μείου υπηρετεί με βάση τον Ορκο του Ιπποκράτη»…
Κάποτε θα πρέπει όμως, τον Ορκο να τον τηρούν ΟΛΟΙ…

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ


Παραλίγο εμβολισμός περιπολικού του Λιμενικού Σώματος από τουρκική φρεγάτα, λίγο έξω από την Ψέριμο. Το ελληνικό σκάφος διασώθηκε, χάρις στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του, αφού κατέφερε να αποφύγει την πλώρη της τουρκικής φρεγάτας F.492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα 2.
Ηπρόκληση σημειώθηκε - μακριά από το πνεύμα του κ. Νταβούτογλου, όπως πριν λίγους μήνες είχε εκφράσει στη Ρόδο κατά την σύντομη επίσκεψή του- όταν το ελληνικό περιπολικό πλησίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, παρακολουθώντας έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, που ξεκίνησε από την Γαλλία και θα κατέληγε στο τουρκικό λιμάνι του Ντιντίμ, απέναντι από την Ψέριμο, πλησίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Η τουρκική φρεγάτα σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, βλέποντας το ελληνικό σκάφος, να πλησιάζει έφυγε με όλη της την δύναμη από την τουρκική πλευρά του κόλπου και έβαλε πλώρη, κατά του Ελληνικού περιπολικού του λιμενικού. Το ελληνικό σκάφος προσπάθησε να επικοινωνήσει στη συχνότητα κινδύνου με την φρεγάτα που κατευθυνόταν εναντίον του, αλλά μάταια. Κανείς δεν απαντούσε. Βλέποντας ο κυβερνήτης του σκάφους ότι η απόσταση μίκραινε με ελιγμούς αποφυγής σε λιγότερο από ... 50 μέτρα(!) να απέφυγε τον εμβολισμό.
Το ΓΕΕΘΑ για το γεγονός δεν ανακοίνωσε τίποτα. Σύμφωνα με τους Δωδεκανήσιους το συμβάν αποτελεί την τρίτη τουρκική πρόκληση μέσα σε μία εβδομάδα, μετά την βόλτα της τουρκικής κορβέτας στον Αργοσαρωνικό και την εικονική προσβολή του Αγαθονησίου. Ακόμα παρατηρούν με σημασία ότι η Αγκυρα, μετά το δημοψήφισμα της 11ης Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε πάλι την τακτική των μείζονων προκλήσεων και προϊδεάζουν ότι αυτό το διάστημα ξεκινά το ψάρεμα της τσιπούρας στο Αιγαίο όπου οι γείτονες θέλουν να ψαρεύουν ανενόχλητοι.
Ο πρόεδρος των αλιέων κ. Γ. Κατσοτούρχης χαρακτήρισε το συμβάν ως ένα περιστατικό ρουτίνας, το οποίο δεν προκαλεί προς το παρόν ανησυχία, ενώ παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι σε λίγες μέρες που θα ξεκινήσει το ψάρεμα της τσιπούρας, τέτοιους είδους περιστατικά θα ενταθούν.

Tuesday 5 October 2010

Μαζί με τις Γλώσσες, τώρα και θεατρολογία στα Δημοτικά


Μια φορά κι έναν καιρό, στα Δημοτικά Σχολεία η γνώση που παίρνανε τα παιδιά ήταν ανάγνωση και γραφή, ολίγα μαθηματικά και βασικές γνώσεις ιστορίας και γεωγραφίας. Αν δείτε τώρα τι μαθαίνουν, θα εκπλαγείτε. Πέραν από τις γλώσσες, τη μουσική, τους Η/Υ και πολλά άλλα, μαθαίνω ότι διδάσκονται και το μάθημα της θεατρολογίας! Εύγε! Ποιος τη χάρη μας!

Εκδρομή 10 μέρες με το ΚΑΠΗ σε Μακεδονία, Κωνσταντινούπολη


Το ΚΑΠΗ του Δ. Κω διοργανώνει την καθιερωμένη του εκδρομή 10 ημερών στη Βόρειο Μακεδονία και Κωνσταντινούπολη την Τρίτη 16/11.
Αναχώρηση για Πειραιά με το BLUE STAR, ώρα 8μ.μ. Πληροφορίες στο ΚΑΠΗ.
Ο Πρόεδρος
Γ. Σπύρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ «ΑΠΕΛΛΗ» ΣΤΑ ΧΟΙΡΟΣΦΑΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/10


Ο ΑΠΕΛΛΗΣ διοργανώνει και φέτος τα καθιερωμένα χοιροσφάγεια το Σάββατο 9/10, ώρα 7μμ, στην Κεντρική Πλατεία Πυλίου, παρέα με τους «Αιγαιοπελαγίτες» και το χορευτικό του Συλλόγου.
Σας περιμένουμε όλους!!!

Εκδρομή στην Πάτμο 14/10 διοργανώνει η Μητρόπολη


Η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου διοργανώνει Προσκυνηματική εκδρομή εις την ΙΕράν Νήσον ΠΑΤΜΟΝ με το «ΠΟΥΛΙΑ» της εταιρείας «ΛΑΟΥΜΖΗΣ».
Αναχώρηση από ΚΩ στις 8. Από Πάτμο στις 4.
Η εκδρομή είναι ευγενική χορηγία της εταιρείας «ΛΑΟΥΜΖΗΣ», τα δε έσοδα θα διατεθούν υπέρ του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως. Πληροφορίες και κρατήσεις εις τα Γραφεία της εταιρείας (Βασ. Παύλου 3). Τηλ. 22420-24194 και 22420-26388.

Κοντά στο 15% τελικά οι αφίξεις Σεπτεμβρίου

Στους ίδιους αυξητικούς ρυθμούς κινήθηκαν και οι αφίξεις του Σεπτέμβρη, δίνοντας αύξηση 14,62%, που σημαίνει 15.820 περισσότερους τουρίστες απ’ ότι είχε ο αντίστοιχος μήνας του 2009.
Συγκεκριμένα, πέρυσι είχαμε 108.184 αφίξεις και φέτος 124.004.
Ικανοποιητικά κινήθηκαν οι Αγγλοι (με 4.299 περισσότερους), Γερμανοί (4.295), Ιταλοί (2.475), Ρώσοι (2.363), ενώ έκπληξη αποτέλεσαν οι 3.502 Ισραηλινοί που πέταξαν φέτος για Κω τον Σεπτέμβριο, ενώ το 2009 δεν είχαν καμία πτήση αυτόν το μήνα. Αντίθετα, προβληματίζουν οι πτώσεις στις αγορές της Αυστρίας και της Ολλανδίας που είχαν 21 και 12% μείωση αντίστοιχα.

Στην Κω 6/10 ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης


Ο Πρόεδρος Ν. Κοκαλάκης και τα μέλη της Τ.Ο. Ν.Δ. Κεφάλου σας καλούν στα εγκαίνια των γραφείων του Κόμματος στην Κέφαλο, την Τετάρτη 6/10 ώρα 7.30 από τον πρ. Υπ. Παιδείας κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Στο πάρτυ του «Οράματος» στο Island ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑNATΡΟΠΗΣ


Οι Νέοι του «Κινήματος Πολιτών ΟΡΑΜΑ», πλαισιωμένοι από εκατοντάδες συνομηλίκους τους, έστειλαν το βράδι του Σαββάτου, από το Island, το πλέον ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, ανατροπής και νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Το μέλλον τους και το μέλλον της Κω είναι πλέον στα χέρια τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους νέους του Οράματος και τον Κώστα Καΐσερλη, για την ανεπανάληπτη συμμετοχή όλων όσοι συμμετείχαν στο πάρτι της νίκης. Τέτοια μεγαλειώδη ανταπόκριση της νέας γενιάς σε πολιτική εκδήλωση δεν έχει δει το νησί μας τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια.
Η αγάπη και η ανταπόκριση των νέων συνδημοτών μας, μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο ανατρεπτικά, με νέες ανοιχτές εκδηλώσεις στις οποίες θα αναπτύξουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας, σε συνεργασία με τους νέους του νησιού για να διαμορφώσουμε από τώρα τη νέα εποχή της Κω που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2011 με Δήμαρχο τον Κώστα Καΐσερλη.
Ως επιστέγασμα της ανταπόκρισης του Οράματός μας, στις τάξεις της Κωακής νεολαίας ήρθε και η χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας ενός ακόμα αξιόλογου νέου ανθρώπου και επιχειρηματία, του Δημήτρη Κώστογλου. Τόσο η υποψηφιότητα του Δημήτρη όσο και αυτές που σύντομα ακολουθούν, κάνουν τις δεσμεύσεις μας πράξη. Ο Κώστας Καΐσερλης δεσμεύτηκε στις 5 του Σεπτέμβρη για τη στελέχωση των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Αντιμάχειας και Κω μόνο με νέους ανθρώπους, κάτω των 35 ετών, και τηρεί αυτή την υπόσχεση απαρέγκλιτα, δίνοντας ξεκάθαρο ρόλο και λόγο στη νέα γενιά.
ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ
Όσον αφορά στο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής για τα οικονομικά του Δήμου Κω, γίνεται ξεκάθαρο ότι οι απαντήσεις τους, και πάλι, τους εκθέτουν. Γνωρίζουμε πολύ καλά που και πως έχουν σπαταλήσει τα χρήματα των δημοτών της Κω τα τελευταία 4 χρόνια. Άφησαν απλήρωτους εργαζόμενους για να κάνουν το κέφι τους με φιέστες και εργολάβους. Έτσι όπως λειτουργούν την 1η του Γενάρη θα είναι άδεια τα ταμεία του Δήμου και όχι γεμάτα όπως τα βρήκε ο κ. Κυρίτσης από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Να είναι όμως σίγουροι ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Το «ΟΡΑΜΑ» και ο Κ. Καΐσερλης συνεχίζουν να εργάζονται μαζί με τους δημότες, όλου του νησιού, για να διαμορφώσουν πρόγραμμα συνολικής ανάπτυξης της Κω, με βασικούς άξονες την ενίσχυση των οικογενειακών επιχειρήσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων μας.
«Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ

Saturday 2 October 2010

Στη Νορβηγική TV 2 ριάλιτι που γυρίστηκαν στην Κω


Μπορεί οι τούρκικες σειρές να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ελλάδα, στη Σκανδιναβία όμως επιμένουν ελληνικά! Ολο το χειμώνα θα προβάλλονται στις τηλεοράσεις των Σκανδιναβικών Χωρών 2 σειρές των οποίων πολλά από τα γυρίσματα έγιναν φέτος το καλοκαίρι στην Κω. Το συνεργείο της Νορβηγικής τηλεόρασης βρέθηκε στο νησί μας, και ανάμεσα στις επιτυχημένες σειρές που έχει προβάλει, πρόσθεσε 2 ακόμα που αναμένεται να γίνουν επιτυχίες.
«Γύριζαν στο νησί δύο ριάλιτι για την Σκανδιναβία. Το πρώτο λέγεται “VIP’S on holidays”, όπου ήταν διάσημοι της Σουηδίας ή της Νορβηγίας και το δεύτερο λέγεται “Bar tender school”, αποκαλύπτει στο tlife ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Elite”, κ. Μάκης Παπαμιχαήλ, στο οποίο έμενε ολόκληρο το τηλεοπτικό συνεργείο.

Ρεύμα στις λαϊκές κατοικίες με δαπάνες της Νομαρχίας


Υστερα από την εγκατάσταση των 36 δικαιούχων στις ισάριθμες λαϊκές κατοικίες προέκυψαν διάφορα προβλήματα κυρίως λόγω έλλειψης συντονισμού μεταξύ των ενοίκων. Κυρίαρχο πρόβλημα η έλλειψη ρεύματος.
Αναγνωρίζοντας η Επαρχος κ. Κυπραίου ότι οι δικαιούχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο γι’ αυτούς ποσό που προϋπολόγισε η ΔΕΗ των 16.000 ευρώ, υπέβαλε αίτημα και ύστερα από συνεννόηση με το Νομάρχη κ. Μαχαιρίδη, εισηγήθηκε το θέμα της ρευματοδότησης των κατοικιών στο Νομαρχιακό Σ/λιο, εισήγηση η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.

Δελτία αγοράς βιβλίων την Πέμπτη στο Εργ. Κέντρο


Την Πέμπτη 7/10, κλιμάκιο υπαλλήλων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας θα διανέμει στο Εργ/κό Κέντρο δελτία αγοράς βιβλίων.
Οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν μόνον τα δελτία α’ βαθμού συγγένειας της οικογένειάς τους και όχι άλλων προσώπων την Πέμπτη 7/10, 9-1 και 5.30-8 μμ έως την εξάντλησή τους.

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ


Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία, από την είδηση ότι το πλοίο «Savarona», το οποίο είναι το «τοτέμ» του πολεμικού ναυτικού της χώρας, χρησιμοποιούνταν ως ένας πλωτός «οίκος ανοχής» για πλούσιους και εκκεντρικούς επιχειρηματίες με… πλήρωμα εντυπωσιακές γυναίκες από τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Ύστερα από επιχείρηση παρακολούθησης που διήρκεσε 7 μήνες, η στρατοχωροφυλακή έκανε έφοδο στο πλοίο, το οποίο ήταν δεμένο στο Muğla Göcek, απέναντι από την Κω και... συνέλαβε τα μέλη της ομάδας των εμπόρων λευκής σαρκός, που έστησαν την «επιχείρηση», καθώς και πολλές από τις γυναίκες που πρόσφεραν τις «υπηρεσίες» τους στους επιβάτες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα των εμπόρων λευκής σαρκός νοίκιαζε το «Savarona» από τον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη του προς 50.000 δολάρια την ημέρα.
Το «Savarona» ναυπηγήθηκε το 1931 στην Αμερική και το απέκτησε η Τουρκία το 1938. Το πλοίο παραχωρήθηκε στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος φιλοξένησε κατά καιρούς σε αυτό αρχηγούς κρατών, βασιλείς, οργάνωνε συνεδριάσεις του υπουργικού του συμβουλίου, ενώ διέμενε πολλές φορές στις πολυτελείς καμπίνες του. Μέχρι το 1989, το πλοίο ανήκε στο πολεμικό ναυτικό, αλλά μετά το θάνατο του Ατατούρκ και λόγω αδυναμίας επαρκούς συντήρησής του από το κράτος, πέρασε στην κατοχή του επιχειρηματία, ο οποίος επέτρεψε να μετατραπεί σε «οίκο ανοχής».
Ίσως τώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ να αναθεωρήσουν τα ειρωνικά και περιπαικτικά σχόλια με τα οποία «έλουσαν» τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όταν αποκαλύφτηκε ότι το θωρηκτό «Αβέρωφ» χρησιμοποιήθηκε για το γαμήλιο γλέντι επιφανούς στάρλετ της ελληνικής showbiz.
Zougla.gr

Σε 15νθήμερη αναρρωτική η μοναδική Καρδιολόγος


Την ώρα που το νησί έχει χιλιάδες επισκέπτες και όλους εμάς τους …«ιθαγενείς», το πιο ευαίσθητο ίδρυμα του τόπου, το Νοσ/μείο μας, συνεχίζει να δουλεύει χωρίς τις βασικές ειδικότητες, ή με εμβαλοματικές λύσεις «δανεικών» γιατρών, που κι αυτοί κάποια στιγμή «κλατέρνουν» και αποζητούν διέξοδο στις αναρρωτικές άδειες…
Ετσι, αυτές τις μέρες, το Νοσ/μείο είναι χωρίς Παιδίατρο και Καρδιολόγο, οπότε και τα C130 πηγαινοέρχονται για τις αναγκαίες διακομιδές στην Αθήνα.
Χτες π.χ. έγινε άλλη μια, αφού καρδιολογικό περιστατικό 35χρονου που παρεπιδημεί στο νησί, δεν υπήρχε καρδιολόγος και «έφυγε» εκτάκτως για την Αθήνα!
Χθες π.χ. έγινε άλλη μια, αφού καρδιολογικό περιστατικό 35χρονου που παρεπιδημεί στο νησί - δεν υπήρχε καρδιολόγος - «έφυγε» εκτάκτως για την Αθήνα!
Αντιπαρέρχομαι την γενέτειρα του Ιπποκράτη και την πρόκληση να έχεις 100.000 που επέλεξαν το νησί για τις διακοπές τους χωρίς να τους διασφαλίζεις το αυτονόητο, την στοιχειώδη παροχή υπηρεσιών υγείας. Αφήνω και μας τους …«ιθαγενείς» που μας θυμούνται στις εκλογές και «μας τιμούν» στις παρελάσεις και στους γάμους, και ρωτάω κάθε αρμόδιο:
1) Πώς φεύγει ο μονήρους ευαίσθητης ειδικότητας γιατρός χωρίς να υπάρχει προηγουμένως αντικαταστάτης του;
2) Γιατί δεν κινείται διαδικασία «επιστράτευσης» άλλων γιατρών από τα γύρω νησιά ή την Αθήνα, όπου πλεονάζουν, με εισαγγελική «κάλυψη» αν χρειάζεται, για να μην τρέξουνε να πάρουν αναρρωτική μόλις έρθει η ολιγοήμερη απόσπαση;
3) Εχει γίνει ο υπολογισμός του κόστους κάθε πτήσης του C130, στα ταμεία του Υπ. Υγείας σε σχέση με τους γιατρούς που θα πλήρωνε, αν τους διόριζε στο νησί;
Πότε και ποιος θα κληθεί να πληρώσει για όσα τραγικά βιώνουμε στο θέατρο αυτό του παραλόγου, σ’ ένα νησί που θέλει να γίνει από τις ναυαρχίδες του τουρισμού, αλλά στον τομέα της υγείας το σκάφος κινείται με τον αυτόματο πιλότο και επιβιώνει χάρη στο …έλεος του Θεού;
Ως πότε όμως;

Στην Κω θα λειτουργήσει φέτος Κέντρο Διάγνωσης


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αξιολόγηση των προτάσεων για την ενοικίαση από το Επαρχείο, χώρου που θα στεγάσει το ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης – Υποστήριξης).
Πρόκειται για σπουδαία υπηρεσία, που θα απαλλάξει εκατοντάδες οικογένειες, που χρειάζονται τώρα να εξυπηρετηθούν (μετά από 1 ή 2 χρόνια) πηγαίνοντας στη …Ρόδο.
Ηδη είναι διαθέσιμοι 2 Ψυχολόγοι και μία Κοινωνική Λειτουργός και αναζητείται ο Δάσκαλος που θα αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου.

ΣΤΟ 13% Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 15.000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ


Πληροφορίες του «ΒτΚ» αναφέρουν ότι, ο Σεπτέμβριος έκλεισε με 13% αύξηση στις αφίξεις, που σημαίνει περίπου 15.000 τουρίστες, περισσότεροι. Αναλυτικά στο προσεχές «ΒτΚ».