Thursday 30 September 2010

«ΜΠΑΖΑ» 15.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ


Στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Κω καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού πρακτορείου, ότι άγνωστος μπήκε στις 27/9 από ανασφάλιστη πόρτα κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του πρακτορείου και αφού παραβίασαν την πόρτα, αφαίρεσαν 15.000 ευρώ.

ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


Όχι που τα όποια φαινόμενα μίζας και «προστασίας» είναι καινούργια, ούτε και μας ξενίζουν ιδιαίτερα, αφού έχουν γίνει πλέον καθεστώς, ακόμα και στο νησί μας. Αυτό που κυριολεκτικά ΠΟΝΑ και ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ είναι το ότι χρόνο με το χρόνο τα φαινόμενα αυτά εξαπλώθηκαν επικίνδυνα, έτσι που να οργιάζουν κυριολεκτικά τα «εμπλεκόμενα» ΛΑΜΟΓΙΑ και το σπουδαιότερο απ’ όλα το ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ…
Χώροι εξαιρετικά «ευαίσθητοι» όπου ο απλός πολίτης – επαγγελματίας, γίνεται «παιχνιδάκι» στα χέρια τους, έρμαιος, έντρομος και αδύναμος να αντιδράσει, μπροστά σ’ αυτούς που ξέρει ότι αν τολμήσει να μιλήσει, μπορεί και να τον συντρίψουν…
Ένα πρώτο μήνυμα από το «ΒτΚ»: Γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις…
Μια υπόσχεση: Περιμένουμε, ελπίζοντας ότι κάποιος τελικά θα δεχτεί να μιλήσει και να στοιχειοθετήσει όσα τραγικά συμβαίνουν…
Και τότε, όλα θα τα βγάλουμε στο φως και στον Εισαγγελέα

ΑΠΟ 15/10 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ!


Η έκτακτη Γ.Σ. των Νοσοκομειακών Γιατρών στις 27/9, αποφάσισε ομόφωνα την απόσυρση των ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης για τον Οκτώβριο, και αντικατάστασή τους με προγράμματα με βάση το νόμο 3868/2010, ώστε να φανεί και στην πράξη η αδυναμία υλοποίησής του, εάν δεν δοθούν άμεσα οι μόνιμες λύσεις στην ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ετσι από 15/10 στις περισσότερες βασικές κλινικές δεν θα υπάρχει εφημερεύων ιατρός και στις κλινικές με μονήρεις ιατρούς 19-23 ημέρες θα μείνουν κενές.
Η απόφασή μας αυτή θα ανακληθεί άμεσα εάν μέχρι τις 1η Οκτωβρίου μας απαντήσετε εγγράφως ότι έχετε την έγκριση της ΥΠΕ για το επιπλέον ποσό εφημεριών, όπως ο ίδιος ο νόμος προβλέπει για τα Νοσοκομεία της Γ’ ζώνης. Ηδη έχουν παρέλθει 6-7 Δ.Σ. χωρίς ακόμη 27/9 να έχετε έγκριση για τις εφημερίες Σεπτεμβρίου που το Δ.Σ. έχει αποφασίσει. Η ανοχή, η αντοχή και η υπομονή μας τελείωσαν. Θα διαφυλάξουμε δε, σαν κόρη οφθαλμού, την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΤΣΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η κ. Παγώνα Αργυροπούλου νέα Αερολιμενάρχης


Η κ. Παγώνα Αργυροπούλου θα είναι από τα μέσα Οκτωβρίου η νέα Αερολιμενάρχης της Κω. πρόκειται για έμπειρο στέλεχος, μέχρι πρότινος Προϊσταμένη στις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΥΠΑ στην Αθήνα.
Ο μέχρι τώρα εκτελών χρέη Αερολιμενάρχη κ. Θέμελης Αυγουλάς, επιστρέφει στα παλιά του καθήκοντα, ύστερα από μια 3ετή παρουσία στο ευαίσθητο αυτό πόστο, το οποίο παρά τις γνωστές αντίξοες συνθήκες, υπηρέτησε με πάθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, γι’ αυτό και είναι άξιος συγχαρητηρίων.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ Η ΚΩΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ Η ΚΩΣ ΘΑ ΜΠΕΙ


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από την γαλλική αγορά, μετά και τις συναντήσεις που είχε πρόσφατα, ο Πρόεδρος του ΔΟΤ κ. Σιφάκης, στο Παρίσι.
Ο κ. Σιφάκης, τόνισε ότι η Κως μπορεί να αισιοδοξεί, καθώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους προορισμούς. «Οι Γάλλοι – είπε- είναι ιδιαίτεροι τουρίστες. Θέλουν εναλλακτικές προτάσεις για τουρισμό, ενώ τους ενδιαφέρει πολύ και ο πολιτισμός, άρα το Νησί μας, πληρεί τις προϋποθέσεις τους».
Όπως μας είπε, οι Tour Operators, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Νησί μας και μάλιστα από του χρόνου θα αρχίσουν δρομολόγια προς την Κω και αν υπάρχει ζήτηση τότε, από το 2012 τα δρομολόγια αυτά θα αυξηθούν».
Να σημειωθεί ότι προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα, με την συνδρομή και του ΕΟΤ, ταξίδια γνωριμίας των Tour Operators στο Νησί μας, ώστε να δουν από κοντά την Κω και να έχουν επαφές με διάφορους τουριστικούς παράγοντες για να κλείσουν τις «συμφωνίες». Παράλληλα, θα πάρει μέρος και στις εκθέσεις που γίνονται εκεί.

Tuesday 28 September 2010

Πρωτιά και επανεκλογή στην Προεδρία του «Φιλητά» για τον κ. Περεζού


Με τη συμμετοχή 75 μελών του έγιναν την Κυριακή στο φιλόξενο «Μαριτίνα» οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον «Φιλητά».
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία πολλών από τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου, όπως των κ. Πληθίδη, Τριπολίτη, Φρουζάκη, Χατζηάμαλλου, Γιωργαλλή, της κ. Κοκώς Καβουκλή και βέβαια του πρωτεργάτη του κ. Β. Χατζηβασιλείου.
Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι τα εξής:
1. Μιχαήλ Περεζούς 60
2. Ξανθίππη Αγρέλλη 36
3. Κων/νος Γιαννακουδάκης 28
4. Γεώργιος Σιδερής 22
5. Σωτήρης Χρηστάκης 17
6. Γεώργιος Ανδρουλάκης 15
7. Σταμάτης Γιαννιώτης 13
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
1. Σαρηγιάννης Μιχαήλ 10
2. Κανετάκης Γεώργιος 6
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Μαρία Τουλαντά – Παρισίδη 46
2. Ανδρέας Χατζημιχαήλ 29
3. Δημήτρης Χαματζόγλου 17
* Οι εκλεγέντες θα συγκροτηθούν σε Σώμα την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται η επανεκλογή του κ. Περεζού στην Προεδρία.

Χ. Κόκκινος και ΝΟΔΕ στην Κω για το ψηφοδέλτιο


Στην Κω αναμένονται αύριο Τετάρτη ο υποψήφιος Περ/ρχης κ. Κόκκινος με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μιχαήλου, με σκοπό να κλείσουν το ψηφοδέλτιο στην περιοχή μας. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής «παίζουν» τα ονόματα των κ. Θ. Βαρκά, Γ. Βουδούρη, Α. Χατζημιχαήλ, Δ. Χαματζόγλου και της Αρτ. Πινακίδη.

Δύο συνεχόμενες φωτιές στις «Πόρτες» ενισχύουν τα σενάρια περί εμπρησμού


Τα σενάριο του εμπρησμού ερευνάται, πλέον σοβαρά, στα γεγονότα των δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στην περιοχή «Πόρτες», το απόγευμα του Σαββάτου και το βράδυ της Κυριακής.
Το Σάββατο η φωτιά δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, χάριν στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, όμως η τελευταία φωτιά, που πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω ανέμου, τέθηκε υπό έλεγχο, μετά από μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και μηχανημάτων του Δήμου.

Υποψήφιος με Κυρίτση ο Μ. Θεοδωρίδης


Την υποψηφιότητα του κ. Μάνου Θεοδωρίδη, με την «Δύναμη Αλλαγής» ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας, ο Δήμαρχος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γραφείο του, στην οποία, ο κ. Θεοδωρίδης, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να επιστρέψει στην «ενεργό δράση».
ΚΥΡΙΤΣΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ
Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του κ. Θεοδωρίδη στην τοπική μας κοινωνία και στους κοινούς στόχους και οράματα που έχουν για τον τόπο μας. «Είναι – είπε- ιδιαίτερη η σημερινή μέρα που παρουσιάζουμε τον κ. Θεοδωρίδη με την παράταξή μας. Έχει αφήσει την σφραγίδα του στην κοινωνία μας και έχει περάσει πολλά μηνύματα στους νεότερους. Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για την επόμενη ημέρα, για την ανάπτυξη του νησιού μας. Όλα όσα μαζί παλέψαμε και ονειρευτήκαμε, θα προσπαθήσουμε πάλι μαζί, να τα υλοποιήσουμε».

Πολύς κόσμος στην ομιλία Καϊσερλη στο Πυλί - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ


Στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Πυλίου, έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, η ανοιχτή συγκέντρωση του κ. Καϊσερλη, όπου παρουσιάστηκαν και 3 νέοι υποψήφιοι, που είναι η κ. Αννα Ρούφα (Δημ. Σ/λος Δικαίου), η κ. Νίτσα Γερασίμου (λογίστρια) και ο κ. Αντώνης Μονάχας (ιδιωτικός υπάλληλος).
Να υπενθυμίσουμε ότι, από το Πυλί, είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες οι υποψηφιότητες των Βασίλη Δρόσου, Χριστόδουλου Τσαμπουνιάρη και Νίκου Λαδικού.
ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ
Ο κ. Καϊσερλης στην ομιλία του, κάλεσε τους πολίτες, να πάρουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους και να αγωνιστούν, με μπροστάρη και συμπαραστάτη το νέο Δήμο, για την στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές και θέσεις της παράταξής του, για την οργάνωση του νέου Δήμου και το ρόλο του στην ανάπτυξη του τόπου.
ΠΕΡΙ «ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ»
Αναφερόμενος στο «χρίσμα» που έδωσε το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι με την ενέργεια αυτή, τα Κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, έστειλαν μήνυμα στους πολίτες, λέγοντας τους να μην πιστέψουν στις δυνάμεις τους και ότι οι σωτήρες, είναι αυτοί (στην Αθήνα), που πρέπει να τους υπακούν.
ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
«Από τις 8 Νοεμβρίου, οι μελετητές και οι μεγαλοεργολάβοι των Αθηνών σταματούνε μια για πάντα την προσφορά τους στην Κω » δήλωσε στην ομιλία του ο κ. Καΐσερλης, εκφράζοντας την πίστη του στο πλούσιο δυναμικό των Κώων επιστημόνων, τους οποίους σπούδασαν με κόπο και κόστος οι οικογένειές τους, οι οποίοι μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα πάντα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχεδιασμό που υλοποιείται από την 1η Ιανουαρίου, για την ανάταξη της τοπικής οικονομίας και ανέλυσε τη λογική λειτουργίας και παραγωγικής συγκρότησης των συνεργατικών δράσεων ως μοχλού οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Παράλληλα, προσδιόρισε την πρόταση του Κινήματος για ανάδειξη του Πυλιού σε Κέντρο Γεωργικής Ανάπτυξης και Οικοτουρισμού, που στηρίζεται στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση των μοναδικών φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών του και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο δημόσιο διάλογο, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα της παράταξης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ: Ο Κ. ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ
Ο κ. Βασίλης Δρόσος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πετυχημένη σταδιοδρομία του κ. Καϊσερλη, χαρακτηρίζοντάς την, ως εγγύηση για το μέλλον του νέου Δήμου. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής του Πυλίου αλλά και γενικότερα του Δ. Δικαίου, παρουσιάζοντας την πρόταση του Κινήματος, που έχουν επεξεργαστεί τα στελέχη και οι επιστημονικές ομάδες της παράταξης.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Δ. ΔΙΚΑΙΟΥ
- Αξιοποιούμε ως ενότητα την περιοχή, με βάση τα κοινά χαρακτηριστικά και το μοναδικό περιβαλλοντικό πλούτο των δύο χωριών, της Αλυκής, του παλαιού οικισμού στο Πυλί και τους ορεινούς οικισμούς Ασφενδιού, για την συνδυασμένη ανάπτυξη Οικοτουρισμού και την αξιοποίηση της παραγωγικής αγροτικής γης της περιοχής. Δημιουργούμε Φορέα Διαχείρισης του Περιβάλλοντος για την υποστήριξη των τοπικών τουριστικών δραστηριοτήτων.
- Αναδεικνύουμε την Αλυκή σε Κέντρο Οικοτουρισμού, σε όλη τη διάρκεια του έτους, μέσα από οργανωμένο πρόγραμμα διαχείρισης, λειτουργίας και συνεκμετάλλευσης του χώρου από τις παρακείμενες τουριστικές επιχειρήσεις.
- Αναβαθμίζουμε λειτουργικά και αισθητικά τις τουριστικές περιοχές Τιγκακίου και Μαρμαρίου.
- Αναδεικνύουμε τον Ορεινό Όγκο Δικαίου και το Παλιό Πυλί, τα συνδέουμε με την Αλυκή, σε ένα μοναδικό πλέγμα ανάπτυξης οικοτουρισμού.
- Αναβαθμίζουμε την περιοχή Λίμνης Πυλίου σε πόλο αναψυχής και ξεκούρασης.
- Δημιουργούμε Κέντρο Γεωργικής Ανάπτυξης, Έρευνας και Τεχνολογίας.
- Κατασκευάζουμε Βιολογικό Καθαρισμό και Δίκτυα Αποχέτευσης σε όλους τους Οικισμούς.
- Ενισχύουμε τον Πρωτογενή Τομέα ( γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία ) για την παραγωγή επώνυμων ποιοτικών τοπικών προϊόντων.
- Υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στην κατασκευή και λειτουργία του νέου νοσοκομείου.
- Μελετούμε την πρόταση κατασκευής και λειτουργίας Αθλητικού Πολύκεντρου των νέων του νησιού.
* Να σημειωθεί ότι στην ομάδα τεκμηρίωσης της πρότασης συμμετείχαν, μαζί με το Βασίλη Δρόσο, οι υποψήφιοι σύμβουλοι: Πόπη Κιαπόκα (Αντιδήμαρχος Δικαίου), Νίκος Λαδικός (ελεύθερος επαγγελματίας), Μιχάλης Παστρικός (επιχειρηματίας) και Χριστόδουλος Τσαμπουνιάρης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πυλίου).

Thursday 23 September 2010

Σιφάκης στο Παρίσι με στόχο Τσάρτερ από Γαλλία προς Κω


Στην έκθεση «IFTM TOP RESA» στο Παρίσι βρίσκεται ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Τ. κ. Σιφάκης. Σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. κάνει σειρά επαφών με T.O., στην προσπάθεια επανεξέταστης από την Γαλλική αγορά, δρομολόγησης απευθείας πτήσεων από τη Γαλλία στην Κω.---

Δεκαεξάχρονη θύμα απόπειρας βιασμού;


Σε κατάσταση έντονου σοκ μεταφέρθηκε στο Νοσ/μείο μια 16χρονη ημεδαπή, πιθανότατα θύμα απόπειρας βιασμού στο Μαρμαρωτό (κοντά στην Τράπεζα Πειραιώς). Κατά την ιατρική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν ίχνη πάλης, η νεαρά ήταν σε κατάσταση αμόκ, αρθρώνοντας μόνον αποσπασματικές φράσεις «αφήστε με», «μη με ρωτάτε», «δεν μπορώ τώρα» κ.ά. Η Αστυνομία το πρώτο που έκανε, ήταν να φέρει κοινωνική λειτουργό για την ψυχολογική της υποστήριξη, και απ’ όσα στοιχεία συγκέντρωσε, έστρεψε τις έρευνές της στην αναζήτηση 2 νεαρών αλλοδαπών, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι της επιτέθηκαν…

Το Ιπποκράτειο Ιδρυμα γιορτάζει στην Κω 30/10 και στην Αθήνα 1/11 τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του


Το Διεθνές Ιπποκράτειο Ιδρυμα Κω συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή του στις 29 Οκτωβρίου 1960 από τον αείμνηστο Καθηγητή Ουρολογίας του Παν. Αθηνών, αείμνηστο Σπύρο Οικονόμου.
Το Δ.Σ. θα εορτάσει την επέτειο τόσο στην Κω όσο και στην Αθήνα, το Σάββατο 30/10, ώρα 11, στο ΔΙΙΚ και τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, ώρα 5.30 στην Παλαιά Βουλή, στην Αθήνα.
Γ.Σ. ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το Δ.Σ. καλεί τα μέλη του σε Γ.Σ. την Παρασκευή 15/10, ώρα 5, στο Ιπποκράτειο Μέλαθρο (ΔΙΙΚ). Θέματα της Γ.Σ.:
1. Ανακοινώσεις Προέδρου.
2. Επικύρωση πρακτικών προηγούμενης Γ.Σ.
3. Επαναεπικύρωση πρακτικών Γ.Σ. που αφορά την αλλαγή καταστατικού.
4. Απολογισμός 2006-2010.
5. Απολογισμός οικονομικής διαχείρισης.
6. Εξελεγκτική Επιτροπή.
7. Απαλλαγή Δ.Σ.
8. Εκλογές νέου Δ.Σ. (θητεία Φεβρουάριος 2011 – Φεβρουάριος 2016).
9. Εκλογή εξελεγκτικής επιτροπής.
10. Διάφορα.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα γίνει την ημέρα εορτασμού της 50ετίας του ΔΙΙΚω στις 30/10, όχι στις 11 (ώρα έναρξης του εορτασμού) αλλά στις 5 στο ΔΙΙΚ.

Ρόδος και Κως Εργα 1,9 εκατ. Στο ΕΣΠΑ


Δύο νέα έργα πολιτισμού, 1,9 εκατ. ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με απόφαση Περιφερειάρχη. Πρόκειται για την «Αποκατάσταση – ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Καμείρου Ρόδου», προϋπ. 1,2 εκατ. ευρώ, με το οποίο προβλέπεται καθαρισμός, συντήρηση και αποκατάσταση όλου του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου της Καμείρου. Επίσης για το έργο «Αρχαιολογικός περίπατος πόλεως Κω», προϋπ. 700 χιλ. ευρώ, που προβλέπει ομαδοποίηση των μνημείων σε στάσεις και θεματικές και χρονολογικές διαδρομές μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί διαχρονικά η ιστορία της πόλης της Κω από το 365π.Χ. έως το 1947, όταν έγινε η Ενσωμάτωση.
(από τη «Ναυτεμπορική)

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα φουσκωτών σκαφών ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ


Επάξια εκπροσώπησαν για άλλη μία φορά τα δύο πληρώματα, που παρά το πολύ φορτωμένο πρόγραμμά τους λόγο της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, έφυγαν για την τέταρτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην όμορφη και φιλόξενη πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ο Μανώλης Κτιστάκης με Topline R21 και κινητήρα 200hp κατέκτησε επάξια την πρώτη θέση στον αγώνα circuit του Σαββάτου, ενώ επανέλαβε την ίδια επιτυχία και στον αγώνα offshore 50νμ της Κυριακής, για την μικρή κατηγορία των 200hp.
Ο Γρηγόρης Οικονόμου με Scorpion και κινητήρα Mercury Promax-X 300hp και συγκυβερνήτη τον Αντώνη Ντρίτση κατέκτησαν την τρίτη θέση στον αγώνα circuit του Σαββάτου και την δεύτερη θέση στον αγώνα offshore της Κυριακής.
Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος Φουσκωτών Σκαφών ViperRibs 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Ν. Μάκρη της Αθήνας στις 2 & 3 Οκτωβρίου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα πληρώματα της Κω που όπως φαίνεται είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και για τις δύο κατηγορίες.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον ΔΟΑ ΚΩ για την οικονομική στήριξη, την Kos Marine Center για την τεχνική υποστήριξη και χορηγία που είχαμε καθόλη την διάρκεια των αγώνων καθώς και την ARGO Ψαρομπάς για την ευγενική χορηγία της.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αντώνης Ντρίτσης
Ο Γραμαμτέας Παναγιώτης Γκόνος

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ BEACH VOLLEY


Με μεγάλη επιτυχία έγινε το απόγευμα της Κυριακής, η εκδήλωση του ΔΟΑ, προς τιμήν των εθελοντών που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach-Volley U23.
Την έναρξη της γιορτής έκανε ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Ο.Α κ. Σταματάκης, τονίζοντας την σημασία του εθελοντισμού και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, τόσο για τον αριθμό των εθελοντών, που δήλωσαν συμμετοχή, όσο και για το εύρος της ηλικίας τους, αφού μικροί και μεγάλοι, με πολύ προθυμία έδωσαν το παρών .
Αξίζει να πούμε ότι, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, συμμετείχαν εκατόν πενήντα και πλέον εθελοντές στους οποίους απονεμήθηκε, εκτός από την ευχαριστήρια επιστολή, αναμνηστικό δίπλωμα και ένα διασκευασμένο CD με τις καλύτερες στιγμές του πρωταθλήματος που θα τους θυμίζει όλα όσα έζησαν εκείνες τις ημέρες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Ο.Α
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Wednesday 22 September 2010

ΜΠΑΡΑΖ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Δυστυχώς, αρκετά ήταν και αυτό το Σαββατοκύριακο, τα ατυχήματα που έγιναν στην περιοχή μας (ευτυχώς πάντως χωρίς θύματα).
Το βράδι της Κυριακής, σημειώθηκε καραμπόλα 3 αυτοκινήτων στα φανάρια στο Τιγκάκι, όταν ένα τζιπ έπεσε σε σταματημένο ΙΧ, το οποίο με τη σειρά του χτύπησε το μπροστινό αυτοκίνητο.
Στα δύο πρώτα οχήματα ήταν μέσα γυναίκες με παιδιά, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.
Λίγα λεπτά αργότερα, «γουρούνα» έπεσε σε ελαιόδεντρα στην ταβέρνα λίγο πριν το γεφύρι στου «Σταυρού το Πέραμα», με συνέπεια τον τραυματισμό δύο τουριστών (τραυματίστηκε κυρίως ο ένας, με κάταγμα στο ισχύο ), ενώ το απόγευμα ΙΧ έπεσε σε γεφύρι, στο ύψος της Αντιπροσωπείας Toyota, χωρίς να πάθει τίποτα ο οδηγός.
To μεσημέρι επίσης στη διασταύρωση προς Μαρμάρι στον επαρχιακό, συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, ΙΧ με κλούβα (σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές).
Το πρωί της Δευτέρας, στην διασταύρωση της Παπαναστασίου με τη Μητροπολίτου Ναθαναήλ, είχαμε σφοδρή σύγκρουση me δύο ΙΧ, όπου το μπλε πεζό (φωτό) που οδηγούσε νεαρή κοπέλα ανέβαινε κανονικά προς Αγ.Νεκτάριο, όταν έπεσε πάνω της (με μεγάλη ταχύτητα) το σκούρο μερσέντες, που παραβίασε το stop, επί της Παπαναστασίου.
Ευτυχώς δεν σημειώθηκε τραυματισμός καθώς μόνο η κοπέλα διακομίστηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους με χτύπημα στον αυχένα.

Saturday 18 September 2010

Επειδή Γονιός δεν γεννιέσαι γίνεσαι…


Ο Σύλλογος Γονέων του Παιδικού Σταθμού Πυλίου και ο ΟΠΑΔΔΙ, σας προσκαλούν την Κυριακή 19/9, ώρα 7, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου σε ομιλία με θέμα «Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» με την παιδοψυχολόγο – σχολική ψυχολόγο με εξειδίκευση στη δυσλεξία – μαθησιακές δυσκολίες Λιώνη Σοφία.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΠΟΡΟΙ 850.000 ευρώ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ


Στην πολύ δύσκολη περίοδο που όλοι ζούμε, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομία, προσπαθούμε να θωρακίσουμε τους φυσικούς πόρους αλλά και να εξοικονομήσουμε χρήματα.
Μετά την ένταξη του έργου «Προμήθεια συστήματος ελέγχου και μείωσης διαρροών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπ. Περιβάλλοντος, προϋπ. 2.776.448 ευρώ συνεχίσαμε και εντείναμε όλοι μαζί τις προσπάθειες για εξεύρεση και άλλων πόρων.
Η ένταξη του έργου «Τηλεματική Ανίχνευση Αφανών Διαρροών Δικτύου Ύδρευσης Δικτύου Κω» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» από το Υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προϋπ. 850.000 ευρώ δικαιώνει τις προσπάθειές μας.
Συνολικά 3.626.448 ευρώ για το νερό, για το περιβάλλον, για την ανάπτυξη του νησιού μας.
Δέσμευσή μας ότι τα χρήματα θα επενδυθούν σε όλο το νησί και τα προγράμματα ελέγχου και μείωσης διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης θα εφαρμοστούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Ενιαίου Δήμου Κω με στόχο την:
Διασφάλιση ποιότητας νερού.
Άφθονη ποσότητα πόσιμου νερού.
Μείωση των διαρροών δικτύου.
Παρακολούθηση και ορθολογική λειτουργία ολόκληρου του δικτύου.
Ποιότητα ζωής με ασφαλές και υγιεινό νερό.
Εξοικονόμηση χρημάτων
Σε όλη αυτή την προσπάθεια ας συμμετέχουμε όλοι, γιατί το νησί μας και το περιβάλλον το αξίζουν.
Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΠ. ΘΑΛΛΑΣΣΙΝΟΣ

Κοντέσα Βραχνού και Νεκ. Δραμουντανής με Κυρίτση




Τις υποψηφιότητες του κ. Δραμουντανή Νεκτάριου και της κ. Βραχνού Κοντέσας στο ψηφοδέλτιο του ενιαίου δήμου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με τη "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" ανακοίνωσε, ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης.
Ο κ. Δραμουντανής, είναι παιδί 7μελούς οικογένειας, ιδιοκτήτης Κέντρου Ψηφιακής Εκπαίδευσης (Η/Υ), πτυχιούχος σχολής πληροφορικής, και δραστηριοποιείται χρόνια στον αθλητισμό. Η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς του νησιού μας, η αξιοποίηση των ήπιων μορφών ενέργειας και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι τομείς με τους οποίους πιστεύει πως ο Ενιαίος Δήμος με τη "Δύναμη Αλλαγής", έχοντας ήδη πρόγραμμα και ισχυρές βάσεις, θα καταφέρει να πάει το νησί πρωτοποριακά μπροστά. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι άλλοι δύο τομείς που αποδεδειγμένα η παράταξη έχει επενδύσει σ’ αυτούς και θα επεκτείνει απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλο το νησί, με δεδομένα θετικά αποτελέσματα στη νεολαία μας, στην οποία ανήκει το μέλλον.
Η κ. Βραχνού είναι Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλειδών, μέλος για πολλά χρόνια και Γραμματέας της Σ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κεφάλου. Η εμπειρία της στην Τ.Α., η αγάπη της για το νησί και τους Κώους, η στόχευση της ισόρροπης ανάπτυξης και η πίστη της πως η "Δύναμη Αλλαγής" είναι η παράταξη που μπορεί να καταφέρει αυτό που όλοι θέλουμε, την Κω δυνατή, όμορφη, γνωστή ανά τον κόσμο, με σωστές υποδομές και αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον είναι αυτά που την ώθησαν να ενώσει τις δυνάμεις της με την παράταξη που εγγυάται με σιγουριά όλα τα παραπάνω.
Ο επικεφαλής της παράταξης
Γιώργος Ι. Κυρίτσης

Φεύγει ο Ρώσος κροίσος έρχεται ο βασιλιάς της Σ. Αραβίας


Μετά τον πολυήμερο ελλιμενισμό της θαλαμηγού “ICE” στο νησί μας, ο Ρώσος κροίσος Σουλεϊμάν Κερίμωφ έφτασε στο αεροδρόμιο του Bodrum, απ’ όπου τον παρέλαβε και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Εγκυρες πληροφορίες του «ΒτΚ» αναφέρουν ότι τη Δευτέρα αναμένεται με την πολυτελέστατη θαλαμηγό του στο νησί μας ο βασιλιάς ABDALA της Σαουδικής Αραβίας, με την οικογένειά του και αξιωματούχους της κυβέρνησής του.

Τελειώνει το Επιγραφικό Μουσείο στο Ασκληπιείο


Με την άριστη επιστημονική επιμέλεια του καθ. του Παν. Κρήτης κ. Δ. Μποσνάκη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του Μουσείου του Ασκληπιείου, που θα στεγάσει εξειδικευμένα τον μεγάλο πλούτο των αρχαίων επιγραφών που υπάρχουν στο νησί μας. Τα εγκαίνια του Μουσείου θα γίνουν το καλοκαίρι του 2011.

ΠΝΙΓΜΟΣ 61ΧΡΟΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε τo απόγευμα της Πέμπτης, από διερχόμενο πλοιάριο, 700 μ. από την ακτή, 61χρονος Γερμανός τουρίστας, στην Καρδάμαινα (ξεν. Λάγκα). Το θύμα, που ήταν η πρώτη του μέρα που ήρθε στο Νησί μας για να περάσει τις διακοπές του, διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Νοσ/μείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ διενεργείται νεκροψία και τοξικολογική εξέταση.

Thursday 16 September 2010

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ


Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι βενζινοπώλες του Νησιού μας, με την επιβολή πλαφόν από το Υπουργείο στα προϊόντα τους. Μόνον 2 πρατηριούχοι είχαν τιμές πάνω από το όριο, οι οποίοι συμμορφώθηκαν άμεσα.

Σοβαρά προβλήματα και στο ΙΚΑ - ΑΠΟ 4/9 ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ




Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το ΙΚΑ. Από 3/9, όπου έληξε η σύμβαση έργου της Παιδιάτρου κ. Σημαντήρη, οι πολίτες εξυπηρετούνται από τους ιατρούς παθολόγους, και αν προκύψει πιο σοβαρό θέμα, παραπέμπονται σε ιδιώτη γιατρό.
Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της Παιδιάτρου, μ’ αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, που θέλουν να κάνουν εξετάσεις, λόγω της έναρξης της σχολικής περιόδου.
Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, αφού τους ασφαλισμένους του ΤΑΞΥ, τους εξυπηρετούν – μετά την ενοποίηση των ταμείων – οι γιατροί του ΙΚΑ, που σε ορισμένες ειδικότητες υπάρχει έλλειψη. Το τοπίο γίνεται πιο ζοφερό, λόγω της έλλειψης υλικών, αλλά και της μη αξιοποίησης των εργαστηρίων, διότι δε στελεχώνονται με (παρ)ιατρικό προσωπικό.
Στα παράπονα των ασφαλισμένων ότι παραπέμπονται σε ιδιώτες ακτινολόγους για μια ακτινογραφία, απάντηση δίνει η έλλειψη 2 τεχνολόγων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ενώ χειρότερα είναι τα πράγματα στο μικροβιολογικό εργαστήριο, το οποίο παρ’ ότι είναι πλήρως εξοπλισμένο, δε το εκμεταλλεύονται, διότι δεν υπάρχουν παρασκευαστές.
Επίσης, προβλήματα υπάρχουν με την ύπαρξη ενός και μόνο Νευρολόγου, που εξυπηρετεί ασφαλισμένους 4 φορές το μήνα, και ο οποίος αναγκάζεται κάθε Τετάρτη να πηγαίνει Κάλυμνο για να εξυπηρετήσει τις εκεί ανάγκες.
* Όσον αφορά το Νοσηλευτικό προσωπικό, το ΙΚΑ έχει μείνει με μια νοσοκόμα, καθώς οι άλλες δύο είναι υπό μετάθεση, λόγω συνυπηρέτησης με το σύζυγό τους.

ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ


Κατά τη διάρκεια πρόσδεσης, το μεσημέρι της Τετάρτης, προσέκρουσε στην επιβατική προβλήτα, το τουρκικής σημαίας καταμαράν “Aegean Cat”, το οποίο πραγματοποιoύσε μονοήμερη εκδρομή από το Didim στο Νησί μας. Στο πλοίο, επέβαιναν συνολικά 213 άτομα.
Από την πρόσκρουση, τραυματίστηκαν (λόγω πτώσης) 25 Άγγλοι τουρίστες, οι οποίοι και διακομίσθηκαν με το περιπολικό του λιμενικού και το ασθενοφόρο στο Νοσ/μειο, για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να διαπιστωθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
Το πλοίο θα μείνει στο λιμάνι, ώστε να ελεγχθεί το μέγεθος της ζημιάς και αν μπορεί να ταξιδέψει ασφαλώς, ενώ οι επιβάτες θα επιστρέψουν με άλλο σκάφος.

Στην Παναθηναϊκή ψηφίζουν 6/10


Η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ - Παράρτημα Κω, καλεί τα μέλη της στις 6 Οκτωβρίου και ημέρα Τετάρτη, στο ξενοδοχείο ΜΑΡΙΤΙΝΑ, από τις 5 έως τις 9 μμ να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Πρόεδρος και το ΔΣ
«Παναθηναϊκής» Κω

ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΜΕ …ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ …ΠΑΓΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ


Στους Αστυνομικούς της Ασφαλείας καταγγέλθηκε ότι άγνωστος αφαιρεί χρήματα από παγκάρι του Χριστού στον Αγιο Νεκτάριο. Δράστης είναι 29χρονος δασοπυροσβέστης κάτοικος Κω, που εντοπίστηκε να εισέρχεται στο Ναό και να αφαιρεί προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ.

Wednesday 15 September 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ DJ «Dr KAPPAS» ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του συμπατριώτη μας DJ «Dr Kappas» στα Νησιά Ρόδο, Σύμη, Κάλυμνο, Άνδρο και Κω, όπου ο ταλαντούχος Dj «ανέβασε την αδρεναλίνη στα…ύψη» κάνοντας τους θαμώνες των club να τον αποθεώνουν και να χορεύουν μέχρι πρωίας στους ρυθμούς του…
Ο DJ μετά; τις περσινές του επιτυχημένες εμφανίσεις στο εξωτερικό, έχει δεχθεί πολλές προτάσεις και φέτος το χειμώνα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Με λίγα προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές μας


Ξεκίνησε την Δευτέρα, η νέα σχολική χρονιά, με λιγότερα προβλήματα στην περιοχή μας, σε σχέση με άλλες χρoνιές. Στα γυμνάσια και στα λύκεια της περιοχής μας, υπήρχε υπερπληθώρα καθηγητών (μάλιστα γυμναστές και καθηγητές Αγγλικών και Γαλλικών πήγαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), όμως την τελευταία στιγμή, λόγω απόσπασης, 5 φιλολόγων, δημιουργήθηκαν κάποια μικρά κενά, τα οποία αναμένεται να καλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Επίσης, τα βιβλία έχουν φτάσει σχεδόν όλα και έχουν μοιραστεί στους μαθητές.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, υπάρχουν κάποια κενά κυρίως στα Νηπιαγωγεία, όμως καθημερινά καλύπτονται κενά στα διάφορα σχολεία της Ελλάδας της Χώρας.
Τα κυριότερα προβλήματα, όπως μας είπε η Προϊστάμενη κ. Χατζηνικολάου, παρουσιάζεται στις ειδικότητες (Αγγλικά, Γαλλικά, Πληροφορική κ.α.).

Tuesday 14 September 2010

Στερνό αντίο στον καπετάν Στέφανο - ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ


Σοκ προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του καπετάν Στέφανου Παραδείση, το απόγευμα του Σαββάτου, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη παντού, όπου ο χαρισματικός αυτός ναυτικός έζησε και είχε χιλιάδες αγαπημένους φίλους.
Ο άνθρωπος που πάλεψε από μικρό παιδί χίλιες δυο αντιξοότητες και βγήκε νικητής, που χρόνια ολόκληρα ήξερε να δαμάζει χίλια μύρια κύματα στις μανιασμένες θάλασσες όλου του κόσμου, του ‘λαχε τώρα, στα 51 του χρόνια, ένας σπάνιος ιός (που διαλέγει ένα σε κάθε 10 εκ/ρια) και άρχισε να τον κτυπά ύπουλα, πρώτα τα κάτω άκρα και σταδιακά το υπόλοιπο σώμα.
Σκληρός και άνισος ο αγώνας, αφού η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά, αφήνοντάς τον τελείως αβοήθητο.
Όμως, ο καπετάν Στέφανος, παρά το ότι είχε πλήρη γνώση της κατάστασής του, δεν το έβαζε κάτω και παληκαρίσια όπως πάντα, έβαλε πλώρη να παλέψει το κακό, οπλισμένος με θάρρος και δύναμη, που αντλούσε από την οικογένειά του και τον κόσμο όλο, που είχε ένα λόγο παραπάνω τώρα να του δείξει την αγάπη του, συμπαραστέκοντάς τον με κάθε τρόπο.
Στο διάστημα που ακολουθεί, ο καπετάν Στέφανος έδειξε άλλη μια φορά το μεγαλείο και την αστείρευτη δύναμη ψυχής που κουβαλούσε σ’ όλη του τη ζωή, ιδιαίτερα τώρα απέναντι στον ύπουλο ιό.
Αν εξαιρέσεις τη δυσκολία να μετακινηθεί, τίποτα μα τίποτα, δεν άλλαξε πάνω του. Μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του ήταν ο λεβέντης ναυτικός με τον καλοσυνάτο πρόσχαρο χαρακτήρα, γεμάτος ζωντάνια και δημιουργικό πάθος, έτοιμος να δώσει το παρών σε κάθε τι που έβλεπε και ήθελε να βάλει το δικό του λιθαράκι να διορθωθεί και να γίνει καλύτερο.
Δεν ζούσε απλά την κάθε στιγμή σαν να ήταν όλα φυσιολογικά. Αν και καθηλωμένος σε μια καρέκλα, μονίμως το μυαλό του ανήσυχο για όσα «περίεργα» συμβαίνουν γύρω μας, έπαιρνε θέση για όλα βγάζοντας πάντα τη δική του σταράτη θέση και πρόταση, μεθοδεύοντάς την μάλιστα έτσι που να πάρει το δρόμο για υλοποίηση.
Λίγες μέρες πριν, καθισμένοι σ’ ένα ταβερνάκι στον Κόλπο του Γροίκου, με την Κατερίνα του και την Μαρουσώ, μου ξεδιπλώνει τα σχέδιά του να ιδρύσει έναν σύλλογο που μαχητικά να προστατεύει το περιβάλλον και ιδιαίτερα τις θάλασσες, βγάζοντας την πικρία του γιατί πολλοί ξεν/χοι τις ρυπαίνουν με βάναυσο τρόπο…
Μέχρι και την τελευταία ώρα της ζωής του πάλεψε το πρόβλημά του, στα ίσια, χωρίς να δείξει ούτε μια στιγμή ότι το φοβήθηκε. Κρατήθηκε όρθιος και μάχιμος, έτσι που όταν ήρθε το μοιραίο «να φύγει» αγέρωχος και αξιοπρεπής όπως ήταν σ’ όλη του τη ζωή. Ισως να διέκρινε όμως κανείς μια πικρία κι ένα παράπονο στο στερνό του βλέμμα, όπως τον πρόλαβε ο αγαπημένος του φίλος ο Σταμάτης, γιατί δεν μπόρεσε να κάνει όσα θα ήθελε, κυρίως απέναντι στη σύζυγό του και τα αγαπημένα του παιδιά.
Η κηδεία του έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Πυλί, παρουσία εκατοντάδων φίλων που τον συνόδεψαν με δάκρυα στα μάτια ως την τελευταία του κατοικία.
Παρών και ο ηγούμενος της Πάτμου κ.Αντύπας, μαζί με δεκάδες συμπατριώτες του που ήρθαν για το στερνό αντίο.
Παρόντες ακόμα όλοι οι φίλοι του καπεταναίοι από την περιοχή μας και από διάφορα άλλα μέρη, μαζί με κορυφαίους εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών, αφού ο καπετάν Στέφανος δεν ήταν απλά αγαπητός, ήταν σ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στη θάλασσα μια προσωπικότητα με κύρος και σεβασμό σε όλους τους ναυτιλιακούς κύκλους για το ήθος και τις ικανότητές του.
Το «ΒτΚ» εκφράζει στην Οικογένειά του ειλικρινή συλλυπητήρια και δεσμεύεται να πρωτοστατήσει μαζί με άλλους φίλους του, να ιδρύσει τον σύλλογο που είχε οραματιστεί ο Καπετάν Στέφανος, δίνοντάς του μάλιστα και το όνομά του, για να μας δείχνει ακόμα και στους ουρανούς που βρίσκεται το δρόμο της μαχητικής διεκδίκησης αρχών και ιδεών, που μας ανυψώνουν και μας καταξιώνουν, ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε σήμερα…
Καλό σου ταξίδι καπετάν Στέφανε. Θα είσαι πάντα ζωντανός μέσα στην καρδιά μας…

Περί «χρίσματος» ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ


Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται το θέμα του χρίσματος στην Κω, αφού μέχρι και λίγες ώρες πριν την σύνοδο του Εθνικού Σ/λίου του ΠΑΣΟΚ, παραμένει άγνωστο εάν και σε ποιον θα δοθεί, ευθέως ή με τη μορφή στήριξης.
Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να ανακοινωθεί νέα λίστα υποψηφίων και βέβαια η αγωνία είναι στο κατακόρυφο, γι’ αυτούς που το αποζητούν διακαώς, αλλά και για εκείνους που υποστηρίζουν ότι, θα ήταν μέγα λάθος, γι’ αυτό και δεν πρέπει να δοθεί.
Στην πρώτη πλευρά, βρίσκεται η παράταξη Κυρίτση, που εκτιμά ότι θα πάρει το χρίσμα (έχοντας και τους ανάλογους υποστηρικτές στα κεντρικά) και στην δεύτερη, ο Γραμματέας, με τα περισσότερα μέλη της Ν.Ε. συν την παράταξη Καϊσερλη, που εκτιμά ότι θα επιφέρει σοβαρά ρήγμα στο κόμμα, με παράπλευρες συνέπειες και στις Περιφερειακές εκλογές.
Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει εάν και πως θα δοθεί από το ΠΑΣΟΚ στη δημοσιότητα, το γκάλοπ της Καπα Research, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει νέα ένταση στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ McDONALD’S ΓΙΑ ΤΑ 4 ΠΟΔΗΛΑΤΑ MOUNTAIN IDEAL




Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο διαγωνισμός του καταστήματος McDonald’s στην Κω, για την κλήρωση 4 ποδηλάτων mountain Ideal. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όσοι πελάτες είχαν δοκιμάσει το νέο προϊόν της εταιρείας «CBO» (Chicken Bacon Onions) από τις αρχές Ιουνίου, μέχρι 18 Σεπτεμβρίου. Οι τυχεροί της κλήρωσης είναι: Ειρήνη Βενεκουά, Τόλη Κοτσαγιάσου, Κων/νος Μανωλόπουλος και Άννα Ζαρδαλίδη (οι επιλαχόντες σε περίπτωση που δεν βρίσκοντας οι νικητές, ήταν οι: Ευαγγελία Μανιάτη και Δημήτρης Αναστασόπουλος).

Saturday 11 September 2010

Με τη «Δύναμη Αλλαγής» ο κ. Πέτρος Κεφαλιανός


Την υποψηφιότητα του κ. Πέτρου Κεφαλιανού με τη "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης.
Ο κ. Κεφαλιανός είναι δ/ντής ξενοδοχείου, παντρεμένος με την Άτζη Τσάβου και έχουν δύο παιδιά.
Διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος ΔΕΑΥΔ στο Δήμο Δικαίου. Συμμετείχε ως αθλητής στους αθλητικούς σ/γους Α.Ο. Πυλίου, Ανταγόρας, Α.Ε. Κως και στον Α.Ο. Δικαίου ως προπονητής.
Σύμφωνα με δηλώσεις του: "η αγάπη του για το νησί και η όρεξή του να προσφέρει στον ενιαίο Δήμο, μέσα από την εμπειρία του στην Τ.Α., τον ώθησε να ενώσει τις δυνάμεις του με αυτές των συνυποψηφίων της "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" ώστε η ανάπτυξη στο νησί μας να γίνει πράξη από το ένα άκρο του μέχρι το άλλο".
Ο επικεφαλής της παράταξης
Γιώργος Ι. Κυρίτσης

ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ


Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για 2 γνωστούς Κώους χρήστες, 30 και 41 ετών, που «σήκωσαν» όλα τα αφιερώματα – τάματα από τον Αϊ-Γιώργη στο Πυλί και την Αγία Παρασκευή. Στο Αυτόφωρο που οδηγήθηκαν μαζί με 38χρονο χρυσοχόο από την Παλιά Πόλη, ο πρώτος καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλακή και ο δεύτερος σε 4, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα ισχύ, οπότε οδηγήθηκαν στις φυλακές. Ο χρυσοχόος κρίθηκε αθώος, παρά το ότι οι δράστες είπαν ότι του έδωσαν τα κλοπιμαία και πήραν έναντι ως προκαταβολή 400 ευρώ.
Τα τάματα ξεπερνούσαν το μισό κιλό και τα περισσότερα (127) ήταν χρυσά.
* Αξιοσημείωτο τέλος είναι ότι ο δράστης της Αγίας Παρασκευής έμεινε στην εκκλησία, αφού την έκλεισε η καλογριά και κατέβασε όλα τα τάματα με την ησυχία του, επιχειρώντας μάλιστα να πάρει μαζί του και την εικόνα της Αγίας, αλλά το …ξανασκέφθηκε και την άφησε στο δάπεδο.

Αλκιβιάδη στηρίζει η Ν.Δ.


Την επίσημη στήριξή της στον κ. Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου δίνει με ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία αναφερόμενη στην υποψηφιότητά του, κάνει λόγο για άτομο που «υπηρετεί» αξίες με ήθος και ικανότητες, καταξιωμένο στην κοινωνία και στην Τ.Α. που μάχεται για την ανάπτυξη του τόπου του και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών του».

Friday 10 September 2010

ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΔΩΔ/ΣΟΥ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΓΛΟΥ


Νέος προπονητής στη μικτή Δωδ/σου, αναλαμβάνει ο Γιάννης Μανούσογλου, ο οποίος μαζί με τον Θεόδωρο Θεοδώρου είναι οι ενωσιακοί προπονητές για την νέα περίοδο. Να σημειωθεί ότι πρώτη φορά, προπονητές από την Κω, αναλαμβάνει χρέη ενωσιακού προπονητή στην Μικτή μας.

Το Σάββατο 25/9 Ασκληπιείο – Μαρίνα 7ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΙΛΙΝΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


Ο Κωακός Αθλητικός Ομιλος «Φιλίνος» διοργανώνει τον 7ο Διεθνή Φιλίνειο Δρόμο 10.000μ. το Σάββατο 25/9, υπό την Αιγίδα της Επαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας και Αθλησης του Επαρχείου και του ΔΟΑ.
Εκκίνηση ώρα 5.30μμ από το Ασκληπιείο. Οι πρώτοι δρομείς θα τερματίσουν στη Μαρίνα μετά τις 6μμ.
Οι απονομές θα γίνουν ακριβώς μετά τον τερματισμό όλων των αθλητών.
Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων των περιοχών από όπου διέρχεται η διαδρομή του Φιλίνειου Δρόμου και τους παρακαλούμε να συμβάλλουν στην ασφάλεια των αθλητών.
Πληροφορίες τηλ. 22420-20786, 22420-48580, 6932.472915.
Ο Πρόεδρος Β. Χατζηπαυλής
Η Γραμματέας Α.Μ. Μουσσάλη

Thursday 9 September 2010

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ


Στο ξενοδοχείο «Καράβια» έγινε συνεστίαση του ροταριανού Ομίλου στα πλαίσια του προγράμματος δραστηριοτήτων του ομίλου.
Η συνεστίαση είχε διεθνή χαρακτήρα καθόσον ο όμιλος φιλοξενούσε είκοσι Γερμανούς ροταριανούς από το Βερολίνο και ένα Τούρκο από την Άγκυρα. Ομιλητής της βραδιάς ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ανδρουλάκης που ανέπτυξε το θέμα «Ο Εθελοντισμός και το Ρόταρυ». Ακολούθησε σχολιασμός και συζήτηση στο θέμα της ομιλίας.

«ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑ


Το φεστιβάλ της Κω αναδεικνύεται ως το μοναδικό τόπος φιλοξενίας του κινηματογράφου που εστιάζει στον άνθρωπο.
Ο θερινός κινηματογράφος ΟΡΦΕΑΣ, υποδέχθηκε εχθές βράδυ το ενθουσιώδες κοινό στην τελετή λήξης του 2ου κινηματογραφικού φεστιβάλ για θέματα υγείας ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩΣ 2010. Ένα ακόμα μοναδικό στον κόσμο φεστιβάλ έφτασε στο τέλος του παρουσία του εκπρόσωπου του Οικομενικού Πατριάρχη Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω και Νισύρου Ναθαναήλ, του Δημάρχου κ. Γ. Κυρίτση, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Κω κ. Π. Θαλασσινού, της αντινομάρχου κα Μάρω Χολέβα, του πρόξενου της Σουηδίας στην Κω κ.Κ. Κυπριώτη, της εκπροσώπου της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα κα Τζόντι Μπρεϊσλερ, του κ. Γιάννη Φουντωτού, του κ. Δαυϊδ Γερασκλή, του εκδότη κ. Δημήτρη Βοναπάρτη, του εκδότη κ. Γιάννη Ιωαννίδη και του Ρικ Βερμέλεν διευθυντή φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ολλανδία ,οι οποίοι ανέβηκαν στην σκηνή για να απονείμουν βραβεία και να συγχαρούν τους βραβευμένους σκηνοθέτες.
Η μνήμη των ταινιών, πρόσφατη και ζωντανή, κάνει τα πάντα να σμίγουν σε μια γιορτή, απρόσιτη σε εκείνους που δεν παρακολούθησαν τα δρώμενα εδώ στην Κω. Μία γιορτή στημένη από ανεξάρτητους δημιουργούς και αλτρουϊστές ιατρούς που ήρθαν από μακρινές γωνιές του πλανήτη.
Οι δημοσιογράφοι τριγύριζαν ανάμεσά τους και έπαιρναν συνεντεύξεις από ξένους και ντόπιους καλεσμένους, από θεατές και μέλη κριτικών επιτροπών. Ο Δήμαρχος Κω, κος Γιώργος Κυρίτσης, απευθύνθηκε στο κοινό, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε από όλες τις γωνιές του κόσμου. Η φιλόξενη αγκαλιά της Κω σας περιμένει πάντα είτε είστε δημιουργοί, είτε είστε επισκέπτες. Ευχαριστώ τον απελθόντα πρέσβη των ΗΠΑ, κο Σπέκχαρντ, που στήριξε το φεστιβάλ, ευχαριστώ τους εθελοντές της Κι.Λε.Κω, και την κριτική επιτροπή, τους δημιουργούς, και φυσικά, εσάς τους θεατές Αυτό που συντελείται εδώ είναι ένα ηχηρό μήνυμα από την περιφέρεια στο κέντρο. Στην Κω , επενδύουμε στον πολιτισμό. Για εμάς ,ο άνθρωπος είναι προτεραιότητα».
Η διευθύντρια του φεστιβάλ κα Λουκία Ρικάκη κάλεσε στη σκηνή τον πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Κω (Κι.Λε.Κω) κ. Σάκη Κουτουραντζή και το μέλος της Κι.Λε.Κω Θάνο Τσάπελη για να απονείμουν τα βραβεία κοινού που γίνεται με δημοκρατικές διαδικασίες, όπου το κοινό συμμετέχει σε ένα διάλογο και επιλέγει ποιες ταινίες θα βραβεύσει. Ο κ.Σάκης Κουτουραντζής είπε: «Η κινηματογραφική λέσχη Κω, συμμετέχει στο φεστιβάλ για δεύτερη χρονιά διοργανώνοντας την διαδικασία επιλογής αλλά και τν ψηφοφορία για τα βραβεία κοινού. Θα ήθελα να τονίσω ορισμένα πράγματα που αφορούν την διαδικασία αυτή. Αρχικά παρατηρήθηκε μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία του κοινού. Η διασπορά των ψήφων επίσης ήταν μεγάλη , που σημαίνει ότι οι περισσότερες ταινίες άρεσαν και υπήρχε ενδιαφέρον από πλευράς κοινού. Τέλος ξεχώρισαν καθαρά στην ψηφοφορία, οι δύο ταινίες στις οποίες θα απονεμηθούν τα βραβεία κοινού.
Σας αναφέρω τις επτά πρώτες ταινίες σε ψήφους:
7η θέση ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΣ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΗΣ (Rosmarinus Officialis) του Ανδρέα Σιαδήμα
6η θέση ΟΡΓΑΣΜΟΣ Α.Ε. της Λιζ Καννερ
5η θέση ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ του Αλεξ Γκαμπάϊ
4η θέση ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΝ ΟΣΤΡΑΚΟΝ τοιυ Νίκου Αλευρά
Στην 3η θέση, μία ταινία στην οποία η Κι.Λε.Κω., απονέμει ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ για την αμεσότητά της και την σπάνια κινηματογραφική γραφή της, στην ταινία ΕΝ ΨΥΧΡΩ της Γκάμμα Μπακ.
Η Γκάμμα Μπάκ παρέλαβε το βραβείο της λέγοντας: «Σας ευχαριστώ όλους. Αισθάνομαι ότι το φεστιβάλ είναι μία μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ευαίσθητους ανθρώπους.»
Το 2ο βραβείο κοινού, απονεμήθηκε στην ταινία ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΛΕΞ του Στήβεν Ουώλκερ, ο οποίος παραλαμβάνοντας το βραβείο του, είπε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ το κοινό που επέλεξε την ταινία μου. Το φεστιβάλ της Κω , είναι μία μοναδική παγκόσμια συνάντηση και δεν μπορώ να φανταστώ καλλίτερο τόπο υποδοχής της ταινίας μου. Αισθάνομαι περήφανος που επελέγη η ταινία σε αυτό το φεστιβάλ.»
Το 1ο βραβείο κοινού δόθηκε στην ταινία ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ του Μισέλ Οριόν Σκοτ, ο οποίος δήλωσε: «Ανακάλυψα εδώ ένα σπάνιο κινηματογράφο που δίνει νόημα στην ζωή. Επιθυμώ να ξαναέρθω στην Κω άμεσα, με μία νέα ταινία. Θα πω σε όλους τους φίλους μου, για το όμορφο και ιδιαίτερο νησί σας. Χαίρομαι πολύ και ευχαριστώ που εκτιμήσατε την ταινία μου.»
Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ταινιών μικρού μήκους Χανς Μπούργκσμιτ είπε: «H Κριτική επιτροπή των ταινιών μικρού μήκους θα ανακοινώσει τώρα τους φετινούς νικητές του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ. Η φετινή επιλογή των ταινιών μικρού μήκους στο πρόγραμμα του φεστιβάλ κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας – ταινίας για την γέννηση, τον θάνατο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ανάμεσα τους. Η ειδική μνεία δίνεται σε μία απλή και δυνατή ταινία ΞΕΚΙΝΗΜΜΑΤΑ της Γιάρα Μαλαβέζ που εικονογραφεί, όπως κανένα άλλο φιλμ δεν έχει κάνει ποτέ, την τόσο δυνατή και μοναδική στιγμή του δεσίματος που συμβαίνει όταν ένα νεογέννητο ανοίγει για πρώτη φορά τα μάτια του. Αντιλαμβανόμαστε την σημασία εκείνης της πρώτης ματιάς αγάπης που καλωσορίζει το παιδί στον κόσμο αυτό και το ακολουθεί για μία ζωή.»
Παραλαμβάνοντας την ειδική μνεία από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Κω κ. Παναγιώτη Θαλασσινό, η Γιάρα Μαλαβεζ είπε: «Μένω άφωνη! Μερικοί άνθρωποι , όταν είδαν την ταινία μου, είπανε ότι αυτό δεν είναι κινηματογράφος, αλλά αυτό το φεστιβάλ απέδειξε ότι είναι.»
Ο κ. Μπουργκσμιτ συνέχισε λέγοντας: «Το δεύτερο βραβείο δίνεται στην ταινία που προσφέρει ένα αναπάντεχο και φρέσκο παράθυρο στον κόσμο των γυναικών που πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Στην ταινία ΜΑΜΑ της Αντελαϊντ Ρόουσεν αιχμαλωτίζει την ανάλαφρη, αξιαγάπητη ζωντάνια της μαμάς της, άσχετα από το γεγονός ότι το λογικό της αρχίζει να ξεφτίζει. Μια γενναία ταινία, τόσο ανθρωπιστική όσο και κινηματογραφική. Η ταινία ΜΑΜΑ είναι μια τολμηρή καταγραφή μιας γυναίκας που περιβάλλεται από την αγάπη της οικογένειας της.»
Παραλαμβάνοντας το βραβείο της από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Κω κ. Παναγιώτη Θαλασσινό, η ίδια η Αντελάϊντ Ρόουζεν , είπε: «Είμαι χαρούμενη, συγκινημένη και ευτυχισμένη για τους ανθρώπους που αναγνώρισαν την μητέρα μου, ως κορίτσι, γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, ερωμένη. Είναι η Θεά του Άλτζχαϊμερ! Μου έκαναν εντύπωση οι ερωτήσεις του κοινού που ήταν σπάνιες, συγκινητικές, σε βάθος και έχουν υψηλό επιπέδο».
Συνέχισε ο κ. Μπούργκσμιτ: «Το πρώτο βραβείο δίνεται σε μία ταινία που μας δείχνει με τον πιο ευαίσθητο και πραγματικό τρόπο, ότι είμαστε εδώ να ζήσουμε σε αυτόν τον κόσμο με - όσο το δυνατόν-μεγαλύτερη πληρότητα μέχρι να έρθει η ώρα να φύγουμε και είναι η ταινία ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΑ 4Α του Μάϊκ Αττιε. Είναι ένα πολύ όμορφα φτιαγμένο φίλμ γεμάτο ζεστασιά και συμπόνια, δείχνοντας ότι μπορεί να υπάρχει ομορφιά μέχρι την τελευταία μας στιγμή. Αυτές οι ταινίες και πολλές άλλες στο φεστιβάλ δείχνουν να εστιάζουν στην απτή δύναμη της αγάπης που μας δίνει ζωή, μας δίνει δύναμη για τις ατέλειωτες προκλήσεις της ζωής και μας καθοδηγεί προς τον μοιραίο θάνατό μας».
Παραλαμβάνοντας και ο Μάϊκ Αττιε με την σειρά του, το βραβείο από τον κ. Π. Θαλασσινό είπε: «Είναι καταπληκτικό! Είμαι συγκινημένος! Αυτό το φεστιβάλ είναι πολύ σημαντικό, είναι σαν ένα παγκόσμιο κίνημα, που δίνει την ευκαιρία να δείξουμε ταινίες γεμάτες ανθρωπιά».

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ταινιών μεσαίου μήκους Γκάρτζι Σεν, τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, ότι δεν υπήρξε διχογνωμία και απένειμε το 2ο βραβείο μεσαίου μήκους εξ ημίσεως στις ταινίες: ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ του Πάβελ Λοζίνσκι λέγοντας για την ταινία: «Σε ένα πολύ όμορφα κινηματογραφημένο σύνολο εικόνων, η ταινία συνυφαίνει καθημερινές συζητήσεις γύρω από τον καρκίνο με βαθιά φιλοσοφικούς συλλογισμούς, για να τονίσει στην ομορφιά της ζωής στις στιγμές στο χείλος του θανάτου».
και στην ταινία ΕΝΑ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΔΙΛΗΜΜΑ της Τζούλια Μπόβενμπεργκ , για την οποία είπε: «Τρεις γιατροί διχάζονται ανάμεσα στην ηθική τους υποχρέωση να θεραπεύσουν και στον σεβασμό της επιθυμίας των ασθενών τους να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο τους. Ένα σπάνιο, άμεσο και ζεστό πορτραίτο των γιατρών που παλεύουν με τα ζητήματα των βαθύτερων επιπτώσεων της ευθανασίας καθώς και τον ρόλο τους τόσο ως θεραπευτές αλλά και ως άνθρωποι.»
.Ο Πάβελ Λοζίνσκι σκηνοθέτης της ταινίας ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ έστειλε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή για το βραβείο. Είναι τόσο πολύτιμο για μένα. Ο καρκίνος είναι μια δημοκρατική ασθένεια, αλλά είναι ακόμα δυνατό θέμα ταμπού. Ελπίζω η ταινία μου να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να μιλήσουν για αυτήν.»
Η Τζούλια Μπόβενμπεργκ σκηνοθέτις της ταινίας ΕΝΑ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΔΙΛΗΜΜΑ έστειλε την εξής δήλωση: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που βραβεύσατε το ντοκιμαντέρ μου «Ένα Θανάσιμο Δίλημμα»! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ασθενείς και τις οικογένειες τους που ήταν τόσο απίστευτα γενναίοι να δουλέψουν με εμάς σε αυτήν την βαθιά και διεισδυτική ταινία. Είμαι πολύ περήφανη που βρήκα αυτούς τους τρεις γιατρούς που ήταν έτοιμοι να μας δείξουν τα συναισθήματα τους, κάτι μάλλον ασυνήθιστο για τον ιατρικό κόσμο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Είμαι επίσης περήφανοι που όλοι μαζί καταφέραμε να κοιτάξουμε αυτό το δύσκολο ζήτημα της ευθανασίας από την οπτική πλευρά των γιατρών.»
Το 1ο βραβείο ταινιών μεσαίου μήκους δόθηκε στην ταινία Ο ΣΤΥΤΙΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ του Μίχαελ Σααπ, και η πρόεδρος κα Γκαρτζι Σεν είπε για την επιλογή αυτή:
«Με μια αναζωογονητική αίσθηση του χιούμορ και αυτοσαρκασμό, ο σκηνοθέτης χρονογραφεί την μάχη του με την φθίνουσα αρρενωπότητα και την παγκόσμια εμμονή με τον άμεσο και ατέρμονο νεανικό ανδρισμό».
Ο βραβευμένος Μίχαελ Σάαπ έστειλε την εξής δήλωση:
«Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για αυτό το υπέροχο βραβείο. Πρέπει να συγχωρήσω τον εαυτό μου που δεν είμαι εδώ για να μπορέσω να το παραλάβω ο ίδιος. Νιώθω ανόητος που δεν δέχθηκα την ευγενική και πρόθυμη πρόσκληση σας να επισκεφτώ το φεστιβάλ σας. Θα ήταν πολύ καλύτερο για την υγεία μου και πιθανότατα και για την ερωτική μου ζωή αν είχα δει το ηλιοβασίλεμα, τους καλεσμένους σας και τις αναμφίβολα ενδιαφέροντες ταινίες των συναγωνιστών μου. Σας ευχαριστώ πολύ και την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να φερθώ πιο έξυπνα. Καλή τύχη με το υπόλοιπο φεστιβάλ.»

Ο Δρ Χένρυ Μαρς ως μέλος της κριτικής επιτροπής ταινιών μεγάλου μήκους είπε:
«Μας είπανε ότι ένας από τους τρεις μας, θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος της κριτικής μας επιτροπής. Αλλά είδαμε ότι τα πάμε τόσο καλά οι τρεις μας και ότι ήμασταν σε τέτοια συμφωνία μεταξύ μας για τις ταινίες μεγάλου μήκους που έπρεπε να κρίνουμε κι έτσι αποφασίσαμε να έχουμε τρεις προέδρους. Θα μιλήσω εν συντομία για το τι ψάχναμε και μετά ο Γιούπ και η Χάνα θα ανακοινώσουν τις επιλογές μας και –συνοπτικά- τους λόγους που μας οδήγησαν εκεί.
Είδαμε πολλές υπέροχες ταινίες και θα αφήσουμε αυτό το καταπληκτικό φεστιβάλ – που οργανώθηκε τόσο ευφυώς από την γεμάτη έμπνευση Λουκία και την ομάδα της - έχοντας μάθει πολλά, πολύ περισσότερα για την υγεία, ή την έλλειψη αυτής στον κόσμο, ως αποτέλεσμα όλων αυτών των ταινιών που είδαμε.
Ψάχνουμε για ταινίες που είναι παράθυρα στον κόσμο και όχι απλά ένας καθρέπτης για τον σκηνοθέτη. Ψάχνουμε για ταινίες που μας είπαν κάτι σημαντικό - ακόμα κι αν ήταν άβολο – ή όμορφο, ή συγκινητικό και που διηγήθηκαν ιστορίες με σαφήνεια και εξυπνάδα, και που φτιάχτηκαν με όλη την τεχνική αρτιότητα και τέχνη που απαιτείται από την αληθινή κινηματογράφηση.
Αρκετά με την θεωρία. Η τελική επιλογή για το καλύτερο φίλμ ήταν ωστόσο πραγματικά πολύ δύσκολο. Διαφορετικές ταινίες είχαν διαφορετικές αρετές και δυσκολευτήκαμε να αποφασίσουμε ποιες αρετές πρέπει να είναι οι πιο σημαντικές – αλλά έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση».
Το μέλος της κριτικής επιτροπής ταινιών μεγάλου μήκους, ο σκηνοθέτης κ. Γιούπ βαν Ουϊκ είπε:
«Έχοντας δει τις ταινίες μεγάλου μήκους του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ, συναντηθήκαμε – αμέσως μετά τις προβολές - για μία γρήγορη πρώτη εκτίμηση των ταινιών που μόλις είχαμε δει.
Σήμερα, που τις έχουμε δει όλες, είχαμε μια έντονη συζήτηση για τις ταινίες που πρέπει να βραβευθούν κατά την οποία τις αναλύσαμε, όχι μόνο με σεβασμό στην ίδια μας την εμπειρία σε ταινίες και σε προσωπικές αναφορές.
Δημιουργήσαμε τέσσερις κατηγορίες: το καλλιτεχνικό αισθητήριο και την τέχνη των δημιουργών που είδαμε στις ταινίες, το συναισθηματικό αντίκτυπο που είχε σε μας και στους άλλους, τα δεδομένα που παρουσίαζε και την πνευματική πρόκληση που παρείχε, και τελικά την αμεσότητα της ταινίας στο κοινό.
Αποφασίσαμε ομόφωνα ότι θα δώσουμε τρία βραβεία.
Τον νικητή, το δεύτερο βραβείο και Μία Ειδική Μνεία
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ανακοινώσω την Ειδική Μνεία για μία ταινία που μας συγκίνησε όλους πιο πολύ από όλες τις ταινίες που είδαμε.
Και ήταν και τέλεια φτιαγμένη.
Όπως ξέρετε κανείς δεν είναι τέλειος. Η ειδική μνεία απονέμεται στην ταινία ΟΥΔΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟΣ του Νικο φον Γκλάσοου»
Ο βραβευμένος με την ειδική μνεία της κριτικής επιτροπής ταινιών μεγάλου μήκους, Νίκο φον Γκλάσοου έστειλε το εξής μήνυμα:
«Σας ευχαριστώ που δώσατε ειδική μνεία την ταινία μου! Σε όλους αρέσει να μνημονεύονται!! Αυτός είναι ο λόγος που ζούμε. Θα ήταν καλύτερα τα χρήματα αλλά μια ειδική μνεία είναι υπέροχη επίσης! Σας αγαπώ όλους. Δικός σας, Νίκο».
Η Χάνα Φίσερ διευθύντρια φεστιβάλ και μέλος της κριτικής επιτροπής ταινιών μεγάλου μήκους, είπε:
«Λουκία σε ευχαριστώ που ακολούθησες την διαίσθηση και δημιούργησες αυτό το δυνατό φεστιβάλ.
Φτιάχνοντας ένα φεστιβάλ που εστίασε σε ζητήματα προσωπικής, πνευματική και κοινωνικής υγείας, παρείχες μια μορφή διαλόγου καθώς και μια διαφορετική εστία για τους κινηματογραφιστές, αλλά και συγκεκριμένα για τους κινηματογραφιστές εκείνους που έλκονται από ζητήματα ασυνήθιστα, μοναδικά και προκλητικά.
Το δεύτερο βραβείο πάει σε μία πολύ καλοφτιαγμένη ταινία: την αφήγηση μιας ανησυχητικής ιστορίας, ψαγμένης σε βάθος, δοσμένη με αποτελεσματικότητα και χιούμορ. Μια ιστορία που ανοίγει τα μάτια μας σε ένα πολύ σημαντικό θέμα και είναι η ταινία ΟΡΓΑΣΜΟΣ Α.Ε. της Λιζ Καννερ. Μια εμπνευσμένη ταινία που κάνει έκκληση για δράση, αυτοσεβασμό και αυτοπροσδιορισμό τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες.»
Η βραβευμένη με το 2ο βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους Λιζ Κάννερ, σκηνοθέτις της ταινίας ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΑΕ είπε, παραλαμβάνοντας το βραβείο : «Θα μπορούσα να πω ότι το φεστιβάλ είναι οργασμικό! Δεν υπάρχει ωραιότερο μέρος για να γίνει το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Ευχαριστώ πολύ τον σύζυγό μου που έκανε την μουσική της ταινίας. Από την γενέτειρα του Ιπποκράτη , ακολουθούμε τα λόγια του: να μην κάνουμε κακό στους ασθενείς. Πρέπει να εναντιωνόμαστε σε εκείνες τις φαρμακευτικές εταιρείες που δημιουργούν ασθένειες για να προωθούν φάρμακα.»
Για το κορυφαίο βραβείο του 2010 του Φεστιβάλ της Κω, Ιπποκράτης επιλέξαμε την ταινία που νιώθουμε ότι εκφράζει την μεγαλύτερη τεχνική αρτιότητα και πνευματικό σθένος, σε συνδυασμό με συναισθηματική αυθεντικότητα και αλήθεια.
Ο πρωταγωνιστής αυτής της ταινίας θα σαστίσει πολλούς με την πεισματική αποφασιστικότητα του, την αλαζονεία του, την μεγαλοφυΐα του και την μοναδική του προσωπικότητα.
Ότι κι αν λένε οι άλλοι για αυτόν, υποστήριξε την αλήθεια του. Και η ταινία αυτή είναι Ο ΙΔΙΟΦΥΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ του Μπόσσε Λίντκβιστ.
Ο βραβευμένος με το 1ο βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους Σουηδός Μπόσσε Λίντκβιστ έστειλε την ακόλουθη δήλωση:
«Αγαπητοί οργανωτές του φεστιβάλ, κριτική επιτροπή και κοινό,
Είχα προγραμματίσει αν είμαι μαζί σας από τον Μάιο. Η Ελλάδα είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στον κόσμο και για αυτό ένιωθα ιδιαίτερα τιμημένος και χαρούμενος που προσκλήθηκα. Γνωρίζω ότι όχι μόνο εγώ, αλλά και ο βασικός χαρακτήρας της ταινίας μου, ο αδικοχαμένος νομπελίστας
Κάρλτον Γκαζντουσεκ, πολλές φορές αναφέρθηκε στο αρχαιοελληνικό πνεύμα. Νιώθουμε ότι με αυτήν την βράβευση, κατά κάποιο τρόπο, η σκέψη του συνεχίζει να συμβαδίζει μ’ εκείνο το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα. Η Ελλάδα είναι ο τόπος από όπου ξεκίνησε η Ιατρική αλλά και η αφήγηση στον Δυτικό κόσμο Εδώ ξεκίνησε επίσης η πνευματική αναζήτηση και ο διάλογος. Θερμές ευχές και σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς».
Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του, ο πρόξενος της Σουηδίας στην Κω, κ. Κώστας Κυπριώτης.
Διοργάνωση φεστιβάλ: Δήμος Κω, Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Κω
Χορηγοί Φεστιβάλ: PFIZER, ALAPIS, ΖEWA, DUREX SSL-EUROPE.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αμερικής στην Αθήνα
Χορηγοί επικοινωνίας: ΔΗ.ΡΑ.Σ ΚΩ, CULTURE NOW.GR, Art.Mag www.artmagazine.gr,
ΠΑΛΜΟΣ-FM, Jaba.gr, Seven Art www.sevenart.gr, Cineman.gr, MOSAIKO.gr
Συνεργάτες της διοργάνωσης: Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, ο Ιατρικός σύλλογος Κω, η Κινηματογραφική Λέσχη Κω (ΚΙΛΕΚΩ).
Γραφείο Τύπου Φεστιβάλ: Dr Karina Rubinstein karinapress1@gmail.com τηλ. 6955808838.

Την άμεση στελέχωση και σωστή λειτουργία του ιατρείου στο αερ/μιο ζητά ο κ. Ι. Καμπανής


Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
Απευθύνομαι πρωτίστως σε σας, έχοντας υπόψιν μου τις ιδιαίτερες ευαισθησίες σας σε θέματα υγείας στους χώρους ευθύνης σας, όπως είναι ο διεθνής αερολιμένας «Ιπποκράτης» της Κω, για να επισημάνω τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η στέγαση και η λειτουργία του ιατρείου στον εν λόγω αερολιμένα, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.
Θα ήθελα επίσης να λάβετε υπόψιν σας το ενδεχόμενο μη ύπαρξης άδειας λειτουργίας του συγκεκριμένου ιατρείου, εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθότι (κατά τη γνώμη μου) δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, σε περίπτωση έκτακτου ιατρικού συμβάντος, είναι αδύνατη η έγκαιρη αντιμετώπισή του, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες επιπτώσεις όχι μόνο τον αερολιμένα μας, αλλά και το νησί της Κω, διασύροντας ταυτόχρονα ολόκληρη τη χώρα μας. Κατ’ επέκταση θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως φροντίσετε μέσω των υπηρεσιών σας, για την υλοποίηση των 3 παρακάτω προτάσεων:
1. Αμεση ανάπτυξη ιατρείου σύμφωνα με τις προδιαγραφές (χώρο κατάλληλο για χρήση εξεταστηρίου, χώρο αναμονής, WC, φυσικό αερισμό, εξοπλισμό γραφείο και φαρμακευτικό υλικό).
2. Ενεργό και ουσιαστική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου όπως και μίας νοσηλεύτριας τουλάχιστον τις ώρες αιχμής.
3. Συνεχή παρουσία εξοπλισμένου ασθενοφόρου για την κατάλληλη και ασφαλή διακομιδή τυχόν σοβαρών περιστατικών στο Νοσοκομείο.
Κύριε Διοικητά, αναμένουμε την άμεση άσκηση της επιρροής σας στους υπεύθυνους για την επίλυση του προαναφερθέντος προβλήματος. Η ομαλή λειτουργία του ιατρείου στο αεροδρόμιο, κρίνεται επιβεβλημένη. Αλλωστε στο αεροδρόμιο εκτός από τους επισκέπτες υπάρχουν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μπορεί να χρειαστούν ιατρική φροντίδα ανά πάσα στιγμή. Είναι πλέον καιρός να προλαμβάνουμε καταστάσεις παρά να προσπαθούμε μετά από ένα δυσάρεστο συμβάν να αποδώσουμε ευθύνες.
Μετά τιμής
Καμπανής Ιωάννης

Wednesday 8 September 2010

ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ


Υπενθυμίζουμε ότι το «ΒτΚ» γενικά δέχεται να φιλοξενήσει θέσεις, απόψεις, προτάσεις και κριτικές, επώνυμα, υπό τον όρο να είναι γνωστή η ταυτότητα του αποστολέα στην Διεύθυνση.
Εκ της Διευθύνσεως

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ


Στις 11/9 ξεκινούν οι εγγραφές για τις ακαδημίες του Ιπποκράτη και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών (αγόρια – κορίτσια). Επιπλέον, ο Ιπποκράτης από φέτος ξεκινά ένα νέο πρωτοποριακό τμήμα προσχολικής άθλησης για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών. Πληροφορίες στα γραφεία του Ιπποκράτη (Αρτεμισίας 32, δίπλα στο κλειστό) και στο τηλ. 29110.

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ


Ομιλία για τα προβλήματα της νεολαίας, συναυλία και έκθεση βιβλίου περιελάμβανε η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ που ;έγινε το βράδυ του Σαββάτου στον πρώην ανθόκηπο, στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ. Η εκδήλωση αποτελεί εδώ και 32 χρόνια- ένα μοναδικό πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός, ένα σταθμό για τη νεολαία. «Αγκαλιάζει» εκατοντάδες συνοικίες, εργασιακούς χώρους, σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα και
αποτελεί μια ευκαιρία για δεκάδες χιλιάδες νέους, να συναντήσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να γνωρίσουν πως εκεί, στην πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, για το Σοσιαλισμό, βρίσκεται η διέξοδος, η προοπτική. Αλλά και μια ευκαιρία να γνωρίσουν πως ο πολιτισμός, η ερασιτεχνική δημιουργία, η μόρφωση, είναι το «οξυγόνο» σ΄ αυτόν τον αγώνα που δίνουμε.
Η κ. Φωτεινή Παπαγεωργίου στην ομιλία της τόνισε ότι, στόχος της εκδήλωσης είναι η νεολαία να συναντηθεί με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής, με σύνθημα η κάλπη των εκλογών του Νοέμβρη, να πάρει χαρακτήρα καταδίκης του μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων και των κομμάτων που τα υπηρετούν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9 ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Ν. ΖΩΙΔΑΚΗ


Χοροεσπερίδα με τον Νίκο Ζωιδάκη κάνει ο Α.Ο. Δικαίου, το Σάββατο 11/9 στη Φαντασία. Προπώληση εισιτηρίων : Ti amo & Metropolis. Πληρ. τηλ. 6972206404 και 6945496234.

Tuesday 7 September 2010

Πολλές κρίσεις και επικρίσεις για το γλυπτό με την αρπαγή της Ευρώπης που επέλεξε η Επιτροπή για την είσοδο της πόλης


Να είναι ξεκάθαρο ότι σεβόμαστε κάθε γνώμη για τα έργα που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό για την «αρπαγή της Ευρώπης», που θα στηθεί στην είσοδο της πόλης.
Πολύ περισσότερο, σεβόμαστε την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής που επέλεξε το συγκεκριμένο έργο και η οποία αποτελείτο από τους κ. Γρηγόρη Ριζόπουλο, Αγγέλικα Καλαντίδη (από το Καλλιτεχνικό Επιμελητήριο), Δαυίδ Γερασκλή (Αντιδήμαρχο) και Εφη Αναγνωστίδου και Γ. Σιδέρη (από τις Τεχν. Υπ/σίες).
Όμως, παρά το ομόφωνο της Επιτροπής, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μέχρι τώρα η συντριπτική πλειοψηφία των όσων έχουν δει το επιλεγμένο έργο, στέκεται επικριτικά, δηλ. δεν τους αρέσει. Αντίθετα, αρέσουν τα περισσότερα από τα υπόλοιπα έργα!
Και ναι μεν, λέμε ότι σεβόμαστε την άποψη της Επιτροπής, όμως το έργο αυτό δεν θα μπει σε κάποιο κλειστό χώρο, αλλά θα εκτεθεί σε κοινή θέα εκ/ρίων ανθρώπων για πολλά χρόνια, που σημαίνει ότι το αισθητήριο της Επιτροπής θα πρέπει να καλύπτει ως ένα ικανοποιητικό βαθμό την πλειοψηφία του συγκεκριμένου κοινού. Ετσι, από σήμερα το «ΒτΚ» θα κάνει τη δική του «μέτρηση», ίσα – ίσα για να δούμε και τη γνώμη του κόσμου.

Συνεχίζονται οι «Θυσίες» στον Μολώχ της ασφάλτου…


Φόβος και τρόμος έχουν γίνει φέτος το καλοκαίρι τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα τροχαία στο Νησί μας. Η είδηση που ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, κυριαρχεί στην τοπική επικαιρότητα, είναι τα απανωτά θανατηφόρα στον Επαρχιακό, γεγονός που μας κάνει άλλη μία φορά, να εγκαλέσουμε όλους εκείνους, που άμεσα ή έμμεσα, έχουν την ευθύνη, εποπτείας του δικτύου, Με άλλα λόγια, εκτίμησή μας είναι, ότι θα πρέπει πολιτικοί και αστυνομικοί, να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, στην αστυνόμευση του δρόμου. Ντόπιοι και ξένοι, όσο γνωρίζουν ότι, το δίκτυο δεν αστυνομεύεται, ξεφεύγουν σε υπερβολές που συχνά οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα. Υπάρχουν ευθύνες και είναι καιρός να τις αναλάβουν, γιατί μόνο έτσι, θα κοπούν οι «θυσίες» στον Μολώχ της ασφάλτου…

Το γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ που έγινε για 3 υποψήφιους δημάρχους στην Κω


Θέμα των ημερών, έχει γίνει το πρόσφατο γκάλοπ της K. Research σε όλο το Νησί της Κω, για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, που ήδη έχει τα αποτελέσματα της «μέτρησης» των 3 επικρατέστερων υποψηφίων (Κυρίτση – Καϊσερλη – Χατζηνικολάου) στα χέρια του και τα μελετά…
Το αν θα δοθεί στη δημοσιότητα ή το πώς θα το «αξιοποιήσει»» παραμένει άγνωστο. Το βέβαιον είναι, ότι ήδη κυκλοφορούν διάφορα «σενάρια» ως προς το τι δίνει σε κάθε υποψήφιο και τους αναποφάσιστους, που λέγεται ότι είναι αρκετοί!
Ιδιαίτερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο, εάν και πως το γκάλοπ θα γίνει αφορμή για το περιβόητο χρίσμα και άλλης μορφής έμμεση στήριξης.
Στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, εξετάζονται όλα τα σενάρια και το όποιο κόστος, θα έχει για το κόμμα, κάθε επιλογή.