Monday 28 June 2010

ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΖΩΩΝ


Με μεγάλη συμμετοχή, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, έξω από το Δημαρχείο, η «Σιωπηρή Διαμαρτυρία» για τις δηλητηριάσεις των ζώων, από την ΖΟΕΚ και το νεοσύστατο οικολογικό σωματείο «Κιβωτός», στο πλαίσιο των πανελλήνιων εκδηλώσεων.
Όλοι οι φιλόζωοι του Νησιού, ένωσαν τις δυνάμεις τους, διαμαρτυρόμενοι σιωπηρά στη μνήμη όσων ζώων έφυγαν από την ζωή, λόγω δηλητηρίασης, πράξης παράνομης σύμφωνα με το νόμο αλλά και ανήθικης, απαιτώντας από την Πολιτεία να θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα και νόμους, σχετικά με το δηλητηριασμό των ζώων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Σ/ΓΟΥ ΚΩΩΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΚΩΟΥ


Στο φιλόξενο σπίτι του προέδρου του σ/γου των Κώων στο Τορόντο κ. Μανόλη Τσαγκάρη, διοργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, μπάρμπεκιου, από το σ/γο, με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων, για την ενίσχυση της εκκλησίας της Ευαγγελίστριας, αλλά και ενός Κώου που μένει στο Νησί μας και έχει ανάγκη.



ΛΕΖΑΝΤΑ

Καθιστοί από αριστερά προς τα δεξιά: Γιάννης Σουρασής, Χρήστος Ρόδης, Νίκος Κοντίτσης, Χριστίνα Ανδρικοπούλου, Τίτσα Χόνδρου – Κότση, Πόπη Ρεϊση και Χαρίκλεια Τσαγγάρη

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ «ΑΠΕΛΛΗ»




Εντυπωσίασαν σε ακόμη μία εκδήλωση, τα χορευτικά τμήματα του ΑΠΕΛΛΗ, αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε συνεργασία με την δασκάλα κ. Αργυρώ Κεφαλλιανού. Οι μικροί χορευτές του ΑΠΕΛΛΗ, παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Πυλίου, παραδοσιακούς χορούς, αποδεικνύοντας το πλούσιο ταλέντο τους και κερδίζοντας επάξια το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Επόμενο ραντεβού την Κυριακή (8.30), στο Πολιτιστικό Πυλίου, με παραδοσιακούς χορούς από Ρόδο, Κω και Κρήτη.

Friday 25 June 2010

27/6 ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ BLUE STAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ


Από την Κυριακή 27/6 και κάθε Κυριακή, το Blue Star θα κάνει και το δρομολόγιο Κως – Κάλυμνος – Σαντορίνη – Πειραιάς (αναχώρηση από Κω ξημερώματα Κυριακής, ώρα 3). Να σημειωθεί ότι από Κω, προς Σαντορίνη έχει απογευματινά δρομολόγια κάθε Δευτέρα (ώρα 8), Τετάρτη (8), Παρασκευή (8) και Κυριακή.

Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στο Τιγκάκι από τις χιλιάδες σκνίπες


Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στο Τιγκάκι, με την κατάσταση που επικρατεί φέτος στην περιοχή τους, με τις χιλιάδες σκνίπες.
Όπως μας είπαν το φαινόμενο φέτος, είναι πρωτόγνωρο, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, με τους τουρίστες, οι οποίοι παραπονιούνται ότι δεν μπορούν, ούτε να περπατήσουν στο δρόμο του Τιγακιού, ιδιαίτερα το βράδι.
Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος, έχει γίνει ψεκασμός, όμως απ’ ότι φάνηκε δεν είχε αποτέλεσμα, γι’ αυτό και από σήμερα θα αρχίσει νέος ψεκασμός, με ισχυρότερα φάρμακα.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Αστικής Εταιρείας «Ιπποκράτης», στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών».
Το τριήμερο των εκδηλώσεων, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, όπου σε συνεργασία με τον Δ. Δικαίου, διοργάνωσε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, στο θεατράκι Ζηπαρίου.
Το απόγευμα, στην πλ. Τιγκακιού, ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τα νεανικά συγκροτήματα N. TA. C (Άννα Αθανασιάδη, κιθάρα, τραγούδι - Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, μπάσο, τραγούδι - Γιάννης Μαγκούλιας, κιθάρα - Γιάννα Δρακάκη, μπάσο, τραγούδι - Δημήτρης Γεωργουδάκης, ντράμς) και ΤΗΕ GOLDEN GUNS (Δημήτρης Καματερός, πλήκτρα - Γιώργος Μάργης, κιθάρα, τραγούδι - Στέφανος Μάργης, ντράμς - Γρηγόρης Ματσούρης, κιθάρα, τραγούδι - Παντελής Πασανικολάκης, κιθάρα) της Μουσικής Σχολής του κ. Τσαμπίκου Καματερού.
Επίσης στην εκδήλωση, συμμετείχαν και τα χορευτικά τμήματα του «Θεόκριτου», παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή στον Δ. Ηρακλειδών και ολοκληρώνονται σήμερα, με το πρόγραμμα Δημιουργική3 Απασχόληση3 για παιδιά (ώρα 11-1) με την εκπαιδευτικό κ. Ε. Διακοπαναγιώτη, στο πάρκο της Μητρόπολης.

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ


Σε λειτουργία τέθηκαν από το βράδι της Πέμπτης, τα φανάρια, στους κόμβους στο Πελεζίκι και στο Τιγκάκι, όπου θα υπάρξει δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας 2 ημερών, για τον απαραίτητο χρονισμό της λειτουργίας των συστημάτων, με χρήση τηλεμετρίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι, υπάλληλος της Νομαρχίας θα μπορεί να
επεμβαίνει μέσω διαδικτύου και να ρυθμίζει τη λειτουργία των σηματοδοτών. Παρακαλούνται οι οδηγοί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευση τους, ενώ για την ομαλή κυκλοφορία τις πρώτες ημέρες, θα υπάρχει και ειδικό συνεργείο της τροχαίας.

Thursday 24 June 2010

Σε Πυλί και Κω Αναβίωσε το έθιμο του Φανού


Το έθιμο με τις φωτιές του Αϊ Γιάννη του Φανιστή γιορτάστηκε στη Πλ. Ελευθερίας, από το Λύκειο Ελληνίδων, όπου μικροί και μεγάλοι, όπως θέλει το έθιμο, παραμονή της γιορτής του Αγίου, συγκεντρώνουν και καίνε τα κλαδιά και τα μαγιάτικα στεφάνια, δημιουργώντας τεράστιους φανούς και ρίχνοντας αλάτι στη φωτιά για το κακό μάτι. Στη συνέχεια ακολούθησε το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων, που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, που γέμισε την Πλατεία.
Το έθιμο του φανού, αναβίωσε και στο Πυλί, όπου ο Σύλλογος ’’Απελλής’’, σε μία πολύ ωραία και οργανωμένη εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, τίμησε και αυτός με κάθε λαμπρότητα το έθιμο.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους δύο συλλόγους, για την προσπάθεια που κάνουν, για την διατήρηση της πολιτιστικής μας παράδοσης, μέσα από την αναβίωση των εθίμων αυτών.

Tuesday 22 June 2010

Τραυματισμοί σε ποδηλατόδρομο


Πριν από δύο μήνες, μόλις τοποθετήθηκαν οι πινακίδες σήμανσης των ποδηλατοδρόμων, επισημάναμε τον κίνδυνο που έχουν οι ποδηλάτες γιατί τις τοποθέτησαν σε σημείο που εύκολα πέφτουν πάνω τους. Δυστυχώς δεν ενδιαφέρθηκε κανένας και ήδη έχουμε διάφορα κρούσματα, κυρίως στην Αβέρωφ. Και καλά όσο πρόκειται για μικροτραυματισμούς (που και αυτοί είναι επώδυνοι – πολλαπλά), αν κάποιος θα κτυπήσει σοβαρά – πέραν της περιπέτειας – να δούμε ποιος θα πληρώσει τις αποζημιώσεις…
Τόσο δύσκολο είναι να μπούνε μέσα στις αλτάνες;

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΘΕΟΚΡΙΤΟ"


Καταχειροκροτήθηκαν τα χορευτικά τμήματα του "Θεόκριτου" στην αυλαία των εκδηλώσεων για τα Καλοκαιρινά Δίκαια, το Σάββατο, στο Θεατράκι Ζηπαρίου, όπου αναβίώσε ο παραδοσιακός γάμος, παρουσία πολλών θεατών που αποθέωσαν τα παιδιά.

Saturday 19 June 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΑ ΠΕΛΑΤΩΝ «Πλακώθηκαν» και πάλι οι συνήθεις ύποπτοι στο λιμάνι


Μεσημέρι της Τετάρτης στον εσωτερικό δρόμο του Κάστρου, ντόπιοι και ξένοι έγιναν πάλι μάρτυρες μιας απερίγραπτης εικόνας δυσφήμισης του νησιού, να τσακώνονται άγρια για τη μοιρασιά των …πελατών.
Και βέβαια, του θέματος επελήφθη το Λιμεναρχείο και αναμένουμε τη Λιμενική Αρχή να παρέμβει κατασταλτικά με τις αυστηρότερες των προβλεπομένων ποινών, πέραν του ότι μαζί με το Λιμ. Ταμείο θα πρέπει να τους βάλουν σε ένα κιόσκι που θα έχουν τις κάρτες τους και θ’ αφήνουν πολιτισμένα τους τουρίστες να επιλέγουν το κατάλυμα που θέλουν.

Η κ. Γιώτα Μίχα χρέη Πρ/νης στο Κτηματολόγιο


Μέχρι να διοριστεί νέος προϊστάμενος, καθήκοντα Πρ/νης στο Κτηματολόγιο μετά τη συνταξιοδότηση της κ. Παπαχρήστου εκτελεί η κ. Γιώτα Μίχα.

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΤΕΛΟΣ


Από 21/6 λήγει η επίσχεση των ιατρών, οπότε και το Νοσ/μείο θα λειτουργεί κανονικά;

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.


Οι εκλέκτορες για το 8ο συνέδριο της Ν.Δ. από τα Δωδ/σα είναι οι:
Ψηφοδέλτιο γυναικών: Σοφία Χατζηγεωργίου, Αικατερίνη Πρεσβύρη, Αθηνά Μοναστηριώτη, Μαρία Κουτούζη, Αλεξάνδρα Μπακάλογλου και Περσεφόνη Χατζηελευθερίου.
Μικτό φηφοδέλτιο: Αφροδίτη Βαλλιανάτου, Στέφανος Δράκος, Διαμαντής Κουλιανός, Κων/νος Κουτσόπουλος, Μανώλης Μαραβέλιας, Ιωάννης Μηνατσής, Γιώργος Πάγκαλης, Θανάσης Παπαμιχαήλ, Κώστας Παπαοικονόμου, Σάββας Πεταλλάς, Αντώνης Σαμαράς και Σταύρος Χατζηαλεξίου

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ Η ΚΩΣ


Στο σκοτάδι έμεινε για περίπου 3 ώρες, το βράδυ της Πέμπτης (9-12), ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης εξαιτίας της βλάβης που δημιουργήθηκε στο υπόγειο δίκτυο. Τα συνεργεία της ΔΕΗ, επανέφεραν την ηλεκτροδότηση στην περιοχή, όμως, όπως μας ανέφερε και ο Δ/ντης της ΔΕΗ, κ. Κυρίτσης, θα έρθει ειδικό συνεργείο στο Νησί μας, για να αποκαταστήσει την βλάβη.

Για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο με την Astra Airlines ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΤΗΣΗ ΚΩ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Απ’ ευθείας πτήσεις για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο, για Κω – Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιεί η εταιρεία «Astra Airlines». Τα δρομολόγια θα γίνονται κάθε Σάββατο (Θεσσαλονίκη – Κω, ώρα 6 π.μ. και Κω – Θεσσαλονίκη, ώρα 7.55 π.μ.) και η πρώτη πτήση θα γίνει το Σάββατο 3/7. Η τιμή των εισιτηρίων κυμαίνεται στα 110-130 ευρώ (απλή διαδρομή) και 200-230 ευρώ (με επιστροφή).

Thursday 17 June 2010

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


Με μουσική βραδιά από το συγκρότημα «Κρυφές Αλήθειες», ο σ/γος αιμοδοτών Κω, γιόρτασε το βράδυ της Κυριακής, στην Πλ. Ελευθερίας, την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας. Τα μέλη του σ/γου, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια αλλά και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ένα λουλούδι και ένα καπέλο του σ/γου. Να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας, έγινε στο Νοσ/μειο εθελοντική αιμοδοσία.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ «ΘΕΟΚΡΙΤΟΥ»




Σπουδαία έργα τέχνης από τους μικρούς μαθητές


Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, που γέμισε το θεατράκι Ζηπαρίου, απέσπασαν επάξια, τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του «Θεόκριτου», στην παράσταση μοντέρνου χορού, που παρουσίασαν το βράδι της Κυριακής.
Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας το πλούσιο ταλέντο τους στο χορό.
Τα θερμά σχόλια, όλων, απέσπασαν και τα έργα ζωγραφικής και κεραμικής, που παρουσιάστηκαν την ίδια μέρα, αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα του σ/γου.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΖΗΠΑΡΙ Ο «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ»
Το Σάββατο 19/6 ο ΜΠΣ «Θεόκριτος» σας καλεί να παρακολουθήσετε την εκδήλωση των τμημάτων παραδοσιακού χορού του σ/γου με θέμα «παραδοσιακός γάμος» στο θεατράκι Ζηπαρίου, ώρα 8. Να σημειωθεί ότι, με την εκδήλωση αυλή ανοίγει η αυλαία για τα καλοκαιρινά Δίκαια.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Ν. ΞΥΛΟΥΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ/ΓΟ «ΑΡΓΩ»


Ο Δ. Ηρακλειδών και ο σ/γος «ΑΡΓΩ» σας καλούν στην έναρξη των εκδηλώσεων για τα καλοκαιρινά «Ηράκλεια», την Κυριακή 20/6, ώρα 8.30 στο θεατράκι Καρδάμαινας, με το αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη.
Στην εκδήλωση, θα πάρουν μέρος, η χορωδία «Αρίων» του Δ. Ηρακλειδών, με έντεχνη και παραδοσιακή μουσική, με υπεύθυνους τον κ. Γ. Πούλο και Γ. Παραγκιό.

Tuesday 15 June 2010

Δ. ΚΟΥΛΙΑΝΟΣ, Γ. ΨΥΡΗΣ ΚΑΙ ΑΛ. ΜΠΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΝΟΔΕ


Την Κυριακή έγιναν οι εκλογές για τα νέα μέλη της ΝΟΔΕ. Από το Νησί μας, ήταν υποψήφιοι οι: Αλέκα Μπακάλογλου, Άννα - Μαρία Χατζίρη, Μαρία Κουτούζη, Διαμαντής Κουλιανός και Γιώργος Ψύρης και εκλέχθηκαν (κατά σειρά) οι: Δ. Κουλιανός (55 ψήφους), Γ. Ψύρης (42) και Αλ. Μπακάλογλου (28).
Συνολικά, τα νέα μέλη της ΝΟΔΕ, εκτός από τους Γ. Αλεξίου και Γ. Μηνατσή που συμμετέχουν αυτοδίκαια, είναι οι: Γ. Πάγκαλης, Κ. Παπαοικονόμου, Δ. Λουιζίδης, Σ. Χατζηγεωργίου, Σ. Χατζηαλεξίου, Κ. Πρεσβύρη,, Γ. Ψύρης, Δ. Κουλιανός, Α. Μπακάλογλου, Δ. Μαραγκός, Ε. Μαραβέλιας, Μ. Παραδείση, Ε. Λαχανάς και Ε. Σαίτης.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ
Αναλυτικά η ψηφοφορία στο Νησί μας:
Γ. Ψύρης (26), Α. Χατζίρη (15), Αλ. Μπακάλογλου (14), Μ. Κουτούζη (13),
Δ. Κουλιανός (10), Κ. Παπαοικονόμου (9), Αικ. Πρεσβύρη (8), Ε. Μαραβέλιας (6), Μ. Παραδείση (5), Δ. Λουιζίδης (4), Δ. Μαραγκός (4), Σ. Χατζηγεωργίου (4), Ε. Σαϊτης (3), Γ. Δοντάς (2 ψήφοι), Γ. Μελιανός (2), Σ. Χατζηαλεξίου (2) και Σ. Ιωακείμ (1)

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό πυροσβέστη και ένα σοβαρά τραυματισμένο


Τραγικό ακαριαίο θάνατο βρήκε σε τροχαίο δυστύχημα, το πρωί του Σαββάτου (7.30) στην οδό Παλαιών Πολεμιστών (στο ύψος της πρώην Μακεδονικής) ένας 26χρονος πυροσβέστης από τη Θεσσαλονίκη, ενώ, ο συνομήλικος συνάδελφός του τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Ρόδου.
Ο πυροσβέστης που οδηγούσε μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε και ο συνάδελφός του (δεν φορούσαν κράνος), σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνειδητοποίησε ότι ο οδηγός της προπορευόμενης κλούβας, είχε πρόθεση να στρίψει αριστερά και προσπάθησε να τον προσπεράσει, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί αρχικά μαζί του και μετά στην κολώνα σήμανσης και στο κτίριο της «Μακεδονικής».
Η είδηση του θανάτου του 26χρονου πυροσβέστη, βύθισε στη θλίψη τους συγγενείς και τους συναδέλφους του εκλιπόντος. Ο δεύτερος πυροσβέστης, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, αρχικά στο Νοσ/μειο της Κω και αργότερα με το ΕΚΑΒ στην εντατική μονάδα της Ρόδου, όπου δίνει μάχη για την ζωή του.
Η σωρός του άτυχου πυροσβέστη, μεταφέρθηκε με πομπή στο αερ/μιο, όπου τον παρέλαβαν οι συγγενείς του, για να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Σπουδαία διάκριση μαθητών μας που κατέκτησαν την 3η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής


Μεγάλη επιτυχία της ομάδας του 2ου ΓΕΛ Κω, όπου κέρδισαν την 3η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής, που έγινε στην Αθήνα. Οι μαθητές Ησαϊας Βρακίδης, Ορφέας Αυγούλης, Γιάννης Βραχνάς και ο συντονιστής εκπαιδευτικός Γιώργος Χλαπάνης, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πέτυχαν το αδύνατο.
Διακρίθηκαν έχοντας απέναντι τους σχολεία, με πολλαπλάσια μέσα εμπειρία και υποστήριξη. Αξιοσημείωτο είναι ότι, η Δωδ/σος είχε την τιμητική της, καθώς τη πρώτη θέση κέρδισε σχολείο της Ρόδου.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και στους εκπαιδευτικούς Γ. Χλαπάνη και Α. Κουτσιαμάνη, που τα υποστήριξαν με ατελείωτες απογευματινές ώρες εργασίας την ομάδα.
Μετά από αυτήν την επιτυχία, ξεκίνησε με άλλο αέρα και περισσότερη εμπειρία, η προετοιμασία για τον επόμενο διαγωνισμό, βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά.

Monday 14 June 2010

(Δημοτικές και βουλευτικές) ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ;


Ολο και περισσότεροι συνεργάτες του Πρωθυπουργού αρχίζουν και σκέφτονται το σενάριο να προκηρύξει διπλές εκλογές τον Νοέμβριο, μαζί με τις εκλογές δηλαδή στην αυτοδιοίκηση! Το σενάριο δεν είναι εντελώς καινούργιο. Είχε προκύψει όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει στην εποχή ΔΝΤ και ο τότε πρωταρχικός σκοπός ήταν να προκύψει ένα νέο κυβερνητικό σχήμα από πρόσωπα που θα στηρίζουν την προοπτική ΔΝΤ. Αργότερα, όμως, νέες παράμετροι προέκυψαν και πλέον το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προβεί σε εκλογική αναμέτρηση τον Νοέμβριο και όπως φαίνεται να ανακηρυχθεί εκ νέου κυβέρνηση. Τα επιχειρήματα από μία τέτοια απόφαση πολλά και το καθένα πηγάζει από διαφορετική λογική.

Για γραφειοκρατικούς λόγους δεν εξοφλούν χρέη 250.000 ευρώ


Επειδή δεν είχε διοριστεί ακόμη Δ.Σ. στο Νοσοκομείο της Λέρου ο Επίτροπος δεν ενέκρινε την πληρωμή του προμηθευτή τροφίμων του Νοσοκομείου του Ψυχιατρείου και του ΠΙΚΠΑ. Αποτέλεσμα εδώ και 8 μήνες οι ασθενείς τρέφονται με ρύζι, μακαρόνια και κατεψυγμένες γαλέτες!!!
Ο προμηθευτής των Ιδρυμάτων λέει ότι του οφείλονται 250.000 ευρώ, για λόγους καθαρά γραφειοκρατικούς (τα χρήματα υπάρχουν αλλά δεν μπορούν να καταβληθούν) και οι ασθενείς υποβάλλονται σε αναγκαστική δίαιτα!

Ο Τέλης από την Ιλιάδα και ο ρόλος του Δούρειου Ιππου


Τον Ομηρο επιστράτευσε ο Τέλης για την απάντησή του στην «προκάτ» όπως την χαρακτήρισε δήλωση Σαμαρά, «Δεν απολογούμαι για συμπεριφορές τύπου Παυλίδη» χρησιμοποιώντας φράση παρμένη από την Ιλιάδα με σαφές απειλητικό, προειδοποιητικό περιεχόμενο: «Εσσετ’ ήμαρ, όταν ποτ’ ολώλη Ιλος ιρή», «θα έρθει η μέρα που θα χαθεί η ιερή Τροία».
Ο κ. Παυλίδης φαίνεται να προεξοφλεί την άλωση της Τροίας – νέας ΝΔ. ποιος όμως θα παίξει το ρόλο του Δούρειου Ιππου;

Thursday 10 June 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Ο Δήμος Κω, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος,
διοργάνωσε 2 εκδηλώσεις. Η πρώτη αφορούσε τον καθαρισμό στη παραλία της Λάμπης (που ήταν πρωτοβουλία της 80 ΑΔΤΕ και στον οποίο συμμετείχαν ένστολοι συμπολίτες, αλλά και εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο OCEANIS) και η 2η εκδήλωση, οργανώθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας, σε συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά για όλα αυτά τα ζητήματα. Έτσι τα παιδιά φύτεψαν λουλούδια σε ένα παρτέρι στο πάρκο της Μητρόπολης το οποίο και θα «υιοθετήσουν» για τα επόμενα χρόνια. Επίσης ανακύκλωσαν απορρίμματα και έμαθαν μέσα από το παιχνίδι πόσο σπουδαία ενέργεια είναι η προστασία του πράσινου και του νερού.

ΣΤΗΝ ΚΩ Η ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΧ. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ


Το Νησί μας επισκέφθηκε και φέτος το ζεύγος Μιχάλη Γουλανδρή και Έλλη Στάη, με ένα φουσκωτό σκάφος (και όχι με την θαλαμηγό τους, όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια). Η αγάπη τους για το Νησί μας, είναι γνωστή, γι’ αυτό και κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνουν την Κω, στους καλοκαιρινούς προορισμούς τους για διακοπές.

Με παρέμβαση του Νομάρχη δίνεται λύση στο πρόβλημα των σφαγείων


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 31/7 ΓΙΑ ΤΗ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ
Αισιοδοξία για άμεση λειτουργία και των νέων

Συνάντηση είχε το πρωί της Τετάρτης, ο Δήμαρχος με τους Κτηνοτρόφους, σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την λειτουργία των νέων σφαγείων. Στη συζήτηση, αναλύθηκαν όλες οι ενέργειες του Δήμου, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των νέων σφαγείων και έγινε αντιληπτό από τους κτηνοτρόφους ότι, η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε "τρίτους και άγνωστους" παράγοντες, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Κυρίτσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νομάρχη, η ανταπόκριση του οποίου ήταν άμεση και έτσι διευθετήθηκε το θέμα της παράτασης της λειτουργίας των παλαιών σφαγείων μέχρι της 31 Ιουλίου, η οποία αναμένεται να σταλεί άμεσα, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα της αδειοδότησης των νέων σφαγείων, στο οποίο υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα έχει άμεσα ευτυχή κατάληξη, όπως μας δήλωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Γερασκλής.

Tuesday 8 June 2010

11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «ΒΟΓΙΑΤΖΕΡ»


Την Παρασκευή 11/6 ξεκινάνε τα δρομολόγια του πλοίου «Βόγιατζερ» (που μετονομάστηκε σε Νήσος Ρόδος) της Hellenic Seaways, για τα Δωδ/σα. Το πλοίο (δυναμικότητας 1.600 επιβατών και από 150 Ι.Χ. και φορτηγών) θα εκτελεί εβδομαδιαίως 3 δρομολόγια από Πειραιά, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00 για Κω (ώρα άφιξης την επομένη στις 3:30) και Ρόδο (6.45) ενώ από Κω, θα αναχωρεί Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 21:00.
ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Όπως μας ενημέρωσε ο κεντρικός αντιπρόσωπος της εταιρείας στο Νησί μας κ. Τυρινόπουλος, ιδιοκτήτης του «Exas Travel» η εταιρεία, ετοιμάζει πολλές προσφορές για τους επιβάτες, όπως είναι οι τιμές γνωριμίας 19 ευρώ για εισιτήριο Πειραιά – Κω, μεγάλες εκπτώσεις στις καμπίνες, στα επιβατικά οχήματα κ.α.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει η σκέψη από την εταιρεία, για την δρομολόγηση 2ου πλοίου μέσα στο καλοκαίρι, το οποίο θα μετονομαστεί σε «Νήσος Κως».
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Την Πέμπτη 3/6 ξεκίνησε δρομολόγια και το «Διαγόρας» της Blue Star (μέχρι 23/9), στη γραμμή Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη – Λέσβος (Σίγρι)- Χίος – Σάμος – Κάλυμνος – Κως – Ρόδος). Από την Κω, το «Διαγόρας» θα αναχωρεί κάθε Πέμπτη, ώρα 20:45.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ











Η παιδική αθωότητα και ο αυθορμητισμός εκφράστηκαν με χρώματα, στην έκθεση ζωγραφικής, που οργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο για τα παιδιά. Πολύς κόσμος επισκέφθηκε και θαύμασε τις δημιουργίες που έκαναν με πολύ αυθορμητισμό οι μικροί ζωγράφοι, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Μαρίας Βαμβακούση και Εύας Σβύνου. Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος και μέλη του Δημ. Σ/λίου.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


H 80 ΑΔΤΕ, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, το λιμεναρχείο, τον ΝΑΣ Κω, εθελοντών και εργαζομένων στο ξεν. ‘’Oceanis’’, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας προστασίας του περιβάλλοντος, συμμετείχαν το πρωί του Σαββάτου στον καθαρισμό της παραλίας της Λάμπης.
Στόχος, ήταν η κινητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να εξασφαλισθούν καλύτερες και καθαρότερες ακτές για τους λουόμενους εν όψει του καλοκαιριού και η ευαισθητοποίηση όλων, σχετικά με τα προβλήματα που προκαλούνται στο περιβάλλον από τα απορρίμματα, καθώς και στη συνειδητοποίηση του πλούτου των ακτών, της θάλασσας και των φυσικών περιοχών.

Μπορεί να μην κέρδισε στον τελικό ο Dimi αλλά έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!

Μπορεί ο Dimi Δεληπεϊ, να μην ήταν ο μεγάλος νικητής του «Ελλάδα έχεις ταλέντο», ωστόσο για ακόμα μία φορά, έκλεψε την παράσταση, με τις χορευτικές του ικανότητες, κερδίζοντας επάξια τα συγχαρητήρια της κριτικής επιτροπής και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Η «φάτσα» (όπως χαρακτήρισε τον Dimi, μέλος της κριτικής επιτροπής) ξεδίπλωσε στην πίστα το πλούσιο ταλέντο του, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του ανήκει, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Χώρα μας, κάνοντας, όλους τους Κώους περήφανους.
Ο ίδιος ο Dimi, μας εξέφρασε την ικανοποίησή του, αλλά και την χαρά του για την συμμετοχή στο Show, τονίζοντας ότι επέστρεψε γεμάτος εμπειρίες. «Ήταν – είπε- μία μοναδική εμπειρία για μένα η συμμετοχή μου στο Show. Τώρα θα πάω διακοπές για να ξεκουραστώ (μετά τις εξετάσεις βέβαια) και θα συνεχίσω να προπονούμαι στο χορό, για να γίνω ακόμα καλύτερος».

Thursday 3 June 2010

6/6 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ


Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης, θα γίνει την Κυριακή 6 Ιουνίου, στις 7.30, στην καφετέρια, στο Πλάτανο του Ιπποκράτη. Το βιβλίο προς ανάγνωση θα είναι το «Ένα πεινασμένο στόμα» - ή οποιοδήποτε άλλο βιβλίο της Λένας Διβάνη.

6,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER +


Η ΑΝΔΩ ΑΕ, σε συνεργασία με τους Δήμους Δικαίου και Ηρακλειδών,
διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, στο Πολύκεντρο Πυλίου, ημερίδα για την εφαρμογή της προσέγγισης LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας. Ομιλητής, ήταν ο εκπρόσωπος της ΑΝΔΩ κ. Κώστας Ζήφος, ο οποίος παρουσίασε δράσεις και έργα που μπορούν να περιληφθούν, καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις, που χρειάζονται για την υποβολή προτάσεων και ένταξη στο τοπικό πρόγραμμα.
Να σημειωθεί ότι η δημόσια δαπάνη για το πρόγραμμα στα Νησιά μας, ανέρχεται στα 6,5 εκ. ευρώ. Στην περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνονται οι Δήμοι: Αρχαγγέλου, Αφάντου, Καλλιθέας, Λινδίων, Πεταλούδων, Δικαίου, Ηρακλειδών, Λειψών, Λέρου, Πάτμου και η Κοινότητα Αγαθονησίου. Στους υπόλοιπους Δήμους του νομού (πλην των Δήμων Ροδίων και Κω) θα υλοποιηθούν παρόμοιες δράσεις από τον Άξονα 3 του ΠΑΑ (πρώην ΟΠΑΑΧ) και το LEADER Αλιείας.
Ενδεικτικά, ο κ. Ζήφος, ανέφερε, ότι μπορούν να περιληφθούν: τυποποιητήρια μελιού, λαδιού, μικρές επιχειρήσεις οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, ξυλουργεία, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, αναδείξεις μνημείων αγροτικής κληρονομιάς, ανακαινίσεις χωριών, μικρά έργα υποδομής, δράσεις που αφορούν τον αγροτικό τουρισμό, τις μικρές βιοτεχνίες, τη μεταποίηση φυτικής και ζωικής παραγωγής, μικρά δημόσια έργα, μικρά έργα περιβάλλοντος και πολιτισμού κ.α.

Πολύς κόσμος στο fashion show της Anna Riska για τη καλοκαιρινή κολεξιόν




Μία λαμπερή βραδιά μόδας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο ξεν. «Κυπριώτης» στο fashion show, που διοργάνωσαν οι ιδιοκτήτριες του υποκαταστήματος Κω «Anna Riska» κυρίες Μαρία Χατζηδημητρίου και Χρυσή Αγρέλλη.
Σε ένα λαμπερό και μαγευτικό σκηνικό, ο σχεδιαστής της Anna Riska, Λούκας, και τα μοντέλα του, παρουσίασαν τις νέες δημιουργίες της εταιρείας για το καλοκαίρι, σε μία πρωτοποριακή επίδειξη μόδας για το Νησί μας.
Την εκδήλωση παρουσίασαν με επιτυχία, η Μαρία Πολίτου και ο Παύλος Πάτσης, ενώ το χειροκρότημα του κοινού, απέσπασαν δίκαια και οι χορευτές της σχολής χορού της κ.Ελένης Δρόσου.

Tuesday 1 June 2010

Πολύς κόσμος και κολακευτικά σχόλια για τα έργα ζωγραφικής – αγιογραφίας των μαθητών της Μαρίας Βαμβακούση




Τα πιο κολακευτικά σχόλια απέσπασαν και πάλι τα έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας που εκθέτουν από το βράδυ του Σαββάτου και έως την Παρασκευή 4/6 (9-2 και 5-9) μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου Εικαστικών του Πνευματικού Κέντρου, με την ευθύνη της Καθηγήτριας κ. Μαρίας Βαμβακούση.
Κυρίαρχα στοιχεία, ο πλούτος των έργων, τα φωτεινά χρώματα και η αισθητική των θεμάτων, πολλά από τα οποία δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τις επαγγελματικές δουλειές! Ολοι οι συμμετέχοντες είχαν να πουν από έναν καλό λόγο για τον ενθουσιασμό που τους διακατέχει, στη δημιουργική και τόσο ευχάριστη αυτή απασχόληση, ζητώντας από τον παριστάμενο Δήμαρχο και Πρόεδρο του Πνευμ. Κέντρου να αυξήσουν τις ώρες του προγράμματος.

Εντυπωσίασε η έκθεση ζωγραφικήςτων μαθητών της κ. Μ. Βαμβακούση στο Πυλί

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών τηε κ. Βαμβακούση, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Πυλί. Οι μαθητές των εργαστηρίων του «Θεόκριτου» εντυπωσίασαν με τα έργα ζωγραφικής τους, αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε συνεργασία με την δασκάλα τους Μαρία Βαμβακούση.
Αναλυτικά στην έκθεση συμμετείχαν τα έργα των: Σέβη Βασιλειάδη, Μαλάμω Φαναριώτη, Ειρήνη Κασφήκη, Νίκος Ιωαννίδης, Βαγγελίτσα Δημητριάδη, Ελευθερία Παμπρή, Βάσω Αναστασιάδου, Αλεξάνδρα Σιμιτσή, Γεωργία Γκανάτσιου και Σούλα Χατζηπαναγιώτη.