Friday 30 April 2010

Μεγάλη επιτυχία των Λιμενικών - ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 22χρονο ΙΡΑΚΙΝΟ ΜΕ 1.026γρ. ΧΑΣΙΣ – 105 γρ. ΗΡΩΙΝΗ


Μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που θα έβγαινε στην αγορά μπλόκαραν οι Λιμενικοί της Κω, όταν το πρωί της Δευτέρας εντόπισαν σε σακίδιο 22χρονου Ιρακινού 1.026γρ. χασίς και 105,6 γρ. ηρωίνης. Με το που τον εντόπισαν, ο Ιρακινός επιχείρησε να διαφύγει, όμως οι Λιμενικοί τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν. Αμέσως μετά τη σύλληψή του, παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Νοσ/μείο, όπου και φρουρείται

ΣΤΗΝ ΚΩ 30/4 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ


Ο πρώτος από τους 2 παιδιάτρους, που αποσπάστηκαν στο Νοσ/μείο της Κω, κ. Π. Καραγκούνης, έρχεται από το Κ.Υ. Μεγάρων στις 30/4 για ένα μήνα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ;


Αν το έλεγες πριν από 2 χρόνια, θα φάνταζες αστείος. Τώρα, φαίνεται πολύ σοβαρό και σχεδόν βέβαιο, ότι θα το δούμε να γίνεται. Ο λόγος για την επιστροφή στη μάνα γη και στη κτηνοτροφία. Η κρίση, όλο και πιο πολύ θα βαθαίνει με ότι αυτό θα επιφέρει. ‘Ένα από αυτά θα είναι και ότι αρκετοί θα αναζητήσουμε διέξοδο σε γεωργοκτηνοτροφικές ασχολίες, που είναι βέβαιο ότι υπό προϋποθέσεις, θα είναι και αρκετά προσοδοφόρες, αφού ο κόσμος, μπορεί να κόψει πολλά άλλα, όχι όμως και να τρώει…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΩΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ


Στις 17-18/4 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Φουσκωτών Σκαφών, με πρώτο σταθμό το νησί της Ρόδου.
Η Κως, έδωσε δυναμικό παρών, με τη συμμετοχή τριών πληρωμάτων:
1ο πλήρωμα: κυβερνήτης: Ντρίτσης Αντώνης, συγκυβερνήτης: Κουτάντος Μανώλης, σκάφος: Topline 27 Pegasus με Mercury 250 EFI.
2ο πλήρωμα: κυβερνήτης: Οικονόμου Γρηγόρης, συγκυβερνήτης: Δήμος Δερτιλής, σκάφος: Topline 27 Pegasus με Mercury 300xs.
3ο πλήρωμα: κυβερνήτης: Πατακιούτης Παντέλης, συγκυβερνήτης: Παριανός Σταμάτης, σκάφος: Technohull 777 με Evinrude E-Tec 250.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα, που εκπροσώπησαν το νησί μας και πιο συγκεκριμένα στον κυβερνήτη Γ. Οικονόμου με Topline 27 Pegasus, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα offshore 50 ναυτικών μιλίων. Στην 5η θέση τερμάτισε το πλήρωμα με κυβερνήτη τον Α. Ντρίτση, με Topline 27 Pegasus και τελευταίοι ήρθαν οι Λ. Πατακιούτης και Σ. Παριανός, με Technohull 777.
Οι συμμετέχοντες ευχαριστούν τον ΔΟΑ και τον πρόεδρο κ. Σταματάκη, για την οικονομική στήριξη, καθώς και την Kos Marine Center, για την τεχνική υποστήριξη που είχαν καθ’όλη την διάρκεια των αγώνων. Επίσης, ευχαριστούν θερμά την ARGO Ψαρομπάς για την ευγενική χορηγία της.
Ο Πρόεδρος Α. Ντρίτσης
Ο Γραμματέας Π. Γκόνος

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/5 «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»


Ο ΔΟΑ στο πλαίσιο του προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού, ανακοινώνει τη διεξαγωγή Ποδηλατικού Γύρου της πόλης την Κυριακή 9 Μαΐου 2010.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10, με αφετηρία και τερματισμό την πλ. Ελευθερίας.
Ο Ποδηλατικός γύρος θα διεξαχθεί σε 3 κατηγορίες: την super mini (από 1-11ετών),την mini (από 12-15) και την open (από 1-99). Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο Κλειστό Γυμναστήριο, στο Αθλ. Πολύκεντρο ή μισή ώρα πριν την εκκίνηση, στη Γραμματεία.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ.
Ο Πρόεδρος του ΔΟΑ
Αθανάσιος Σταματάκης

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΘΥΜΑΤΑ


Σοβαρό ατύχημα, ευτυχώς με ελαφρά τραυματισμένους, συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς (έξω από το ZERO).
Η σφοδρή σύγκρουση, έγινε όταν ΙΧ (BMW) που ανέβαινε προς χωριά, επιχείρησε να κάνει προσπέραση και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ταξί, που κατέβαινε από το αεροδρόμιο, με έναν επιβάτη.
Τα αυτοκίνητα, έπαθαν σοβαρές υλικές ζημιές, ευτυχώς όμως, οι οδηγοί και ο επιβάτης στο ταξί, την «γλίτωσαν» με κάποιους μικροτραυματισμούς.

Tuesday 27 April 2010

ΑΠΟ ΤΑ 5.382 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΘΕΙ ΤΑ 4.964


Η Γραμμή Δημότη, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2007 και με πολύ κόπο και σε συνεργασία με τους Δημότες μας, συνεχίζει την προσπάθεια της, με μεγάλη επιτυχία. Λειτουργεί Δευτέρα - Παρασκευή 7:30 – 2 και βασική λειτουργία της, είναι να μεταφέρει τα τηλεφωνικά αιτήματα των Δημοτών, στην κάθε αρμόδια υπηρεσία και να ενημερώνεται για την διεκπεραίωση αυτών.
Μέχρι σήμερα έχει δεχθεί 5.382 τηλεφωνήματα, από τα οποία, τα 4.964 (ποσοστό 92,23%) έχουν διεκπεραιωθεί, ενώ 208 αιτήματα είναι αδιεκπεραίωτα και 198 είναι εκτός αρμοδιότητας.
O Υπεύθυνος Δημήτρης Χατζηστέργος

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩ


Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, στον κατάμεστο Ορφέα, απέσπασαν οι μαθητές του Κέντρου Μουσικών Σπουδών Κω του κ. Καματερού, στην μαθητική συναυλία που έδωσαν το πρωί της Κυριακής. Οι μαθητές, μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών.
Οι μαθητές που συμμετείχαν: Σπύρος Μαστρογιώργης, Ζαχαρίας Ήλιος, Σταμάτης Γαμβρέλλης, Κων/νος Ζιάννης, Βάσια Σκουρμαλλά, Στράτος Καματερός, Γιώργος Χασαπλαδάκης, Μαρία Πουλιού, Σταμάτης Χατζηπέτρος, Νίκος Τσιρογιάννης, Εύα Γιαλλούση, Θεοδοσία Διακογιάννη, Μαρία Μεγρέμη, Αλής Χατζησουλεϊμάν, Βαλέρια Τσακίρη, Ανθή Μεταξά, Μαίρη Λουμάνη – Μεταξά, Θοδωρής Αυγουλάς, Νικολέτα Σούλη, Πόπη Ξυλουρά, Μαρία Πατατούκου, Γιώργος Φουντωτός, Οδυσσέας Κουλλιάς, Χριστίνα Καλοτίνη, Μιχαέλα Γιαλλούση, Αριστοτέλης Δράκος, Νίκος Σαράγιας, Θεοδώρα Χατζηνικολάου, Θεοδοσία Διακογιάννη, Αγάπη Δρακάκη, Περικλής Εμμανουήλ, Αποστόλης Μωρές, Ελευθερία Έψιμου, Κλεάνθης Καραναστάσης, Γιάννης Οικονομίδης, Δημήτρης Καματερός, Γιάννης Κακάλας, Γιώργος Καδούδης, Τσαμπίκος Καματερός, Ανθή Γαϊδαρτζή, Παυλίνα Αλεξίου, Μάνος Τυρινόπουλος, Γιώργος Βάβουλας, Μαριλένα Αλαβέρα, Δημήτρης Μιχάλας, Φαίδρα Χριστοπούλου, Μανώλης Χαρμαντάς. Γιώργος Φουντωτός, Φίλιππος Γκαϊτατζής, Βασίλης Ακριβιάδης, Αγησίλαος Ουρανός, Ευρύκλεια Κατσάβαρου, Παναγιώτης Γαμβρέλλης, Νίκος Σαράγιας, Μιχαέλλα Γιαλλούση, Μαρία Ζωγράφου – Γιαλλούση, Πόπη Ξυλουρά, Παναγιώτης Βλάχος, Χριστίνα Καλοτίνη, Σοφία Σεπετσίδου, Γαβρίλος Καραθωμάς, Ελευθερία Έψιμου, Αγάπη Δρακάκη, Μαρία Πουλιού, Αλέξης Παντελίδης, Μαρία Ζησοπούλου, Golden Guns (Δ. Καματερός, Στ. Μάργης, Γ. Μάργης, Γρ. Ματσούρης).
ΦΩΝΗΤΙΚΑ: Εύα Γιαλλούση, Φίλιππος Γκαϊτατζής, Θεοδοσία Διακογιάννη, Χριστίνα Καλοτίνη, Στράτος Καματερός, Ανθή Μεταξά, Πόπη Ξυλουρά, Μαρία Πατατούκου, Νίκος Σαράγιας, Γιώργος Φουντωτός, Γιώργος Χασαπλαδάκης, Θεοδώρα Χατζηνικολάου.
* Τα τραγούδια συνόδευσαν οι καθηγητές: Γ. Καδούδης, Θ. καματερός, Τ. Καματερός, Β. Μαστραντώνη, Θ. Πουλιού και οι μαθητές: Δημήτρης Γεωργουδάκης, Αριστοτέλης Δράκος, Δημήτρης Καματερός, Γρηγόρης Ματσούρης, Γώργος Αρ. Φουντωτός, Γιώργοε Ι. Φουντωτός

ΠΑΡΟΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΗ ΞΕΝ/ΚΗ ΜΟΝΑΔΑ


Γνωστή ξεν/κη μονάδα (προς το Μαστιχάρι) προέβη σε ολοκληρωτική ισοπέδωση παραλίας μήκους 150μ. και πλάτους τουλάχιστον 20 μ. με μηχανήματα καταστρέφοντας αμμολόφους και αμμοθίνες. Η βαρβαρότητα εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, ήταν εμφανής, αφού κατασκεύασαν επίσης τεράστιες ξύλινες κατασκευές και μετέτρεψαν σε «στάδιο» όλη την περιοχή, με σκοπό το κέρδος.
Τοποθέτησαν δε και κρυμμένο παράνομο αγωγό/σωλήνα στον αιγιαλό, για να ρίχνουν σε ανύποπτο χρόνο, τα απόβλητά τους.
Προέβησαν ακόμη σε αμμοληψία, παραμορφώνοντας το παραλιακό μέτωπο.
Ειδοποιήθηκε το Λιμαναρχείο Καρδάμαινας και το Α. Τ. Αντιμάχειας, για να προβούν στις νόμιμες ενέργειες (μετά και την καταγγελία της ΖΟΕΚ), αφού καθ’ ομολογία υπαλλήλου της εταιρείας, έκαναν χρήση μηχανημάτων.
Η ΖΟΕΚ ζητά την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα και την επιβολή κυρώσεων για να διασφαλίσουν την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου φυσικού περιβάλλοντος, αφού η απογύμνωση των φυτικών παράκτιων οικοσυστημάτων, διευκολύνει την διάβρωση των ακτών.
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες παραλίες, είναι πασίγνωστες στο Πανελλήνιο, ως χώρος επώασης της χελώνας Caretta Caretta καθώς και άλλων σπάνιων ειδών, όπως μεσογειακή φώκια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, την πρόσφατη παρουσία μίας φώκιας στο Μαρμάρι.

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟ ΠΥΛΙ




Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η χάρη του Αϊ Γιώργη του Καβαλάρη στο Πυλί. Εκατοντάδες προσκυνητές, προσήλθαν και φέτος για να παρακολουθήσουν από κοντά το έθιμο των Ιπποδρομίων.
Στις εκδηλώσεις όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 25 αναβάτες, πρώτος αναδείχθηκε ο Σταμάτης Βερούτας, δεύτερος ο Κ. Πλάτσης και 3ος ο Μ. Κορφιάς.
Αναλυτικά οι κούρσες:
1η : Βερούτας Π., Βερούτας Γ. Καραολάνης
2η: Κορφιάς, Τσαμπουνιάρης, Παπασεβαστός
3η: Ιντζιρλής Γούναρης, Λαδικός Π.
4η: Χατζηκαλύμνιος, Πέτσαλης, Κασσιώτης
5η: Σπανός, Ατσαλάκης, Τσατσακλάς
6η.:Βερούτας Σ., Σαμαράς, Κάννης
7η: Πλάτσης, Ξενίκας Π., Λαδικός Γ.
8η: Ξενίκας Α., Πίτσης Γ., Ξενικός Γ.
1η ημιτελική κούρσα: Κορφιάς, Ιντζιρλής, Βερούτας Π.
2η ημιτελική κούρσα: Βερούτας Σ., Χατζηκαλύμνιος, Σπανός
3η ημιτελική κούρσα: Πλάτσης, Ξενίκας Α.
Τελική κούρσα: Βερούτας Σ., Πλάτσης, Κορφιάς.
* Την ομάδα περιφρούρισης (υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή των ιπποδρομίων): αποτελούσαν οι: Π. Δρόσος, Σ. Δρόσος, Δ. Δρόσος, Τσαγγάρης, Νέσκες, Χατζηβασίλης, Διαμαντής, Ζήκας και Ζ. Κάννης.
* Να σημειωθεί ότι μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στο πανηγύρι που έγινε (μετά από πολλά χρόνια) παραμονή της εορτής του Αγ. Γεωργίου στο προαύλιο της εκκλησίας.

Saturday 17 April 2010

Επενδυτικό ενδιαφέρον για ξεν/χείο 1.300 κλινών στην Κέφαλο από Ιταλούς


Φίλος καλός ζήτησε τη γνώμη μου για μια σοβαρή πρόταση Ιταλών επενδυτών που θέλουν να κάνουν ξεν/χείο 1.300 κλινών στην Κέφαλο. Ομολογώ πως η απάντηση δεν είναι εύκολη, ιδιαίτερα τέτοιες εποχές. Από τη μια η «λογική» του κορεσμού με όλες τις επιπτώσεις του και από την άλλη το επενδυτικό κεφάλαιο που φέρνει χρήμα στην αγορά – απασχολεί συνεργεία και δημιουργεί 250 νέες θέσεις εργασίας. Σίγουρα την απάντηση έχει δώσει εδώ και χρόνια η μελέτη της ICAP που σαφώς έδινε την τεκμηρίωση του απόλυτου κορεσμού. Ηρθε όμως τώρα η κρίση και κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα «δεδομένα» έχουν αλλάξει(;).
Το αν και πόσο αυτό ισχύει χρειάζεται διάλογος και γι’ αυτό είμαστε πάντα ανοιχτοί.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΞΕΝ/ΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Κ. ΜΗΤΣΗΣ


Μεγάλη προσπάθεια κάνει ο όμιλος Μήτση για διείσδυση στη ρώσικη αγορά. Ο όμιλος είχε υπογράψει αποκλειστική συνεργασία με 2 μεγάλους Τ.Ο. για 600 δωμάτια το 2009 με συμβόλαια εγγυημένα σε διάφορα ξενοδοχεία του ομίλου. Για το 2010 τα δωμάτια έγιναν 800, ενώ όπως τόνιζε και ο ίδιος ο κ. Μήτσης κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκθεσης στη Μόσχα, οι προοπτικές είναι μεγάλες και γίνονται ενέργειες διεύρυνσης της συνεργασίας αυτής. Ο όμιλος που συμμετέχει ενεργά με περίπτερο στις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ρωσίας βοήθησε στο άνοιγμα της ρώσικης αγοράς στην Κω, όπου φέτος αναμένεται σημαντική αύξηση απ’ αυτήν την αγορά αλλά και την Ουκρανική.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΩ

Ο Δήμος Κω ανακοινώνει ότι από 14 έως 23/4 θα παραλαμβάνει αιτήσεις για την πρόσληψη 41 ατόμων για 8 μήνες.
Οι σχετικές προκηρύξεις και οι αιτήσεις διατίθενται στους ενδιαφερόμενους καθημερινά από το Γραφείο Προσωπικού.

Ανοιχτή συζήτηση στο Ζηπάρι με τον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού»


Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου, σας καλούν σε ανοιχτή συζήτηση – ομιλία για θέματα που αφορούν το παιδί την Τρίτη 20/4, ώρα 6, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου, με καλεσμένους τον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κ. Γιαννόπουλο και τον ψυχολόγο κ. Στ. Αλεβίζο.

ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΕ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΥΨΕΛΩΝ


Συνελήφθη 29χρονος κάτοικος Κω, διότι ως ιδιοκτήτης καφετέριας λειτουργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 2 Η/Υ ως «φρουτάκια». Στο Α.Τ. Αντιμάχειας 71χρονος κατάγγειλε ότι άγνωστοι μπήκαν στο μελισσοτόπι που διατηρεί στο Μαστιχάρι και αφαίρεσαν 2 μελισσοκυψέλες

Thursday 15 April 2010

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΕΡΓΑΤΗ


Πάει ένας μήνας από τότε που ένας Αλβανός εργάτης σε ξεν/χείο του νησιού είχε ένα σοβαρό ατύχημα, με αποτέλεσμα να είναι όλο αυτό το διάστημα σε κώμα στο Νοσ/μείο της Ρόδου, αφήνοντας πίσω στην Κω γυναίκα με 2 ανήλικα παιδιά…
Πέραν από την έκκληση για διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του με τον ξενοδόχο, υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΜΜΕΚ έχει ανοίξει λογαριασμό στην Εμπορική Τράπεζα με αριθμό 61354221 για κάθε συνδρομή, στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάνε οι συνάνθρωποί μας αυτοί.

Πέρασε στην επόμενη φάση του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ο Δ. Δεληπεϊ


Τα θετικά σχόλια των κριτών του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» απέσπασε ο 15χρονος Δημήτρης Δεληπεϊ, στο χορευτικό σόου που παρουσίασε από breakdance, poppin και waving χορούς. Πρόκειται για πολύ δύσκολους αλλά εξίσου εντυπωσιακούς χορούς, που κέντρισαν το ενδιαφέρον των κριτών, οι οποίοι και πέρασαν τον Δημήτρη στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σόου του συμπατριώτη μας θα προβληθεί αυτήν την εβδομάδα από τον Ant1.
Ο Δημήτρης ασχολείται αρκετό καιρό με αυτόν τον χορό και μάλιστα έκανε και δύο χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα με δάσκαλο, για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Είχε πάρει από πέρυσι, την απόφαση να συμμετέχει στο συγκεκριμένο σόου, γι’ αυτό και δούλεψε περισσότερο σε διάφορα style hip-hop, όπως poppin και άλλα για να είναι καλύτερα προετοιμασμένος.

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ


Στην Κω θα ψηφίζουν από τις 7π.μ. – 7μ.μ. στα γραφεία της ΝΔ

Την Κυριακή 18/4 θα στηθούν οι κάλπες των εκλογών για την ανάδειξη ανάδειξη του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Η εκλογή θα γίνει μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, αντίστοιχες με εκείνες της εκλογής του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
Στο έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, υιοθετήθηκαν οι αναγκαίες τροποποιήσεις του καταστατικού, ώστε να νομιμοποιηθούν οι νέες ανοιχτές διαδικασίες εκλογής προέδρου της ΟΝΝΕΔ.
Στην Κω, οι κάλπες θα στηθούν στα γραφεία της Ν.Δ. (οδό Κλεοπάτρας) από 7π.μ. έως 7 μ.μ.. Δικαίωμα ψήφου, έχουν όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ (από 16 μέχρι 32 ετών) αλλά και όσοι νέοι επιθυμούν να εγγραφούν εκείνη την ημέρα (με την ταυτότητά τους) στην ΟΝΝΕΔ.
Μετά την παραίτηση του Κώστα Ιωάννου υπερ του συνυποψηφίου του Βασίλη Φοίβου Αξιώτη, οι υποψήφιοι είναι ο Βασίλης Φοίβος Αξιώτης, Ανδρέας Παπαμιμίκος και Κώστας Χατζής.

Η Μαρία Βαμβακούση σε συλλεκτικό βιβλίο τέχνης σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών


Ενα συλλεκτικό βιβλίο Τέχνης παρουσιάζει τις δουλειές σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό την ουσιαστική και άμεση επικοινωνία της τέχνης τους με galleries, μουσεία, αίθουσες τέχνης, ιδρύματα και φορείς που σχετίζονται με τα εικαστικά δρώμενα, αλλά και με όσους αγαπούν την τέχνη σε κάθε μορφή της.
Το βιβλίο καταγράφει τους σύγχρονους εικαστικούς δημιουργούς της Ελλάδας, σε μια πολυθεματική προσέγγιση της τέχνης και φιλοδοξεί να αποτελέσει εφαλτήριο στην επικοινωνία των νέων καλλιτεχνών και όχι μόνο Για πρώτη φορά συμμετοχή Δωδεκανήσιου καλλιτέχνη ΜΑΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ.
Ποιους αφορά
To Modern Art είναι ένα συλλεκτικό βιβλίο Τέχνης που παρουσιάζει τις δουλειές σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό την ουσιαστική και άμεση επικοινωνία της τέχνης τους με galleries, μουσεία, αίθουσες τέχνης, ιδρύματα και φορείς που σχετίζονται με τα εικαστικά δρώμενα, αλλά και με όσους αγαπούν την τέχνη σε κάθε μορφή της.
Αφορά όλους όσους ασχολούνται με: ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, χαρακτική, installations, υαλογραφία, κεραμική κ.λ.π.

Saturday 10 April 2010

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΕΙΞΙΑ


Στα ίχνη του προβληματικού ατόμου, που καταγγέλλεται ως επιδειξιομανής, βρίσκεται η Ασφάλεια της Κω, αφού γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του και τους χώρους όπου εμφανίζεται σε γυναίκες και αποκαλύπτει τα …απόκρυφά του ακόμα και μέρα μεσημέρι!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ κ. Σ. ΚΑΣΣΙΟΥ «ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ»


Παρουσιάστηκε την Τετάρτη, στο Πολύκεντρο Πυλίου, το βιβλίο του συμπατριώτη μας κ. Σπύρου Κασσίου «Στο δρόμο προς τον Δίκαιο». Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα, που εξιστορεί πρόσωπα και καταστάσεις που διαδραματίζονται στο Νησί μας. Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν η ιστορικός – φιλόλογος κ. Μαρία Τουλαντά – Παρισίδη και ο κ. Δημήτρης Κασιώτης – Βοναπάρτης.
Στο βιβλίο του ο κ. Κασσίου μας μεταφέρει στα παλιά χρόνια, περιγράφοντάς μας τα ήθη και τα έθιμα που επικρατούσαν τότε και πως αυτά «μεταλλάχθηκαν» με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, που επηρέασε την συνολική ζωή των ανθρώπων. Την εκδήλωση πλαισίωσε και το μουσικό συγκρότημα του Μανόλη Πόγια και Μανόλη Κεφαλιανού.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα νέα φορολογικά μέτρα από το Εργ. κέντρο


Πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της νέας «φορολεηλασίας» έκανε το απόγευμα της Πέμπτης το Εργατικό Κέντρο, διαμαρτυρόμενο για τα νέα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση, τα οποία θα επιβαρύνουν κυρίως τους εργαζομένους και τους μικρομεσαίους.
Σε σχετική του ανακοίνωση, το Εργ, Κέντρο απαιτεί:
- Να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%
- Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών
- Να αυξηθεί το οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 40.000 ευρώ και από 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
- Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών.

Aδιαχώρητο στο πάρτι του Κ. Καϊσερλη




ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ… «ΟΡΑΜΑ»
«Θα είμαστε δίπλα στη νεολαία»


Αρκετοί ήταν οι νέοι που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα του «Οράματος» του κ. Καϊσερλη, στο πάρτι που έκανε το βράδι της Πέμπτης στο club «Επί σκηνής καμώματα» υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής των Γ. Βαρκά, Σ. Τουλαντά, Κ. Φιοραβάντη, Α. Λαμπρόγλου, Β. Ελευθέριου, Α. Παππούλη, Κ. Μαρουλή, Σ. Ζαϊμη και Α. Σπαγκούνια.
Ο κ. Καϊσερλης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αθρόα προσέλευσή τους, τονίζοντας ότι η παράταξή του, θα είναι πάντα δίπλα στους νέους. «Είναι βαθιά μας υποχρέωση – είπε- να βοηθήσουμε τους νέους, να ανοίξουν τους δικούς τους δρόμους και να χαράξουν το δικό τους μέλλον».
Ο κ. Καίσερλης, αφιέρωσε στους προσκεκλημένους ένα αγαπημένο του τραγούδι, το «Είσαι παιδί στα 19 σου» του Π. Τζαβέλλα με τους παρακάτω στίχους: «Είσαι παιδί στα δεκαεννιά σου χρόνια, είσαι παιδί μα στα μαλλιά σου χιόνια, μας ήρθαν δύσκολοι καιροί, μη καρτεράς από τους θεούς βοήθεια. Κράτα καλά στη δύσκολη την ώρα, κράτα καλά στου φασισμού την μπόρα, σ' έχει ο λαός οδηγητή…»

Thursday 8 April 2010

ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ 2,75 εκ. ευρώ για το ολοήμερο δημοτικό Κεφάλου στην «Τέθρον ΑΤΕ με έκπτωση 24%


Την Τρίτη έγινε από την Νομαρχία ο διαγωνισμός του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ» προϋπ. 2.750.000 ευρώ, στο πλαίσιο των προτάσεων που έχει καταθέσει η Νομαρχία για το ΕΣΠΑ. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 9 επιχειρήσεις και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η Τεχνική Εταιρεία ΤΕΘΡΟΝ ΑΤΕ με έκπτωση 24,49%.

Μειωμένες συντελεστές ΦΠΑ ζητά ο κ. Ζωίδης


Την εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις τιμές πώλησης των πετρελαιοειδών στα Δωδεκάνησα ζητά ο βουλευτής κ. Ζωίδης. Αυτό δεν αποτελεί απλή νομοθετική επιταγή, αλλά απορρέει από τη συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας, υποστήριξε στη συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μπορεί και 10% Φέτος πάνω ο τουρισμός!


Εδώ και κάμποσα χρόνια, τέτοια εποχή, τα μηνύματα για την επικείμενη τουριστική σεζόν, είναι αντιφατικά. Από τη μια οι δύσκολοι καιροί, κι από την άλλη, κάποιοι που έχουν λόγο, εμφανίζουν τα πράγματα, με απαισιόδοξες διαστάσεις…
Φέτος τώρα, οι ποιο απαισιόδοξοι κάνουν λόγο για μια χρονιά, σαν την περυσινή…
Υπάρχουν όμως και οι αισιόδοξοι που λένε ότι πάμε καλά, τόσο που το αρχικό συν 5 και 7%, να το ανεβάζουν ακόμα και στο 10%!!!
Μακάρι να βγουν αληθινοί.

Μια ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα της Κω «ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ …ΓΑΜΟΣ»


Με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Robin Hawdon, «ένας τέλειος γάμος», δίνει ξανά το περίτεχνο «παρών» της η θεατρική ομάδα της Κω, του Αποστόλη Αφσαρίδη.
Το πρόγραμμά της είναι για 3 παραστάσεις στον «Ορφέα» (9, 10 κ αι 11/4, ώρα 9) και μία στο Πυλί (17/4).
Το έργο τελεί υπό την αιγίδα του Σ/γου των Νισυρίων της Κω, και τα έσοδα των παραστάσεων (γενική είσοδος 5 ευρώ) θα πάνε υπέρ της αγοράς σύγχρονου μαστογράφου στο Νοσ/μείο μας, που μεθοδεύει το Παράρτημα της Αντικαρκινικής στην Κω.
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Α. Αφσαρίδης και μαζί του παίζουν οι Ν. Φερρού, Δέσποινα Αφσαρίδη, Κατερίνα Κοσαρή, Κ. Καραθωμάς και Κατερίνα Κρητικού. Για προσκλήσεις τηλ. 6945.289509 ή 22420-26738 και 23066.
Χορηγοί: ΕΔΗΚ, Δ. Νισύρου και Sandy Beach Hotel.

Tuesday 6 April 2010

Πράσινο φως για 915 προσλήψεις γιατρών από τους οποίου οι 16 για Κω


Στην πρόσληψη 915 ιατρών θα προχωρήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα, τα νοσοκομεία της χώρας, μετά το «πράσινο φως» που άναψε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες θέσεις, είναι πέρα των οργανικών θέσεων των νοσ/μείων
Για το νοσοκομείο μας, προβλέπονται οι παρακάτω (13) ειδικότητες:
Αιματολογίας – Βιοπαθολογίας – Παθολογίας (1), Ακτινοδιαγνωστικής (1), Αναισθησιολογίας (1), Καρδιολογίας (1), Μαιευτικής – Γυναικολογίας (1), Παθολογίας ή Πνευμονολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής (1), Νεφρολογίας (2), Οδοντιατρικής (1), Ουρολογίας (1), Παθολογίας (2), Παιδιατρικής (1), Γενικής Χειρουργικής (2) και ΩΡΛ (1).

ΣΤΙΣ 12/4 ΣΤΗΝ ΚΩ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ «ΤΟ ΓΑΛΑ»


Την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Το γάλα» της Άννα Βαγενά, θα έχει το κοινό της Κω, στις 12/4 στον Ορφέα.
“Το γάλα” είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιου, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.
Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως. Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.Το έργο, που παίχτηκε για δύο συνεχείς χρονιές με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στην Αθήνα, το παρακολούθησαν πάνω από 50.000 θεατές.

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΠΕΛΛΗ»


Ο Σύλλογος Απελλής αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμα μία φορά τις οικολογικές του ευαισθησίες, προχώρησε στην δεντροφύτευση και στον καθαρισμό των παραλιών στο Μαρμάρι (από το ξενοδοχείο Royal Park μέχρι την παραλία Συκαμίνι)