Tuesday 30 March 2010

Μεγάλη συμμετοχή στην ‘’Ωρα Γης’’ - ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή του κόσμου στην εκστρατεία για την Ώρα της Γης, που έγινε το Σάββατο. Στο Νησί μας, η κεντρική εκδήλωση έγινε στην Πλ. Ελευθερίας, παρουσία πολύ κόσμου, που έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της κλιματικής αλλαγής.
Οι Κώοι έδειξαν το οικολογικό τους πρόσωπο, αφού τα φώτα έσβησαν για μία ώρα, σχεδόν σε όλο το Νησί, βυθίζοντάς το στο σκοτάδι, με την Πλ. Ελευθερίας να γεμίζει ταυτόχρονα από δεκάδες αναμμένα κεριά.
Να σημειωθεί ότι σβηστά παρέμειναν τα φώτα στα δημοτικά κτίρια, στα δίκτυα δημοτικού φωτισμού σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Νησιού μας, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Κω.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ


Σε σημείο καρμανιόλα έχει μετατραπεί ο δρόμος στον Επαρχιακό (απέναντι από του Μουράτου), όπου παρατηρούνται συχνά πολλά ατυχήματα. Ο δρόμος, όπως μας λένε οι κάτοικοι τα περιοχής, έχει υπερυψωθεί και σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες των οδηγών, έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση πολλών ατυχημάτων. Οι κάτοικοι ζητούν από τους αρμόδιους την τοποθέτηση κολωνακίων, καθώς στα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά καιρούς, τα αυτοκίνητα φτάνουν μέχρι την αυλή τους και ως εκ θαύματος δεν έχουμε θρηνήσει μέχρι σήμερα κάποιο θύμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και σε άλλους χώρους εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, έκαναν οι μαθητές της Στ’ τάξης του δημ. σχολείου Πυλίου.
Ήταν ένα τριήμερο που θα μείνει αξέχαστο – όπως γράφουν οι μαθητές- σε όσους συμμετείχαν. Πλούσιο σε εικόνες, παραστάσεις, γνώσεις ιστορίας και πολιτισμού σε συνδυασμό με διασκέδαση. Επισκέφθηκαν τη Βουλή, όπου συνάντησαν του τοπικούς μας βουλευτές τον κ. Νικητιάδη και την κ. Ιατρίδη και συνομίλησαν μαζί τους, το λόφο της Ακρόπολης, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Τους μαθητές συνόδεψε ο διευθυντής του σχολείου και οι δασκάλες τους καθώς και μέλη του ΔΣ του συλλόγου γονέων και γονείς των μαθητών

Saturday 27 March 2010

ΜΑΘΗΤΕΣ, Σ/ΓΟΙ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΛΑΜΠΡΥΝΑΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


Με την παρέλαση στην αρχή και τους χορούς λίγο αργότερα, κορυφώθηκαν και στο Νησί μας, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου το μεσημέρι της Πέμπτης. Την Κυβέρνηση, εκπροσώπησε η Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού κ. Μενδώνη, η οποία δεν σταμάτησε να χειροκροτεί όρθια καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Παρόντες επίσης, ο βουλευτής κ. Ζωίδης, ο τ. Υπουργός κ. Παυλίδης, ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος και η Έπαρχος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί άλλοι.

Η ΚΩΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ




Με μια λαμπρή τελετή στην πλ. 25ης Μαρτίου
Η ΚΩΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ
Διάχυτη η συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος


Παρουσία της Γ. Γ. του Υπ. Πολιτισμού κ. Μενδώνη, έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κολοκοτρώνη στην πλατεία 25ης Μαρτίου. Στην τελετή, εκτός από τις τοπικές Αρχές, βρέθηκαν και αρκετοί Πελοποννήσιοι που ζουν μόνιμα στην Κω.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Σ/γου Πελοποννησίων κ. Β. Μανώλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Κώους για τη συνεισφορά τους στην κατασκευή του αγάλματος, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν δεχτεί τους Πελοποννήσιους, συμβάλλοντας στο να γίνει η Κως, δεύτερη πατρίδα τους. Ευχαρίστησε επίσης το Δήμαρχο, ο οποίος παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια, εξήρε το έργο του Σ/γου, αλλά και τη συμμετοχή των Πελοποννησίων στην ανάπτυξη του τόπου μας. Ο κ. Κυρίτσης, απευθυνόμενος στην κ. Μενδώνη, της ζήτησε να μεταφέρει στην Κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι κάτοικοι του Νησιού, προχωρούν ενωμένοι στη νέα εποχή για τη χώρα μας.
Ακολούθησε η απαγγελία ποιήματος από την εκπ/κο κ. Μπαβελή, σύντομο βιογραφικό του Γέρου του Μωριά από τον κ. Διακογιάννη και παρουσίαση μελοποιημένου ποιήματος του κ. Βοναπάρτη, από ομάδα μουσικών.
Τα αποκαλυπτήρια έκαναν, ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ, η Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος των Πελοποννησίων.

Tuesday 23 March 2010

Φύτευση νέων βοτάνων στον Ιπποκράτειο Κήπο από μαθητές του 2ου Γυμνασίου


Τον «Κήπο του Ιπποκράτη επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, για να φυτέψουν νέα βότανα του Ιπποκράτη, αλλά και καλλωπιστικά φυτά.
Παρόντες ήταν και ο επιστημονικός σ/λος της εταιρείας “APIVITA’’ κ. Κ. Σταθόπουλος, αλλά και ο βιολόγος κ. Τσουκαλάς, που ξενάγησαν τα παιδιά και τους μίλησαν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ «ΚΗΠΟΥ»
Μέχρι σήμερα έχουν φυτευτεί περίπου 190 φυτά (από τα 256 που αναφέρονται στα ιπποκρατικά συγγράμματα), ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει ολοκληρωθεί η φύτευση, αλλά και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.
Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια, θαυμάζοντας τα θεραπευτικά βότανα. Πέρα από τη σήμανση που υπάρχει σε κάθε φυτό και πληροφορεί το κοινό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ετοιμάζεται και μια έκδοση με φωτογραφίες και στοιχεία για όλα τα ιπποκρατικά φυτά, από ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον κ. Νίκο Κουτσιανά. Τα βότανα του Ιπποκράτη αναλύονται στο Εργαστήριο Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να γίνουν γνωστά τα δραστικά τους συστατικά και να επαναπροσδιοριστεί η φαρμακευτική τους αξία.
Σύντομα, αναμένεται και η ανακατασκευή του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος σε μουσείο, ενώ στα μελλοντικά σχέδια ανήκει και η δημιουργία μονοπατιού, μήκους περίπου 600 μέτρων, που θα ενώνει τον Κήπο με το Ασκληπιείο, όπου ο Ιπποκράτης ασκούσε τις ιατρικές του πρακτικές. Έτσι, θα μπορέσει να υπάρξει ενοποίηση του χώρου και να προβληθεί ως σύνολο η αρχαία ιατρική, ο Ιπποκράτης και το Ασκληπιείο.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ
Ο κ. Σταθόπουλος, τόνισε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο συνολικός χώρος του Ιπποκράτειου Κήπου, θα αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου, κάτι που θα αποτελέσει, όπως είναι φυσικό, μεγάλη προβολή για το Νησί μας.
* Να σημειωθεί ότι τον Μάιο, θα έρθουν στην Κω, 100 φαρμακοποιοί απ’ όλη την Ελλάδα, για να επισκεφτούν το Νησί μας και να απολαύσουν τον Κήπο του Ιπποκράτη.
Εκ μέρους του 2ου Γυμνασίου, ο Υποδιευθυντής κ. Πηλιγκός και ο καθηγητής κ. Φανουρίου, τόνισαν την αναγκαιότητα τέτοιων επισκέψεων των παιδιών, ώστε να έρθουν πιο κοντά στη φύση και να δεθούν μαζί της, κάτι που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΓΕ


Ο Σύλλογος Γυναικών Κω ΟΓΕ , πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πολύκεντρο Θαλασσινού, μια βραδιά αφιερωμένη στη γυναίκα, με αφορμή τα 100 χρόνια παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας. Η πρόεδρος κ. Γιαννάκου έκανε μία ιστορική παρουσίαση του αγωνιστικού κινήματος των γυναικών για την ισοτιμία και την χειραφέτησή του παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, με μουσικά διαλλείματα και αναγνώσεις ποιημάτων, αφιερωμένες στην γυναίκα αγωνίστρια.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΟ. ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΖΕΡΒΑΚΗ


Ο Α.Ο. Δικαίου, διοργανώνει την Τετάρτη, ώρα 9, στη Νέα Φαντασία, χοροεσπερίδα με τον Γ. Ζερβάκη.

ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΛΛΗ







Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Πυλίου, απέσπασαν για ακόμη μία φορά τα χορευτικά συγκροτήματα του «ΑΠΕΛΛΗ» αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο, από την δασκάλα κ. Αργυρώ Κεφαλιανού.
Τα παιδιά προσέφεραν ακόμη μία εξαιρετική μουσικοχορευτική βραδιά, με άρωμα ανατολίτικης μαγείας και ρεμπέτικης ιστορίας, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο τους στον χορό.

Thursday 18 March 2010

Έντονος συναγωνισμός στο πρωτ/μα τάβλι της Λέσχης «LIONS ΚΩ»


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο πρωτάθλημα τάβλι που διοργάνωσε η λέσχη «Lions» στο ξεν. Μαριτίνα, με τη συμμετοχή 36 παιχτών.
Ο συναγωνισμός μεταξύ των παιχτών ήταν μεγάλος, γι΄ αυτό και όλες οι αναμετρήσεις ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.
Την 1η θέση κατέκτησε ο Πρόδρομος Βαβίθης, και τον ακολούθησαν οι Σταμάτης Βογιατζής, Μιχάλης Χαραπάς και Νίκος Καραγιάννης.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
ΒΑΒΙΘΗΣ ΠΡ. – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Ν. 5-3
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΣΤ. – ΧΑΡΑΠΑΣ ΜΙΧ. 5-1
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΒΑΘΙΘΗΣ ΠΡ. – ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΣΤ. 5-3
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
ΧΑΡΑΠΑΣ ΜΙΧ. – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Ν. 5-2
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν και οι:
Τσιρπανλής Κώστας, Καραϊσκος Αλέξανδρος, Ιωαννίδης Αντώνης, Σταμόγλου Τάσος, Γαλανόπουλος Δημήτρης, Κωστίδης Θανάσης, Οικονόμου Γιώργος, Μήτσας Αλέξανδρος, Κουκλάκης Μανώλης, Κιοσέογλου Χασάν, Λούπος Λύκανδρος, Γεωργαλής Λάμπρος, Χαλκιδιός Γιώργος, Καραγιάννης Νίκος, Μανώλης Αχιλλέας, Αλικανιώτης Διονύσης, Σακίογλου Ιμπραήμ, Γιαρεμαγάς Τουράν, Χαμαμτζής Χιλμής, Βαβίθης Πρόδρομος, Λουτριώτης Τίμος, Ελευθεριάδης Χρήστος, Εξαρχόπουλος Δημήτρης, Γκουτσούμπας Τίμος, Λαυράνος Λουκάς, Βουδούρης Νίκος, Τσιρπανλής Γιάννης, Κουνελάκης Ιμπραήμ, Χαραπάς Μιχάλης, Βογιατζής Σταμάτης, Αλεξανδρής Νίκος, Σουρασής Σταμάτης, Δανελάκης Νίκος, Στυλιάρας Λεωνίδας, Καϊσερλης Αλέξανδρος και Παρισίδη Σμάρω.
* Η Λέσχη Lions ευχαριστεί τις κ. Ειρήνη και Ντίνα Σβύνου που φιλοξένησαν για ακόμη μια φορά το Πρωτάθλημα στο ξεν. «Μαριτίνα», το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Μανώλη Σβύνου.
Ευχαριστεί επίσης, τους χορηγούς: Ξεν. Niriides, Local Café, Εστιατ. Stadium, Χαρίτος, Ideal Press, Ζαχαρ. Κως, Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστογλου γυψοσανίδες, Περγαμηνός Service, Βερούτας Νίκος, Ζόγκας Κυριάκος, Γιώργος Ξενικός, Μαστρογιώργης – Γερασκλής γραφικές τέχνες, καθώς και όλους τους παίκτες που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα.
Ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ. Χρήστο. Μπαλάνη για τη βοήθειά του και τα ΜΜΕ της πόλης μας για την άριστη προβολή του πρωταθλήματος.

Ακόμη μία διάκριση για το κρασί «Syrah» του κ. Χατζηεμμανουήλ


ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ
ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ακόμη μία διάκριση ήρθε να προστεθεί στο πλούσιο «παλμαρέ» του κτήματατος Χατζηεμμανουήλ. Αυτήν την φορά το κρασί «Syrah» σοδιάς του 2008, πήρε το ασημένιο μετάλλιο, στο 10ο διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης, όπου διαγωνιζόμενο ανάμεσα σε καταξιωμένα κρασιά απ’ όλο τον κόσμο, κατάφερε και διακρίθηκε, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο, την άριστη ποιότητα του κρασιού της Κω. Η βράβευση του κ. Χατζηεμμανουήλ, όπως και των υπολοίπων διακριθέντων, έγινε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής.
Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό, την ώρα που άλλες παραδοσιακές παραγωγικές δραστηριότητες στην Κω, έχουν πάρει την φθίνουσα πορεία, να υπάρχει μία εκ νέου άνθηση της αμπελουργίας και μάλιστα με τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά της, όπως αυτό τεκμηριώνεται από τις αλλεπάλληλες τιμητικές διακρίσεις που παίρνουν τα κρασιά μας.

Tuesday 16 March 2010

Ομάδα πρωτοβουλίας για να πάει στο ΣτΕ το κολυμβητήριο


Το βράδι της Παρασκευής, συγκροτήθηκε στο ‘’Μαριτίνα’’ ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών, για τις οικονομικές απαιτήσεις που θα χρειαστούν, κατά την προσφυγή που θα γίνει στο Σ/λιο της Επικρατείας για το κολυμβητήριο και για την αλλαγή της θέσης που θα πρέπει να γίνει.

Για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση 8 μήνες φυλάκιση στον Δήμαρχο Καλύμνου


Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Εφετείο στον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Ρούσο, που κρίθηκε ένοχος ψευδορκίας μάρτυρα και συκοφαντικής δυσφήμισης.
Ο κ. Ρούσος δεν παρέστη στη διαδικασία, ενώ ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο μηνυτής κ. Γ. Θανάτσης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δ. Διακομιχάλης, ο εκδότης Γ. Δρόσος και οι κ. Ν. Γαβαλάς και Γ. Μανιάς.
Αφορμή για την υποβολή μήνυσης σε βάρος του δημάρχου, αποτέλεσαν τα όσα είχε καταθέσει σε βάρος του κ. Θανάτση σχετικά με τη λειτουργία του θαλάμου αποσυμπίεσης δυτών, με αποτέλεσμα να κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του και να βρεθεί αντιμέτωπος με το αδίκημα της έκθεσης από το οποίο απηλλάγη στην πορεία.
Ο κ. Ρούσσος απέδωσε ευθύνες στον κ. Θανάτση που ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσ/μείου που είχε αναλάβει τη λειτουργία του θαλάμου, για το ότι υπήρξαν προβλήματα στη λειτουργία από τις αρχές του 1997. Είχε υποστηρίξει ότι το Δ.Σ. είχε δευτερεύοντα λόγο στη λειτουργία του θαλάμου, αφού γινόταν ότι ήθελε ο κ. Θανάτσης.

ΜΙΚΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 ΑΙΤΗΣΕΙΣ


7 άδειες για φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Κω
ΜΙΚΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟ
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Όλες θα γίνουν στο Δ. Ηρακλειδών

Μικρή ζήτηση παρουσιάζουν οι αιτήσεις για τη εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στο Νησί μας, καθώς μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο 7 αιτήσεις, όταν στη Ρόδο έχουν ξεπεράσει τις 120.
Να σημειωθεί ότι όλοι σταθμοί θα γίνουν στον Δ. Ηρακλειδών, καθώς έχει πολύ μεγάλες και φθηνότερες εκτάσεις, σε σχέση με τους άλλους 2 Δήμους του Νησιού. Οι εταιρείες που έχουν πάρει την έγκριση από την Νομαρχία καταθέτοντας την μελέτη για τους περιβαλλοντικούς όρους και είναι έτοιμες να εγκαταστήσουν τους σταθμούς είναι οι:
- Ενεργειακή Λέρου Ο.Ε.: περιοχή Αντιμάχεια (2) και Καρδάμαινα
- Προύντζος Ο.Ε.: περιοχή Καρδάμαινα
- Ζαφειράτος Ο.Ε.: περιοχή Αντιμάχεια (2)
ΑΛΚΩΣ Α.Ε: περιοχή Αντιμάχεια.

Monday 8 March 2010

Στα χαρακώματα Κακλαμάνης και Ραγκούσης για τον «Καλλικράτη»


MEXΡΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ
ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Πόλεμος μεταξύ ΚΕΔΚΕ και υπουργείου Εσωτερικών ξέσπασε με αφορμή τις καταγγελίες του Ν. Κακλαμάνη αναφορικά με την απουσία του Γ. Ραγκούση από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης για την πορεία του «Καλλικράτη». Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για «εμπαιγμό», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών. Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία δείχνει να επικρατεί στους κόλπους των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με όσα είπε χθες ο Ν. Κακλαμάνης, επικαλούμενος τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ραγκούση, ο «Καλλικράτης», παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς, δεν αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν από τον Μάιο, κάτι που σύμφωνα με τον δήμαρχο δημιουργεί ανησυχία για το κατά πόσο θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα μέχρι τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, δεδομένου ότι ακόμη και αν ψηφισθεί το νομοσχέδιο στο τέλος της άνοιξης, θα πρέπει εντός καλοκαιριού να ακολουθήσει και η τροποποίηση του δημοτικού κώδικα, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια να γίνονται ασφυκτικά. Υπό το φως αυτών των εξελίξεων η ΚΕΔΚΕ απηύθυνε νέα πρόσκληση στον υπουργό για συνάντηση την προσεχή Τετάρτη, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο διενέργειας έκτακτου συνεδρίου.
Απουσία
Όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης, αναφερόμενος στη χθεσινή απουσία του κ. Ραγκούση «εγώ προφορικά δεν ξαναμεταφέρω τίποτα», ενώ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη συμπεριφορά» στα τρία χρόνια που είναι στην Αυτοδιοίκηση. Ακόμη και στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΚΕ χαρακτηρίζεται ως «προσχηματική η δικαιολογία του κ. υπουργού 'ότι υπήρχε υπουργικό συμβούλιο', για τη μη παρουσία του», αφού, όπως τονίζεται, «αυτό τελείωσε τέτοια ώρα που δεν ήταν απαγορευτική η παρουσία του στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ»!
Ο κ. Ραγκούσης κάνοντας λόγο για «ακατανόητη και ατυχέστατη» ανακοίνωση, τόνισε ότι την ώρα της συνεδρίασης παρίστατο στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μεταναστευτική πολιτική στη Βουλή, ενώ κάλεσε τους συντάκτες της να την ανασκευάσουν. Ωστόσο, φουντώνουν τα σενάρια γύρω από το χωροταξικό του «Καλλικράτη» καθώς, παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ως το τέλος Φεβρουαρίου, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.
Αν και ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον κ. Κακλαμάνη ότι όσα ακούγονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ εξέφρασε την άποψη πως ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί και κάλεσε τον κ. Ραγκούση να το δώσει πριν κλείσει η Βουλή για το Πάσχα.
Υποστήριξη
Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της οικονομικής υποστήριξης του εγχειρήματος, τονίζοντας πως σε επικοινωνία που είχε για το θέμα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτός του διευκρίνισε πως αν δεν έρθει το νομοσχέδιο υπό τη μορφή άρθρων και δεν κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις. Η ΚΕΔΚΕ αποφάσισε χθες να συγκαλέσει για τις 15 Μαρτίου στην Αθήνα κοινή συνάντηση του Δ.Σ. της, των Δ.Σ. των Τοπικών Ενώσεων και των δημάρχων των πρωτευουσών, με στόχο να εξειδικευτούν και να ενισχυθούν οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης για τα μεγάλα και ανοικτά ζητήματα του «Καλλικράτη».

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ


Τον ισχυρισμό ότι ο εναέριος χώρος πάνω και γύρω από το Φαρμακονήσι ανήκει στην Τουρκία επανέλαβε η Αγκυρα. Με συνεχείς παρεμβολές στον ασύρματο πολωνικού αεροσκάφους που πετούσε στο ΝΑ Αιγαίο, στο πλαίσιο της επιτήρησης των ελληνικών συνόρων μέσω του Frontex, το τουρκικό ραντάρ της Ντάτσα καλούσε τους πιλότους του αεροσκάφους να εγκαταλείψουν την περιοχή πάνω από το Φαρμακονήσι με το επιχείρημα ότι δήθεν πετούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο.
Οι διαδοχικές εκπομπές από το ραντάρ της Ντάτσα ξεκίνησαν στις 12:40 μετά τα μεσάνυχτα και διήρκεσαν περίπου μία ώρα, σε μία χρονική περίοδο που το πολωνικό αεροσκάφος πετούσε βορείως του Φαρμακονησίου σε χαμηλό ύψος 2.500 ποδών και μάλιστα δεν απομακρύνθηκε περισσότερο από 1,2 μίλια από τις ακτές του νησιού. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 2:30 στο αεροδρόμιο της Κω απ' όπου είχε απογειωθεί 5 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Saturday 6 March 2010

Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 28/4


Τη διοργάνωση της προσυνεδριακής συγκέντρωσης της Ν.Δ σχετικά με τον τουρισμό, στη Ρόδο στις 28/4 παρουσία του αρχηγού της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, χαιρετίζει ο πολιτευτής της Ν.Δ Β. Υψηλάντης ο οποίος επισημαίνει τη σημασία που αποδίδει η Ν.Δ. στο σημαντικό αυτό πλουτοπαραγωγικό τομέα για τη χώρα.

ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Αποκαλυπτήρια στις 25 Μαρτίου Στην Πλατεία της 25ης Μαρτίου


Τα ψέματα τέλος!. Με απόφαση του Δημάρχου και τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκόμενων φορέων, το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, θα στηθεί στην πλατεία προ του ξεν. “Αλεξάνδρα”, στην οδό της 25ης Μαρτίου, και τα αποκαλυπτήρια του, θα γίνουν την 25η Μαρτίου!

ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Η κυβέρνηση όμως προχωρά
και φέρνει το Ν/Σ στη Βουλή

Θέμα αναβολής της εφαρμογής του «Καλλικράτη» έφερε η αντίρρηση της Τριμελούς Επιτροπής της Ε.Ε. που επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα μας για να δει το κατά πόσο εφαρμόζεται το σχέδιο σταθερότητας.
Κατά την επίσκεψή τους στο Υπ. Εσωτερικών, πληροφορήθηκαν έκπληκτοι το αίτημα της Δ/σης να μεταφερθούν πρόσθετοι πόροι για την υλοποίηση του «Καλλικράτη».
Και βέβαια, το αίτημα απορρίφθηκε, όμως η εξέλιξη αυτή έδωσε λαβή για σχόλια και εκτιμήσεις, ότι ενδεχομένως να πάει πίσω η διοικητική μεταρρύθμιση.
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών κ. Γκρίτζαλης, είπε πως το πρόγραμμα «Καλλικράτης» θα υλοποιηθεί κανονικά και ότι αρχές Μαϊου θα έρθει προς συζήτηση το Ν/Σ στη Βουλή.

Thursday 4 March 2010

Τα διπλώματά τους στην Επαρχο θα καταθέσουν όλοι οι οδηγοί πούλμαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας…


Διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που αφορά την ανάθεση στο ΚΤΕΛ της λεωφορειακής γραμμής Κω – Αερ/μιο, το Σωματείο Οδηγών Τουρ. Λεωφορείων προτίθεται να ζητήσει από όλα τα μέλη του να καταθέσουν στην Επαρχο τα διπλώματά τους, αρνούμενοι να αναλάβουν εργασία με την έναρξη της σεζόν…

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ 30% ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Μεγάλη ανακούφιση προκάλεσε στους Αιγαιοπελαγίτες η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών (30%) ΦΠΑ, δείγμα σεβασμού της κυβέρνησης στους νησιώτες.

Σε Γερμανία και Αγγλία ο DJ ‘’Dr KAPPAS’’ για δύο μεγάλες εμφανίσεις σε μεγάλα club


ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ H ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ

Π. ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΣΕ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ DJ KAPPAS

Ο συμπατριώτης μας DJ Dr Kappas (Ιπποκράτης Κάππας), μετά την μεγάλη επιτυχία που είχαν οι εμφανίσεις του στην Γερμανία, είναι και πάλι προσκεκλημένος για μία εμφάνιση στο Αννόβερο από την εταιρεία Hellas Sounds, ενώ θα πραγματοποιήσει ακόμη μία εμφάνιση στην Αγγλία.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που ο ταλαντούχος DJ δέχεται πρόσκληση από το εξωτερικό, καθώς όλες του οι εμφανίσεις, έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία, κάνοντας τον περιζήτητο, τόσο εκτός, όσο και εντός συνόρων.
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ
Το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει το νέο cd του τραγουδιστή Πάνου Κουστένη, όπου ο ταλαντούχος μας DJ έχει κάνει την ενορχήστρωση στο κομμάτι με τίτλο «Δεν μπορώ», που αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα «hit» του καλοκαιριού.
* Ο DJ Dr Kappas μετά την επιστροφή του στην Κω, θα πραγματοποιήσει μία ξεχωριστή εμφάνιση στις 12/3, στο club QUBE στην Καρδάμαινα, ενώ θα ταξιδέψει και στη Ρόδο για κάποιες εμφανίσεις.

Wednesday 3 March 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝ/ΚΗ ΣΧΟΛΗ Εν αναμονή του ραντεβού με την υπουργό Παιδείας


Σε αναμονή ραντεβού για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των Υπ. Παιδείας είναι οι παράγοντες της Κω, προκειμένου να γίνει η προώθηση του φακέλου ίδρυσης Παν/κής Σχολής Επιστημών Υγείας στο νησί μας.
Τόσο η κ. Διαμαντοπούλου όσο και ο κ. Πανάρετος έχουν ενημερωθεί καταρχήν και απομένει μια καθοριστική συνάντηση στο Υπουργείο των βουλευτών, του Πρύτανη κ. Τρούμπη και του κ. Αλαχιώτη, στην οποία θα γνωστοποιηθεί και η γενναία συνδρομή των Δήμων του νησιού και της Νομαρχίας, οικονομικά και κτιριακά.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο ερχομός στην Κάλυμνο για την 7η Μαρτίου, του Υπ. Παιδείας και του κ. Νικητιάδη, στην Ν.Υ. μετά από πρόσκληση των ομογενών μας, για την Ενσωμάτωση.
Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ημερίδα για την Παιδεία στα Δωδ/σα, που ετοιμάζει ο κ. Κρεμαστινός.

Ελληνοτουρκικό συνέδριο για τον τουρισμό- ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΑΚΕΤΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ


Ελληνοτουρκικό συνέδριο για τον τουρισμό θα γίνει τέλη Μαρτίου στα Mugla. Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση εκπροσώπων του Ελληνο-Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και των εμπορικών, βιομηχανικών ή ναυτικών Επιμελητηρίων από τις περιοχές Manisa, Aydin, Mugla, Marmaris, Fetiye, Milas.
Το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο, όπως τονίζει ο πρόεδρός του κ. Π. Κουτσίκος, υποστηρίζει την πρόταση για δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων 2 εβδομάδων στην Ελλάδα και στην Τουρκία, έτσι ώστε αφενός το κόστος του τουρίστα να μειωθεί και αφετέρου να έχει τη δυνατότητα περισσοτέρων ημερών διακοπών.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρόταση κατέθεσε ο γ.γ. της Turkish Tourism Investors Association Mr. Koray Yetik.
Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν τουριστικοί φορείς από την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματίζεται έκθεση προϊόντων στις κατηγορίες των προμηθευτών ξενοδοχειακού εξοπλισμού, τουριστικών γραφείων, ξενοδοχείων και ευρύτερα στον τουριστικό τομέα.

Ο Γ. Νικητιάδης στο “Olympico”


Στο “Olympico” της Ρώμης βρέθηκε ο Γ. Νικητιάδης με την ευκαιρία της συμφωνίας στην Πίζα με την Ryan Air, για να δει τον Παναθηναϊκό και κυρίως τον συμπατριώτη μας Στέργο Μαρίνο. Τον αγώνα τον είδε από τις θέσεις των επισήμων μαζί με τους κ. Βγενόπουλο και Αντωνιάδη. Από τη μια περιχαρής για την μεγάλη νίκη, από την άλλη στεναχωρέθηκε που δεν κατάφερε να φτάσει στα αποδυτήρια, να συγχαρεί τον Στέργο!