Saturday 27 February 2010

Αρχές Μαρτίου ο πρώτος δίσκος της Αγγέλας Γερασκλή


«Μες στον Καθρέφτη» είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Αγγέλας, από τη NumberNine Productions.
Πρόκειται για ένα cd single που περιλαμβάνει τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια, τέσσερις μοναδικές ιστορίες... η αγάπη, το πάθος, η αμφιβολία, ο έρωτας, η ανασφάλεια αλλά και η ελπίδα, είναι μερικά από τα συναισθήματα που γεννιούνται στο άκουσμα των τραγουδιών. Οι έντονες και ξεκάθαρα ενορχηστρωμένες μελωδίες, επηρεασμένες από τη χώρα καταγωγής των δημιουργών τους (Ιταλία και Κούβα), δίνουν ένα μοναδικό χρώμα. Η ερμηνεία της Αγγέλας εναρμονίζεται απόλυτα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ξεχωριστό.

Το άκρον άωτον του ευτελισμού ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗ ΜΕ 3,5 ευρώ…


Εγραφα προ ημερών ότι ξεν/χος στην Κω έδωσε τα κρεβάτια του σε Τ.Ο. προς 5 ευρώ τη βραδιά.
«Παρηγορήθηκα» όμως διαβάζοντας ότι στην Κρήτη πωλούνται δωμάτια προς …3,5 ευρώ η διανυχτέρευση.
Τουλάχιστον 10 ξενοδοχεία της Κρήτης, εκ των οποίων ορισμένα και 3 αστέρων και με πισίνα, διαθέτουν σ’ αυτή την τιμή τα δωμάτιά τους μέσω Ιντερνετ, ενώ υπάρχουν κι άλλες τιμές για 4 και 5 ευρώ τη βραδιά!
Αραγε μήπως δεν είδαμε ακόμα τα χειρότερα;

Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ «ΤΖΙΝΑ» ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



Με τις …πρέπουσες τιμές και τα ανάλογα συναισθήματα έγινε την Πέμπτη στην Αστυνομική Δ/νση Κω η …υποδοχή του ειδικά εκπαιδευμένου στον εντοπισμό ναρκωτικών σκύλου, που θα είναι αποκλειστικά στη διάθεση της δίωξης των ναρκωτικών.
Πρόκειται για την πανέμορφη«Τζίνα», που ήρθε στο νησί με τον ειδικά εκπαιδευμένο αστυνομικό που και θα την έχει υπό την ευθύνη του.
Η άφιξη της «Τζίνας» χαιρετίζεται ως σπουδαίο γεγονός, αφού θα συμβάλει τα μέγιστα στις έρευνες για ναρκωτικά, πέραν του ότι θα λειτουργήσει και αποτρεπτικά.
Παράλληλα, θα διατίθεται όταν ζητηθεί να συνδράμει ανάλογες υποθέσεις και σε άλλες υπηρεσίες, όπως Λιμεναρχείο, Τελωνείο, 80 ΑΔΤΕ κ.ά.
* Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κω υπάρχει και ένας ακόμα ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, η “MIRA”, στο Α.Τ. του Αεροδρομίου, για υποθέσεις εκρηκτικών.

Tuesday 23 February 2010

Προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα


Η Εθνική Τράπεζα προκήρυξε μέσω ΑΣΕΠ διαγωνισμό για την πρόσληψη 230 υπαλλήλων.
* Κατάθεση αιτήσεων από 16/2 έως 1/3 σε οποιοδήποτε Κατάστημα.
Στο Νομό Δωδ/σου προβλέπονται οι παρακάτω θέσεις: Ρόδος, 7, Κάρπαθος 1, Κως 2, Λέρος 1, Σύμη 3, Μεγίστη 1, Κάλυμνος 1 και Πάτμος 1.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και η διανομή του συσσιτίου


Βλέπω αυτά τα παιδιά που, καθημερινά, με κρύο και βροχή αν χρειαστεί θα φροντίσουν να κάνουν τη διανομή του συσσιτίου από το Γηροκομείο ως τα σπίτια των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας και θαυμάζω την αντοχή και το μεγαλείο της ψυχής τους, να φτάνουν σε τόσο υψηλά επίπεδα εθελοντικής προσφοράς! Οσο μεγάλο εύγε κι αν τους πεις, πάλι θα είναι λίγο. Ασε που δεν το έχουν και ανάγκη…

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ


Σε σύμβαση με την γεωπονική σχολή θα προχωρήσει ο Δήμος της Κω, για την καταπολέμηση της νόσου των Φοινικόδεντρων που έχει «χτυπήσει» και το Νησί μας. Ο Αντιδήμαρχος κ. δήλωσε ότι εκτός από αυτήν την σύμβαση, ερευνάται και η παρέμβαση με σύγχρονες μεθόδους, καθώς ήδη έχουν εξελιχθεί μηχανήματα και εξοπλισμός, με τον οποίο προλαμβάνεται και καταπολεμείτε η νόσος.

Saturday 20 February 2010

Μαχαιρίδης - Κόκκινος για Περιφερειάρχες



Ρώτησα παλιά πολιτική «καραβάνα» ποιους βλέπει για υποψήφιους στην Περιφέρεια και χωρίς πολλή σκέψη, μου είπε «τον Μαχαιρίδη και τον Κόκκινο».
Στο γιατί, η απάντηση απλή και αφοπλιστική: Γιατί ο καθένας για το κόμμα του είναι οι μόνοι που μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές!
Και ο Παυλίδης; Τον ξαναρώτησα.
Ο Τέλης, δυστυχώς, δεν φαίνεται ότι συσπειρώνει τα στελέχη. Εχει ανοίξει κατά καιρούς πολλά «μέτωπα» που δεν θα κλείσουν εύκολα…

Ζωϊδης: Δεν χαϊδεύω αυτιά - ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΕΝΑ ΝΗΣΙ



«Θλίβομαι να βλέπω και να ακούω πολιτικοί να ρίχνουν σ’ αυτό το επίπεδο τον πολιτικό διάλογο για μια κορυφαία και επαναστατική για τη χώρα και τον τόπο μας μεταρρύθμιση. Είμαι ο τελευταίος που θα υποκύψω σε λογικές λαϊκισμού, λέγοντας λόγια ευχάριστα που χαϊδεύουν αφτιά, στοχεύουν στο συναίσθημα και όχι στην ουσία της μεταρρύθμισης. Η άποψή μου ξεκάθαρη: «Κάθε νησί και ένας δήμος».
Ετσι απαντά στη Ρ. Βενιανάκη ο Ν. Ζωϊδης σε συνέντευξή του στη «Γνώμη».
* Χαρακτηρίζει τα μέτρα ως αναγκαία: «Δεν είχαμε προβλέψει το μέγεθος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Εχουμε καθήκον και χρέος – είπε – να αποτρέψουμε την κατάρρευση». Οσο για την έδρα της Περιφέρειας, «δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αποτελέσει ολόκληρο το Αιγαίο μια Περιφέρεια, οπότε θα πρέπει να αναζητηθεί η έδρα της σε μια περιοχή όπου θα έχουν εύκολη πρόσβαση οι πάντες και εδώ μίλησε για τον Πειραιά.

Το 2011 οι Δημοτικές εκλογές;



Παρά την αρχική διάψευση του κ. Ραγκούση, ξανάρχεται στο προσκήνιο η «ανάγκη» να πάνε λίγους μήνες πίσω οι δημοτικές εκλογές, δηλαδή αντί τον Νοέμβριο του 2010, την άνοιξη του 2011!!
Από τη μια η πίεση του χρόνου (θα προλάβει το Υπ. Εσωτερικών να τα έχει όλα έτοιμα;) κι από την άλλη οι όποιες αντιδράσεις, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή Νόμο για μετάθεση των εκλογών του 2011…

ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ


Από 13.600 ευρώ πήρε ο κάθε βουλευτής που μετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι. Τώρα, ενόψει των νέων Εξεταστικών υπάρχει συνωστισμός. Να δούμε αν ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, θα δώσει «υπερωρίες» όπως και ο προκάτοχός του.

ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΦΑΓΕΙΑ


Από τη ΔΕΥΑΚ ξεκίνησε το έργο υδροδότησης των νέων Σφαγείων με δίκτυο 1.500μ. από την κεντρική δεξαμενή 4. Παράλληλα θα εγκατασταθεί δεξαμενή 35m3 με πιεστικό που θα εξασφαλίζει επαρκές και ασφαλές νερό.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 150.000 ευρώ και υλοποιείται από την ΔΕΥΑΚ με προγραμματική σύμβαση για το Δήμο Κω.
Σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, η Δημ. Αρχή στηρίζει με τα έργα και τις επενδύσεις της, τον πρωτογενή τομέα. Με όλες μας τις δυνάμεις δουλεύουμε καθημερινά για να είμαστε δίπλα σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, ολοκληρώνοντας τις εγκαταστάσεις των νέων Σφαγείων και άμεσα να ξεκινήσει η λειτουργία τους.
· Η ΔΕΥΑΚ ως γνωστόν, παρέχει δωρεάν νερό στους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα. Οπου δεν είχαν πρόσβαση στο νερό τοποθετήσαμε δεξαμενές.
· Καθημερινά δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από διάλογο μαζί τους.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Π. Θαλασσινός

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΜΕ ΚΑΙΣΕΡΛΗ – ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Δυο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος συναντήσεις είχε, μεταξύ άλλων, κατά την εδώ 4ήμερη επίσκεψή του για τα Κούλουμα, ο τ. Υπ. Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης.
Η μία έγινε εντελώς τυχαία στο «Κωακόν», με τον τ. Υφ. Εσωτερικών Κ. Καϊσερλη. Οι δυο άνδρες «άνοιξαν» εκ παραδρομής κουβέντα για τα δημοτικά της πόλης Κω, με ένα σύντομο μεν αλλά έντονο διάλογο, που έκλεισε ύστερα από πυροσβεστική παρέμβαση του κ. Μπαλαλή…
Η δεύτερη ήταν προγραμματισμένη, έγινε στο «Νερό» και κράτησε κοντά στις 3 ώρες με τον τ. Δήμαρχο Ηρακλειδών κ. Παπανικολάου. Θέμα; Οι επικείμενες εκλογές στο νησί, με τον …Καλλικράτη…

Με επιτυχία το πάρτυ μασκέ των Γυναικών Χωρίς Σύνορα


Με το γνωστό κέφι και μεράκι, οι Κυρίες των «Γυναικών Χωρίς Σύνορα» φρόντισαν να οργανώσουν το Σάββατο, ένα ξεχωριστό πάρτυ μασκέ, στη “Heaven”. Και δεν ήταν μόνον οι πολλές και ωραίες παρουσίες, το κέφι και το γλέντι που έγινε χορεύοντας και τραγουδώντας, ήταν και οι πολλές και πρωτότυπες στολές που φόρεσαν οι περισσότεροι, προκαλώντας ανάλογα σχόλια.
Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. και …του χρόνου!

Wednesday 17 February 2010

Πολύς κόσμος και φέτος στο Πυλιώτικο καρναβάλι

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Με την παρουσία πολλών επισκεπτών, έγινε και φέτος το Καρναβάλι Πυλίου, που διοργάνωσε ο ΟΠΑΔΔΙ σε συνεργασία με τον “Απελλή”.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και την παρέλαση αρμάτων, που σατίριζαν την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Χώρας.
Περίοπτη θέση, είχε και ο επίσημος προσκεκλημένος, ο επερχόμενος ‘’Κωλοκράτης’’ ο οποίος έτυχε «θερμής υποδοχής» από τους παριστάμενους.
Ξεχωριστό χρώμα στο Καρναβάλι, έδωσαν τα χορευτικά του ‘’Απελλή’’ με την κ. Αργυρώ Κεφαλλιάνού και τον κ. Πέτρο Μαστόρο, που ανέβασαν το κέφι στο κατακόρυφο. Ακολούθησε η αναβίωση του εθίμου με το λιγκέρι και την κοκκάλα, το γαϊτανάκι, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παραδοσιακά κατημέρια και το ντόπιο κρασί.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, τόσο στον ΟΠΑΔΔΙ, όσο κυρίως στον «Απελλή» και σε όλους τους εθελοντές που με κόπο και μεράκι είχαν τα πάντα στην εντέλεια για να διασκεδάσουν οι επισκέπτες.


















Saturday 13 February 2010

Περί χλωριώσεως του νερού



Κατά καιρούς γίνονται σχόλια για την έντονη οσμή του χλωρίου στο νερό. Η πρώτη ενημέρωση από την ΔΕΥΑΚ είναι πως δεν υπάρχει θέμα κινδύνου, αντίθετα δείχνει ότι είναι απόλυτα «καθαρό», ωστόσο αναγνώρισαν ότι χρήζει καλύτερης ρύθμισης.

Το εκκλησάκι της Κω για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής



Μέσω διαδικτύου αναζητήσαμε και βρήκαμε το έργο που η συμπατριώτισσά μας κ. Μ. Βαμβακούση, ανταποκρινόμενη στην έκκληση της ομάδας “e art”, συμμετέχει στη διεθνή έκθεση για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Αϊτής. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό εκκλησάκι της Κω.

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ



Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η μικτή χορωδία δήμου Κω παρουσία του Δημάρχου του προέδρου του Π.Κ κ. Θαλασινού, και σύσσωμου του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου.
Αναφορά στην αλματώδη εξέλιξη της χορωδίας, έκανε ο Δήμαρχος
προλογίζοντας την εκδήλωση και επαινώντας τους χορωδούς για την
δουλειά που έχουν κάνει μέσα στο νέο αυτό πολυφωνικό σύνολο
που απέδειξε την δυναμική της τόσο γρήγορα καθώς και το πόσο αγαπήθηκε από τον Κωακό λαό.
Δεσμεύτηκε επίσης για την αμέριστη στήριξή του με κάθε δυνατό μέσο
έτσι ώστε η χορωδία μας να γίνει γνωστή και πέρα από τα όρια του νησιού μας.
Eπίσης ανακοινώθηκε και η ίδρυση και παιδικής χορωδίας που θα ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία της.
Στο πολιτιστικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια
και την θεμελίωση ενός πρωτόγνωρου φωνητικού συνόλου για το νησί μας, αναφέρθηκε και ο μαέστρος της χορωδίας κ. Νίκος Γκαναβούρας.
Η χορωδία μας θα φιλοξενήσει στις 20 Μαρτίου την Χορωδία Ιαλυσού Ρόδου δίνοντας από κοινού συναυλία στην Κω, ενώ η χορωδία της Κω θα ταξιδέψει στη Ρόδο πραγματοποιώντας την πρώτη καλλιτεχνική περιοδεία της, δίνοντας δύο συναυλίες στην Ιαλυσό.
Και στο Κολέγιο Ρόδου με αφορμή το φεστιβάλ τέχνης που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο νησί των Ιπποτών.

ΟΠΑΔΔΙ – ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ -Στο Κονιδαριό νηστίσιμα και παραδοσιακή φασολάδα


Με παραδοσιακή φασολάδα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα, καθώς και ζωντανή μουσική γιορτάζει ο Δήμος Δικαίου τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα, στο Κονιδαριό, από τις 10 το πρωί.
Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε!!!
Καλή Σαρακοστή.

Συνάντηση Γερασκλή – Θαλασσινού με τον Δανό πρέσβη στην Αθήνα για την πράσινη ανάπτυξη


Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος συνάντηση έχουν σήμερα στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος κ. Γερασκλής και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Θαλασσινός με τον Δανό πρέσβη και Δανούς επενδυτές, για το γνωστό θέμα της προώθησης ζητημάτων «πράσινης ανάπτυξης» μέσα από αξιοποίηση φωτοβολταϊκών αιολικών πάρκων κ.ά.
Ένα από τα πρώτα ζητήματα θα είναι η «κάλυψη» με καλαίσθητα πάνελς του στέγαστρου στο λιμάνι για παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά αλλά και σε άλλα σημεία, όπως τώρα το νέο θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί πολύ πιο σύντομες διαδικασίες έγκρισης.
Ενδιαφέρον επίσης έχει η αξιοποίηση του αιολικού πάρκου της ΔΕΥΑΚ, θέμα για το οποίο πολύ σύντομα θα γίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του Τεχνικού Σ/λου που θα αναλάβει ως ανάδοχος του έργου μέσα στο 2010.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ναι στο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων αν φτάνουν τους 200


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ναι στο στρατόπεδο
νεοσυλλέκτων αν φτάνουν τους 200
ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ
ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ

Συνάντηση με τον Υπ. Εθνικής Aμυνας κ. Βενιζέλο, είχαν οι βουλευτές, κ. Κρεμαστινός, Νικητιάδης, Ζωΐδης και Κουσουρνάς. Παρόντες ήταν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μπεγλίτης και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ.
Οι βουλευτές έθεσαν το θέμα του Στρατοπέδου Αφάντου και των Δωδεκανησίων νεοσυλλέκτων αλλά και το θέμα της αποτελεσματικότερης λειτουργίας και αξιοποίησης του στρατιωτικού ελικοπτέρου, ώστε η διακομιδή των ασθενών στο Νοσοκομείο να πραγματοποιείται εντός μιας ώρας από την τηλεφωνική κλήση. Και τα δύο θέματα αντιμετωπίστηκαν θετικά. Ειδικότερα για το Στρατόπεδο Αφάντου, ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι εφόσον οι νεοσύλλεκτοι είναι περίπου 200, προϋπόθεση που θέτει για τη λειτουργία του στρατοπέδου ο στρατιωτικός κανονισμός, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ Σ/ΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΥΛΙΟΥ





Αποκριάτικο ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους, ήταν το πάρτυ μασκέ, που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής, ο σύλλογος Γονέων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου σχολείου. Οι μικροί μασκαράδες, είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν να παίξουν και να χορέψουν στους αποκριάτικους ρυθμούς, περνώντας ένα υπέροχο απόγευμα.


Friday 12 February 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. ΚΟΡΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩ


Στην Κω θα μιλήσει ο Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.
κ. Ιωάννης Κοραντής με θέμα: “Σχέδιο νόμου περί ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες”.
Θέλουμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες και το δικαίωμα να διαμορφώνουν το μέλλον αυτού του τόπου είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, αλλά τους κατοίκους της Κω ειδικότερα.
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010, στις 17.15
Πολύκεντρο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ
Κορυτσάς & Αργυροκάστρου
Είσοδος ελεύθερη

Tuesday 9 February 2010

ΠΥΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΛΙ…


Την Κυριακή (3-5) θα γίνει το καθιερωμένο Καρναβάλι στο Πυλί, με αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, παρέλαση αρμάτων και πεζών τμημάτων, χορευτικά και πολλές εκπλήξεις, που διοργανώνει ο Απελλής και ο ΟΠΑΔΔΙ, στην Πλατεία Αγ. Νικολάου.
Όσοι σύλλογοι, φορείς, σχολεία ή παρέες επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο του συλλόγου και στα τηλ. 6932315056 & 6946724708.
Επίσης, ο Απελλής διαθέτει δωρεάν στολές για παιδιά Δημοτικού, προκειμένου να συμμετέχουν στα πεζά τμήματα.
Σας περιμένουμε όλους!

Κατέπληξαν και φέτος οι Πόντιοι στα «Διογένεια»



ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΓΕΡΑ
ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ
Στην Κω το Παγκόσμιο Ποντιακό Συνέδριο το 2011


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι εκδηλώσεις «Διογένεια» που ξεκίνησε με πολύ αγάπη και μεράκι για την Κω και τις αλησμόνητες πατρογονικές εστίες του Πόντου, ο Σ/γος των Ποντίων της Κω «Ο Ξενιτέας».
Με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνικών σχημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρουσίασαν στο Πολύκεντρο Θαλασσινού, στο Κλειστό Γυμναστήριο αλλά και στους δρόμους της πόλης, μια σειρά από εκδηλώσεις και δρώμενα αποσπώντας τα πιο κολακευτικά σχόλια του κόσμου, που συμμετείχε και επιβράβευσε με το ζεστό του χειροκρότημα.
Εκλεκτοί καλεσμένοι, η Ολυμπιονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και ο δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης (ο κ. Μελισσανίδης δεν ήρθε λόγω καιρού). Ιδιαίτερα η κ. Πατουλίδου, όπου εμφανίστηκε έκλεψε την παράσταση, αφού πέρα της τιμής που έφερε με το μετάλλιό της στη χώρα μας («για την Ελλάδα ρε γαμώτο») είναι και ένας χαρισματικός και πολύ αγαπητός άνθρωπος.
Σε κάθε εκδήλωση που το, υπό τον Παύλο Σιδηρόπουλο, Δ.Σ. φρόντισε να διοργανώσει με άψογο τρόπο, ο κόσμος είχε αθρόα προσέλευση, σχολιάζοντας ενθουσιωδώς τόσο τα θεατρικά, όσο και τα μουσικοχορευτικά με αποκορύφωση την παρέλαση στους δρόμους των Μομώγερων και το μεγάλο γλέντι το βράδυ του Σαββάτου, στο φιλόξενο κέντρο του Β. Γιαλλίζη, όπου τα ποντιακά συγκροτήματα σε πρώτη φάση και σε δεύτερη, ο Τάκης Γιαννάκης και ο Γ. Σκαρπαθιωτάκης με την ορχήστρα του κέντρου, πρόσφεραν μια αξέχαστη βραδιά στην οποία το παρών έδωσαν οι βουλευτές κ. Κρεμαστινός και Ζωίδης, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος της Κω, ο Ταξίαρχος κ. Σοφιανίδης (που κατέπληξε με τις χορευτικές του ικανότητες στους ποντιακούς χορούς), ο Αστ/κός Δ/ντής κ. Χρονάκης κ.ά.
ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Οι άριστες εκδηλώσεις των «Διογενείων» από τον Σύλλογο μας, έχει ως αποτέλεσμα το Νησί μας να διοργανώσει το επόμενο Παγκόσμιο συνέδριο Ποντίων, το 2011 που είμαστε βέβαιοι, ότι ο Σύλλογος «Ξενιτέας» θα δώσει για άλλη μία φορά τα διαπιστευτήρια του, με την άψογη διοργάνωσή του.

Περιφερειάρχης: Η Χάβρα στο Δήμο



Από το Δήμο της Κω, έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Περιφ/ρχη, απορρίφθηκε η από 23-12 προσφυγή της Αστικής Εταιρείας κατά της απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής, που αφορούσε στην καταγγελία της σύμβασης χρησιδανείου, στην έναρξη της διαδικασίας απόδοσης του δημοτικού ακινήτου και στην εξουσιοδότηση της δικηγόρου του Δήμου Κω να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για να απαιτήσει το παραχωρηθέν ακίνητο.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω και παρά την ακατανόητη για τους δημότες της Κω εμμονή της Αστικής Εταιρείας ή μεμονωμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να επιμένουν με καθαρά προσωπικά χαρακτηριστικά στην αντίθεση με το Δήμο της Κω, η Δημοτική Αρχή καλεί για ύστατη φορά το Δ.Σ. της Αστικής Εταιρείας να αποδώσει το ακίνητο.

ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ Ο κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με έγγραφό του γνωστοποίησε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος τον εξέλεξε μέλος της και τον κάλεσε από 1/3 να αναλάβει καθήκοντα. Ο Σεβασμιώτατος με επιστολή του ευχαρίστησε τον Παναγιότατο.

Στην Πνευματική Εστία ομιλία του κ. Ξ. Φανουρίου με θέμα «το υπερηφαίστειο της Κω»


Το Δ.Σ. του Φιλητά σας καλεί στην ομιλία που θα γίνει το Σάββατο 13/2 ώρα 6 στην ανακαινισμένη Πνευματική Εστία από τον καθηγητή – Ωκεανολόγο κ. Ξενοφώντα Φανουρίου με θέμα «το υπερηφαίστειο της Κω».

ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΙΒΕΡΙΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ


Μια απίστευτη περιπέτεια βίωσαν 2 Λιβεριανοί, οι οποίοι (όπως ισχυρίζονται) αντιμετώπιζαν κίνδυνο για τη ζωή τους και μπάρκαραν κρυφά, στο φορτηγό πλοίο “Master Walid” με σημαία Γεωργίας. Όταν όμως έγιναν αντιληπτοί από το πλήρωμα, το πρωί της Δευτέρας, και ενώ το πλοίο έπλεε νοτιοδυτικά της Κω (έξω από την Κέφαλο) τους φόρεσαν από ένα σωσίβιο και τους …φούνταραν στη θάλασσα!
Γύρω στις 11 κατάφεραν να βγουν στη στεριά, όπου και παραδόθηκαν σε Αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε άνδρες του Λιμεναρχείου της Κω, οι οποίοι αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, εντόπισαν την ταυτότητα του πλοίου, αλλά και το δρομολόγιό του από Αλγερία προς Iskenderun Τουρκίας. Ο σχετικός φάκελος της προανάκρισης βρίσκεται ήδη στον Εισαγγελέα για την προβλεπόμενη άσκηση δίωξης κατά του πλοιάρχου, με την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο επιβατών.

Χ. Κόκκινος: Πιθανόν θα είμαι υποψήφιος


Παραμένει αποσπασμένος στη Ρηγίλλης και σύντομα θα αναλάβει και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Αυτό δήλωσε ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Κόκκινος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να απομακρύνεται από την Ρηγίλλης και να επιστρέφει στη θέση του στην Εκπαίδευση.

Ο κ. Κόκκινος ως προς την πρόταση του Δημάρχου Ροδίων να αναλάβει τη θέση του προέδρου στην «Πάρκινγκ Α.Ε.» εμφανίζεται προβληματισμένος, αν στο κατά πόσο θα πρέπει ή όχι να αποδεχτεί και δεν έχει δώσει ακόμη την οριστική του απάντηση.


«Δεν είμαι μέσα σε αυτούς που απομακρύνθηκαν. Παραμένω κανονικά στη Ρηγίλλης και σύντομα θα αναλάβω και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Τα όσα έχουν γραφεί δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

Επιθυμία του είναι να διατηρήσει τη σχέση του με τα Δωδ/σα και τις Κυκλάδες και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη.

«Αν η κοινωνία μου δείξει ότι θα ήθελε την παρουσία μου, θα το σκεφτώ» είπε, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ως προς τη θέση του προέδρου της «Πάρκιν Α.Ε.» που του πρότεινε ο δήμαρχος Ροδίων κ. Κόκκινος, αν και στην αρχή φαινόταν έτοιμος να την αποδεχτεί, τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται προβληματισμένος, γιατί δεν ξέρει αν θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έργο όπως θα ήθελε.

Friday 5 February 2010

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ – ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΔΙ’ ΑΝΑΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΩΩΝ


Με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τα μέλη της Ενωσης Κώων της Αθήνας επιβράβευσαν το - υπό την κ. Ευαγγελία Μπούρα – Κεφαλιανού - Δ.Σ. για το πλούσιο και απόλυτα επιτυχημένο έργο του, προχωρώντας την Κυριακή στην επανεκλογή του, δι’ ανατάσεως των χειρών!!
Ετσι ανανεώθηκε η εντολή τους για άλλη μια θητεία προσφοράς στην Παροικία, αλλά και στο νησί μέσα από σοβαρές, ουσιαστικές και παραγωγικές δραστηριότητες, που διατηρούν το σύνολο των μελών σε υψηλά επίπεδα γόνιμης συμμετοχής στο Σύλλογο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη αλλαγή που έγινε ήταν αυτή της αντικατάστασης του κ. Στ. Μανούση (ύστερα από δική του επιθυμία) με την κ. Μαριάνθη Θυμανάκη.
* Ετσι το νέο Δ.Σ. που θα συγκροτηθεί σε σώμα την Τετάρτη, θα απαρτίζεται από τις κυρίες Κεφαλιανού, Γιαλλούση, Μάρκου, Κιτρίνα, Κρητικού, Θυμανάκη και τον κ. Παπακωνσταντίνου, με αναπληρωματικούς τον κ. Μηνά Χατζηαντωνίου και την κ. Βάντα Χαματζόγλου.

Οι άγονες γραμμές, οι αγρότες και τα μη μπλόκα των …εφοπλιστών



Πριν από λίγες βδομάδες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2010, όπου οι επιδοτήσεις προς τους εφοπλιστές ακτοπλόους για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές» εμφανίζονται φέτος ολίγον τι «τσιμπημένες». Η αύξηση των χορηγήσεων έναντι του 2009 είναι της τάξης του 76% και έναντι του 2008 κατά 223!!!
Για να κερδίσουν οι εφοπλιστές τα παραπάνω δεν χρειάστηκε ποτέ ούτε δρόμους να κλείσουν, ούτε καταλήψεις να κάνουν, ούτε …διαδηλώσεις να διοργανώσουν. Ένα απλό νεύμα τους προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις ήταν αρκετό!

Προς κατάργηση συντελεστών ΦΠΑ και ΔΗΦΟΔΩ



Φοβάμαι ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα συμπαρασύρει το φόρο εισοδήματος που εισπράττει η Δωδεκάνησος θα καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και ταυτόχρονα θα έχουμε κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ. Η οικονομική συγκυρία θα τα συμπαρασύρει όλα και το χειρότερο δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα!

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗΤΑ




Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «ο Φιλητάς» έκοψε την πίττα του, στην φιλόξενη αίθουσα του ξεν. Μαριτίνα. Παρουσία πλήθος φίλων και των αρχών, τιμήθηκαν ο παλαίμαχος δικηγόρος, πρώτος πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Φιλιτά κ. Αντώνης Πληθίδης. Ο νυν πρόεδρος του συλλόγου κ. Μ. Περεζούς εξήρε την μακρόχρονη πορεία του κ. Πληθίδη στην πολιτική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Ακολούθως τιμήθηκε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης, κ. Χρονάκης για την επωφελή δραστηριότητα στο νησί μας και τις πολλές επιτυχίες του, στην δίωξη διαφόρων εγκλημάτων. Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ, καθώς και ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης, όπου υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξη του στον όμιλο. Ο πρόεδρος του ομίλου τον ευχαρίστησε για την οικονομική συνεισφορά του στις τελευταίες εκδόσεις του Φιλιτά.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ Δ/ΝΤΗΣ TOY ΔΗΜ. ΠΥΛΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλίου, παρουσία και του Μητροπολίτη, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, η κοπή πίτας του Σ/γου Γονέων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Πυλίου, όπου τιμήθηκε ο πρώην Δ/ντης του Σχολείου (που συνταξιοδοτήθηκε) κ. Νίκος Βλάχος και βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές της περσινής χρονιάς.
Ν. ΒΛΑΧΟΣ – ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Η Πρόεδρος του Σ/γου κ. Ειρήνη Κουλιανού, αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά του κ. Βλάχου στην τοπική κοινωνία του Πυλιού, όπου μεγάλωσε και δίδαξε αρκετές γενιές παιδιών. « Ήταν – είπε- επί 34 χρόνια εκεί μπροστά στο δύσκολο αλλά συνάμα όμορφο ρόλο που εκείνος με πολύ αγάπη και πολύ κόπο κατάφερε να κατακτήσει: το ρόλο του δασκάλου. Ένα πλατύ χαμόγελο ακολουθούσε κάθε του κίνηση και ένα ενθαρρυντικό χτύπημα στην πλάτη. Με την στάση ζωής του έδινε σε όλους εμάς τους μαθητές πολλά παραδείγματα. Τον αγαπάμε και τον ευχαριστούμε που ήρθε εδώ στο Πυλί και έγινε ένα με τους ντόπιους και συνεχίζει να ζει εδώ ως γνήσιος Πυλιώτης. Τον ευχαριστούμε πολύ για όλα, για εμάς θα είναι πάντα ο δάσκαλός μας.
Ν. ΒΛΑΧΟΣ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΝΟΣ
Ο κ. Βλάχος, φανερά συγκινημένος, ανέφερε: «Νιώθω αμήχανα, αφού με κατακλύζει η συγκίνηση και πλημμυρίζει την ψυχή μου το συναίσθημα. Όμως ο χρόνος είναι αυτός που προσδιορίζει την αρχή και το τέλος. Έτσι ο χρόνος έφθασε και τώρα αφήνοντας τα θρανία και το εκπαιδευτικό έργο, βρίσκομαι στη συνταξιοδότηση. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω οτι συμπλήρωσα 35 χρόνια και ότι έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσω.
Βαρύ το έργο του εκπαιδευτικού αφού συνδυάζει εκπαιδευτικό, κοινωνικό, μαθησιακό, γνωστικό, εμπειρικό και προπάντων συναδελφικό κομμάτι.
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες: Δώστε αγάπη για να πάρετε αγάπη. Δώστε συνεργασία για να έχετε συνεργασία. Δώστε φιλία για να σας έχουν εμπιστοσύνη Δώστε τις γνώσεις-εφόσον τις γνωρίζετε καλά-διαφορετικά συμβουλευτείτε βιβλία ή τις γνώμες των εκπαιδευτικών. Θεωρώ απαραίτητο να συνεργάζεστε με τους εκπαιδευτικούς τουλάχιστον ανά μήνα ή δύο μήνες.
Αγαπητά μου παιδιά. Είναι ολοφάνερο, ότι είστε η πιο ευτυχισμένη γενιά, γιατί δεν σας λείπει τίποτε. Ξεκινώντας από το όμορφο σπίτι σας, το πανέμορφο σχολείο, τους εξαίρετους δασκάλους, τις βιβλιοθήκες, τους Η/Υ.
Έχοντας τα παραπάνω και πολλά άλλα, δεν απομένει τίποτα άλλο, παρά η προσπάθεια η δική σας, γιατί όπως συνήθιζα πάντα να έλεγα "η προσπάθεια είναι έπαινος". Εκείνος που προσπαθεί και εκείνος που δουλεύει κάθε μέρα, να είσαστε σίγουροι ότι θα πετύχει τους στόχους του.
Αγαπητοί συνάδελφοι. Στην αρχή της ομιλίας μου αναφέρθηκα στη συγκίνηση και το συναίσθημα. Όντως έτσι είναι. Πως να ξεχάσω την κ. Ευανθία Γιακουμή, τον κ. Σαλαμαλέκη, τον κ. Αναθρεπτάκη, την κ Χατζηδαυίδ, την κ Καραπανούτη μαθήτρια μου και συνάδελφο κ Θεοδώρου και όλους μα όλους τους συναδέλφους που συνυπηρέτησα. Τους ευχαριστώ πραγματικά όλους. Πιστέψτε αγαπητοί συνάδελφοι στους σκοπούς και στόχους που έχουν παιδαγωγική και ψυχολογία και θα το πετύχετε. Να είστε πάντα πρόθυμοι, χαμογελαστοί, ευχάριστοι, να νιώθετε την παιδική ψυχή. Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία, τους; Δ. Δικαίου, Σχολική Επιτροπή και Επιτροπή Παιδείας, τον κ. Ν. Παναγιωτιδη, τον κ. Θ. Καραθωμα, την κ. Σ. Χατζηδημητρίου και Αναστασία, την κ. Α. Κουζουκα. Πραγματικά θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω και να μη συγχαρώ το Σ/γο Γονέων και κηδεμόνων και τον Πολιτιστικό Σ/γο Γυναικών Πυλίου και θεωρώ ότι ο Δ/ντης και οι λοιποί συνάδελφοι να αγκαλιάσουν τους σ/γους αυτούς, γιατί τους αξίζει κάθε έπαινος για κάθε προσπάθεια που κάνουν.
Σας ευχαριστώ όλους για την τιμή που μου κάνατε σήμερα και ιδιαίτερα την Πρόεδρο και το Δ.Σ. του σ/γου για την αποψινή εκδήλωση που θα κρατώ μέσα μου με συγκίνηση, αγάπη και υπερηφάνεια.

Thursday 4 February 2010

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΥΛΙ



Παρουσία του Μητροπολίτη και πλήθος κόσμου, γιόρτασε την 1η Φεβρουαρίου, παραμονή της Υπαπαντής του Κυρίου, το φερώνυμο ιστορικό εκκλησάκι στο Κάστρο του Παλιού Πυλιού. Στη συνέχεια ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι, με μεζέδες και λουκουμάδες, που είχαν φτιάξει με πολύ κόπο και μεράκι, η εκκλησιαστική επιτροπή και η Φιλόπτωχος του Αγ. Γεωργίου Πυλίου.

Πλήθος κόσμου στην πίτα των Γυναικών Πυλίου


Στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου «Δίδυμοι» στο Μαρμάρι, έγινε την Κυριακή η κοπή πίτας του Σ/γου Γυναικών Πυλίου. Η Πρόεδρος κ. Μαρίνου, αναφέρθηκε στον απολογισμό έργου του σ/γου τον χρόνο που μας πέρασε και ανέφερε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα γίνουν στα μέσα Φεβρουαρίου.
Επίσης, βραβεύτηκαν από τον σ/γο για την προσφορά τους οι κ. Μαρία – Τουλαντά – Παρισίδη, Τασία Μπεσίρη (Πρόεδρος σ/γου Γυναίκες Χωρίς Σϋνορα), Σέβη Βλάχου (Πρόεδρος ΟΠΑΔΔΙ), Πόπη Δανελλάκη (περιοδικό ‘’Κόμβος’’) και Στάθης Πίτσης (εφημερίδα ‘’ΒτΚ’’).

Tuesday 2 February 2010

Βατοπέδι και SIEMENS



Μέλη στις εξεταστικές επιτροπές ορίστηκαν ο κ. Νικητιάδης για τη SIEMENS και ο κ. Ν. Ζωίδης για το Βατοπέδι, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στα σκάνδαλα που συγκλόνισαν τη χώρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ - ΚΥΡΙΤΣΗ



Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον Βουλευτή και στον Δήμαρχο δεν είναι οι καλύτερες, όμως το γεγονός ότι το πρωί της Κυριακής είχαν μια συνάντηση – συνεργασία (δεν έμαθα για πόση ώρα και για ποια θέματα) κρίνεται παρήγορο και σημαντικό, γι’ αυτό και από μας επιδοκιμάζεται απόλυτα.

Δευτέρα – Τρίτη 7-8/2 το συνέδριο της ΤΕΔΚΔ

Τη Δευτέρα και Τρίτη 8-9/2 θα γίνουν στο Ξενοδοχείο MITSIS GRAND HOTEL οι εργασίες του Συνεδρίου της ΤΕΔΚΔ με θέμα: «Νέα διοικητική μεταρρύθμιση – Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», κατά τη διάρκεια του οποίου θα καταγραφούν οι απόψεις και οι προβληματισμοί τόσο των στελεχών της Τ.Α. όσο και των εκπροσώπων των φορέων, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προσφορότερες προτάσεις για την περιοχή μας, αναφορικά με τα θεσμικά και οικονομικά δεδομένα του νέου εγχειρήματος.