Wednesday 30 September 2009

ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΕΡΙΑ 2 ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ


Σύμφωνα μ επληροφορίες του ''ΒτΚ'' ένα ραδιόφωνο της πόλης μας και ένα χωριό του Νησιού, "άλλαξαν χέρια". Ήδη οι νέοι τους ιδιοκτήτες (Ρόδιοι επιχειρηματίες) ετοιμάζονται να τα αναδιοργανώσουν, έτσι που να λειτουργούν, το πρώτο ως ενημερωτικό ραδιόφωνο και το δεύτερο καθαρά μουσικό.

Tuesday 29 September 2009

ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ FUTURE


Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 4ο διεθνές
τουρνουά τένις FUTURES 10.000$
ΑΨΟΓΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ KAI ΦΕΤΟΣ
Νικητής ο Θεόδωρος Αγγελίνος

Oλοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με την διεξαγωγή του τελικού μονού ανδρών, το διεθνές τουρνουά FUTURES 10.000$, που γίνεται στις εγκαταστάσεις του ΟΑ ΚΩ και σύμφωνα με τις απόψεις των περισσοτέρων, ήταν από τα πιο συγκλονιστικά τουρνουά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ για πρώτη φορά τον τίτλο κατακτά Έλληνας.
Τον αγώνα παρακολούθησε πλήθος φίλων του τένις, που κατέκλυσαν την κερκίδα του κεντρικού γηπέδου και τους γύρω χώρους, δημιουργώντας πολύ καλή ατμόσφαιρα για τους αγωνιζόμενους αθλητές του τελικού, Θεόδωρο Αγγελίνο και Zguns Adrians (LAT), οι οποίοι με την απόδοση τους και το ποιοτικό θέαμα που πρόσφεραν, επιβεβαίωσαν την καλή τους πορεία μέχρι τον τελικό. Νικήτης, τελικά, ήταν ο Θ. Αγγελίνος με σκορ 6-3, 4-6 και 6-2, ενώ είχε προηγηθεί νίκη του στα ημιτελικά επί του πρωταθλητή Ελλάδος Αλέξανδρου Jakupovic, με σκορ 6-7, 7-6 και 7-6.
Η διοργάνωση, ήταν για ακόμη μία χρονιά άψογη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Κριτσωτάκη, στους γυμναστές, Μάκη Δρίβα και Στράτο Αρκούδη καθώς και στα παιδιά, που η συμβολή τους στην διεξαγωγή του τουρνουά ήταν καθοριστική.
Ραντεβού λοιπόν του χρόνου, για ακόμα συναρπαστικότερο θέαμα, ενώ όπως υποσχέθηκε ο Πρόεδρος κ. Κριτσωτάκης, θα γίνει προσπάθεια να διοργανωθεί και γυναικείο τουρνουά.

Monday 28 September 2009

ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Ευχάριστα νέα! Όπως είχαμε γράψει τον Αύγουστο του 2009 στην εφημερίδα μας, ο Σουηδός καθηγητής επειγοντολογίας κ. Gunnar Ohlen, είχε επισκεφτεί το νησί μας με σκοπό να διοργανώσει στην Κω το 6ο Μεσογειακό Συνέδριο Επειγοντολογίας το 2011. Με χαρά σας αναγγέλουμε ότι αφού έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι επάρκειας για την φιλοξενία ενός συνεδρίου τέτοιου μεγέθους το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κω το 2011!

Το συνέδριο του 2009 μόλις τέλειωσε στην Βαλένθια. Μπορείτε να δείτε το μέγεθός του κάνοντας κλικ εδώ. Εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των πολλών ομιλητών απ΄ όλες τις χώρες του κόσμου.

Ενδιαφέρον είναι ότι στην Κω ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στον κ. Ohlen η ύπαρξη συχνής αστικής συγκοινωνίας, οι ποδηλατόδρομοι, το γεμάτο λουλούδια λιμάνι και η ευγένεια των κατοίκων του νησιού. Φυσικά ελπίζουμε ότι ως το 2011 το αεροδρόμιό μας θα διαθέτει υπεραστική συγκοινωνία με την πόλη της Κω ώστε ν' αποφύγουμε ακόμα ένα διεθνές ρεζιλίκι...

Σας παραθέτουμε μία συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ohlen για το ΔΗΡΑΣ κατά την παραμονή του στην Κω. Την συνέντευξη την πήρε ο ιατρός Αντώνης Λιόλιος και προσεγγίζει την αξία της επειγοντολογίας γενικότερα αλλά και την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το νησί μας. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η περιπέτεια που είχε με το μωρό του ο συντοπίτης μας Γιώργος Διαμαντίδης ο οποίος και μας την περιγράφει. Ευχαριστούμε τον διευθυντή του ΔΗΡΑΣ κ. Χαράλαμπο Τσατσαρώνη που μας παρείχε το υλικό και μας έδωσε την άδεια να το δημοσιεύσουμε.

Friday 25 September 2009

ΒΑΝΔΑΛΟΠΑΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΙΠΠ. ΛΥΚΕΙΟ


Την εύλογη οργή και αγανάχτηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία, η απόπειρα εμπρησμού, του Ιπποκρατείου Λυκείου, το βράδυ της Τρίτης.
Αγνωστο ποια «καλόπαιδα» μπήκαν στο κτίριο από το παραθυράκι της τουαλέτας των καθηγητών, συγκέντρωσαν από την αποθήκη όλα τα χαρτιά υγείας και άλλα εύφλεκτα υλικά και τους έβαλαν φωτιά!
Ευτυχώς η φωτιά έγινε έγκαιρα αντιληπτή από διερχόμενους, που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και σε σύντομο χρόνο τέθηκε υπό έλεγχο.
Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη πικρία στη σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα στο Δ/ντή του Σχολείου κ. Μαρκόγλου, ο οποίος δεν μπορούσε να εξηγήσει ποιοι θα είχαν λόγο να κάνουν μια τέτοια πράξη, όταν ιδιαίτερα φέτος το σχολείο είναι αναβαθμισμένο και με διάφορα έργα ανάπλασης στην αυλή, έτοιμο να προσφέρει τα καλύτερα στους μαθητές.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μαρκόγλου είπε πως φέτος όλοι οι μεταξεταστέοι προήχθησαν, και πως τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρχει ως αιτία για τέτοια ενέργεια.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ KOS FUTURES


Με μεγάλο ενδιαφέρον, συνεχίζεται το τουρνουά τένις KOS FUTURES ΑΝΔΡΩΝ, στις εγκαταστάσεις του ΟΑ ΚΩ, με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους.
Με σημαντικές ελληνικές επιτυχίες έπεσε η αυλαία του πρώτου γύρου του κυρίως ταμπλό, με τις νίκες των Μ. Γλέζου (3-6, 6-4, 6-2) επί του Ιταλoύ Di Ienno και του Π. Γεμουχίδη (6-2, 7-5) επί του Αγγλου D. Rice, ενώ και ο πρωταθλητής Ελλάδος Α. Γιακούβοτιτς κέρδισε με σχετική ευκολία τον Άγγλο Σ. Θόρνλεϊ (6-4, 6-1). Ανάλογη Ελληνική επιτυχία είχαμε και στο παιχνίδι. του Θ. Αγγελίνου, που κέρδισε τον Ιρλανδό Ν. Γκλάνσυ (6-2, 6-2), ενώ στον Ελληνικό ‘’εμφύλιο’’ ο Χ. Καπογιάννης κέρδισε τον Ν. Σερκεδάκη (6-0, 6-0)
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι αγώνες των διπλών, με δύο Ελληνικές νίκες, των Γλέζου / Καπογιάννη απί των Kosler / Reuter με 7-5,6-3 και των Λουκαρέα / Καραλιόλιου επί των Martizez / Ntamag με 6-2,6-3 παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους 8 του κυρίως ταμπλό.
Τα φαβορί επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και προχώρησαν στο 2ο και προημιτελικό γύρο τόσο στα μονά, όσο και στα διπλά, που αρχίζει με 4 αγώνες αντίστοιχα.
Από Ελληνικής πλευράς, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας του Π. Γεμουχίδη με τον A. Zguns και στο διπλό το δίδυμο Λουκαρέας / Καραλιόλιος με τους Grassi/ Di Ienno.

ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ


Με 12 θέματα, συνεδριάζει το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου. Ανάμεσά τους, υπάρχει θέμα «έγκρισης των όρων συμφωνίας μίσθωσης στα ΚΑΕ (Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών). Πληροφορίες του ‘’ΒτΚ’’ φέρουν το Δ.Σ. του ΛΙμ. Ταμείου, να έχει προβάλει μία σειρά ‘’εμποδίων’’ με δύσκολους όρους, για να αποφευχθεί η ενοικίαση της αίθουσας, αλλά η Δ/ση των ΚΑΕ, πέτυχε να τα υπερπηδήσει, στηριζόμενη στην Υπουργική απόφαση, που υποχρεώσει το Λιμ. Ταμείο, στην υπογραφή της συμφωνίας.

Wednesday 23 September 2009

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ


Πολλά τα σενάρια για
τις ψήφους του Τέλη
ΛΕΥΚΟ; ΑΣΤΑΥΡΩΤΟ; ‘’ΟΧΙ’’
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ – ΠΟΙΟΙ ‘’ΠΑΙΖΟΥΝ’’;

Κανέναν υποψήφιο δεν πρόκειται να υποστηρίξει ο κ. Παυλίδης, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες που «διαρρέουν» συνεργάτες του. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ασταύρωτα ψηφοδέλτια που θα πέσουν μαζικά στις κάλπες, αλλά από τον σχεδιασμό μέχρι την πράξη…είναι μεγάλη η απόσταση.
Μία άλλη “εκτίμηση” λέει πως δεν ‘’περπατάει’’ το ‘’λευκό’’ και πιο εύκολο, είναι το ασταύρωτο ψηφοδέλτιο. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν οι γνωστοί «άσπονδοι φίλοι» του κ. Παυλίδη, που σίγουρα, δεν θα μπορούσαν να ελπίζουν, στη σταυροδοσία των ‘’Μουτζαχεντίν’’ του Τέλη…
Ιδιαιτέρως σημασίας,όμως, ζήτημα, μπαίνει εάν και όσο ευσταθούν οι «φόβοι» ότι υπάρχει και σενάριο, που διοχετεύει ψήφους, σε συγκεκριμένο πρόσωπο εκτός Κω, γεγονός πάντως, που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως, αφού είναι δεδομένη πάντα, η ευαισθησία, σε θέματα σταυροδοσίας των ντόπιων υποψηφίων, πολύ περισσότερο, όταν αυτοί είναι νέοι στην πολιτική και φερέλπιδες…
Και βέβαια, όλα αυτά, είναι σενάρια που σε λίγες μέρες, θα φανεί αν και πόσο αληθεύουν, οπότε και θα έχουμε τις ανάλογες καταστάσεις.
Και βέβαια, ο ίδιος ο Παυλίδης, εύκολα, δεν μπορεί να παίξει φανερά, τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο, για ορισμένους όμως από τα στελέχη του κόμματος, οι εκλογές αυτές θα είναι ‘’λυδία λίθος’’ και για τις Δημοτικές εκλογές, τόσο της Πόλης, όσο και των άλλων Δήμων…

Monday 21 September 2009

ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 1-0 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ

Το μόνο θετικό που μπορεί να κρατήσει ο Δίκαιος από την δύσκολη εντός έδρας νίκη (1-0) απέναντι στον Ερμή, είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης. Η ομάδας για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι, κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα, ωστόσο ‘’προβλημάτισε’’ πάλι με την απόδοσή της.
Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα μας είχε την φλύαρη υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Οι γηπεδούχοι που δεν απειλήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο από την ομάδα του Ερμή, κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς (στο 12’) με γκολ του Αρβανιτογιάννη και να έχουν την ευκαιρία να ‘’καθαρίσουν’’ το παιχνίδι στο 44’, με πέναλτι που κέρδισε ο Παπασεβαστός και εκτέλεσε ο Μασάδο, με τον τερματοφύλακα Καραγιάννη, όμως, (ο κορυφαίος του αγώνα) να αποκρούει εντυπωσιακά και να κρατάει όρθια την ομάδα του.
Στην επανάληψη, οι ρόλοι άλλαξαν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τον έλεγχο και να πιέζουν, προσπαθώντας να πετύχουν κάποιο τέρμα, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Οι παίχτες του Ανδρέα Καϊσερλη, οπισθοχώρησαν με στόχο να κρατήσουν το μηδέν, παίζοντας με αντεπιθέσεις χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες στο τέλος του αγώνα.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ







Σύμφωνα με αναλυτές και παράγοντες
ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ 4η ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΔΩΔ/ΣΟ;
Μάχη για την πρωτιά μεταξύ των υποψηφίων
“ΚΛΕΙΔΙ” ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Η ΔΙΣΤΑΥΡΙΑ



Στην τελική ευθεία μπαίνει ο προεκλογικός αγώνας κομμάτων και υποψηφίων Βουλευτών. Ειδικά οι τελευταίοι, δεν έχουν αφήσει νησί για νησί και χωριό για χωριό. Οι καταγόμενοι από το Ν. Συγκρότημα, δίνουν μεγάλο βάρος στη “βαθιά” δεξαμενή ψήφων της Ρόδου, ενώ οι του Β. Συγκ/τος, ευελπιστούν βασίζονται κυρίως, στη στήριξη των συμπολιτών τους.
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις πολιτικών παραγόντων και στελεχών, κάνουν λόγο για μεγάλη διαφορά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη Ν.Δ., η οποία αναμένεται να ξεπεράσει – κατά πολύ - τη διαφορά των Ευρωεκλογών. Πολύ πιθανό είναι – όπως αναφέρουν - το Κίνημα, ν’ αγγίξει ποσοστά, ιστορικά, πολύ παλιών εκλογικών αναμετρήσεων. Από την άλλη, τα ποσοστά του Κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται ότι θα απέχουν πολύ απ’ αυτά των προηγούμενων εκλογών, λίγο πιο πάνω απ’ αυτά των Ευρωεκλογών.
* Όπως τονίζουν στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ορατή πλέον η 4η έδρα, εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις.
ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι μέχρι στιγμής, ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τα ποσοστά των Ευρωεκλογών, ενώ στα ίδια επίπεδα είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισε να ανακάμπτει.
ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ
Μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι υποψήφιοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κρεμαστινός και Νικητιάδης για την πρωτιά, ενώ κάτι ανάλογο δείχνει να συμβαίνει και στη Ν.Δ., όπου ο κ. Βαληνάκης αισθάνεται την ανάσα της κ. Ιατρίδη (η οποία εμφανίζεται ενισχυμένη), αλλά και του κ. Πουλιού.
ΚΛΕΙΔΙ” Η ΔΙΣΤΑΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ
Οι συσχετισμοί των δυνάμεων, αλλά και η τελική κατάταξη των υποψηφίων, εξαρτάται από το πώς θα παιχθούν οι συσχετισμοί μεταξύ τους, σε σχέση με το δεύτερο σταυρό. Σε πολλές περιοχές, ο πρώτος σταυρός θεωρείται δεδομένος για κάποιους υποψηφίους, όπως για παράδειγμα στην Κάλυμνο με τον κ. Κασσάρα (που δείχνει αισθητά ανεβασμένος και στα άλλα Νησιά), ενώ γίνεται προσπάθεια από τα επιτελεία τους, στην πολυπόθητη μονοσταυρία.
* Όπως και να ‘χει, είμαστε πολύ κοντά στις 4/10 και σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, θα ξέρουμε αν οι εκτιμήσεις αυτές των στελεχών, απηχούν τα “θέλω” του Δωδεκανησιακού λαού.

Saturday 19 September 2009

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΑΥΛΙΔΗ


ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ - ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Όσο και αν ήταν αναμενόμενη, πολλοί ήταν εκείνοι που έκρυβαν μίαν ελπίδα, ότι έστω και την τελευταία ώρα, κάτι θα άλλαζε στις επιλογές του Κ. Καραμανλή και θα έβλεπαν στο ψηφοδέλτιο ξανά υποψήφιο τον Αρ. Παυλίδη.
Δυστυχώς, η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, ύστερα από 33 χρόνια, δεν έχει μέσα το όνομά του…
Και πως και πόσο να αντέξει ακόμα και ένας ‘’σκληρός’’ Παυλίδης, όταν κοντά 20 μήνες τώρα, υπήρξε θύμα μίας απίστευτης ιστορίας ανθρωποφαγίας , κυρίως από το χώρο των ΜΜΕ που σαν άλλα …πυράνχας, έκαναν καθημερινές επιθέσεις, διατηρώντας την υπόθεση στην επικαιρότητα, ακόμα και όταν έκλεισε (όπως έκλεισε) στη Βουλή, ζητώντας την κεφαλήν του επί πίνακι…
Έτσι, μετά την ανακοίνωση της Ρηγίλλης, με μία λιτή αλλά καλά ζυγισμένη – προσεγμένη διατύπωση, δίνει αξιοπρεπώς το στίγμα του, «τώρα εκλογές» αλλά και με σαφή τρόπο, διαμηνύει σε όσους τον ‘’έκοψαν’’, από τη μία την πικρία του, γιατί δεν έδωσαν στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. την ευκαιρία να τον κρίνουν και κυρίως από την άλλη την ‘’απαίτηση’’ για εξηγήσεις, όχι όμως τώρα, αργότερα, μετά τις εκλογές.
Και βέβαια, δηλώνει στρατιώτης μάχιμος για τις 4/10, εύλογα όμως αναλογίζεται κανείς, αν και πόσο και κυρίως για ‘’ποιον θα τρέξει;’’.
Γνωρίζοντας ότι κάποιες χιλιάδες ψηφοφόρων του, είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τις επιλογές του, το τι θα κάνει τελικά και στην πράξη, θα φανεί το βράδυ των εκλογών…
Θα φανεί, αν και πόσο ‘’θα πέσει η ΝΔ στα Δωδ/σα’’…
Θα φανεί αν και πόσο και ποιοι πριμοδοτήθηκαν…
Θα φανεί αν και πόσο κάποιοι θα βγουν μαυρισμένοι…
Θα φανεί αν και πόσο θα πάει παράλληλα με το κόμμα ή αμέσως μετά τις εκλογές, θα τα χώσει σε όσους ‘’τον φάγανε’’.
Πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα βγάλει η κάλπη. Αν και πόσο δηλαδή, η επόμενη μέρα, θα έχει και πάλι τον Κ. Καραμανλή στο τιμόνι της Ν.Δ., ή θα έχουμε νέα ηγεσία…
Το βέβαιον είναι, ότι ο Τέλης, δεν θα πάει προεκλογικά για…διακοπές, έχει ‘’ρόλο’’ και μάλιστα καθοριστικό και επιπλέον σε καμία περίπτωση, ‘’δεν θα πάει σπίτι του, μετά τις 4/10…
Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν σύντομα ξανά εκλογές, αλλά και αν ακόμα έχει το ΠΑΣΟΚ αυτοδυναμία, όλο και κάποιος νέος ρόλος θα βρεθεί για τον κ. Παυλίδη, αφού παρά την 35έτη του μάχιμη διαδρομή, παραμένει πάντα το ίδιο μάχιμος και μάλιστα, στην πρώτη γραμμή πυρός, για κάθε μάχη ακόμα και γι’ αυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη, ιδιαίτερα τώρα, που με όσα επαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ, οι Δήμοι και οι Νομαρχίες, θα αποκτήσουν τέτοιες αρμοδιότητες και πόρους, που θα γίνουν μικρά, αλλά ισχυρά…υπουργεία!!
Και βέβαια, το αν και πόσο θα τρέξουν αυτές οι εξελίξεις, είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να το μάθουμε…

Γ. ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ: ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ


Επιστολή στο «ΒτΚ» του καθ. κ. Βυθούλκα
ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΚΩ
ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Ρωσικό ενδιαφέρον για σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης ασθενών

Αγαπητέ κύριε Ιωανννίδη,
Οπως με ενημέρωσε η Διευθύντρια της Ακαδημίας μας κ. Μαρία Χωριανοπούλου, σταθήκατε δίπλα μας στην προσπάθεια δημιουργίας Τμήματος πενταετούς εκπαιδεύσεως στην Ομοιοπαθητική Θεραπευτική και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.
Οι λόγοι που οδηγήθηκαμε στην κατάθεση μιας τέτοιας πρότασης ήταν δύο:
1. Η σύνδεση που υπάρχει με την Ιπποκράτη και την ομοιοπαθητική.
Σας παραθέτω τις αναφορές του:
«όμοια ομοίοις εισίν ιάματα» και «δια τα όμοια νούσος γίγνεται και δια τα όμοια προσφερόμενα εκ νοσευόντων υγιαίνονται».
2. Λόγοι υψίστης εθνικής σημασίας αυτή την ώρα για την πατρίδα μας ώστε να ισχυροποιηθεί η θέση της Κω (ως ένα από τα ακριτικά νησιά μας) έναντι της Τουρκίας.
Εάν υπάρξει αρκετή στήριξη από μέρους της τοπικής κοινωνίας αλλά και των αρχών της Κω για τη δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος, αναμφίβολα θα υπάρξει προοπτική μεταφοράς των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής από την Αλόννησο στην Κω.
Αυτή την ώρα γίνεται μια σειρά μαθημάτων στην Ακαδημία όπου συμμετέχουν Ρώσοι γιατροί και εγώ προσωπικά είχα συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ομοιοπαθητικής στην Ιατρική Ακαδημία της Μόσχας, Καθηγητή και Ακαδημαϊκό κ. Αλεξάντερ Ραζούμοφ, ο οποίος ενθουσιάστηκε με την ιδέα της εκπαίδευσης των γιατρών αλλά και τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου αποκατάστασης ασθενών σε ένα νησί με αεροπορική πρόσβαση.
Θα ήθελε να επισκεφθούμε το νησί σας την άνοιξη μαζί με μερικούς επενδυτές για περαιτέρω συζητήσεις.
Με εκτίμηση Καθ. Γεώργιος Βυθούλκας

Thursday 17 September 2009

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 25ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ


Τραγωδία στο Καμάρι της Κεφάλου. Τοπρωί της Τετάρτης ένας 25χρονος οικοδόμος (Γ.Μ.) εκτελώντας εργασίες πλακόστρωσης σε ταράτσα, μαζί με τον πατέρα του, ο πήχης που κρατούσε για το «αλφάδιασμα» ακούμπησε τα ηλεκτροφόρα καλώδια που ήταν από πάνω του, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Wednesday 16 September 2009

ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Μια σπουδαία διοργάνωση των Πετρουμιανών της Κω και της Νέας Αλικαρνασσού
Με πιο γρήγορους ρυθμούς τώρα
η αποπεράτωση του Αϊ-Γιώργη
Γι’ άλλη μια φορά, το πάθος και το μεράκι των Μικρασιατών της Κω, με τη γνωστή ευαισθησία που τους διακρίνει για ό,τι σχετίζεται με τις χαμένες πατρίδες, έκανε το …θαύμα τους!
Αυτή τη φορά το θαύμα τους ήταν πιο μεγάλο και πιο λαμπερό, αφού συνεργάστηκαν αρμονικά με τους συμπατριώτες από τη Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης, και πιο συγκεκριμένα με τον Πολιτιστικό Σ/γο της Ν. Αλικαρνασσού, «Η Αρτεμισία» με συνδρομή των Δήμων της Ν. Αλικαρνασσού και της Κω.
Ενας Σύλλογος με πλούσια δράση όπως αυτή καταχειροκροτήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στο «Πανόραμα» Κυπριώτη, με τα εκπληκτικά του χορευτικά συγκροτήματα και ένα εξαιρετικό 7μελές μουσικό σχήμα, που απέδωσαν χορούς και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Μεγάλη ήταν η συγκίνηση 11 υπερηλίκων Μικρασιατών, που αφηγήθηκαν χαρακτηριστικές σκηνές από όσα διαδραματίστηκαν στην περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Η υπέροχη εκδήλωση, την οποία τίμησαν όλες οι Αρχές και πλήθος κόσμου, έγινε στο πνεύμα της στήριξης της εκστρατείας για την αποπεράτωση του Αϊ-Γιώργη του Πετρουμιανού, για τον οποίο ο Πρόεδρος, κ. Μ. Τσιγαράς, είπε ότι με την στήριξη που έχει από τις Αρχές και τον απλό κόσμο, όπως του κ. Σταμάτη Γαλαθρή, μέσα στον επόμενο χρόνο ελπίζει ότι θα είναι έτοιμος.
Ενδιαφέρουσα επίσης και η προσφορά του κ. Θέμου Κέλλη, για ένα ταξίδι στο Πετρούμι με το «Μαρία Star”, τα έσοδα του οποίου θα πάνε για την αποπεράτωση του Ναού.
· Την αποστολή συνόδευαν εκπρόσωποι του Δήμου Ν. Αλικαρνασσού, που μετέφεραν τους χαιρετισμούς του Δημάρχου, και του Σ/γου «Αρτεμισία», ο πρόεδρος του οποίου εγχείρισε και μια επιταγή 1.000 ευρώ για την αποπεράτωση του Αϊ-Γιώργη.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα Δ.Σ. των δύο Συλλόγων για την άψογη διοργάνωση, κυρίως όμως για το πάθος με το οποίο υπηρετούν τέτοιες ευαίσθητες ιδέες…

Το 2012 θα γίνει το Παγκόσμιο Συνέδριο των Κώων


Στις 26/9 στη Ν.Υ. συνέδριο
Δωδ/σίων της Διασποράς
ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Για τα αποτελέσματα του 3ου Συνεδρίου των Δωδεκανησίων της Διασποράς ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΔ στη συνεδρίασή του, ο εκπρόσωπος της δράσης πολιτών Dodecanesian Dream κ. Κούκουλας. Μάλιστα κατάφερε τη χρηματοδότησή της 50.000 ευρώ από το υπ. Εσωτερικών. Όπως είπε η Ομοσπονδία των Δωδεκανησίων συλλόγων Αμερικής – Καναδά διοργανώνει στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή όλων των δωδεκανησιακών συλλόγων Αμερικής, προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις των Συλλόγων, σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς της περιοχής μας, που θα συμβάλλουν στη σταδιακή επαναδραστηριοποίηση των συμβουλίων και των μελών τους και την σύσφιξη των δεσμών με τα νησιά μας.
Επίσης, να αναζητηθούν σε συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ αλλά και τα γραφεία του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, τρόποι προκειμένου να αξιοποιηθεί το δίκτυο των Δωδεκανησίων ομογενών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Δωδεκανήσου στην Αμερική.
Το επόμενο διάστημα και μετά τη συνάντηση που θα γίνει στη Ν.Υ. θα υπάρξει σε συνεργασία και με τους δημάρχους των νησιών μας που έχουν επενδύσει σημαντικά μέχρι σήμερα πάνω σε αυτή τη δράση, ειδική συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, με θέμα την εξέλιξη αυτής της πρωτοβουλίας και την ένταξή της στις αναπτυξιακές δράσεις της.
Μια από αυτές είναι και η δημιουργία του Μουσείου των Δωδεκανησίων της Διασποράς, για το οποίο πολύ σύντομα θα πρέπει να αποφασιστεί σε ποιο διαθέσιμο κτίριο από αυτά που έχουν προταθεί θα στεγαστεί, για να αποφασιστεί στη συνέχεια και σε ποιο πρόγραμμα θα μπορέσει να ενταχθεί για χρηματοδότηση.
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
* Στο μεταξύ συνεδρίασε προχθές η Διαδημοτική Επιτροπή Αποδήμων της Κω και κατέληξε όπως το 2010, από 29/7 έως 2/8/10, θα γίνει στην Κω το προσυνέδριο και το καλοκαίρι του 2012 το Παγκόσμιο Συνέδριο.

Monday 14 September 2009

Παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας με την οργανωτική επιμέλεια του κ. Σπύρου Μερκούρη



ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Στην Κω ο Υπ. Τουρισμού της Κίνας για φύτευση στον Κήπο του Ιπποκράτη
ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΑΝΗ ΧΩΡΑ
Εξαιρετικής σημασίας ταξίδι στην Κω θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο 24 και 25/10 η κινεζική αντιπροσωπεία που θα έρθει στη χώρα μας, στο πλαίσιο μιας ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος συνεργασία, που εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία ο κ. Σπύρος Μερκούρης, τον περασμένο χρόνο, στο Πεκίνο.
Με τη φροντίδα του καλού φίλου της Κω κ. Μερκούρη, η αντιπροσωπεία αυτή, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Υπ. Πολιτισμού της αχανούς αυτής χώρας, θα έρθει καις το νησί μας, στο πλαίσιο του συμποσίου που θα γίνει στο Ζάππειο, παρουσία του Κ. Παπούλια, με θέμα «Η τέχνη της Ιατρικής στην Ελλάδα και στην Κίνα. Κατά την επίσκεψη αυτή στο νησί μας θα γίνει επίσκεψη και φύτευση από τον Κινέζο Υπουργό στον Κήπο του Ιπποκράτη εκδήλωση που έχει μεγάλη σημασία για την Κω, αφού θα ανοίξει ένα κεφάλαιο συνεργασίας, αρχικά σε θέματα που αφορούν την ιστορία της Ιατρικής, αλλά και γενικότερα σε ζητήματα πολιτισμού, πιθανότατα και τουρισμού.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ «ΒτΚ»
ΤΟΥ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
Αναλυτικά το πνεύμα της επίσκεψης, το πρόγραμμα και οι στόχοι της συνάντησης αυτής περιγράφονται στην παρακάτω επιστολή που έχει στείλει στο «ΒτΚ» ο κ. Σπύρος Μερκούρης:
Κύριο Γιάννη Ιωαννίδη
Γιάννη μου,
Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελληνο - κινεζικής συνεργασίας που είχε ως αντικείμενο τη διοργάνωση της έκθεσης «Η Επιρροή του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στην Όπερα και η Όπερα του Πεκίνου» που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Όπερα του Πεκίνου, που την επισκέφτηκαν 200.000 θεατές σε 40 ημέρες, ο διοργανωτής και επιμελητής της έκθεσης Σπύρος Μερκούρης και η «Η Ένωση του Κινεζικού Λαού για τη Φιλία» της οποίας Πρόεδρος με βαθμό Υπουργού είναι ο κ. Chen Haosu, αποφάσισαν από κοινού να διοργανώσουν Συμπόσιο με τίτλο «L’Art de la Médicine de Grèce et de la Chine» στο Ζάππειο Μέγαρο, από 22 έως 26 Οκτωβρίου 2009, με όραμα την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.
Ο πατέρας του Chen Haosu κατάγεται από οικογένεια Μανδαρήνων που προσχώρησε και έγινε στρατηγός του Μαο. Η οικογένεια Chen τιμάται ιδιαίτερα στην Κίνα. Ο δε Chen Haosu είναι ένα είδος Υπουργού Πολιτισμού.
Το Συμπόσιο αυτό είναι προπομπός της μεγάλης έκθεσης που οργανώνεται με θέμα: «Man and Nature is One » που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2010, στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη (18/10-18/11 2010).
Ο στόχος της έκθεσης είναι να δείξει την προσφορά των πολιτισμών Ελλάδας και Κίνας για την εξέλιξη και ανάπτυξη του ανθρώπινου πνεύματος.
Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και διοργανώνεται από τους εξής φορείς:
* «Μ.Κ.Ο. Ορίζοντες – Ανθρωπιστικές και Πολιτιστικές Δράσεις» (Πρόεδρος: Σπύρος Μερκούρης)
* «Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα» (Πρόεδρος: Στέφανος Γερουλάνος)
* «Μ.Κ.Ο. Ελλάδα Καθαρή» (Πρόεδρος Κάρλα Μανωλοπούλου
* «Μ.Κ.Ο. Ιπποκράτης 2.500» (Πρόεδρος Νίκος Κουτσιανάς)
Σημ.: Επισυνάπτεται πρόγραμμα συμποσίου
Πρόγραμμα Συμποσίου
21 Οκτωβρίου:
Άφιξη της Κινεζικής Αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον κ. Chen Haosu.
22 Οκτωβρίου:
10:00 Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
12:30 Press Conference στο Ζάππειο Μέγαρο
(Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης του Κινεζικού Λαού για τη Φιλία κ. Chen Haosu θα ανακηρύξει Πρεσβευτές Καλής Θελήσεως της Κίνας τους κ.κ. Μίνωα Κυριακού, πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ανδρέα Ποταμιάνο, πρόεδρο Συνδέσμου Ελλάδας Κίνας, Σταύρο Νικολακόπουλο, εκδότη του περιοδικού Euro China Business).
20:00 Reception
23 Οκτωβρίου:
10:00 Έναρξη συμποσίου. Θα τιμήσει με την παρουσία η Α.Ε. ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας
13:45 Γεύμα
14:45 Συνέχιση του συμποσίου
17:30 Λήξη του συμποσίου
20:30 Δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο 30 ατόμων που θα παραθέσει ο κ. Ανδρέας Ποταμιάνος
Μεταξύ των άλλων επισήμων ομιλητών θα μιλήσουν και η κα Qui σύζυγος του προέδρου κ. Chen Haosu, η οποία θα αναπτύξει την Ιστορία της Κινεζικής ιατρικής. Οι Κινέζοι μας έστειλαν το ονόματα των ομιλητών τα οποία είναι εξέχουσες προσωπικότητες:
QIN Zhao, Doctor of Beijing Hospital: From Shennong’s identification of hundreds of medicinal herbs to the “Compendium of Materia Medica”
ZHU Jiang, Professor of Beijing University of Chinese Medicine “Auricular Acupuncture treatment of perimenopausal syndrome”
LI Candong ,Vice president of Fujian University of Chinese Medicine “ Why can Chinese traditional medicine treat disease?
ZHANG Bengang ,Dean of the Research Centre of Medicinal Plant Resource “Not confirmed”
Από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν οι κκ.: Νίκη Γουλανδρή ιδρύτρια και πρόεδρος του μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Στέφανος Γερουλάνος, Νίκος Κουτσιανάς και αναμένουμε το όνομα του τέταρτου ιατρού ομιλητή
24 Οκτωβρίου:
10:00 Ξενάγηση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης
13:00 Γεύμα στο εστιατόριο Διόνυσος
19:00 Οι δύο αντιπροσωπείες θα επισκεφθούν την Κω. Υποδοχή από την τοπική αυτοδιοίκηση.
21:00 Επίσημο δείπνο
25 Οκτωβρίου:
10:00 Φύτευση Κινεζικών θεραπευτικών φυτών στον Κήπο του Ιπποκράτη
20:00 Επιστροφή στην Αθήνα
26 Οκτωβρίου: Αναχώρηση της Κινεζικής αντιπροσωπείας
Με αγάπη
Σπύρος Μερκούρης

Sunday 13 September 2009

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ


Και νέο κρούσμα παρενόχλησης πιλότου (από Άμστερνταμ για Κω)με ακτίνες λέιζερ καταγγέλθηκε στον πύργο Ελέγχου του αερ/μίου μας, εστιάζοντας την προέλευσή τους από την Καρδάμαινα... Αμέσως έγιναν έλεγχοι στην περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα. και για την υπόθεση αυτή κατατέθηκε μήνυση κατ' αγνώστου

Saturday 12 September 2009

ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡ/ΜΙΟΥ


Δεν πέρασε τελικά από το Σ/λιο Εργων της ΥΠΑ (ΣΕΠΑ) το έργο του νέου κτιρίου του Αερολιμένα λόγω αντιδράσεων της Δ/νσης Μηχανολογικών, που έκριναν ότι δεν ήταν επαρκής η μελέτη των εγκαταστάσεων για το σύστημα HBS ελέγχου των αποσκευών.
Πρόκειται για μείζονος σημασίας εμπλοκή σ’ ένα έργο τεράστιου ενδιαφέροντος για το νησί, με άγνωστες συνέπειες, ακόμα και για την ίδια τη χρηματοδότησή του.
Σημειώνεται ότι από το 2003 έχει «κολλήσει» και το έργο της νέας πίστας του αερ/μίου (για περισσότερες εξυπηρετήσεις αερ/φών). Ενώ χρειαζότανε ελάχιστες ακόμα εργασίες, μιας απλής επίστρωσης σε πίσσα, ο εργολάβος εγκατέλειψε, κηρύχθηκε έκπτωτος, πήγε στα δικαστήρια και καμία πληροφορία, …δικαιώθηκε γιατί δεν υπήρξε επαρκής τεκμηρίωση της άποψης της ΥΠΑ, εκπρόσωπος της οποίας δεν ενεφανίσθη στη δίκη!...

Friday 11 September 2009

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά


Το πρωί της Παρασκευής χτύπησε για πρώτη φορά το κουδούνι στα σχολεία, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Όπως μας ενημέρωσε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας κ. Σημαντηράκης, δεν υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών, παρά μόνο 3 καθηγητών- τεχνολόγων σε όλο το Νησί, το κενό των οποίων, μπορεί να καλυφθεί και εκ των έσω, με άλλους καθηγητές. Μάλιστα, μας τόνισε ότι υπάρχουν περισσότεροι καθηγητές, έτσι ώστε αν σημειωθεί κάποιο πρόβλημα εγκυμοσύνης με κάποια καθηγήτρια (που είναι συχνό φαινόμενο) να καλυφθεί το κενό. Τα βιβλία, όπως μας είπε, έχει φτάσει μέχρι σήμερα στα σχολεία, περίπου το 70% της ύλης, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα έχουν έρθει και τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά.
Στην Πρωτοβάθμια η κ. Χατζηνικολάου, μας δήλωσε ικανοποιημένη από το προσωπικό, καθώς δεν υπάρχουν κενά, ενώ τις επόμενες ημέρες, θα έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα, καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία για τα ολοήμερα. «Δεν υπάρχουν – είπε- ιδιαίτερα προβλήματα στους δασκάλους, αλλά πιο πολλά προβλήματα υπάρχουν στα κτιριακά των σχολείων, αναφερόμενη στο πρόβλημα με το 7ο Δημοτικό, όπου όπως τόνισε, είναι θέμα της Νομαρχίας να βρει στέγη για τα παιδιά».
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ
Την Τρίτη, στο χώρο του 1ου Δημοτικού, έγινε ενημέρωση για τον ιό της γρίπης, από τον γιατρό κ. Καμπανή, σε όλα τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.
Ο κ. Καμπανής ενημέρωσε τα στελέχη, για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παρθούν σε κάθε σχολική μονάδα, αλλά και τα μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση εμφάνισης του ιού. Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα γίνει λεπτομερή ενημέρωση στους μαθητές, αλλά και στους γονείς για τα μέτρα πρόληψης και γενικότερα για θέματα υγιεινής.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν πολλοί εκπαιδευτικοί, παρά το γεγονός ότι δηλώνουν πρόθυμοι να εφαρμόσουν τα μέτρα, υπογραμμίζουν ότι ορισμένα είναι ανέφικτα, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και κυρίως καθαρίστριες, αλλά και γιατί τα σχολεία έχουν σοβαρά προβλήματα στην υποδομή τους.
Χαρακτηριστικά επισημαίνουν ότι δεν μπορούν για παράδειγμα να απομακρύνουν τα θρανία μεταξύ τους, αφού σε πολλές αίθουσες μόλις και μετά βίας χωράνε τα παιδιά, ούτε και να καθαρίζονται μετά από κάθε διάλειμμα όλα τα πόμολα, οι τουαλέτες, οι μπάλες ή οτιδήποτε χρησιμοποιούν οι μαθητές ή να αερίζονται διαρκώς οι αίθουσες και ιδιαίτερα όταν κάνει κρύο.
Η εγκύκλιος πάντως που έστειλε το υπουργείο προβλέπει μεταξύ άλλων και τα παραπάνω μέτρα, ενώ σε κάθε σχολείο θα συσταθεί μια τριμελής επιτροπή και θα υπάρχει ένας «συντονιστής γρίπης», που θα έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.
Οι διευθυντές των σχολείων θα πρέπει, πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία, να αναρτήσουν σε εμφανή σημεία συγκεκριμένες οδηγίες για παιδιά και εκπαιδευτικούς, να αγοράσουν διάφορα υλικά (σαπούνια, καθαριστικά, πλαστικά ποτήρια, γιατί οι μαθητές δεν θα πρέπει να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες), γάντια, να απολυμάνουν τις αίθουσες κλπ.

Thursday 10 September 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ


Και επίσημα έγινε, τελικά, η πρόταση για υποψηφιότητα της Επάρχου Κω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, από την ίδια την κ. Φώφη Γεννηματά. Η κ. Κυπραίου ευχαρίστησε για την τιμητική πρόταση αλλά δεν την έκανε δεκτή, λόγω του ότι δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου εκλογικού αγώνα σε λίγες μέρες.

Wednesday 9 September 2009

Επίτιμος Δημότης Σύρου ο Γιώργος Μαστορόπουλος


Τον εκλεκτό συμπατριώτη μας Γιώργο Μαστορόπουλο τιμά το Σάββατο στη Σύρο ο Δήμος Ερμούπολης, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη της.
Εκτιμώντας τη σπουδαία επιστημονική του ανακάλυψη του έργου του Θεοτοκόπουλου στην εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου, δεν πρόσφερε μόνο ανεκτίμητη αξία στο έργο και στο νησί, επιπλέον ανέτρεψε πολλές άλλες θεωρίες για τον Θεοτοκόπουλο και εδραίωσε τη σχέση του με την Ελλάδα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ



Για μια ακόμη φορά ο λαός της Καρπάθου εξέφρασε την αγάπη του στον κ. Ναθαναήλ, στο κατάμεστο Μέγαρο της Ευαγγελίστριας Καρπάθου, την Τρίτη 25/8 στην τιμητική εκδήλωση από το Επαρχείο Καρπάθου.
Παρόντες ο Μητροπολίτης Καρπάθου κ. Αμβρόσιος, ο Βουλευτής κ. Νικητιάδης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Βασίλης Τσαμπανάκης, Μαρία Χριστοδούλου, Γιώργος Νισύριος, Γιάννης Καρίκης και Νίκος Πουλιού, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου: Μηνάς Αλεξιάδης, Θεμιστοκλής Δασκαλάκης, Ιωάννης Βασιλαράκης, Μανώλης Κασσώτης, Νικήτας Πολεμικός, ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Ιωαννίδης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημ.Συμβ. Γεώργιος Μανωλάκης, ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Φιορέτζης και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηλίας Αλεξίου, Ο προϊστάμενος της ΥΠΑ Καρπάθου Μανώλης Παραγιός , τελώνης Καρπάθου Στρατής Γιαρίμογλου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου Εμμανουήλ Καζαμίας, ο Διευθυντής της εθνικής Τράπεζας Καρπάθου, οι προϊστάμενοι του Επαρχείου Καρπάθου Παναγιώτα Θεμελή, Νικόλαος Σπανός, Μιχάλης Τσαγκάρης και Ανδρέας Διακίδης, ο δασονόμος Γιώργος Δήμαρχος ο Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Καρπάθου Γ. Κέκελος, γραμματείς των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διευθυντές σχολικών μονάδων, πρόεδροι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, ιερείς κ.α.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Λάκης Γεραπετρίτης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Έπαρχος κ. Ερωτόκριτος, ο Μηνάς Αλεξιάδης, ο Μητροπολίτης Σύμης Χρυσόστομος, ο Βουλευτής κ. Καραμάριος, ο Νομάρχης κ. Μαχαιρίδης, η Έπαρχος Κω κ. Κυπραίου, ο Δήμαρχος Κασίων Δημ Ερωτόκριτος και ο Καθ. κ. Περσελής. Όλοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και το έργο του Ναθαναήλ στην Κάρπαθο και Κάσο.
Ο Έπαρχος και το Επαρχιακό Συμβούλιο επέδωσαν στον νέο Μητροπολίτη τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του καθώς επίσης και Αρχιερατικό σταυρό ως δώρο. Την εκδήλωση πλαισίωσε χορός ιεροψαλτών ενώ στο τελευταίο μέρος της προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του στην Κάρπαθο.
Η εκδήλωση έκλεισε με την πολύ συγκινητική ομιλία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Ναθαναήλ που αναφέρθηκε στους ανεξίτηλους δεσμούς που επί σειρά ετών σφυρηλατήθηκαν μεταξύ του ίδιου και των πολιτών της Επαρχίας Καρπάθου.

Tuesday 8 September 2009

Θέμα χρόνου η απόφαση στη Ρηγίλλης Ο ΠΕΡ/ΡΧΗΣ κ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΗ;


«Κίνηση ματ» εκτιμά η Ρηγίλλης ότι μπορεί να αποδειχθεί η υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη κ. Κόκκινου, στη θέση του κ. Παυλίδη, που είναι σίγουρο πλέον, ότι δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο.
Η «εξέλιξη» αυτή πιθανολογείται τα μέγιστα και είναι θέμα χρόνου, ίσως και ωρών, να γίνει γνωστή είτε σχετική δήλωση του κ. Παυλίδη, είτε ανακοίνωση της Ρηγίλλης με τα ονόματα του ψηφοδελτίου.
Ο στόχος της ΝΔ πολλαπλός: Βασικά «να μαζέψει» τους «κραδασμούς» από τις αντιδράσεις στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματος από την μη συμμετοχή του κ. Παυλίδη στο ψηφοδέλτιο, αντιδράσεις που είναι άγνωστο ποιας εκτάσεως θα είναι, το βέβαιον όμως είναι ότι θα έχουν «κόστος» για το κόμμα…
Παράλληλα, ο κ. Κόκκινος θα λειτουργήσει ως …«ανάχωμα» για τις αντιδράσεις αυτές, αλλά και ως «αποζημίωση» στο έλλειμμα ενός στελέχους, του διαμετρήματος του κ. Παυλίδη.
Ετσι, εκτός απροόπτου, το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζεται από τους κ. Βαληνάκη, Καραμάριο, Ιατρίδη, Πουλιού, Κόκκινο, Χρύση, Καραμαρίτη.
(Στην όλη «επεξεργασία» των ονομάτων βρίσκονται πάντως και οι κ. Αλίκη Μοσχή, κ. Νόρα Σίλιγκερ και ο κ. Παντελής Μαραβέλιας).
• Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, η υποψηφιότητα Κρεμαστινού θεωρείται βέβαια, ύστερα από σχετική επιστολή του στον Γ. Παπανδρέου.
Ετσι, το πιθανότερο ψηφοδέλτιο θα είναι Νικητιάδης, Ζωϊδης, Κρεμαστινός, Κασσάρας, Κουσουρνάς, Βιτζηλάκη και Χατζηδιάκος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ Ιστορικής σημασίας για την Κω η επίσκεψη του Πρύτανη Π.Α. ΤΡΟΥΜΠΗΣ: ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ



Ως επίσκεψη ιστορικής σημασίας για το Νησί μας, χαρακτηρίζεται το ταξίδι του Πρύτανη του Παν/μίου Αιγαίου στην Κω, ύστερα από πρόσκληση του κ. Νικητιάδη, για μία επιτόπου συζήτηση, στο θέμα της ίδρυσης παν/κης σχολής Επιστημών Υγείας στην Κω,
Σε κάθε περίπτωση και σε όλες τις συναντήσεις – συζητήσεις που είχε στο Νησί ο κ. Τρούμπης, αφού επιβεβαίωσε την φήμη του, ως εξαιρετικού Ακαδημαϊκού ανδρός, με πίστη και όραμα, για την ανάπτυξη του Παν/μίου, διαδήλωσε σε όλους τους τόνους, ότι είναι ξεκάθαρη η βούλησή του, να γίνει η σχολή στην Κω, ως ώριμο πλέον, ζήτημα, που ανταποκρίνεται στον στόχο του Παν/μίου, για επέκτασή του, στο χώρο των ιατρικών σπουδών.
Στο δείπνο εργασίας που έγινε το πρώτο βράδι στο ‘’DIAMOND’’ παρουσία του κ. Νικητιάδη, της Επάρχου (που ήταν οικοδεσπότης) των Δημάρχων Δικαίου και Ηρακλειδών, του Προέδρου του ΔΙΙΚ κ. Γερουλάνου και του κ. Ιωαννίδη, εκ μέρους του Ομίλου, ο κ. Πρύτανης, ανέπτυξε διεξοδικά, όλο το σκεπτικό που τον οδήγησε, στην προοπτική αυτής της νέας σχολής, εξειδικεύοντας διαδικασίες, στόχους και χρονοδιαγράμματα, αλλά και επισημαίνοντας, τη σοβαρότητα με την οποία θα πρέπει να τεκμηριωθεί κάθε νέο τμήμα, έτσι ώστε, η πρόταση, που θα υιοθετηθεί αρχές Οκτωβρίου από τη Σύγκλητο, να μην συναντήσει ‘’δυσκολίες’’ στο αρμόδιο Συμβούλιο (ΣΑΠΕ) που προηγείται της τελικής απόφασης του Υπ. Παιδείας για το αναγκαίο Προεδρικό Διάταγμα.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Τρούμπης στη σχέση της Κω με το αντικείμενο της νέας Σχολής, για την οποία υπογραμμίζει ότι, ο πήχης θα μπει ψηλά, στοχεύοντας σε 2 βασικούς παράγοντες.
Ο πρώτος να έχει όσο γίνεται πρωτοποριακά τμήματα, με τις πλέον σύγχρονες αντιλήψεις στις ιατρικές σπουδές, που θα είναι προσαρμοσμένες στο Νησιωτικό χώρο του Αρχιπέλαγους.
Έτσι, τα όποια τμήματα θα είναι ελκυστικά στους φοιτητές και κυρίως θα έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Είναι πολύ χαρακτηριστική η περίπτωση της Φαρμακογονιδιοματικής Φαρμακευτικής ,που θα είναι από τα πρώτα τμήματα που θα γίνουν στην Κω, βγάζοντας Φαρμακοποιούς, με μία νέα σύγχρονη αντίληψη και διαδικασία, όπως γίνεται πλέον, στις σύγχρονες σχολές των μεγάλων παν/μίων Ευρώπης και ΗΠΑ.
Το δεύτερο, είναι να πάρει η Σχολή της Κω διεθνή χαρακτήρα, με έμφαση και σε άλλες γνώσεις, κυρίως την αγγλική, ώστε να έχει προοπτικές σύμπραξης και συνεργασίας, με επιστήμονες και παν/μια άλλων χωρών.
Γενικά ο Πρύτανης, άφηνε τις πιο πειστικές εντυπώσεις, για τις προθέσεις του και την διάθεσή του, να αναδείξει την Κω, σ’ ένα πλαίσιο που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, στο χώρο του Ν. Αιγαίου, που θεωρεί ότι πρέπει να αναπτύξει το Παν/μιο, δράσεις ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στο Β. Αιγαίο.
Πολύ λόγο επίσης , έκανε ο κ. Τρούμπης και για την σπουδαία συνεργασία που εγκαινίασε εδώ και χρόνια, με σπουδαίους επιστήμονες, του Παν/μίου Αθηνών και κυρίως της Κρήτης, για μία σειρά συνεργασιών μέσω προγραμματικών συμβάσεων για διάφορα επιστημονικά πεδία, όπως αυτό των ιατρικών σπουδών στο Αιγαίο, έτσι που σε κάποια φάση, να μιλάμε για Παν/μιο του Αρχιπελάγους Αιγαίου και Κρήτης!!!
Ο κ. Τρούμπης είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να μιλήσει με τον Σεβ/το Μητροπολίτη μας κ. Ναθαναήλ, δηλώνοντας ενθουσιασμένος, με τον κ. Γερουλάνο στο ΔΙΙΚ, όπου ξεναγήθηκε, ενημερώθηκε για τους στόχους και τα προγράμματα ανάπτυξής του, μέσα στα οποία είναι η καθολική συνδρομή στην ίδρυση Παν/κης Σχολής, με τον καρδιοχειρούργο κ. Σωτ. Πράπα , στην Ιπποκράτειο Άλτη και με τον κ. Μπαλαλή, κατά την αναχώρησή του στο αερ/μίο.
* Τέλος, είχε την χαρά να ξεναγηθεί στο Ασκληπιείο από την κ. Μ. Τουλαντά – Παρισίδη, ενθυμούμενος ανάλογη επίσκεψη, όταν τον είχαν πάει εκεί, μικρό παιδί οι γονείς του.
Περισσότερα από την επίσκεψη Τρούμπη στην Κω, στο προσεχές ‘’ΒτΚ’’.

Monday 7 September 2009

Θέμα στέγης 7ου Δημοτικού: ΤΟ ΑΚΡΩΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ


Από ιστορίες απίστευτης τρέλας, ίσως και παράνοιας, έχουμε χορτάσει. Αυτό που συμβαίνει όμως με το 7ο Δημοτικό, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεκάδες τα Ιταλικά κτίρια, της ίδιας περιόδου, που ζουν και βασιλεύουν. Τι ήθελαν κάποιοι να ανοίξουν έναν τέτοια ασκό χωρίς να έχει βρεθεί ο τρόπος μεταστέγασης, προκαλώντας εύλογα την ανησυχία – πανικό στους γονείς;
Γιατί έπρεπε να φτάσουμε μία εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων, για να…λύσουμε το πρόβλημα;
Ποιοι νομίζουν ότι είναι όλοι αυτοί που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στο θέμα και το χειρίστηκαν με απίστευτη ελαφρότητα, ίσως και σαν μπιλιάρδο στις πλάτες των παιδιών;
Μήπως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τους πήραμε χαμπάρι, ότι πάνω από το καλό των παιδιών, βάζουν τα…κουβαδάκια τους, μόνο που αντί για παιχνίδια στην άμμο, βαστάνε κοφτερά μαχαίρια, με στόχο την αλληλοεξόντωσή τους;
Καλώς ή κακώς μπήκε όπως μπήκε, θέμα συντήρησης του 7ου Δημοτικού.
Καλώς έγινε ο διαγωνισμός (έστω και καθυστερημένα) και ευτυχώς βρέθηκε η ΑΝΚΩ (δεν βρίσκεται εύκολα τέτοιος χώρος).
Το μέγα θέμα και δυσεπίλυτο πλέον πρόβλημα, προέκυψε όταν παρά την αρχική θετική γνώμη της Επιτροπής αξιολόγησης ΚΑΠΟΙΟΙ ‘’ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ’’ ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟΥ και διεμήνυσαν στην Επιτροπή ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ οπότε και η Επιτροπή, ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ που θα έδινε την πιο κατάλληλη λύση.
Μετά από αυτή την ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, τώρα ψάχνουν για λύσεις που αγγίζουν τα όρια της αστειότητας, αφού ούτε στα γραφεία του Δήμου μπορούν να πάνε (;) ούτε και είναι χρονικά εφικτή η λύση των λυόμενων αιθουσών.
Και επειδή κατηγορηματικά γονείς και δάσκαλοι, λένε όχι στο απογευματινό σχολείο και τη συστέγαση, η μόνη λύση είναι να ανατρέξουν οι εμπλεκόμενοι στη λύση της ΑΝΚΩ και όποιος έχει τη ‘’μαγκιά’’ ας βγει να καταγγείλει την απόφαση ως παράνομη…

Friday 4 September 2009

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ!!!



Το φεστιβάλ τελείωσε με μεγάλη επιτυχία.

Το ΒΤΚ σας ετοίμασε ένα μικρό βίντεο μετά την λήξη του και εύχεται καλή συνέχεια για του χρόνου!





Τα βραβεία είναι τα εξής (αναδημοσιεύουμε από το cineman.gr)
Μεγάλου μήκους

1ο βραβείο: Mapping stem cells: terra incognita (Ην. Πολιτείες)

2ο βραβείο: Under our skins (Ην. Πολιτείες)

Ειδικές μνείες: Triage: The humanitarian dilemma of Dr. James Orbinski, I'll get better tomorrow

Μεσαίου μήκους:1ο βραβείο: Here's Johnny (M. Βρετανία)

2ο βραβείο: Don't get me wrong (Ρουμανία)

Ειδική μνεία: War Fools (Ιταλία), Health for Sale (Ιταλία)

Μικρού μήκους:1ο βραβείο: 99 to 1: Ovarian cancer and me (Μ. Βρετανία)

2ο βραβείο: Big Fellow (Ρουμανία)

Ειδική μνεία: Love, Positively (Ουγκάντα)

Ελληνικές ταινίες:

1ο βραβείο : Μικρές χαρές, Κων/νος Πιλάβιος

2ο βραβείο: Άκουσέ με, Μαριάννα Οικονόμου

Βραβείο κοινού:

1ο βραβείο: The English Surgeon (Μ. Βρετανία)

2ο βραβείο: Forgetting Dad (Ην. Πολιτείες, Γερμανία), Young Freud at Gaza (Σουηδία)

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στο site και στο blog του φεστιβάλ


Ναι, είναι ο θερινός Ορφέας στις 2.00 το πρωί! Οι σινεφίλ της φωτογραφίας παραμείναν για να παρακολουθήσουν και να συζητήσουν την ταινία ""Κάτω από το δέρμα μας" του σκηνοθέτη Άμπραχαμ Γουίλσον
Ο σκηνοθέτης με την κ. Ρικάκη κατά την διάρκεια της συζήτησης με το κοινό


Δύο νεαρά παιδιά που ήρθαν από την Θεσσαλονίκη για το φεστιβάλ. Η Δέσποινα Πολίδου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοιτητών Ιατρικής και ο Χρήστος Χρόνης υπεύθυνος της Πανευρωπαικής πρωτοβουλίας των φοιτητών ιατρικής για την διακοπή του καπνίσματος. Θα παρουσιάσουμε σύντομα μιά ενδιαφέρουσα συνέντευξή τους


Η τραγουδίστρια Yolla Khalife ανταποκρίνεται στο αίτημα του κοινού για ένα σύντομο τραγούδι. Παρακάτω παραθέτουμε ένα σύντομο βίντεο που μας έστειλε φίλος αναγνώστης




Thursday 3 September 2009

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ












Με κατάμεστες αίθουσες συνεχίζονται οι προβολές του Φεστιβάλ.

Δημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες και σε λίγες μέρες πολλά περισσότερα!